Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 99

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
kostek
szara strefa pilka.pl
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 15 wrz 2005, 23:28

Pozostaje pytanie - co zrobi Cupiał?

To kluczowa sprawa dla przyszłości Wisły. O Uefa możemy zapomnieć...

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 15 wrz 2005, 23:38

Bonso pisze:0:3...dziękujemy !!
Nie ma za co. Bez punktów w rankingu, Legia w eLM za 15lat. Są powody do mruczenia.

kostek pisze:Pozostaje pytanie - co zrobi Cupiał?
Wisła w dalszym ciągu "spłaca się", powienien wiedzieć, że gwałtowne reakcje przyniosą negatywny efekt dla niego samego (mam na myśli odejście). Tym razem powienien wywalić malkontentów pokroju Baszczyńskiego, resztę klepnąć mocno po kieszeni. Wstrząs jest potrzebny i dalsza żonglerka trenerami nie odniesie skutku. Niestety sam nie wiem jaki miałby to być wstrzas...

A budżet będzie malał i malał.

Kolejny rok, kolejna porażka na stojąco...

Awatar użytkownika
MrWoodstock
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MrWoodstock » 15 wrz 2005, 23:43

Oceny wislakow w skali od 1 do 10

Majdan 5
Baszczynski 4
Glowacki 4
Dudka 5
Stolarczyk 5
Zienczuk 6
Cantoro 7 - najlepszy zawodnik Wisly
Golos 5
Paulista 5
Kryszalowicz 3
Brozek 6

Penksa 5
Baretto 5
Kuzba 5

ja zadam powrotu Henia przynajmniej wisla wtedy grala a odkad byl licza i engel to coraz gorzej ...
na miejscu cupiala bym wzial kalasza i zaczal zabawe w strzelnice od engela, baszczynskiego, glowackiego, golosia,paulisty, kryszalowicza i kuzby...
Sorry Ale Unia Kunice z IV ligi juz gra lepiej ...
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2005, 23:46 przez MrWoodstock, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fala
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fala » 15 wrz 2005, 23:44

Co teraz po takim meczu sądzą kibice Wisły o Engelu .
Był Kasperczak , był Liczka nielubiany przez kibiców , przyjście Engela kibice Wisły przyjęli z ulgą i co teraz , kto następny ?
Kryszałowicz pokazał się kapitalnie 0 dobrych podań , 0 strzałów , całkowite 0 , Wiśle gratuluje transferów .

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 wrz 2005, 23:53

ja krótko i na emat :
żenada, wstyd, kompromitacja - jak można tak grać

Wisła zagrła jakby grali przeciwko najsłabszemu zespołowi polskiej ekstraklasy - bez zaangażowania i bez pomysłu

Nie było piłkarza, który by się pozytywnie wyróznił - no nie było :cry:

Na uwagę zasługuje trzecia bramka dla Vitorii

Do zespołów Dinama i Valarengi dołącza Vitoria - i nie pisze tego, dlatego, że nie kibicuje Wiśle - po prostu strasznie dziś zawiedli, aż nadto był widoczny brak Sobolewskiego - Wisła dziś nie tworzyła zespołu - jakby grali ze soba pierwszy raz - ja tego nie mogę pojąc - może wy mi pomożecie

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 16 wrz 2005, 0:04

Moglbym napisac, ze Wisla zagrala jak LZS ale obrazilbym wiejskie druzyny. takiej niemocy, bezsilnosci, bezradnosci, bezmyslnosci, braku jakiegokolwiek zaangazowania dawno nie widzialem! jak dla mnie Cupial ma anielska cierpliwosc. to co Wisla zrobila w Portugalii przechodzi ludzkie pojecie! co z tego ze odeszlo 2 zawodnikow a 2 nie moglo zagrac? owszem - kluczowi, ale jak mozna w miesiac tak zupelnie stracic na jakosci? dzisiaj nie widzialem 5 podan pod rzad celnych... taki sredniak z Portugalii rozbijal ich jak chcial. chwilami wspolczulem Szpakowskiemu ze musi to ogladac i jeszcze komeptowac. ja w 80min wylaczylem TV.

Wisla - prawie jak druzyna europejska.

Obawiam sie, ze tym meczem nasza klubowa pilka zamknela dzrzwi do zaistnienia w Europie na dluuugo. Cupial da sobie spokoj, a jak nie Wisla to kto? Stal Rzeszów za 7 lat - moj jedyny faworyt.

Awatar użytkownika
tswidok
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tswidok » 16 wrz 2005, 6:54

Jednym słowem pierwszy mecz to niestety kompromitacja.
W rewanzu jesli nic sie nie zmieni to bedzie bardzo ciezko Mamy minimalne szanse ale wierze

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 16 wrz 2005, 8:14

Bye Bye

3:0 :lol: Zero walki zero zaangażowania. Żenada ąz mi się opisywać tego nie chcę. Ż E N A D A. Nie wiem czy jeszcze przypadkiem nie gorsza od tej Legii.
Sagan bardzo dobry mecz. Dla mnie żaden z Wiślaków nie zagrał na poziomie....wszyscy byli tragiczni.

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 16 wrz 2005, 10:22

Jedynym piłkarzem Wisły, który zagrał na poziomie był Cantoro. Gdyby obok niego grał Sobolewski to to wszystko mogłoby wyglądać całkiem inaczej bo to co Gołoś wyprawiał to było żałosne...Nie może być sytuacji, że środkowy pomocnik przyjmując piłkę pod polem karnym musi ją później gonić 2 metry! Zero techniki użytkowej, nie mówiąc już o koordynacji ruchowej (widzieliście jak on biega?).

Co tu dużo mówić - ta Vitoria to tacy kelnerzy. Poza jednym, dwoma piłkarzami nie było tam nikogo! To najlepiej odzwierciedla poziom gry wiślaków... :roll:

Oglądając pierwszą połowę byłem pewny, że na boisko wejdzie Penksa i byłem pewny, że zmieni właśnie Brożka. Kij z tym, że Kryszałowicz nie zaliczył ani jednego celnego podania, chrzanił wysiłek drużyny w ofensywie! Nie! Pupilek Engela!

Jeśli Vitoria zagra za dwa tygodnie tak samo jak wczoraj a Wisła jakoś się przebudzi to widzę jeszcze szanse na awans. Tylko trzeba się wziąć do kupy!

Awatar użytkownika
RadoGol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RadoGol » 16 wrz 2005, 10:45

Pisakk pisze:Gdyby obok niego grał Sobolewski to to wszystko mogłoby wyglądać całkiem inaczej bo to co Gołoś wyprawiał to było żałosne...Nie może być sytuacji, że środkowy pomocnik przyjmując piłkę pod polem karnym musi ją później gonić 2 metry! Zero techniki użytkowej, nie mówiąc już o koordynacji ruchowej (widzieliście jak on biega?).
Zgadza się ale widziałeś co on wyprawiał sezon temu w Polonii? Uważany był wtedy za jednego z najlepszych środkowych pomocników w Polsce, świetnie dryblował. Wrzucili go na głębokoą wodę, do Wisły (:D) i chłopak się spalił (utopił). W rewanżu na szczęście będzie już mógł grać Sobolewski i gra może będzie już trochę wyglądać ale i tak drużyna która wczoraj wygrała już zapewniła sobie dlaszą rundę Pucharu UEFA.

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 16 wrz 2005, 11:01

wisła Zagrała cieniutki mecz, bez dwóch zdań,
były legionista - Marek Saganowski pokazał poraz kolejny kto rządzi :D

czyżby wisła miała kompleks ppierwszej rundy??:D

już mam pozatym dość tych głupawych decyzji zarządu wisły,. chodiz mi o to ciągłe kupowanie sprzedawanie piłkarzy i zmieniae terenerów
EFEKT jest taki że po tylku latach. ogromnych pieniądzach władowanych w klubu nie ma spekatkularnego sukcesu!

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 16 wrz 2005, 11:09

Może wszyscy uważali że są już tak świetni że bez żadnego zaangażowania poradzą sobie i bramki same wpadną a piłkarze Vitori będą stali i bili pokłony mistrzom Polski. Dosłownie zero zaangażowania, chęci walki i zwycięstwa tak być nie może. Engel po przegranych kwalifikacjach LM powiedział że odeszli ci co nie chcieli już walczyć z Wisłą a tymczasem się okazuje że niemla cała drużyna już nie ma ochoty do gry. Kryszałowicz według mnie powinien siedzieć na ławie a za niego od pierwszej minuty Penksa która ma wielką ochotę coś osiągnąć z Wisłą. Paulista nie na chamca chyba chciał minąć dryblingiem jak najwięcej piłkarzy a to jemu wogóle nie szło i zamiast spbie odpuścić nadal chciał. Zgadzam się że na boisku najlepszy był Cantoro jednak jeden piłkarz w drużynie nic nie zrobi i cały jego wysiłek w tym spotkaniu poszedł na marne bo kolegom poprostu nie zależało. Jeżeli w Krakowie gra będzie wyglądac tak samo to możemy się pożegnaćz UEFA oraz z rozstawieniem w przyszłorocznych kwalifikacjach do LM, no chyba że Groclinowi uda się coś zdziałać.

Awatar użytkownika
RadoGol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RadoGol » 16 wrz 2005, 11:10

pippen pisze:już mam pozatym dość tych głupawych decyzji zarządu wisły,. chodiz mi o to ciągłe kupowanie sprzedawanie piłkarzy i zmieniae terenerów
Nie zdziwie się jak po tym sezonie odejdą następni gracze a i Engel nie będzie miał tak pewnej posady ;).

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 16 wrz 2005, 11:18

Wisła ma na sobie chyba jakieś piętno porazki,
Bo przecież żaden z zespołów tak nie inwestował w zawodników jak WIsła

a efekty są marniutkie, Przeciez oni mają mocny skłąd zawsze i zawsze nie ma sukcesów.

ciągle sprzedaż i kupno. Tutaj trzeba madrego prezesa przede wszytkim

ale jeśli szybkie i nie zawsze przemyślane decyzje podejmuje pan Cupiał to ja się nei dziwie że wynik jest jaki jest

jak można raz wzmiaciniać zespół by potem go osłabićgdy się nadarzy okazja.

no dajcie spokój żeby klub z taką kadrą itp. nie potrafił sieprzez tyle lat zakwalifokwać do LM. to już jest obora dla polskiej piłki.

Awatar użytkownika
enoce
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: enoce » 16 wrz 2005, 11:53

hmm... szybko osądziliscie Engela co wydaje mi się niezbyt w porzadku, watpie zeby on nie miał pomysłu na gre Wisły a to ze piłkaze "Białej Gwiazdy" sa w dołku to kazdy widzi nie błyszczą i w lidze polskiej (choc tu są w stanie sobie poradzic ze wzgledu na umiejetności poszczególnych piłkarzy nawet niezgranych do końca, bo polska "ekstraklasa :lol:" jest poprostu słaba), to w europie nie sa wstanie sobie poradzić. Brak Sobolewskiego, Kryszałowicz ktory jeszcze nie wkomponował się w drużyne to trybiki które nie działały odpowiednio (pod brak pierwszego i sprzedanie Franka), a wiadomo że gdy "jedno koło jest popsute cały traktor jest do dupy", a niektórzy już krzycza "Zwolnić Engela!!!". Cały zespół jest słaby i pod formą (po czy też od meczu z PAO), więc winy za wyniki nie ponosi tylko trener ale i sami zawodnicy u których nie widać chęci gry.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”