Komentatorzy - Strona 34

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8205
Kontakt:

Komentatorzy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 gru 2017, 9:39

Faceci z Eleven zaorali ten rok. I nikt poza nimi nie prawa znaleźć się na całym podium. Ogromna większość z nich komentuje na takim luzie, widac ze to ludzie młodzi, z niesamowitą pasją. Sama przyjemność ich słuchać. Uczta dla uszu.

TS borys IFC
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 74

Komentatorzy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 28 gru 2017, 10:19

cloner pisze: Faceci z Eleven zaorali ten rok. I nikt poza nimi nie prawa znaleźć się na całym podium. Ogromna większość z nich komentuje na takim luzie, widac ze to ludzie młodzi, z niesamowitą pasją. Sama przyjemność ich słuchać. Uczta dla uszu.
Ja bym wykluczył jednak pełen egzaltacji i dziwnej maniery komentarz Święcickiego. Nie mogę go słuchać jako komentatora. Znacznie lepiej radził sobie jako prowadzący stan futbolu, był w tym dużo lepszy niż Stanowski, o którym wiadomo od dawna że powinien przede wszystkim pisać.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1861

Komentatorzy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 28 gru 2017, 10:23

cloner pisze: Faceci z Eleven zaorali ten rok. I nikt poza nimi nie prawa znaleźć się na całym podium. Ogromna większość z nich komentuje na takim luzie, widac ze to ludzie młodzi, z niesamowitą pasją. Sama przyjemność ich słuchać. Uczta dla uszu.
Szczególnie Czachowski który jest cholernie nabuzowany i nawet kiedy piłka jest na środku boiska facet odlatuje jakby na bramkę sunął atak za atakiem,cholernie ciężko się go słucha.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Komentatorzy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 28 gru 2017, 10:26

Zawsze będą zwolennicy i przeciwnicy danych osób. Ja uwielbiam parę Święcicki i Kapica o czym nieraz wspominałem czy Piotrka Dumanowskiego, ale nie dziwi mnie, że komuś się to nie podoba. Jagody nigdy słuchać nie mogłem, totalnie bezpłciowy komentator. Nahorny dobrze wypadał z Twarowskim

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

Komentatorzy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 28 gru 2017, 15:17

Najgorsi za to w Polsacie,poza Borkiem przygłup Kołtoń, niemowa Łapiński i jełop Hajto...a tu zaraz mundial :/

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Komentatorzy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 28 gru 2017, 15:20

sci pisze: Najgorsi za to w Polsacie,poza Borkiem przygłup Kołtoń, niemowa Łapiński i jełop Hajto...a tu zaraz mundial :/
W Polsacie nie będzie mundialu.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Komentatorzy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 gru 2017, 15:22

Mundial ze Szpakowskim, Iwańskim (ten to dopiero gagatek) i Jasiną :mrgreen:

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

Komentatorzy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 28 gru 2017, 15:23

No racja, o lidze mistrzów myślałem :) mundial ze Szpakiem i Laskowskim brzmi jednak nieco lepiej

Awatar użytkownika
EndriuK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 328

Komentatorzy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: EndriuK » 28 gru 2017, 15:24

Bedzię okazja znów zobaczyć Maradonę :D

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Komentatorzy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 28 gru 2017, 15:48

Ja się wczoraj dowiedziałem od Kołtonia że w Milanie gra Luciano Bonucci i do tego jeszcze jego słynny Andżelotti :?

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Komentatorzy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 28 gru 2017, 16:09

Conrado pisze: Ja się wczoraj dowiedziałem od Kołtonia że w Milanie gra Luciano Bonucci i do tego jeszcze jego słynny Andżelotti :?
Kołtoń zawsze był lansowany jako znawca piłki włoskiej :lol2:

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Komentatorzy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 28 gru 2017, 16:22

Jeszcze uwielbiam jak niektórzy znawcy podczas transmisji nagminnie mówili Paulo Maldini :)

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2539
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Komentatorzy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 28 gru 2017, 17:41

matt_ pisze: Ze zwycięzcą nie mogę się nie zgodzić. Zawsze bardzo dobre przygotowanie do meczu, płynne przekazywanie swoich spostrzeżeń, budowanie emocji + posiada odpowiednią barwę głosu. Rzeczywiście, na tę chwilę najlepszy polski komentator. Pana Laskowskiego lubię, choć bardziej podczas transmisji piłki ręcznej czy siatkówki. W piłce nożnej też jest okej, ale odrobinę chyba przesadza z anegdotami zamiast skupić się bardziej na tym co się w danym momencie dzieje (w przywołanych przeze mnie dyscyplinach wygląda to inaczej i stanowi jego atut). Nie podzielam natomiast fenomenu Mateusza Święcickiego. To fajnie, że ma pamięć do wielu ciekawych historii, jednak w trakcie meczu pojawia się ich za dużo. W dodatku jego komentarz nie brzmi naturalnie, niezależnie od rangi spotkania chce tworzyć ogromne napięcie. Może to po prostu kwestia wprawy.

Poza tym, brakuje mi w najlepszej 10 jeszcze kilku komentatorów ze stajni nc+. Mam na myśli głównie Rafała Nahornego oraz Wojciecha Jagodę. Obydwaj nie zostali obdarzeni ogromną charyzmą, w dodatku ten drugi sprawia wrażenie dosyć zgryźliwego obserwatora (nie wiem jaki jest w życiu prywatnym, nie oceniam), ale przynajmniej dają obejrzeć mecz, co stanowi istotę ich roli. Komentator nie może przeszkadzać, nie jest przecież ważniejszy od rozgrywanego spotkania. Ma być miłym uzupełnieniem, co tym dwóm panom wychodzi dobrze.
Borek ok, ale ja nie potrafiłam znieść pana Hajty. Zresztą niejednokrotnie z komentarza można było wywnioskować, że Borka Hajto też irytuje czasem. Na szczęście na Mundialu nie będę musiała go słuchać ...
Co do Laskowskiego to bardzo w NHL go lubię słuchać jak czasem oglądam. Lubię te jego ciekawe wstawki z których mogę się dowiedzieć wiele ciekawostek. W piłce nożnej też mi to nie przeszkadza. I odpowiada mi jego tembr głosu.

Co do Święcickiego natomiast to ja się dopiero do niego przekonuje. Często mi ci z Eleven irytowali ale niestety jestem zmuszona ich słuchać za sprawą LaLiga czy Serie A. Przez to przyzwyczajam się do ich stylu komentowania, a jest znacznie inny od starszych i bardziej doświadczonych komentatorów. Święcicki wydaje mi się z nich najlepszy. Ale może wpływ na to ma też fakt iż jest fanem Dybali ;) to tak z przymrużeniem oka ;)
Za to Jacek Laskowski za Barcą i Widzewem. :)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Komentatorzy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 28 gru 2017, 17:44

A mnie Święcicki odpycha. Jest jakiś, co jest jego mocną stroną i zdecydowanie wyżej cenię go od większości krzykaczy z cienkim głosem, ale jego polot nie trafia do mnie i bardziej irytuje niż zaciekawia.

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2539
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Komentatorzy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 28 gru 2017, 17:48

No widzisz ile osób tyle opinii :) Jest dużo osób, którym przypadł do gustu ich styl komentowania :) Ale również wielu, którym nie odpowiada. Tak samo jest z panem Szpakowskim. Co by o nim nie powiedzieć to przyznam, że jak pójdzie na emeryturę to będzie mi jego głosu brakować, mimo że czasem ciężko go słuchać zwłaszcza jak robi te swoje błędy choćby w nazwiskach.

Co do Panów z Eleven to kiedyś bujną dyskusję z nimi prowadziłam na temat ich komentarza. Niestety pokory mają mało w sobie ...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”