Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 100

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 16 wrz 2005, 12:14

:evil: :( :evil: Nosz kur... [de] :evil:

Ale wczoraj dziwny sparing Wisły pokazywali. Co prawda to był mecz kontorlany przez UEFA. Ale szkoda że nie chciali trenować na pełnych obrotach bo sparnigi są potrzebne w piłke. Pocieszam sie tym że teraz wiecej sił zachowaja na pierwszy mecz pucharowy. :roll:

Żenada - żenadą ale jak nie idzie w ataku to przynajme trzeba bronić na maxa. To jest zawsze łatwiejsze. Nie chce pamietać o tym meczu to był sparing i tyle. Cantoro zamyka morde tym znawcą co mają zdanie że on spowalnia gre Wisły. Prawda jest taka że tylko on gra. Szkoda bardzo szkoda... pozostał cud ? ?

degustator
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: degustator » 16 wrz 2005, 13:11

ales ty zaza zabawny teksty normalnie jak jasiu smietana z onetu tragedia :x . wlasnie wyszla polityka transferowa i nie tylko (trenerzy chocby tez) w porownaniu do polityki groclinu to zostawmy to bez komentarza PLYN WISELKO PLYN...

Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 16 wrz 2005, 14:28

Wszyscy pewnie już wypisywali swoją opinię na temat Krakowskiej WIsły..uczynię to także i ja... to co wczoraj widziałem to nie był futbol...to co prezentowała WIsła przeraziło mnie ogromnie... masakra...tak słabej WIsełki nigdy nie widziałem wogoole nic nie grali. Paulista mieszał i niewiele z tego wyłaziło...IMO wisła nie oddała nawet groźnego co tu mówiąc o celnym strzale na bramke VItori...jestem w szoku... zobaczymy co będzie w rewanżu..

PS. Może to przez te piłki Adidasa jakies takie nie klejące :twisted:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 16 wrz 2005, 14:36

Nie ma co płakac. Trzeba pogratulowac drużynie lepszej zwyciętwa oraz dobrej gry polskiego napastnika :P

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 16 wrz 2005, 14:39

O qrcze felek, ale wisla wczoraj zagrala zajebisty mecz. Nie spodziewalem sie iz bedzie mi dane ogladac widowisko na tak wysokim poziomie i to raptem w eliminacyjnej rundzie Pucharu UEFA. Jestem pod olbrzymim wrazeniem debiutu Kryszala, ktory przy kazdym kontakcie z pilka czarowal, pokazywal klej w nodze i oddawal niesamowicie grozne strzaly w kierunku bramki przeciwnika. Co lepsze, dryblowal jak natchniony, czasem mijajac cala jedenastke portugalskiego rywala. Byl bohaterem meczu ale nie tylko on. Jeszcze lepsi byli paulista, zienczuk i golos. W srodku pola czyscili wszystkie pilki, a ich podania byly blyskawiczne celne i nieprzewidywalne. Zal tylko w dupie sciska jak przypomne sobie co wyprawial Cantoro :? Przeciez ten chlopak nie umie w pilke grac :?. A obrona? zapytacie zapewne:D. Obrona stanowila istny mur z dwoma wierzami strazniczymi w postaci Baszcza i Dudki ktore miotaly w przeciwnika ostrymi strzalami. Glowa i Stolar byli nie do przebicie. Byli dla pilkarzy Vittorii prawie jak mury Jasnej Gory dla Szwedow. Prawie bo puscili 3 bramki. Ale przeciez nic sie nie stalo. Zapytacie jak to puscili, przeciez to bramkarz stal na bramce. Tak oczywiscie, ale on byl tak beznadziejny ze jedyne co powinien zrobic na boisku to zatanczyc przy slupku dla Dody.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 16 wrz 2005, 14:43

Kryszałowicz zaliczył debiut oczywiście przeciw Pogonii Szczecin w poprzednią sobotę. Śmieszność od żałosności rózni poziom. Nie piszę tego dlatego, ze to "wyśmiewa" Wisłe, tylko najwyrażniej mam trochę inne poczucie humoru i ten plastyczny język do mnie nie przemawia...

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 16 wrz 2005, 14:51

piwus pisze:debiut

Debiut w pucharach w barwach wisly chyba byl wczoraj, jezeli nie prosze dac mi mlotkiem w leb :angry:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8756
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 wrz 2005, 17:08

krotko napisze co mi teraz do glowy przychodzi :
Valerenga, Dinamo, Vitoria :lol: :lol: :lol:

na wyroznienie w Wisle zasluguje tylko Stolarczyk oraz Cantoro :!:
reszta ponizej dna :!: (no moze jeszcze Majdan cos bronil)
najgorzy pilkarz meczu : Glowacki oraz Kryszalowicz :!:
jak ktos mi jeszcze napisze, ze chce Glowackiego w reprezentacji to go wysmieje :lol: :lol: :lol:

jak komentator zaczal wymieniac pilkarzy, ktorzy odeszli z Wisly, przyszlo mi do glowy male porownanie z .... Legia :!: otoz z Legii rowniez odeszlo kilku pilkarzy, a wielu innych jest kontuzjowanych, i dlatego nie moze grac w najmocniejszym zestawieniu :) wczoraj poraz kolejny Wisla zagrala bez swoich najlepszych zawodnikow i .... nic nie pokazala, wg mnie zagrala tak samo jak Legia z Zurychem ;) czyli bardzo slabo :lol:
powod jest tylko jeden : Polska to biedny kraj, i najlepsi pilkarze szybko odchodza, uciekaja zagranice zeby zarobic kilka groszy wiecej :!: (w przypadku Legii w gre wchodza takze urazy)

jesli do obu tych druzyn nie dojdzie w przerwie zimowej kilku dobrych zawodnikow (no chyba, ze treningi przyniosa bardzo pozytywne skutki) - to moze byc ciezko z awansem Polskich druzyn do jakis pucharow grupowych :lol:
gdy ogladalem mecz bardzo sie cieszylem, ze Wisla przegrywa, ze Sagan wypracowuje bramki :) ale z drugiej strony, gdy przypomnialem sobie o punktach w rankingach UEFA, to sie zalamalem, co te polskie kluby prezentuja :!: :?: chyba znowu tylko Groclin cos pokaze (oby tylko w rewanzu sobie poradzil z Lens) :)
w Wisle nie jest potrzebna duza rewolucja, potrzebny jest czas na zgranie sie pilkarzy, tymbardziej nowych, przeciez Brozek, Kryszalowicz, Golos czy tez Barreto w poprzednim sezonie malo grali, a niektorzy wogole :lol: (z wiadomych wzgledow) :lol:

moj typ = trening, lekki opieprz ze strony Engel (niezly fachowiec) i lepsza polityka transferowa :!: wiecej pilkarzy pokroju Cantoro czy Stolarczyka (walczyli za dwoch innych) :!: wywalic Glowackiego dopoki nie wroci do pelnej sprawnosci po kontuzji, przeciez ta jego gra to tragedia :!:

wiem, ze dziwnie zakonczylem ten text, ale wiecej juz mi sie nie chce pisac :lol:
jak cosik mi sie przypomni to dopisze ;)

p.s. - czy Sobolewski bedzie mogl grac w rewanzu :?:

pozdrawiam

Awatar użytkownika
mlody_
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mlody_ » 16 wrz 2005, 18:58

Boże, co to są za zawodnicy? To co wczoraj widziałem, to już za liczki takiego meczu nie widzałem :roll:. Nie moge uwieżyć w to co wyrabiał : Baszczyński, Kryszałowicz, Dudka, Gołoś, Paulista, Stolarczyk, Głowacki, Brożek, Zieńczuk. Cantoro oczywiście musiał sie kiwać, kiedy mógł spokojnie do kogoś podać :roll:. Majdan coś wybronił, ale w tak głupi sposób piłki tracił, że szkoda gadać (na oślep do przodu), a tak na marginesie, to pamiętam, że jak Piekutowski grał w pierwszym składzie to nie wykopywał gdzie popadnie, tylko konstruowali akcje od tyłu, podaniem z ręki. Wydaje mi sie, że to jest lepszy sposób. Jak dla mnie to oni wczoraj zagrali zupełnie bez ambicji :!:. A co do : Baszcza - lepiej jakby odszedł w zimie, bo od kilku meczy gra słabo, a to co wczoraj grał to nie mam pytań (poza tym jak w profesjonalnym (o ile można Wisłe tak nazwać) kubie, nie ma wartościowego zmiennika na prawą obrone ?) Stolarczyk to taka lokomotywa, też trzeba by pomyśleć żeby kogoś sprowadzić na jego miejsce. Gołoś - :roll: niech jeszcze nabierze doświadczenia, ale narazie to co pokazuje to jest porażka. Dudka też mógby lepszy poziom reprezentować. Dla mnie kupno Kryszałowicza to też "nie za dobry" ruch. W ogóle brak przyspieszenia (które mu jest potrzebne jak nie jest typowym snajperem, jakim był Franek). Jak teraz to było widać, ile znaczy jak nie ma Sobolewskiego. Zobaczymy w rewanżu, chociaż za wiele sie nie spodziewam. Teraz też jest ważne, żeby kibice sie nie odwrócili od drużyny (jak ktoś jest prawdziwym kibicem to będzie nadal kibicował itp.)
To co wczoraj widziałem to był żenada :? .
Mam nadzieje, że teraz będzie coraz lepiej (chociaż będzie to trudne).

Awatar użytkownika
tswidok
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tswidok » 17 wrz 2005, 0:53

cloner pisze:

p.s. - czy Sobolewski bedzie mogl grac w rewanzu :?:
tak Bedzie gral

pozdrawiam

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 17 wrz 2005, 9:41

i Wisła popłyneła w Portugalli, ale wiedziałem ze oni tego meczu nie wygrają jednak liczyłe ze bedzie remis, a tu taka porazka :!:
widac polityka transferowa teraz sie odbija i wychodzi to co wychodzi ... napewno Engel to dla mnie nie trener tylko gosc co duzo mówi i nic nie robi :!:
pozatym to co grał Gołos to tragednia a engel uwaza ze spisał sie dobrze ..... on wogóle nie wie co mówi!
czyli kojeny raz wisła odpadła z pucharów i znowu nie bedzie punktów do rankingu UEFA :cry:

Ciekawe jak zagrają z polonią ??

Awatar użytkownika
Wchite Star
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wchite Star » 17 wrz 2005, 10:38

Engel to nie trener na którego zasługuje taki świetny klub jak wisła kraków ale licze na to że wisła się pozbiera potej porarzce i pokarzemy Victori że Wisła to mistrzowski klub jeśli Victoria mogła z nami wygrać to i my będziemy potrafimy z nimi wygrać bo wszysty wiedzą że wisła jest lebsza i zasługuje na zwycięstwa conajmniej 4-0. :wink:

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 17 wrz 2005, 13:00

Co do Kryszała to się można było spodziewać że tak będzie i ten transfer jest dla mnie bezpodstawny. Prędzej bym wolał Kmiecika zamist go wypozyczac :? Cantoro akurat wg mnie nienajgorzej zagrał, tylko że był jedynym zawodnikiem z ambicją, a więc co mógł osiągnąć w pojedynkę?Kolejną rzeczą jest to, że bez Sobola to nie jest ta Wisła, a przecież już po PAO było głośno o jego oidejściu, a więc po sezonie (najpozniej) może opuścić Wisłę i co wtedy? A najgorsze po meczu z Vitorią jest to, że tam grało 4 zawodników (Sagan, ten koleś z kucykiem blond, lewy obrońca i ten Tunezyjczyk) a reszta też piach, więc nie widzę perspektyw na wygraną w rewanżu :?

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 17 wrz 2005, 14:16

Ajgor pisze:Co do Kryszała to się można było spodziewać że tak będzie i ten transfer jest dla mnie bezpodstawny.
Nie zgodzę się z tym, że transfer Kryszałowicza był 'bezpodstawny'. Była bardzo duża 'podstawa', dlaczego władze Wisły go sprowadziły. Otóż nie wiem czy wiesz, ale Reymonta opuścił Tomasz Frankowski, i 'Biała Gwiazda' pozostała bez bramkostrzelnego napastnika (został tylko Brożek, ale jeżeli ten by złapał kontuzję, byłaby kapa).

Wchite Star pisze:Engel to nie trener na którego zasługuje taki świetny klub jak wisła kraków
Fakt, doprowadził do jakiejś wieśniackiej imprezy jak Mistrzostwa Świata tak badziewny klub, jak Reprezentacja Polski. Chyba IV liga to, nie?

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 17 wrz 2005, 15:49

Anka pisze:Nie zgodzę się z tym, że transfer Kryszałowicza był 'bezpodstawny'. Była bardzo duża 'podstawa', dlaczego władze Wisły go sprowadziły. Otóż nie wiem czy wiesz, ale Reymonta opuścił Tomasz Frankowski, i 'Biała Gwiazda' pozostała bez bramkostrzelnego napastnika (został tylko Brożek, ale jeżeli ten by złapał kontuzję, byłaby kapa).
Otóż nie wiem czy wiesz, ale w kadrze Wisła ma także Marcina kuźbę, Marka Penksę, Grzegorza Kmiecika (wypożyczony go Bełchatowa), Marcina Szałęgę. W napadzie może też występowac Paulista i w razie potrzeby Brożek Piotr. W obecnej dyspozycji Kryszał wśród nich wyróżnia się płaczliwym głosem oraz liczbą występów w reprezentacji.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”