Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 10 sty 2018, 14:53
Arwin
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 10 sty 2018, 15:10
I to jest IMO cała esencja problemów United z zeszłych lat. Kupowanie na zasadzie "a on ma lepsze nazwisko, więc z pewnością nie będzie gorszy niż ten...który miał wymiatać i być lepszy niż poprzedni ale dał dupy"Arwin pisze:Również nie będę narzekał na Lucasa, lepszy on niż usilne wystawianie tam Mikiego czy Maty. Chociaż skoro już krążymy w sferach prawoskrzydłowych Brazylijczyków to zastanowił bym się nad tym Malcolmem, aczkolwiek nigdy go na oczy nie widziałem a bazuje wyłącznie na opiniach z twittera.
red85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 10 sty 2018, 15:29
Po trochu się zgadzam, ale gdyby tak zliczyć typowych skrzydłowych na ten moment, bez powracania do dyskusji na temat nominalnych pozycji Mikiego, Martiala czy też Maty, to mamy jak na lekarstwo. Sam przyznasz, że nazywanie Mikiego czy Maty typowym prawoskrzydłowym nie do końca jest zgodne z prawdą, a w przypadku Moury sprawy mają się już całkowicie inaczej.red85 pisze:I to jest IMO cała esencja problemów United z zeszłych lat. Kupowanie na zasadzie "a on ma lepsze nazwisko, więc z pewnością nie będzie gorszy niż ten...który miał wymiatać i być lepszy niż poprzedni ale dał dupy"Arwin pisze:Również nie będę narzekał na Lucasa, lepszy on niż usilne wystawianie tam Mikiego czy Maty. Chociaż skoro już krążymy w sferach prawoskrzydłowych Brazylijczyków to zastanowił bym się nad tym Malcolmem, aczkolwiek nigdy go na oczy nie widziałem a bazuje wyłącznie na opiniach z twittera.![]()
Mam wątpliwości, czy to ten typ zawodnika, który będzie chciał "umierać" za United i da na dłuższą metę coś extra.
Arwin
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 10 sty 2018, 15:54
Morrow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 10 sty 2018, 16:10
Kamil232

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 10 sty 2018, 16:42
Morrow przecież Alexis nie grał na prawym skrzydle od czasów Barcelony, a wszystkie jego najlepsze cechy jak i styl gry uwidaczniają się gdy gra na lewej flance.Morrow pisze:Inna rzecz, że skoro już szukamy wzmocnień na tej pozycji to wypadałoby rozbić świnkę na Sancheza. Ja wiem, że tam jest dobra relacja Chilijczyka z Pepem ale wobec dobrobytu w ofensywie City i wakatu w MU wydaje mi się, że odpowiednie pieniążki mogły przekonać Alexisa a to choć najemnik to gość, który nie dość, że daje wszystko czego nam brakuje na tej pozycji to w dodatku charakterologicznie wydający się idealnie pasować na wojownika Mourinho. No i piłkarz głodny trofeów, który nadaje się do gry o najwyższe cele i robienia różnicy w pojedynkę już dziś.
sickstick
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 10 sty 2018, 16:57
Morrow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 11 sty 2018, 19:17
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 11 sty 2018, 19:32
moody
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 11 sty 2018, 19:51
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 13 sty 2018, 10:53
Morrow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 13 sty 2018, 12:27
red85
Carbon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 13 sty 2018, 12:36
IMO City nie podbiło stawki z dwóch powodów. Po pierwsze to wiedzą dokładnie że Sanchez chce tylko do Pepa i chcą to wykorzystać by nie dać się zbytnio oskubać. Po drugie to nie stoimy pod ścianą by klepnąć Alexisa już teraz, bo duet Sane/Sterling spisuje się znakomicie a uraz Jesusa nie okazał się aż tak poważny (przy okazji dodam, że na Basel ma być gotowy). Gdyby było inaczej to na stole leżałaby już oferta opiewająca na te 30 melonów czy na tyle ile byłoby potrzeba. Świetny sezon Obywateli jak do tej pory jak i parcie Sancheza na grę u Pepa sprawiły, że możemy poczekać nie tylko do końca stycznia a nawet do lata na Chilijczyka. Oczywiście istnieje możliwość, że sam Alexis jest tak zdeterminowany by uciec z Arsenalu, że w końcu zniecierpliwiony brakiem wyższej oferty City przystanie na propozycję United, ale na moje jest to najmniej prawdopodobny scenariusz.Morrow pisze: Dziwi mnie, że Obywatele latem byli tak zdeterminowani żeby wyrwać Alexisa za te 50-60 baniek a teraz szkoda im połowy tej kwoty. IMO ostatecznie i tak trafi na Etihad, bo skoro Pep go chce a Chilijczyk marzy o współpracy z Guardiolą to albo Obywatele są pewni, że Arsenal ich nie oskubie i przemęczy się do lata, albo jak sytuacja będzie podbramkowa to ostatecznie rzucą te 30 baniek i ściągną go do siebie. Na biednych nie trafiło. Jeśli Sanchez nie trafi do City to będzie znaczyło, że któraś z tych stron jednak nie była aż tak zdeterminowana do tej współpracy jak było przedstawiane.
ryba_82
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 13 sty 2018, 12:39

Kamil232
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio