Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 6801

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
2
18%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
9%
15-17 maja
3
27%
22-24 maja
5
45%
Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 04 lut 2018, 16:07

sickstick pisze: ale mimo wszystko wstyd mi za nią.
Niech odpala Tobie 500 eu, bo jak nie, to zdjęcia z insta dostaną się w odpowiednie miejsce.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8580
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 lut 2018, 16:07

A ja się właśnie dowiedziałem, że ustawa dot. wolnych niedziel mój lombard na 90% też obejmie. No pięknie :evil: :evil: :evil:

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8353

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 04 lut 2018, 16:18

Ja początkowo nie cieszyłem się z tej ustawy, ale teraz - z punktu widzenia pracownika - jestem zadowolony. Niedziele to pusty okres, gdy dzieje się najmniej, a tak będę częściej pracował w dni, w których jest ruch, a może dodatkowo ludzie będą gnać do sklepów w soboty, bo przecież w niedziele będzie nieczynne, a dla mnie to $$ :)

Minus wolnych niedziel jest dla mnie jeden - dzięki 7-dniowemu trybowi pracy mogłem sobie zawsze zrobić wolne w środku tygodnia, bez urlopu, pozałatwiać wszelkiego rodzaju sprawy. Teraz takich dni będzie mniej, ale nadal będzie mimo wszystko istniała taka możliwość.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 04 lut 2018, 16:21

piotrcies pisze: Niedziele to pusty okres, gdy dzieje się najmniej
Niektórzy lubią ten pusty okres. Praktycznie tylko siedzą w robocie niewiele robiąc, a dodatkowy hajs za niedzielę spływał. Przez tę ustawę raczej sporo stracisz.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6213
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 04 lut 2018, 16:23

Co to za pierdzielenie? xD W Centrach Handlowych niedziele to największy ruch, np dzisiaj w 7h mam już uhandlowane więcej niż przez całą 12-godzinną sobotę oraz pn-pt łacznie.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 04 lut 2018, 16:27

Ja się nie znam. Na szczęście nie pracuję w niedzielę.

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2746
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 04 lut 2018, 16:29

sickstick pisze: Co to za pierdzielenie? xD W Centrach Handlowych niedziele to największy ruch, np dzisiaj w 7h mam już uhandlowane więcej niż przez całą 12-godzinną sobotę oraz pn-pt łacznie.
Bo ludzie wolą niedziele spędzać w sklepach niż w domu. I mnie nie przekonuje tłumaczenie, że od piątku do soboty nie mają czasu. Po prostu tak im jest wygodniej i lepiej - spędzić niedziele w sklepie, oczywiście rodzinnie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 lut 2018, 16:29

U mnie wyglada to inaczej, czyli zarabiam tyle ile pracuję. A przez tę ustawę będę miał co najmniej 28 godzin pracy mniej. To jednak sporo wychodzi na miesiąc kasy w plecy.

I potwierdzam, ja dziś mam taki zapieprz że masakra. Klientów więcej 2x niż we wtorek czy środę.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 04 lut 2018, 16:35

Ilka pisze:
sickstick pisze: Co to za pierdzielenie? xD W Centrach Handlowych niedziele to największy ruch, np dzisiaj w 7h mam już uhandlowane więcej niż przez całą 12-godzinną sobotę oraz pn-pt łacznie.
Bo ludzie wolą niedziele spędzać w sklepach niż w domu. I mnie nie przekonuje tłumaczenie, że od piątku do soboty nie mają czasu. Po prostu tak im jest wygodniej i lepiej - spędzić niedziele w sklepie, oczywiście rodzinnie.
I paradoskalnie - ten sposób spedzają te niedziele razem. Co mają nastoletnie córki ze swoimi rodzicami robić cały dzień w domu? Grać w scrabble? Stawiam że w praniu okaże się, że te 2 pracujące niedziele rodziny będą spędzały razem - w Centrach Handlowych na przykład, zaś w te wolne niedziele każdy z członków rodziny będzie szedł w swoją stronę do znajomych czy koleżanek.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 04 lut 2018, 16:38

1. Dzień, w którym niewiele się robi, jest dla mnie najgorszy. Nienawidzę nudy w pracy, wolę ruch i ciągły kontakt z klientem. Wczoraj ruchu w ogóle nie było, 11 godzin pracy dłużyło się, jakbym siedział 24.
2. Ja pracuję w handlu - dla mnie każdy dzień, w którym siada sprzedaż, jest stracony. Niedziele zazwyczaj są dniami straconymi. Mam swoje ulubione okresy, w których najlepiej mi się pracuje ;]

@sick - jakoś doświadczenia z pracy u dwóch opów w dwóch galeriach mówią mi co innego - ludzie w weekendy odwiedzają nas rzadziej (choć niektóre soboty są bardzo owocne, niedziele bardzo rzadko) - może to zależy od specyfiki branży (nie mam porównania na skalę większą niż moje miejsca pracy, ale u każdego opa ruch w weekendy był zawsze wtedy mniejszy), może ze specyfiki galerii - w końcu nie każda jest centrum rozrywki dla całych rodzin.

@cloner - no ja cię rozumiem - ty patrzysz przez pryzmat swojej pracy, bo stracisz, ja przez pryzmat mojej - bo zyskam, o ile mnie nie wywalą ze względu na cięcia etatów, haha :D

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 lut 2018, 16:44

piotrcies pisze: ja przez pryzmat mojej - bo zyskam, o ile mnie nie wywalą ze względu na cięcia etatów, haha
No właśnie, skoro dni pracujących mniej to po co was aż tylu w pracy? Skoro zabierają ok 4 dni miesięcznie to jest to ok 15%. Byłbyś zadowolony z obniżki wynagrodzenia o te 15%?

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 04 lut 2018, 16:48

Dawno nie przeczytałem nic bardziej dla mnie szokującego, niż gość twierdzący że pracował w 2 galeriach handlowych i w weekendy ma mniejszy ruch niż w tygodniu :boje się: Mój komis jest otoczony 3 salonami - Orange, T-mobile, Plus (Play jest w innym miejscu) i aktualnie w każdym jest po prostu tłum. Widać to nawet po liczbie pracowników - Plusie zawsze siedzi dwóch (dzisiaj dwóch rudych, zawsze mam z tego beke :lol2: ), ale już w T-Mobile siedzą 4 osoby, gdzie w tygodniu są 1-2. W Orange nie widzę bo mają niskie stoły i wspomniany tłum ludzi ich zakrywa.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 lut 2018, 16:50

sickstick pisze: Plusie zawsze siedzi dwóch (dzisiaj dwóch rudych, zawsze mam z tego beke
to jest jakiś eksperyment, w stylu, że jak rudemu nie idzie sprzedaż, to czy u dwóch z litości ludzie kupią...

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 04 lut 2018, 16:52

sickstick pisze: Dawno nie przeczytałem nic bardziej dla mnie szokującego, niż gość twierdzący że pracował w 2 galeriach handlowych i w weekendy ma mniejszy ruch niż w tygodniu
Ale ty chcesz z tym polemizować ? Czy o co chodzi? Nie mówię, że galerie mają mniejszy ruch, ale te, w których pracowałem (i nie tydzień, tylko dłużej) mają mniejszy. Zwłaszcza w niedziele.

@cloner - spoko, przy małym zespole nie będzie to się mocno odbijać. Zdarza się wzywać posiłki, bo ktoś się wykrusza, więc po prostu obędzie się bez tego.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 lut 2018, 16:54

mniejszy ruch w niedzielę w CH? :whistle:

Pioter wydało się po prostu, że w żadnym CH nie pracujesz, tylko pewnie siedzisz w zakladzie zamkniętym, walisz glową w ścianę i potem takie kwiatki wychodzą :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”