Elche Cf (zbiorczy)

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Elche Cf (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 wrz 2005, 14:49

Witam :)
Postanowilem zalozyc taki temat :)
Mysle, ze bedzie on dosc popularny :)

Sklad 1.zespolu :

BRAMKARZE :
1 UNANUA
13 S. ARAGONESES

OBRONCY :
2 TROTTA
3 M. BERNAUS
4 BENJA
16 NOGUEROL
22 MARIO
26 J. NAVARRO

POMOCNICY :
5 MARTÍ
6 TXIKI
8 RAUL IVARS
14 KATXORRO
15 JOSE ANTONIO
17 V. GOMIS
19 ALFREDO
21 ALBERTO R.
24 Q. MEDINA

NAPASTNICY :
7 NINO
9 R. PERAGÓN
10 RUBEN
11 LUIS GIL
18 PHILIPPE TOLEDO
20 RAÚL MARTÍN
23 FRANKOWSKI

[quote="sport.onet.pl"]Tomasz Frankowski, do niedawna napastnik Wisły Kraków, zadebiutował w swoim nowym klubie II-ligowcu z Hiszpanii - Elche.

Reprezentant Polski wszedł na boisko w 71. minucie wyjazdowego spotkania z Levante, zmieniając Alfredo, ale niczym szczególnym się nie wyróżnił.

Jego drużyna przegrała 0:1, a jedyną bramkę uzyskał w 59. minucie Riga.

Przed spotkaniem wokół osoby Polaka było bardzo gorąco, bowiem Levante, które również było zainteresowane pozyskaniem Frankowskiego, zarzuciło naszemu napastnikowi, że ten podpisał jednocześnie dwa kontrakty - z nimi i z Elche.

Dzięki tej wygranej Levante wyszło na prowadzenie w tabeli. Elche jest 14.[/quote]

p.s. - jak ktos ma jakies informacje dot. tego klubu - prosze pisac :)
np. o stadionie, i historii klubu :!:

pozdrawiam

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 11 wrz 2005, 15:16

No podobno Elche jest lepsze od Levante tak mowia przeciez fachowcy m.in Mirek Trzeciak a jak narazie na 1 miejscu z kompletem zwycienstw jest LEVANTE a Elche w srodku tabeli i juz 6pkt straty ale jak mowilem ze wg mnie Levante jest lepsze to mnie co niektorzy zbesztali ze nie znam sie na 2 hiszpanskiej tak jak FACHOWCY (Trzeciak i inni). No ale to dopiero 3 kolejka

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 12 wrz 2005, 15:40

Klub powstal w 1923 roku. W tym samym roku zagral swoj pierwszy mecz z Crevillente w ktorym Elche wygral 2:0. W 1925 roku klub podpisal kontrakt z pierwszym wielkim trenerem, Paco Gonzalez, byly pilkarz Realu Madryt i Espanolu Barcelona. 17 pazdziernika 1926 roku ma miejsce inauguracja slawnego stadionu Altabix, na ktorym rozegral sie mecz miedzy Elche i Levante (2:2). W sezonie 27/28 przychodzi do klubu nowy czeski trener Anton Fivebr. W sezonie 29/30 Elche zostaje przyjete do 3 ligi hiszpanskiej, ktora oficjalnie powstala w tym wlasnie roku. W sezonie 34/35 graja po raz pierwszy w 2 lidze. W sezonie 58/59 Elche trafia do Primera Division. W sezonie 63/64 jest po raz pierwszy liderem Primera Dvision. Rok pozniej pilkarz Elche Luciano Sánchez, zostaje krolem strzelcow. W 1971 roku po 12 latach w 1 lidze, klub spada do 2 ligi. 8 Wrzesnia 1976 roku powstaje nowy stadion Nuevo Estadio del Elche Club de Fútbol, pozniej nazywany Estadio Martínez Valero. W latach 70-90 Elche raz gra w Primera a raz w Segunda Division. W 1989 roku spadaja do 3 ligi, zeby 1999 roku powrucic do 2 ligi. W sezonie 2004/05 graja poraz pierwszy od 11 lat w Primera Division.

Obecne stadion Elche moze pomiescic 39000 kibicow.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 12 wrz 2005, 15:52

snake napisal:
W sezonie 2004/05 graja poraz pierwszy od 11 lat w Primera Division.
Chyba cos nie bardzo !!! Albo cos ci sie pomylilo albo to ja juz nie wiem co to za bzdury!!!!!!!!!!!!
Oni w ubieglym sezonie (2004/05) grali w Secunda i zajeli miejsce w srodku stawki!!! A z Primera spadli Albacete Levante i Numancia

indianin

Post Wyświetl pojedynczy post autor: indianin » 12 wrz 2005, 15:56

Nie znam zbyt dobrze tej drużyny, ale musi być dobra skoro sie mówi, że ma duże szanse na awans do Primera Division, ale póki co na to się nie zapowiada :cry: Mam nadzieję, że zaczną grać lepiej i w Elchce będzie błyszczał Frankowski :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 12 wrz 2005, 15:58

czeher pisze:snake napisal:
W sezonie 2004/05 graja poraz pierwszy od 11 lat w Primera Division.
Chyba cos nie bardzo !!! Albo cos ci sie pomylilo albo to ja juz nie wiem co to za bzdury!!!!!!!!!!!!
Oni w ubieglym sezonie (2004/05) grali w Secunda i zajeli miejsce w srodku stawki!!! A z Primera spadli Albacete Levante i Numancia
Sorry czeher. Poprostu pomyslilem sie w numerach. Chcialem napisac ze w tym sezonie, czyli obecnym 2005/2006, a nie w 04/05 graja po raz pierwszy. Kazdemu czasem sie przytrafia mala pomylka. 8)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 12 wrz 2005, 16:02

snake napisal:
Sorry czeher. Poprostu pomyslilem sie w numerach. Chcialem napisac ze w tym sezonie, czyli obecnym 2005/2006, a nie w 04/05 graja po raz pierwszy. Kazdemu czasem sie przytrafia mala pomylka.
Przeciez oni dalej graja w secunda division!!! Moze za rok beda grac w primera ale ja w to osobiscie watpie!!!
Ja nie wiem skad ty bierzesz to info!!!

Awatar użytkownika
zizou888
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zizou888 » 12 wrz 2005, 17:29

zabardzo nie wiem nic o tym klubie, ale jak zaczynałem grać w Fife 2005 to zaczełem tą drużyną. następnie na rok trafiłem do Auxerre a potem do samego końca siedziałem w Realu Madryt!!!! (13 lat w realu) :wink: :wink: :wink:

Awatar użytkownika
RauL
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RauL » 12 wrz 2005, 17:46

Tak to o tym klubie nikt nic nie mówił, a jak przeszedł tam Frankowski to od razu szum i tak zawsze jest jak jakiś polski zawodnik przejdzie to jakiegoś klubu, który nie znajduje się w Polsce i slyszałem tą wypowiedź Trzeciaka, ale te Elche na razie nic nie pokazuje, a Levante za to to co innego... mają pozycję lidera i moim zdaniem mają szansę nawet powrócić do PD. Ja tam zaczynam kibicować Elche, bo przecież tam teraz gra Frankowski, ale nie sądzę, że oni awansują, ale przecież dopiero były chyba 3 kolejki to nie ma za bardzo jak tego wszystkiego oceniać.

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 12 wrz 2005, 19:06

czeher pisze:snake napisal:
Sorry czeher. Poprostu pomyslilem sie w numerach. Chcialem napisac ze w tym sezonie, czyli obecnym 2005/2006, a nie w 04/05 graja po raz pierwszy. Kazdemu czasem sie przytrafia mala pomylka.
Przeciez oni dalej graja w secunda division!!! Moze za rok beda grac w primera ale ja w to osobiscie watpie!!!
Ja nie wiem skad ty bierzesz to info!!!
Juz wiem w czym tkwi blad. Chodzi o to ze w Hiszpani najwyzsza liga jest Primera Division. Potem jest Segunda Division "A" i potem Segunda Division "B". Tzn. Droga liga jest tak jakby podzielona na dwie czesci jedna lepsza, i droga gorsza. Jesli spadasz z Primera do trafiasz do Segunda "A" a potem do Segunda "B", itd. To co ja napisalem tzn. "W 1989 roku spadaja do 3 ligi, zeby 1999 roku powrucic do 2 ligi. W sezonie 2004/05 graja poraz pierwszy od 11 lat w Primera Division.", poprostu pomylilem sie zamiast napisac Segunda, napisalem Primera. Wszystko by bylo logiczne. Popatrz sam:-
- w 1989 roku spadaja do Trzeciej Ligi z Sedunda Division "B"
- w 1999 roku powracja do Segunda "B"
- w 04/05 graja poraz pierwszy od 11 lat w Segunda Division "A".
Niestety, jak zawsze w stronach nieoficjalnych od kibicow sa jakies bledy, wiec wolalem sie upewnic jak to jest naprawde i weszlem na strone oficjalna.
tutaj mozesz zobaczyc. Sprawdzilem tez reszte informacji ktora napisalem wczesniej i wszystko sie zgadza. Chodzi o to ze chyba kibice sie pomylili, a ja zle od nich przepisalem :P

Awatar użytkownika
marcin90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin90 » 13 wrz 2005, 18:57

Franek w puierwszym meczu nie wyróżnił się niczym szczególnym, ale nic dziwnego, ponieważ nie trenował z drużyną zbyt długo i był to jego pierszy w karierze występ na boiskach hiszpańskich. Mam nadzieję, że w najblizszym czasie Franek zacznie strzelać bramki jak na zawołanie, ponieważ potrafi to.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 wrz 2005, 21:06

tak jak wiekszosc przewidywala :lol:
'Franek' potrafi strzelac gole (w 2.lidze pewnie strzeli duzo)

Elche [1 - 0] Poli Ejido

70' [1 - 0] Frankowski

stan na 75minute :)

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 18 wrz 2005, 21:09

no moze Franek sie pokaze w Hiszpani, wydaje mi sie ze ta liga pasuje do jego stylu grania :!: czekamy na wiecej goli :lol:

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 19 wrz 2005, 21:18

Ciesze sie ze klub Frankowskiego wygral swoj mecz i Tomek strzelil gola. Podobno ma tam jakies problemy z innym klubem z ktorym podpisal wczesny kontrakt czy cos takiego, mam na mysli Levante. Jak narazie sprawa toczy sie wolno, ale na oficjalnej stronie pisze ze z czasem wszystko bedzie dobrze. Elche wygralo 2:0 z Poli Ejido, po golach Tomka i Luisa Garcii.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 20 wrz 2005, 10:18

Moim zdaniem Frankowski popełnił spory błąd wybierając Elche zamiast Levante. Z pewnością ten drugi klub jest sporo lepszy od obecnego pracodawcy 'Franka' i ma duże szanse na awans do Primera Division.
W dodatku ponoć oferta Levante zarówno dla Wisły (kwota odstępnego) jak i dla samego zawodnika (pensja) była lepsza niż z Elche.
Wydaje mi się, że Frankowski chciał mieć pewne miejsce w składzie i dlatego wybrał Elche - tylko po co te bajki jaki to dobry klub i jakie ma duże szanse na awans do ekstraklasy hiszpańskiej. Zresztą gdyby awansowali to miejsce polskiego napastnika w składzie znowu nie byłoby takie całkiem pewne :?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”