Real Madryt (zbiorczy) - Strona 149

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 20 wrz 2005, 14:09

Bienias pisze:Frustracja siega zenitu bo ostatnim czasem to my kibice Barcy czesciej sie wpowiadamy w temacie krolewskich
A Tobie nie byłoby głupio gdyby Twój zespół nie potrafił strzelić gola Espanyolowi :twisted: , kończył mecz w dziewiątkę :twisted: , przegrywał trzecie kolejne spotkanie :twisted: , a mądrale z zarządu zażyczyłyby sobie nie wiadomo z jakiej paki powtórzenia meczu?
Wstyd...
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2005, 14:10 przez Janio, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Wojtas0001
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wojtas0001 » 20 wrz 2005, 14:09

Dlaczego mieliby sie nie odwolywac zeby rozegrac ponownie mecz z Espanyolem :?: Przeciez zgodnie z przepisami po gwizdku sedziego gra zostaje zatrzymana i wszystko co dzieje sie po uslyszeniu gwizdka jest niewazne. Sam nie wiem co mam myslec. Gdyby to byl Real za swoich najlepszych czasow to nie musieliby pisac zadnych protestow, bo wygraliby 3:0, no ale coz...

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 20 wrz 2005, 14:20

janiofcb pisze:
A Tobie nie byłoby głupio gdyby Twój zespół nie potrafił strzelić gola Espanyolowi :twisted: , kończył mecz w dziewiątkę :twisted: , przegrywał trzecie kolejne spotkanie :twisted: , a mądrale z zarządu zażyczyłyby sobie nie wiadomo z jakiej paki powtórzenia meczu?
Wstyd...
Wstyd to troche za mocne slowo bo prawdziwy fan nigdy nie bedzie sie wstydzil swojej druzyny co najwyzej moze byc wqrwiony.

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 20 wrz 2005, 14:27

Wojtas0001 pisze:Dlaczego mieliby sie nie odwolywac zeby rozegrac ponownie mecz z Espanyolem :?: Przeciez zgodnie z przepisami po gwizdku sedziego gra zostaje zatrzymana i wszystko co dzieje sie po uslyszeniu gwizdka jest niewazne. Sam nie wiem co mam myslec. Gdyby to byl Real za swoich najlepszych czasow to nie musieliby pisac zadnych protestow, bo wygraliby 3:0, no ale coz...
balbym sie na miejscu zarzadu realu zadac powtorki meczu. spojrz jaka siara jakby znowu dostali baty... cala europa by sie smiala przez 2 tygodnie. niech nie ryzykuja, bo z obecna forma...

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 20 wrz 2005, 14:30

Bienias pisze:Wstyd to troche za mocne slowo bo prawdziwy fan nigdy nie bedzie sie wstydzil swojej druzyny co najwyzej moze byc wqrwiony.

Chodziło mi o to, że wstydzić powinni się włodarze Realu, że wyskakują z takim śmiesznym żądaniem jak powtórzenie meczu... :oops:

kurczakov

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kurczakov » 20 wrz 2005, 15:22

janiofcb pisze:
Bienias pisze:Wstyd to troche za mocne slowo bo prawdziwy fan nigdy nie bedzie sie wstydzil swojej druzyny co najwyzej moze byc wqrwiony.

Chodziło mi o to, że wstydzić powinni się włodarze Realu, że wyskakują z takim śmiesznym żądaniem jak powtórzenie meczu... :oops:
Chcialby powrocic do meczu Barcy z Chelsea gdy sedzie tez popelnil blad i o ile mnie pamiec nie myli jak pojawila sie informacjia ze moze byc powtorzony mecz to wiekszosc kibicow Barcelony byla niesamowicie zadowolona z tego faktu, a teraz jak podobna sytuacjia sie wydarzyla tylko ze to Real nie Barca to juz wielki oburzenie kibico Barcy ze chca powtorzyc mecz.
Ja jako kibic Realu uwazam ze ten mecz nie powinien zostac powtorzony bo po co ( no moze po to zeby Real zdobyl 3 pkt) Sedziowie bledy zawsze popelniali i beda popelniac, a jak teraz by powtorzono ten mecz to prawdopodobnie co kolejka by dochodzilo do podobnych sytuacji.

ps. Poziom sedziowania w Hiszpani jest tragiczny.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 20 wrz 2005, 15:49

No cóż... Nie jestem specem od La Liga, i rzadko tu się wypowiadam, ale dziwi mnie radość kibiców Barcy po zwycięstwie Espanyolu nad Realem. Przecież Espanyol to też wielki wróg Barcy, a tu za zwycięstwo od naszych forumowiczów przyjmują gratulacje, wszyscy się cieszą. Trochę to dziwne :roll: Nie pradważ? Dziwne, że Polscy fani Barcy tak schlebiają Espanoylowi... To tak jakby fani Legii cieszyli się ze zwycięstwa Polonii nad Wisła...
Jakoś kibice Realu nie cieszą się, że Atletico pokonało Barce.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 20 wrz 2005, 15:59

Nie ma co powtarzać tego emczu. Tylko LFP powinno baczniej zwracać uwage na sedziów. Przegrali i tyle mogli wygrać, ale nie wygrali. To juz drugi mecz z tego typu. Ale nie ma się co lamać tzreba czekać na lepsze jutro ten serial leci juz od dwóch lat Real nie zachwyca...Napewno bedzie lepiej. Nie ma co oglądac się na barcelone teraz cięzki mecz z Atletic Bilbao...Co niektorzy z basków potrafią wkręcać w ziemie...np Yeste...

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 20 wrz 2005, 16:09

Corinthians pisze:Dziwne, że Polscy fani Barcy tak schlebiają Espanoylowi... To tak jakby fani Legii cieszyli się ze zwycięstwa Polonii nad Wisła...
Nie ma się czemu dziwić - ponieważ uważam Real za groźniejszy zespół niż Espanyol, cieszę się ze zwycięstwa tych ostatnich. Czysty pragmatyzm... To wcale nie oznacza, że nagle zacząłem lubić Espanyol, po prostu cieszą stracone punkty Realu.

Czy kibiców Realu nie cieszy porażka Blaugrany? hmm.. myślę, że bardzo - tylko co mają zrobić, ciężko się napinać w sytuacji gdy ich zespół gra tak fatalnie.

Tak na marginesie w ostatniej kolejce polskiej ekstraklasy byłem właśnie za Polonią, bo uważam Wisłę za dużo groźniejszą niż zespół z Konwiktorskiej, a teraz w derbach Warszawy liczę na podtrzymanie świetnej passy i efektowne zwycięstwo Legii.

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 20 wrz 2005, 18:24

Corinthians pisze:Przecież Espanyol to też wielki wróg Barcy, a tu za zwycięstwo od naszych forumowiczów przyjmują gratulacje, wszyscy się cieszą. Trochę to dziwne :roll: Nie pradważ? Dziwne, że Polscy fani Barcy tak schlebiają Espanoylowi... To tak jakby fani Legii cieszyli się ze zwycięstwa Polonii nad Wisła...
co ty w ogole gadasz? jak mowiles nie znasz sie na lfp, wiec...! espanyol wrogiem barcy? moze... ale tylko troche. po prostu rywal z tego samego miasta nic wiecej. nikt z kibicow barcy nie nienawidzi espanyolu, a real tak...

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 20 wrz 2005, 18:59

nikt z kibicow barcy nie nienawidzi espanyolu
Niedawno ogladalem program, na kotrym byla pokazana mala ankieta kibicow oby zespolow, tzn. Barcy i Espanolu. Pytanie brzmialo: (do kibicow Barcelony) "Chcialbys zeby Espanol spadl do Segunda Division?" bylo 50 odpowiedzi i tylko jeden powiedzial ze chcialby. Inni mowili ze woleli by zeby grali w Primera dlatego ze wtedy az 2 kluby ze stolicy Cataluni gralyby w najlepszej lidze. Kibicow Espanolu pytano: "Chcialbys zeby Barcelona wygrala Lige"? Na 50 odpowiedzi prawie wszyscy odpowiedziali ze chcialiby zeby FC Barca wygrala lige, bo wtedy mistrzem Hiszpani bylby jakis klub z Barcelony. Co z tego wynika? Ze kibice i kluby i Barcelony lubia sie. To ze sa rywalami na boisku nie znaczy ze sa wrogami, bedac klubami z jednego miasta. Trzeba przyznac ze nie jest tak w calej Hiszpani, bo np. kibice Relu i Atletico "nienawidza sie" w delikanym tego slowa znaczeniu, tak samo jak kibice FC Sevilla i Betsu Sevilla. W Kataloni, inaczej sie traktuje pilke nozna i ogulnie wszystkie inne sprawy takie jak polityka itp. Oni w jakis sposob uwazaja sie za inny kraj, bo sa "innym" narodem, majacym swoj jezyk (Katalunski) kulture i zwyczaje.
Co do tego czy mecz Realu zostanie powtorzony czy nie, juz zapadla decyzja. Mecz nie bedzie powtorzony. Tak powiedzial F. Perez, tzn. powiedzial ze klub ma racje, tzn. ze mecz normalnie powinien sie odbyc, ale nie bedzie sie staral zeby tak bylo. Powiedzial ze to jest dla dobra pilki hiszpanskiej i dla dobra sedziow, i zeby uspokoila sie sytuacja w LFP.

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 20 wrz 2005, 19:44

snake pisze:Mecz nie bedzie powtorzony
I bardzo dobrze. Gdyby wszystkie mecze Realu, które 'Królewscy' przegrali, były powtarzane, zabrakłoby terminów w kalendarzu... :lol:

snake pisze:powiedzial ze klub ma racje, tzn. ze mecz normalnie powinien sie odbyc, ale nie bedzie sie staral zeby tak bylo. Powiedzial ze to jest dla dobra pilki hiszpanskiej i dla dobra sedziow, i zeby uspokoila sie sytuacja w LFP.
Jasne... boi się, że federacja powie 'nie', i po raz kolejny stwierdzi, że Real nie ma racji. Dla dobra piłki hiszpańskiej? Nie sądzę. :?

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 20 wrz 2005, 20:32

Corinthians pisze:No cóż... Nie jestem specem od La Liga, i rzadko tu się wypowiadam, ale dziwi mnie radość kibiców Barcy po zwycięstwie Espanyolu nad Realem. Przecież Espanyol to też wielki wróg Barcy, a tu za zwycięstwo od naszych forumowiczów przyjmują gratulacje, wszyscy się cieszą. Trochę to dziwne :roll: Nie pradważ? Dziwne, że Polscy fani Barcy tak schlebiają Espanoylowi... To tak jakby fani Legii cieszyli się ze zwycięstwa Polonii nad Wisła...
Oj nie jestes Specem i to widac.
Kazdy kibic Barcelony nienawidzi realu i zawsze zyczy im porazki z kim by nie grali=ANTIMADRIDISTA

snake pisze:
nikt z kibicow barcy nie nienawidzi espanyolu
Niedawno ogladalem program, na kotrym byla pokazana mala ankieta kibicow oby zespolow, tzn. Barcy i Espanolu. Pytanie brzmialo: (do kibicow Barcelony) "Chcialbys zeby Espanol spadl do Segunda Division?" bylo 50 odpowiedzi i tylko jeden powiedzial ze chcialby. Inni mowili ze woleli by zeby grali w Primera dlatego ze wtedy az 2 kluby ze stolicy Cataluni gralyby w najlepszej lidze. Kibicow Espanolu pytano: "Chcialbys zeby Barcelona wygrala Lige"? Na 50 odpowiedzi prawie wszyscy odpowiedziali ze chcialiby zeby FC Barca wygrala lige, bo wtedy mistrzem Hiszpani bylby jakis klub z Barcelony. Co z tego wynika? Ze kibice i kluby i Barcelony lubia sie. To ze sa rywalami na boisku nie znaczy ze sa wrogami, bedac klubami z jednego miasta. Trzeba przyznac ze nie jest tak w calej Hiszpani, bo np. kibice Relu i Atletico "nienawidza sie" w delikanym tego slowa znaczeniu, tak samo jak kibice FC Sevilla i Betsu Sevilla. W Kataloni, inaczej sie traktuje pilke nozna i ogulnie wszystkie inne sprawy takie jak polityka itp. Oni w jakis sposob uwazaja sie za inny kraj, bo sa "innym" narodem, majacym swoj jezyk (Katalunski) kulture i zwyczaje.
.
Snake z Espanyolem jest troche innaczej. Ten klub ogolnie jest katalonski ale nie w 100% . Na ich meczach powiewaja flagi hiszpanskie co jest nie do przyjecia ale najgorsze jest to ze ich brygady trzymaja z ultra sur :evil:
Ja bym porownal kibicow obydwu klubow z Barcelony do warszawskiej Legii i Poloni a madryckie do krakowskiej wisly i Cracovi

Dzwonson
Junior
Junior

FCB i Espanyol

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dzwonson » 20 wrz 2005, 23:27

Co do kibiców to może i są neutralni a ale co innego tyczy się Laporty i prezesa Espanyolu.Sprawa poszła o króliczka Saviole i stosunki sporo się pogorszyły co do tego co dalej z Realem ja nie wiem liczę na cud zmiana trenera powrót Zidane'a nie wiem jakiś sygnał to powrotu do chlubnej historii najlepszego klubu na świecie.Real będzie wielki Barca też cudów nie gra tu powód prosty Rijkaard[/b]

Awatar użytkownika
Wojtas0001
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wojtas0001 » 21 wrz 2005, 10:45

Barca jeden sezon zagrala swietnie i teraz juz nie zachwycaja jak w zeszlym sezonie. Mysle ze zmiana trenera w Realu to nie jest dobry pomysl, a duzo mowi sie o przejsciu Beniteza... Na mecz z Bilbao Luxemburgo zmienil taktyke. Maja zagrac z Gravesenem i Garcia w srodku a na skrzydlach beda grac Robinho i Beckcham. Z przodu Raul i R9. Bedzie dobrze. No i Woody zagra od pierwszej minuty (podobno) i Meija :) Mam nadzieje ze tym razem uda sie wygrac :) HALA MADRID:!:

Zablokowany

Wróć do „Hiszpania”