Niemcy - Transfery (zbiorczy) - Strona 15

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 02 wrz 2005, 15:41

artur.makaveli pisze:Bayern rowniez wykonal dobry transfer zastepujac Kuffoura za Ismaela chociaz wedlug mnie Ghanczyk jest duzo lepszy

To chyba tylko według Ciebie :lol2:
artur.makaveli pisze:to bedzie sezon Stuttgart

Jak narazie tego absolutnie nie potwierdzają, mają dwa remisy i porażke z FC Koeln, no ale może sie jeszcze przebudzą, to dopiero poczatek...

Awatar użytkownika
Simonek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Simonek » 02 wrz 2005, 15:49

Niewątplwie niemieckie kluby sprowadziły kilka gwiazd...
Największe ruchy poczynił Stuttgart. Zmiana trenera na lisa Trapattoniego pociągnęła za sobą przyjście niezłych graczy: Gronkjaer, Tomasson, Ljuboja, Magnin, którzy mają za zadanie poprawienie się w porównaniu do zeszłego sezonu. Osłabienia, które mogą tutaj mieć znaczenie to oczywiście Hleb i Kuranyi. Co do tego pierwszego to na pewno ciężko go będzie zastąpić o ile w ogóle będzie to możliwe. (Przyszedł chyab Carevic czy jak mu tam który ma temu podołać). Czy Giovane po raz kolejny udowodni swoją wielkość?Zobaczymy
Faworytem oczywiście rozgrywek pozostaje Bayern z Ismaelem, Karimi i Lahmem oraz wiecznie grającym Lizarazu. Obecnie prezentują się bardzo dobrze, ale spadke formy prędzej czy później nastąpi...Osobiście myślę, że na lige mistrzów to za mało ale na Bundeslige wystarczy.
Werder Brema ma nowego Ismaela -- Naldo ale również Fringsa i Owomoyele a także Andreasena.. Atak Klasnic - Klose spisuje się znakomicie i ta drużyna może okazać się czarnym koniecm rozgrywek i ma według mnie największe szanse na detronizację Bayernu.
Schalke jak zwykle ostatnio dużo wydaje: Kuranyi, Ernst (on za darmo chyba?), Larsen i ostatnio jakiś młody ale kosztwny Brazylijczyk... Chodzą słuchy że sporawdzą Altintopa, ale to chyba dopiero w zimie. Jak narazie daje mi miejsce 3.
Co do innych znaczących według mnie wzmocnień to oczywiście Rafael Van Der Vaart, który świetnie zadomowił się w Hamburgu i strzelił kilka ładnych bramek:)Może już w tym sezonie zostanie największa gwiazdą Bundesligi?Mnie interesuje także nowy obrońca Bayeru Athirson, kiedyś w Juve a teraz próbuej odzyskać formę w Leverkusen. Ciekawym posunięciem Borussi Dortmund było kupno Buckley, który narazie zawodzi i jest kontuzjowany.
Podsumowująć wiele nowych gwiazd, ale czy będą się świetnie spisywać w Bundeslidze okaże się za kilak miesięcy i dopiero wtedty będzie można ich ocenić

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 02 wrz 2005, 16:01

Ogólnie Simonek spoko podsumowałes, zobaczymy co ten Naldo zaprezentuje, ma 23 lata, wiec spora kariera przed nim. Co do van der Vaarta to narazie strzelił tylko jedną bramkę w barwach HSV i nazdwyczajnej urody to ona nie była (oczywiście nie wazne jak się strzela, byle by wpadło). Więc do tych kilku i ładnych to jeszcze troche brakuje :wink:

Awatar użytkownika
Simonek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Simonek » 02 wrz 2005, 16:04

Heh.. co do Rafaela to strzelił jedną bramkę w Bundeslidze zgadza się, ale przypominam, że Hamburg wygrał Puchar Intertoto...Nie wiem ile meczów rozegrał ale Vaaart strzelił kilka bramek :) i to w dużym stopniu dzięki niemu Hamburg grał będzie w UEFA

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 02 wrz 2005, 16:28

No Vaart dobry jest i trochę mi go szkoda na Bundeslige bo bardziej by się przydał w jakiejś lepszej trochę technicznie lidze.A Stuttgart 2 świetne transfery Gronkjaer i Tomasson to będą w Bundeslidze jechać wszystkich :lol: A szkoda Dortmundu mi bo Ewerthon jednak był tam chyba najlepszy a nawet jeśli nie to najefektowniejszy ale może się znajdzie jaki następca oby to był Ebi.Trochę będzie mi brakowało Rydlewicza bo to była zawsze ciekawa postać w Bundeslidze szkoda że niegdy nie grał w lepszym klubie :D

Awatar użytkownika
Tomi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomi » 22 wrz 2005, 21:31

Bayern chce kupić Podolskiego :):)

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 22 wrz 2005, 21:34

Tomi pisze:Bayern chce kupić Podolskiego SmileSmile

Super!

Tomi jest nabijaczem!

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 wrz 2005, 21:36

Tomi pisze:Bayern chce kupić Podolskiego SmileSmile
ale żeś kur..cze amerykę odkrył.
Jak już chcesz nabić posta to chociaż napisz coś o czym nikt jeszcze nie wiem, o zainteresowaniu Bayernu Podolskim wiadomo od jakiegoś już czasu :roll:

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 22 wrz 2005, 21:39

Tomi jest nabijaczem!
I grafomanem. Tylko sigi i avatary robi dobrze.
fieldy pisze:Jak już chcesz nabić posta to chociaż napisz coś o czym nikt jeszcze nie wiem, o zainteresowaniu Bayernu Podolskim wiadomo od jakiegoś już czasu
To cechuje wyszukanych nabijaczy. Piszą to co wiadomo od dawna. Patrz - miquś!

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 wrz 2005, 21:42

Snipp_ pisze:To cechuje wyszukanych nabijaczy. Piszą to co wiadomo od dawna. Patrz - miquś!
to on wyszukany jest :shock: sorka, zwracam honor [skąd mogłem wiedzieć]

Żeby nie OT-pikować to napisze ze transfer Ebiego do Borussi i V der Vaarta do HSV - to były strzały w dziesiątkę tych klubów - i myślę, że ci piłkarze jeszcze daleko zajdą :lol:

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 708

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 22 wrz 2005, 21:43

Snipp_ pisze:Tylko sigi i avatary robi dobrze.
Może i dobrze,ale są lepsi, patrz- 'Piotrek'.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 22 wrz 2005, 21:50

Może i dobrze,ale są lepsi, patrz- 'Piotrek'.
Dobrze, nie znaczy najlepiej. Wiadomo przecież, że poziom Piotrka jest nieosiągalny dla innych grafików.
fieldy pisze:Żeby nie OT-pikować to napisze ze transfer Ebiego do Borussi i V der Vaarta do HSV - to były strzały w dziesiątkę tych klubów - i myślę, że ci piłkarze jeszcze daleko zajdą
Zeby nie było OT - podzielam Twoje zdanie. Obu zawodników cechuje młodość, ale i ogranie. Sa oni nadzieją polskiej i holenderskiej piłki na świetlaną przyszłość.

Od siebie dodam, że oddanie Kovaca do Juventusu do najgorszy ruch transferowy Bayernu od lat chyba.

Awatar użytkownika
Tomi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomi » 22 wrz 2005, 21:54

Sorry,że napisałem ten post,nie wiedziałem że wzbudzi on takie poruszenie wśród Was.Mazywacie mnie nabijaczem,a tym co wy piszecie pokazujecie że sami jesteście nimi.Wiadomo było od dawna ale dopiero w tym tygoniu zostało to potwierdzone przez rpezydenta Bayernu

Znowu napisze news.Schalke interesuje sie Huthem z Chealse

ps.mam nadzieje że ten post nie wzbudzi takiego zainteresowania
POZDRO 600

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 wrz 2005, 22:00

Snipp_ pisze:Od siebie dodam, że oddanie Kovaca do Juventusu do najgorszy ruch transferowy Bayernu od lat chyba.
ja bym jeszcze dodał,[tak od siebie] że Kuffour teżbym dobrym obrońcom [bo chyba do Romy poszedł ale nie wiem dokładnie bo nie kibicuje żadnej z tych drużyn]

więc Bayern ostatnio coś kuleje z transferami - czy będą w stanie wygrać Bundesligę z tak osłabiooną obroną??? oto jest zapytanie 8)

P.S ta Pioterk robi zajefajne [jest takie słowo w ogóle :idea: ] avatary i sigi - polać mu

:beer:

P.S 2.
Tomi pisze:Znowu napisze news.Schalke interesuje sie Huthem z Chealse
dzięki że dodałes gdzie gra Robercik, ale poważnie jak Schalke go kupi to strace szacunek do Assauera - przeciez Huth to tylko foulować pożądnie umie [no czasem się zastawi dobrze ]

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 23 wrz 2005, 6:38

Snipp_ pisze: Od siebie dodam, że oddanie Kovaca do Juventusu do najgorszy ruch transferowy Bayernu od lat chyba.
Jeśli jesteś kibicem Juve to pewnie wiesz, że kupili go z wolnego transferu a co za tym idzie nie chciał podpisac z Bayernem znowu kontraktu, chciał zmienic otoczenie. Bayern dawał mu kontrakt ale Kovac był nie ugiety... Więc nie pisz głupot, że Bayern oddał Kovaca i to najgorszy ruch transferowy... On tak u was za dużo nie gra to jeszcze nie wiesz dokładnie jak gra. A co do obronny Bayernu to sprowadzili Lahma, Ismaela, z rezerw pszyszedł Ottl. Kuffour nie grał za dużo w tamtym sezonie, więc dla mnie to nie jest osłabienie...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”