Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 779

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
8%
Real 2016/2017/2018
4
17%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
25%
Bayern 2020
2
8%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
13%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
4%
Inny
6
25%
Awatar użytkownika
Melaviock797
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 99

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Melaviock797 » 12 kwie 2018, 0:13

MazurXIII pisze:
Melaviock797 pisze:
Misia to ty sobie poszukaj w zoo, dobrze ? Cała afera to była farsa...
Podajesz jako źródło jakiejś wątpliwej reputacji portal, kiedy ludzie zbijają bezdyskusyjnie twój argument to wyskakujesz argumentem jak spod trzepaka lub innej piaskownicy - w sensie głośniej krzyczysz, bo w końcu jak ty napiszesz, że to 'farsa' to jest to prawda objawiona. Otóż NIE. Zniżę się do twojego poziomu - byś zrozumiał - Juventus za Moggiego to ZŁODZIEJE, masz w cytacie z wiki (udokumentowane odpowiednimi źródłami - to to coś w przypisie jakbyś nie wiedział) czarno na białym, jeśli podstawowa edukacja cię ominęła to wrzuć sobie to do google translate byś zrozumiał, ok?
A jakby dalej nie docierało - info jest z 2015r, mamy 2018, więc skoro racja jest po waszej stronie to ja się pytam gdzie te zwrócone tytuły i wielomilionowe odszkodowania.
Zacznijmy od tego, że Agnelli zrezygnował dochodzenia swoich praw w kwestii odszkodowania za pokrzywdzone imię klubu, bo oznaczałoby to zwyczajnie bankructwo włoskiej federacji piłkarskiej, a na tym Juventusowi napewno nie zależy. Co do mojego sposobu dyskusji, wystarczy spojrzeć na twój w wielu tematach, aby nawet nie próbować mu dorównać, tego się przebić nie da. Poza tym mówienie o Juventusie jako złodziejach, kiedy Milan również poniósł konsekwencje( prawdopodobnie za małe, bo jak ktoś zamieszany może grać w europejskich pucharach, ale to temat na inną dyskusję) nie świadczy najlepiej o tobie. Stosowanie taktyki spróbuję cię ośmieszyć śmiesznym zarzutem na mnie nie zadziała, bo mi wystarczą moje źródła. W każdym bądź razie czego wymagać od ślepego fana Milanu. Bez odbioru.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 708

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 12 kwie 2018, 0:15

Dobrze widzieć wkurwionego Buffona, przesadza grubo, ale ciężko się spodziewać, żeby zamiast tego cytował Arbiter Cafe, czy Pana Sławka.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5316
Kibicuję: Tylko WISŁA

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 12 kwie 2018, 0:16

Nie iwem czemu się dziwicie, że Buffon zareagował, jak zareagował. Wy tu się nawzajem gównem obrzucacie, wyzywacie od idiotów tylko dlatego, że ktoś kogo nigdy w życiu nie widzieliście, strzelił bramkę "Waszemu" klubowi, który większość z Was zna tylko z internetu i tv. Wszystko działo się tysiące kilometrów stąd, praktycznie Was to nie dotyczy, a tu wylewanie pomyj, sarkazm czy wzajemnie obrażanie.

A oni tam są na miejscu. Na nich ciąży presja, oni mieli na tyle charakteru żeby dojść do gry na takim poziomie, a nie wyzywać się w internecie. I oni grają tam, tworzą ten mecz, więc chociażby sędzia gwizdnął najbardziej oczywistego karnego to naprawdę się dziwicie, że są tam takie emocje? Że Buffon czy Zidane nie wytrzymują? Ja wolę dużo bardziej takich charakternych piłkarzy, niż tych grzeczniutkich bez jaj.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2335
Kontakt:

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 12 kwie 2018, 0:17

Ja też się absolutnie Buffonowi nie dziwię a Carbix jest młody i można mu jeszcze wiele rzeczy wybaczyć :wink:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 12 kwie 2018, 0:19

Magnum pisze:
Chlopaczek pisze: Ty bys uscisnal sedziemu dlon w takiej sytuacji? Ze dwie kurwy to mu sie nalezaly jak psu buda.
Za to, że Benatia faulował w polu karnym, winny sędzia, jak zwykle przecież. :]
Magnum jestes lewakiem i czescia ukladu. Zwiales do Stanow i myslisz ze tam Jaroslaw Cie nie dorwie. Ale sie mylisz. Przestan bronic te sedziowska klite.

Ja uwazam ze tego typu faule to sedzia moze sobie gwizdac na srodku boiska a gdy waza sie losy spotkania to niech to bedzie wejscie ktore nawet a moze przede wszystkim u postronnych kibicow takich jak ja nie pozostawia watpliwosci ze zasluguje na rzut karny. Zadne tam "wybroni sie" bo na stronie 32 podrecznika sedziowskiego czy co wy tam dostajecie do wykucia na pamiec w podpunkcie drugim jest napisane ze mozna takie cos gwizdnac.

No naprawde jezeli juz ja bronie SD to albo znalazles sie w alternatywnej wersji Wszechswiata albo moze ta decyzja o karnym nie jest taka oczywista.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 12 kwie 2018, 0:22

Chlopaczek pisze: to albo znalazles sie w alternatywnej wersji Wszechswiata
Ale zauważ, że naprawdę, NAPRAWDĘ, wśród środowiska sędziowskiego czy w ogóle u wiekszości obiektywnych ludzi nie ma żadnych wątpliwości co do tego, że to faul i karny. No kurczę, co ja mogę powiedzieć, ale uważam, że jednak to Wy tutaj kwestionujący to jesteście w tej innej wersji wszechświata. Tu nie ma że wybroni się, koleś po pierwsze wjechał od tyłu z łapami i ciałem a po drugie go kopnął nie trafiając zupełnie w piłkę. No gdzie tu jest jakieś pole do dyskusji? Bo ja naprawdę nie widzę. I tu nie ma żadnego wybroni się - to jest naprawdę decyzja która jest oczywista. Tak to widzę.

Lajk za pierwszy akapit :mrgreen:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 12 kwie 2018, 0:29

moody90 pisze:miloscia do realu delikatnie mowiac nie palam, ale imo z karnego sedzia sie wybroni, bo podstawy byly. szkopul w tym, ze (juz pomijajac oczywiste walki a'la bayern rok temu czy psg teraz) jakos tak dziwnie w meczach realu te wszystkie sytuacje 50/50 - spalony w finale lm, puszczanie notorycznych fauli casemiro, dyskusyjnych zagran reka brazola, ramosa czy symulek ronaldo, miekkie karne, miekkie wykluczenia np. naniego, javego martineza czy vidala itd. itd. sa gwizdane w stosunku 90/10 na korzysc madrytu

ty a weź teraz przeanalizuj sytuacje Barcelony od 2006 roku i nieuznanego gola Szewczenki w rewanżu półfinału z Milanem.

99,9% do 0,01% na korzyść Barcy będzie przesadzone?

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 12 kwie 2018, 0:29

Magnum pisze: Ale zauważ, że naprawdę, NAPRAWDĘ, wśród środowiska sędziowskiego czy w ogóle u wiekszości obiektywnych ludzi nie ma żadnych wątpliwości co do tego, że to faul i karny. No kurczę, co ja mogę powiedzieć, ale uważam, że jednak to Wy tutaj kwestionujący to jesteście w tej innej wersji wszechświata. Tu nie ma że wybroni się, koleś po pierwsze wjechał od tyłu z łapami i ciałem a po drugie go kopnął nie trafiając zupełnie w piłkę. No gdzie tu jest jakieś pole do dyskusji? Bo ja naprawdę nie widzę. I tu nie ma żadnego wybroni się - to jest naprawdę decyzja która jest oczywista. Tak to widzę.
To ja zapytam moze od innej strony. Czy gdyby sedzia nie podyktowal karnego to "by sie wybronil"? Nie byloby przypadkiem wsrod "srodowiska sedziowskiego" narracji ze i owszem kontakt byl ale nie na tyle zeby karnego podyktowac?

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 12 kwie 2018, 0:48

Magnum pisze: Ja też się absolutnie Buffonowi nie dziwię a Carbix jest młody i można mu jeszcze wiele rzeczy wybaczyć :wink:
A ja dochodzę do wniosku, że kto jak kto, ale persona uważana w środowisku za legendę nie może sobie pozwolić na takie zachowania. Tym bardziej, gdy dostaje taką kasę, to do czegoś zobowiązuje.
I tak, w pełni rozumiem, że to emicje, na boisku się to mogło zdarzyć. Ale ten gość nawala w sędziego nawet w wywiadach po meczu, gdy adrenalina spadła...

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 12 kwie 2018, 0:55

Ja tylko przypomnę jedną sytuację, bo nie ma ochoty ani siły na analizę całego dwumeczu.
Pierwszy mecz w Turynie, 93 minuta Cuadrado wycięty w polu karnym przez Carvajala. Sytuacja z tych jednoznacznych do oceny. Sędzia nie reaguje.
Madryt 93 minuta meczu, sytuacja dużo bardziej niejednoznaczna do oceny, karny dla Realu.

To samo tyczy się kartek za symulki. Wytyczne UEFA są jasne i bezwzględne. Karać napomnieniem KAŻDĄ symulkę.
Mecz w Turynie, Dybala dostaje żółtą kartkę za symulkę.
Mecz w Madrycie, Ronaldo wielokrotnie symuluje, kilkukrotnie upada w polu karnym, za KAŻDYM razem DOMAGAJĄC się karnego (co wg wytycznych ma być karane z pełną surowością) kończy mecz bez kartki, mimo że gdyby stosować przepisy, już dawno nie powinni być go na boisku.

Nie pamiętam, kto o tym pisał w tym wątku, ale jest dużo prawdy w stwierdzeniu, że Real otrzymuje gwizdki, gdzie w przypadku innych zespołów w analogicznych, czy dużo bardziej jednoznacznych sytuacjach, te gwizdki sędziowskie milczą. Sam byłem sędzią przez kilka lat, widziałem co robią sędziowie na różnych szczeblach (do 2 ligi) i uwierzcie mi nie trzeba puszczać bramek ze spalonego czy dyktować karnych z kapelusza, żeby wpłynąć na wynik meczu. Można to robić dużo subtelniej, sytuacje stykowe gwizdać tylko dla jednej strony. Czasami wystarczy jeden taki gwizdek, żeby zmienić oblicze meczu. Tłumaczenia: przecież to była sytuacja stykowa, nikt po meczu nie oskarży mnie o wypaczenie wyniku. Był karny dla drużyny A? Sytuacja 50 na 50. Nie gwizdnąłem. Trudno. Karny dla drużyny B? Sytuacja 50 na 50. Gwizdnąłem? Miałem prawo.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 12 kwie 2018, 1:28

Abstrahując od końcowego rozwiązania to kolejny popis wielkiego kunsztu trenerskiego Allegriego. Zrobić 3:0 na Bernabeu to coś niesamowitego.

Osobiście gdybym był dyr. wykonawczym United bym podjął ryzyko. Wyjebał Mourinho i jego wziął :)

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 337

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 12 kwie 2018, 1:33

Zgadzam się, dwóch najlepszych trenerów obecnie, Allegri i Klopp

Sent from my SM-G935V using Tapatalk

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 12 kwie 2018, 1:45

Ja gdzieś od Listopada typuje, że tą LM wygra Heynckes. Wrócił jak gdyby tych paru lat nie było i zamiata. Bayern jest parę lat w dupę. Po co było grać Guardiole mając takiego typa.

Chociaż jednak hat-trick Madrytu byłby czymś niesamowitym. I to co robi od 2 lat CR7 może przeważyć.Ileż było głosów, że zawodzi w najważniejszych momentach. Co się może zdarzało, ale właściwie to w tych głosach było to, że Levante obstrzeliwuje 5 golami, a tutaj tylko strzela jedną. Tak teraz zadowolił krytyków i w najważniejszych meczach gra jak z jakimś Levante. Życzę mu mocno tego, żeby dalej tak było i zrobił ten hat-trick i przy okazji prześcignął w złotych piłkach Messiego.

W Rome nie wierzę. Ale też bym się mocno nie zdziwił gdyby to Klopp zgarnął. Chociaż nie postawiłbym jednak na to. Ta drużyna ma jednak zbyt dużo luk z tyłu, żeby to zrobić.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 12 kwie 2018, 4:58

W sprawie karnego zacytuję znajomego sędziego który sędziuje na "ciut" wyższym poziomie w USA niż ja który odpowiadał kolesiowi, który też karnego kwestionował. Zgadzam się z tym w 100% i tak to już pozostawię.
I won’t get into a debate here because I’ve learned this isn’t the type of play you convince people on.

But I will say this. He slammed directly into his back. The attacker never saw it coming and couldn’t possibly brace for it. We’d give a foul at midfield for this action if it had 1/10th of the force and we’d do it a million out of a million times. This action was 6 yards from goal, it was deliberate, and it was with the sole purpose of disrupting the goal scoring chance.

A penalty isn’t always a penalty. But this should always be a penalty.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 kwie 2018, 5:51

i wszystko jasne :mrgreen:

dla mnie karny jak nic. Dziwie się tym, którzy uważają, ze druk, a Ci co piszą, ze piłkarze Juve powinni wyjebać sędziemu to już w ogóle jakiś kosmos, ale uznam, ze adrenalina winna :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”