Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 788

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto jest faworytem LM?

Manchester City
8
19%
Bayern
3
7%
Real
6
14%
PSG
3
7%
Manchester United
3
7%
Barcelona
2
5%
Atletico
1
2%
Inter Mediolan
9
21%
AC Milan
3
7%
Napoli
0
Brak głosów
RB Lipsk
0
Brak głosów
Borussia Dortmund
0
Brak głosów
FC Porto
0
Brak głosów
Benfica
0
Brak głosów
Lazio
2
5%
Ktoś inny
3
7%
Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 18 kwie 2018, 23:14

sickstick pisze:Moggiego oczyszczono z zarzutów oszustwa sportowego, ale nie z tego że kontaktował się z sędziami oraz wpływał na ich obsadę przed meczami - po prostu w zawiłości prawa ustalono że te rozmowy nie nie kwalifikują się pod uznanie ich za oszustwo sportowe. W związku z tym niezależnie od finału sprawy calciopoli, docinki o tym że Juve ma doświadczenie w próbach wpływania na sędziów są wciąż trafne ;)
To nieprawda, wg ostatniego orzeczenia Sądu Najwyższego, Moggi popełnił przestępstwo oszustwa sportowego.

Na nieszczęście kibiców Juve znam trochę włoski, i musiałbym poszukać, ale kompletnie nie rozumiem skąd wziął się ten mit (może niższa instancja tak stwierdziła?), skoro w tym orzeczeniu (link poniżej) wprost jest powiedziane o tym, że Moggi popełnił oszustwo sportowe, można sobie nawet wpisać na ctrl+f "frode sportiva" i przelecieć do stron 108-120-coś, ten zwrot pojawia się przypadkowo ponad 100 razy, ale jak komuś się nie chce czytać to niech przejdzie do tych stron i wrzuci w translator.

http://www.rdes.it/Sentenza_MOGGI.pdf

Podsumowanie wyroku z tuttosport (to chyba jest pro-Juve, nie?), gdzie jest nawet wprost streszczone, że wg SN Włoch Moggi popełnił "przestępstwo zorganizowane" (tak chyba trzeba przetłumaczyć associazione a delinquere) oraz "oszustwo sportowe" (it. frode sportiva).

http://www.tuttosport.com/news/calcio/s ... okieAccept

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 18 kwie 2018, 23:19

Kluchman pisze:To jakie odszkodowanie otrzymał Juventus za "niesłuszne" zdegradowanie do Serie B? :)
Zrezygnowali w porozumieniu z FIGC.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 18 kwie 2018, 23:58

gdyby był var uczciwie przyznawany w lm to ronaldo miałby 2 razy mniej bramek bo by w co 2 meczu za nurki wylatywał.

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 21 kwie 2018, 16:44

Masacra pisał o przewadze kalendarza Liverpoolu i możliwości rotacji składem, a Di Francesco dzisiaj bez Dzeko, De Rossiego, Kolarowa, Florenziego, mecz wcześniej bez Nainggolana, De Rossiego, Strootman, Manolas z ławki, właściwie tylko Fazio i Allisson zagrali oba mecze na dystansie.

No a dzisiaj w meczu Liverpool-WBA poza Firmino i chyba bocznymi obrońcami cały wyjściowy skład w pierwszej jedenastce albo z ławki.

Dobrze bo warunki będą równe a to chyba ciekawsza para niż Bayern-Real, mocno liczę na Romę.

RLG
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 208

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 23 kwie 2018, 16:44

Już pojutrze wielki klasyk europejskiej piłki klubowej. Więc na zaostrzenie apetytu ciekawa statystyka, bardziej ciekawostka - głębia ofensywy Bayernu na 6/7 meczów przed końcem sezonu. A dokładniej punktacja kanadyjska - ilość bramek + asyst.

Strzelało bądź asystowało 20 piłkarzy Bayernu. Załapał się nawet Ulreich swoją asystą w LM :D A Kimmich zajął 3 miejsce dzięki 17 asystom i 4 bramkom w tym sezonie. Lahm byłby dumny. Punktowała zresztą, obok bramkarza, cała linia obrony - podstawowa i rezerwowa (Kimmich, Rafinha, Boateng, Sule, Hummels, Martinez, Alaba, Bernat).
Ogółem 129 bramek w 47 meczach (2,75 na mecz)

Bramki i asysty:

Lewandowski - 43
Muller - 31
Kimmich - 21
Wagner - 19
Robben - 19
Rodriguez - 18
Coman - 15
Tolisso - 14
Ribery - 12
Thiago - 10
Vidal - 8
Alaba - 8
Hummels - 7
Boateng - 6
Rudy - 5
Martinez - 4
Rafinha - 3
Sule - 3
Bernat - 2
Ulreich - 1

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 23 kwie 2018, 16:52

Wagner brał udział przy 19 golach w 3 miesiące grzania ławy?

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 23 kwie 2018, 16:57

sickstick pisze: Wagner brał udział przy 19 golach w 3 miesiące grzania ławy?
To jest chyba wynik z całego sezonu.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 23 kwie 2018, 16:59

A to się nie liczy :won: Jakby Sanchezowi wliczyć gole z pierwszej części sezonu, to wyjdzie że United zrobiło bardzo udany transfer ;)

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 23 kwie 2018, 17:04

sickstick pisze: A to się nie liczy
Wiadomo. Kolega RLG mam wrażenie, że w każdym poście dotyczącym Bayernu, czy niemieckiej piłki musi troszkę "ponaciągać" argumenty na swoją korzyść :wink:

RLG
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 23 kwie 2018, 17:47

Delpiero14 pisze:
sickstick pisze: A to się nie liczy
Wiadomo. Kolega RLG mam wrażenie, że w każdym poście dotyczącym Bayernu, czy niemieckiej piłki musi troszkę "ponaciągać" argumenty na swoją korzyść :wink:
Oczywiście. Nawet, gdy nie argumentuję nic, tylko podaję ciekawostkę i czyste liczby. Naciągam je. Dziewiątkę raz tak naciągnąłem, że się z niej ósemka zrobiła :D To już lekka forma paranoi. Podaję, jako ciekawostkę, jako nic więcej, statystykę. Wychodzi, że argumentuję i naciągam :D

Tak jeszcze z tydzień, napiszę, że 2 + 2 = 4 i się okaże, że argumentuję za sklonowaniem Hitlera :D

P. S.
Jest napisane, że to z sezonu.

P. P. S.
Może dziwić, ale z wyjątkiem kilku punktów Wagner naprawdę to nastukał w trzy miesiące z ławki :D

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 23 kwie 2018, 17:51

Bernabeu pisze: Masacra pisał o przewadze kalendarza Liverpoolu i możliwości rotacji składem, a Di Francesco dzisiaj bez Dzeko, De Rossiego, Kolarowa, Florenziego, mecz wcześniej bez Nainggolana, De Rossiego, Strootman, Manolas z ławki, właściwie tylko Fazio i Allisson zagrali oba mecze na dystansie.
O to sie nie spodziewałem. Myslałem, ze Roma ma raczej wąska kadre i przepasc miedzy 'podstawowymi' 13-14 zawodnikami a reszta jest na tyle duza, ze Di Francesco nie bedzie ryzykował utraty punktow w lidze wystawiając na poły rezerwowe składy. Przeliczyłem sie. Wyniki Rzymian robią wrazenie, szczegolnie, ze czesc regularnie grajacych piłkarzy odpoczywała. To troche zmienia moja optyke przed jutrzejszym meczem.

W Liverpoolu w meczu z Bournemouth zagrali wszyscy ci, których mozna sie spodziewac w półfinale Ligi Misiow. Za to na WBA zgodnie z przewidywaniami wyszedł troche przewietrzony skład. Oprocz wspomnianych przez Ciebie bocznych obroncow i Firmino w podstawie nie wyszli tez Oxlade-Chamberlain i Dejan Lovren, ktorych raczej trzeba oczekiwac w meczu z Romą. Niepokoi fakt, ze Lovren wszedł z ławki do pieciosobowego bloku obronnego i.... zawalił gola na 2:2. Złamał linie spalonego, a poxniej nie zdązyl z przyblokowaniem Rondona. Czyli klasyk Dejana. Salah i Mane nie zagrali całego meczu, co tez powinno zaowocowac nieco wieksza swiezoscia jutro. Zreszta widac było w momencie zmiany Mane, ze Senegalczyk jest z tego powodu mocno niezadowolony, wiec nie dziwie sie, ze Kloppo go wystawił. Podobnie jak Salaha. Chłopak ma cisnienie na złotego buta (to wyraźnie widac po jego grze w ostatnich tygodniach) i pewnie tez byłby mocno podkurwiony jakbyJurgus go nie wystawil. Harmonia w zespole to rzecz świeta. Moze teraz gdy Mo juz przyklepał MVP sezonu, troche cisnienie z niego zejdzie na indywidualne laury. Nic bardziej wartosciowego w tym sezonie nie ugra.

Jutro spodziewam sie podobnego skąłdu jak w pierwszym meczu z City.
Karius
TAA, Lovren, van Dijk, Robertson
Ox, Henderson, Milner
Salah, Firmino, Mane

Jedyne czym moze Jurgus zaskoczyc, to posadzenie na ławce wspomninaego wyzej Lovrena, który w sobote pokazał, ze on juz sie chyba nie zmieni. Srednio w co 5 meczu zawali gola i nikt nie wie w ktorym momencie to sie moze stac. Klavan w meczu z WBA pokazał sie za to z bardzo pozytywnej strony, totez nie zdziwiłaby mnie za bardzo taka zmiana.

A sam mecz? Anfiled bedzie wielkim atutem. Wyjsc na pełnej i w pierwszej połowie załatwic sprawe awansu. Wogóle jestem cholernie ciekawy tej Romy. Bo o ile wiedziałem czego moge sie spodziewac po City, to Rzymianie sa dla mnie terra incognita. Nie mam pojecia czy zagraja na wymiane ciosów chcac strzelic gola na wyjeździe (co mogłoby byc bezcenne), czy zamurują bramke liczac na kontry, czy wogóle postawią autobus i zechca przeczekac do meczu na Stadio Olimpico. W przypadku jakiegokolwiek remisu wg mnie to oni staną sie faworytem przed rewanzem.

Zaczynam juz troche chorowac na ten mecz. Zdecydowanie tego brakowało. jednak co Liga Misiow to Liga Misiow. Moga mi sie te rozgrywki w ich aktualnej formie nie podobac ale przyznac trzeba, ze gdy Twoja druzyna gra, to emocji dostarczaja nieziemskich.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 23 kwie 2018, 17:54

RLG pisze:
Może dziwić, ale z wyjątkiem kilku punktów Wagner naprawdę to nastukał w trzy miesiące z ławki
W ogórkowej lidze to i Wichniarek czy inny Jusowiak byli królami. Nic sie od tego czasu nie zmieniło. :wink:
Wagner (swoją droga to jakich krewniak Richarda?) ma ten handicap, ze naokoło niego biegają goscie, którzy reszte ligi przewyzszają umiejętnosciami o głowe, to stawiam smiało teze, nie do udowodnienia, ze w Bayernie w Bundeslidze to i Kucharczyk nastukałby niezłe liczby. :P

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 23 kwie 2018, 17:56

masacra pisze:Niepokoi fakt, ze Lovren wszedł z ławki do pieciosobowego bloku obronnego i.... zawalił gola na 2:2. Złamał linie spalonego, a poxniej nie zdązyl z przyblokowaniem Rondona
I jeszcze zrobił daba
Spoiler:

RLG
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 23 kwie 2018, 18:00

A ponoć nikt nie twierdzi, że Bundesliga jest ogórkową ligą farmerów... :D Ja proponuję inną rzecz. Na przykład włożenie do tej ogórkowej ligi takiego Immobile, on też by nastukał, pewnie więcej niż w Serie A... a nie, chwila :D

Sami widzicie, czemu muszę bronić BL. Nawet przy wrzuceniu ciekawostki statystycznej pojawia się taka napaść, nawet, jeśli to zapewne nie do końca poważnie, tylko takie szturchanie kijem :D

Dobra, sickstick mi przypomniał, że najpierw jutrzejszy mecz, zostawię więc inne ciekawostki na potem.

A Wagner jeszcze wam pokaże. Najlepszy strzelec Niemców w eliminacjach na mundial, zdobywca PK... Wagner jeszcze zdobędzie Złotą Piłkę, zobaczycie! :D Teraz jest jego czas, półfinały, finały, potem szturmem wedrze się do składu na mundial, zostanie królem strzelców i kariera stanie przed nim otworem ;) I stanie w panteonie piłki obok Bendtnera.

P.S.
Na Lazio to wystarczyła austriacka Bundesliga :D
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2018, 9:17 przez RLG, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 kwie 2018, 18:24

RLG pisze: Nawet przy wrzuceniu ciekawostki statystycznej pojawia się taka napaść
panie kolego, Ty prawdziwej napaści żeś nie widział :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”