Liverpool - Roma - Strona 2

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Liverpool - Roma

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 24 kwie 2018, 19:47

EndriuK pisze: Ten mecz przegrali w głowach, lekceważąc przeciwnika.
zawsze mam beke z tych teorii. Zawsze po przegranej lekceważyli przeciwnika, nie chciało im się grać. Tak. Jasne.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Liverpool - Roma

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 24 kwie 2018, 19:48

Mam nadzieję że Roma nie wyjdzie spięta. Nie mają nic do stracenia, nic już nie muszą a jedynie mogą :wink:

Awatar użytkownika
EndriuK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 328

Liverpool - Roma

Post Wyświetl pojedynczy post autor: EndriuK » 24 kwie 2018, 19:50

Bo tak było. Obowiązkiem Barcy po zaliczce z pierwszego meczu było doczłapanie się do półfinału, w jakiej formie by nie byli, mając taki komfort dali dupy.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Liverpool - Roma

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 24 kwie 2018, 19:55

EndriuK pisze: Bo tak było. Obowiązkiem Barcy po zaliczce z pierwszego meczu było doczłapanie się do półfinału, w jakiej formie by nie byli, mając taki komfort dali dupy.
Tylko co Barcelona zagrała w pierwszym meczu żeby kreować taką teorię? Tak naprawdę dali dupy w tym dwumeczu i tylko dzięki szczęściu wygrali tak wysoko. W drugim meczu Roma pokazała, że wcześniej wynik był czystym przypadkiem. Może być?

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 722

Liverpool - Roma

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 24 kwie 2018, 19:57

No jasne ze nie może bo przeciez jak teoretycznie slabszy zespół mógł wygrac z wielka Barcelona?

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2204

Liverpool - Roma

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 24 kwie 2018, 19:58

pogromca barcelony chyba od co najmniej dziesieciu lat albo wygrywa cala edycje albo przynajmniej dochodzi do finalu, tak wiec drodzy fani liver - przykro mi ;)

Awatar użytkownika
EndriuK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 328

Liverpool - Roma

Post Wyświetl pojedynczy post autor: EndriuK » 24 kwie 2018, 20:04

W pierwszym meczu mogła mieć szczęście, mogła być gorsza, ale wygrała 4-1. W drugim meczu, nie spodziewała się, że taki średniak jak Roma, może zagrać tak szalony mecz i wyrzucić ich z LM. Nie kibicuję Barcelonie, chodzi mi o to, że bardziej Barca sfrajerzyła, grając dramatycznie niż Roma zagrała wielki mecz. Co jest bliższe prawdy zobaczymy dziś :D

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3479

Liverpool - Roma

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 24 kwie 2018, 20:06

moody90 pisze: pogromca barcelony chyba od co najmniej dziesieciu lat albo wygrywa cala edycje albo przynajmniej dochodzi do finalu, tak wiec drodzy fani liver - przykro mi ;)
Istotna statystyka, ale nic nie trwa wiecznie. Liverpool
w 2007 rozpoczął te zasadę i równie dobrze może ją zamknąć :P

RLG
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 208

Liverpool - Roma

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 24 kwie 2018, 20:13

Tomusmc pisze: Mnie bardzo cieszy, że jedna z tych drużyn wejdzie do finału. W przypadku gdyby ich rywalami był Bayern lub Real to wiadomo kto byłby faworytem i byłaby duża szansa, że w finale zobaczylibyśmy Niemców i Hiszpanów. Na szczęście los inaczej to poukładał i dzisiaj wracamy do walki o finał
Ja odnoszę wrażenie, że Liverpool byłby trudniejszym rywalem dla Realu niż Bayern, nie ze względu na poziom nawet, tylko trenera i charakterystykę gry :D

WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1584

Liverpool - Roma

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 24 kwie 2018, 20:16

XI: Alisson - Fazio, Manolas, Juan Jesus - Florenzi, De Rossi, Strootman, Kolarov - Under, Nainggolan - Dzeko

Ławka: Skorupski, Bruno Peres, Pellegrini, Gerson, El Shaarawy, Schick, Perotti.

XI: Karius, Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson, Milner, Henderson, Oxlade-Chamberlain, Mane, Salah, Firmino.

Ławka: Mignolet, Clyne, Wijnaldum, Klavan, Moreno, Ings, Solanke.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Liverpool - Roma

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 24 kwie 2018, 20:17

RLG pisze:
Tomusmc pisze: Mnie bardzo cieszy, że jedna z tych drużyn wejdzie do finału. W przypadku gdyby ich rywalami był Bayern lub Real to wiadomo kto byłby faworytem i byłaby duża szansa, że w finale zobaczylibyśmy Niemców i Hiszpanów. Na szczęście los inaczej to poukładał i dzisiaj wracamy do walki o finał
Ja odnoszę wrażenie, że Liverpool byłby trudniejszym rywalem dla Realu niż Bayern, nie ze względu na poziom nawet, tylko trenera i charakterystykę gry :D
Patrząc na trenera to i dla Bayernu byłby to ciężki kaliber ;) być może się o tym przekonamy w finale

RLG
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Liverpool - Roma

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 24 kwie 2018, 20:22

Swoją drogą szkoda, że takie półfinały wypadły. To się robi nudne, gdy rok w rok wpada się na Real, czasem tylko przeplatając to Barceloną i Atletico. Ileż można :D A już dawno Bayern nie grał z Liverpoolem... zazdroszczę kibicom Romy.

WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1584

Liverpool - Roma

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 24 kwie 2018, 20:22

A ja czekam na finał Klopp – Jupp :pray:

E:
RLG pisze: A już dawno Bayern nie grał z Liverpoolem...
Pasuje ci 26 maj? :D

RLG
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Liverpool - Roma

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 24 kwie 2018, 20:27

WiernyKibic pisze: A ja czekam na finał Klopp – Jupp :pray:

E:
RLG pisze: A już dawno Bayern nie grał z Liverpoolem...
Pasuje ci 26 maj? :D
Jak najbardziej, trzymam za to kciuki :D Chociaż Real pozostaje faworytem, przynajmniej na papierze. Zwłaszcza bez Neuera, Alaby, Vidala, Tolisso i Comana... ech, znowu Bayern wchodzi w pojedynki z Hiszpanami mając szpital. Oni chyba zakradają się nocami do domów zawodników i wysysają im krew czy coś w tym stylu. Za to Liverpool powinien się w miarę spokojnie w finale zameldować. Oczywiście nie z palcem w nosie, tylko po wywalczeniu sobie awansu, namęczyć się trzeba, ale mają prawo nie bać się o finał.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Liverpool - Roma

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 24 kwie 2018, 20:44

RLG pisze: bez Neuera,
Przecież Ulreich jest Twoim zdaniem na bardzo wysokim poziomie więc nie powinno być różnicy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”