Brytyjski piłkarz wszechczasów... - Strona 3

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
artur.makaveli
Żenujący nabijacz :/
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: artur.makaveli » 04 wrz 2005, 19:21

ZA_ra_ZA pisze:a mi sie wydaje ze ROMAN ABRAMOWIC to jest legeda angielskiej pilki a w dodatku ciagle zywa :wink:

a tak na serio hmmmmm boby :?: :roll:
Bardzo smieszna wypowiedz Abramowicz krolem angielskiej pilki, a w dodatku postawiles/as znak zapytania przy Bobby Charltonie skad ty sie urwales?

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 25 wrz 2005, 13:29

Bobby Charlton... to był piłkarz kompletny..!

darkdog
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: darkdog » 26 gru 2005, 22:58

pilkarzem wszechczasow w angli powinien zostac Georg Best, poniewaz byl swietnym napastnikiem i pozostanie zywa legenda footbalu angielskiego

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 26 gru 2005, 23:15

Stanley Matthews... znajdźcie drugiego takiego :wink:

Awatar użytkownika
xaver
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: xaver » 26 gru 2005, 23:51

b0ja pisze:NAjlepszym Brytyjskim graczem jest GERARD
ja myslałem ze Gerard to Hiszpan :] a Gerrard to chyba jeszcze nie najlepszy piłkarz wszechcaców.
moze troche z mojej sympatii dla Celticu Kenny Dalglish i troszke ze wzgledu na ostatnie wydarzenia pan Best.

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 27 gru 2005, 18:26

troszke ze wzgledu na ostatnie wydarzenia pan Best.
Oczywiscie ostatnie wydarzenia sprawiaja duzo. George zmarl i nagle wszyscy zaczeli gadac o tym ze to on byl najlepszy. Byl dobry, nawet bardzo, ale ciezko powiedziec kto byl najlpeszy. Ja juz swoje argumenty podalem i dalej uwazam ze Bobby Charlton jest najlepszym Brytyjskim pilkarzem wszechczasów.

Awatar użytkownika
Piotr_zombie
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr_zombie » 27 gru 2005, 18:47

sam Pele mówił że Best jest najlepszym piłkarzem globu

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 gru 2005, 19:43

Piotr_zombie pisze:sam Pele mówił że Best jest najlepszym piłkarzem globu
Pele może dużo mówić. Np. że Polska nie będzie się liczyć na mundialu, co niekoniecznie musi być prawdą.
snake pisze:Oczywiscie ostatnie wydarzenia sprawiaja duzo. George zmarl i nagle wszyscy zaczeli gadac o tym ze to on byl najlepszy
Tak to już jest w naszym społeczeństwie. Ciekawe czy taki user jeden z drugim słyszał nazwisko Best przed jego śmiercią.
Ja osobiście wolałbym się nie wypowiadać [choć czasem mogę nie wytrzymac i powiedzieć kogo uważam za tego naj...] wiadomo przecież, że nie dane nam było oglądać tych piłkarzy w akcji, w mecach, jednynie urywki meczy, tricki, cy gole. Ale tak na prawdę to całego meczu z Bestem czy Dalgishem, lub Maradona [tak wiem, ze on nie jest brytyjczykiem - za przykład podałem] to mało kto nas widział [jeżeli w ogóle ktoś] więc nie możemy tak do końca ocenić kto był najlepszy.
Możem się sugerować ich osiągnięciami, legendami o nich, czy efekttownością zdobywanych przez nich bramek, ale nie możemy stwierdzić, który był wybitniejszym piłkarzem.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 27 gru 2005, 19:59

fieldy pisze:Tak to już jest w naszym społeczeństwie. Ciekawe czy taki user jeden z drugim słyszał nazwisko Best przed jego śmiercią.
Ja osobiście wolałbym się nie wypowiadać [choć czasem mogę nie wytrzymac i powiedzieć kogo uważam za tego naj...] wiadomo przecież, że nie dane nam było oglądać tych piłkarzy w akcji, w mecach, jednynie urywki meczy, tricki, cy gole. Ale tak na prawdę to całego meczu z Bestem czy Dalgishem, lub Maradona [tak wiem, ze on nie jest brytyjczykiem - za przykład podałem] to mało kto nas widział [jeżeli w ogóle ktoś] więc nie możemy tak do końca ocenić kto był najlepszy.
Możem się sugerować ich osiągnięciami, legendami o nich, czy efekttownością zdobywanych przez nich bramek, ale nie możemy stwierdzić, który był wybitniejszym piłkarzem.

Ja oglądałem kiedyś film dokumentalny na TVP 1, jakoś z 3 lata temu, który opowiadał o Geogrgu, jego drodze do kariery, jej przebiegu, oraz powodów jej zakończenia.Były w nim, swojego rodzaju scenki z życia, oraz pokazane fragmenty meczów - z niego mogę wywnioskować, że Best mial zadatki na najlepszego piłkarza wszechczasów na Wyspach, ale nim nie był.Nie osiągnął tyle, co inni.Jego kariera mimo iż w swojego rodzaju udana, to niespełniona.Trochę pokręciłem może, ale sens tego jest następujący - mial zadatki, ale ich nie wykorzystał w 100 %.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 gru 2005, 20:03

Uchi_ pisze:mial zadatki, ale ich nie wykorzystał w 100 %.
i właśnie dlatego nie możemy 100 % okreslić, czy BYŁ najlepszy czy nie - bo nie zyliśmy jak on grał - nie bylismy na bieżąco. Więc trudno nam wyrokować, a to, że miał zadatki to rzecz ogólnie wiadoma.
Rasiak też miał zadatki :lol:

Awatar użytkownika
Piotr_zombie
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr_zombie » 27 gru 2005, 22:39

fieldy pisze:Rasiak też miał zadatki
Rasiak nadal ma zadatki :lol:

Awatar użytkownika
bradley1
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bradley1 » 04 lut 2006, 11:12

dla mie najlepszym brytyjskim piłkarzem jest LAMPARD 8)

Jey
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jey » 23 mar 2006, 18:10

Boby i Best :!: :!: :!:
Ian Wright tez byl dobry ale watpie zeby tak jak ta dwojka
Obecnie najlepsi to hmmm S Wright-Phillips ,Rooney ,Gerrard ,Lampard

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 23 mar 2006, 18:11

Jey pisze:Obecnie najlepsi to hmmm S Wright-Phillips

A to z jakiej racji niby ?

Nie sądzisz, że są lepsi. Terry chociażby.

Awatar użytkownika
Youth Mesiash
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Youth Mesiash » 23 mar 2006, 18:14

Jey pisze:S Wright-Phillips
:rozga: coś ty :?: obecnie są lepsi a on był dobry w tamtym sezonie kiedy grał w Man City.Wtedy jeszcze coś pokazywał a w Chelsea...Żadko kiedy gra..On jest chyba pierwszym zawodnikiem który się zespół w szeregach 'The Blues'

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”