Wybory prezydenckie (zbiorczy) - Strona 12

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8687
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 23 wrz 2005, 16:27

kostek pisze:Komentarz zbędny.
ehhhh, z Toba kostek to sie chyba nie da pogadac :lol:
W dniu, w którym zaczyna obowiązywać dwudniowa cisza przed wyborami parlamentarnymi, startuje radiowo-telewizyjna kampania prezydencka, zatem telewizja nie ma prawa odmówić nadania wyborczej reklamówki Bochniarz.
nie ma prawa odmowic :!: wiec o co chodzi :lol:
to ze inni zrezygnowali, to ich wybor :!:

sam jestem ciekaw czy da to cos, jesli chodzi o poparcie dla PD

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 23 wrz 2005, 17:35

kostek pisze: Tak napisać jest naprościej... Napisać rzeczowego posta z odpowiednią argumentacją to w twoim przypadku m.i.
jakis sens to mialo :?:

Zapytaj samego siebie, jaki sens miało zdanie, na które odpowiedziałem.

nic nie wniosles do tematu :!:

jednakze ciesze sie, ze nie napisales niepotrzebnie postu :)

p.s. - ogladales wczoraj debate w tvp1 nt. bezpieczenstwa :?:

Zapomnij o polemice ze mną, nie będzie jej. Tak jak poprzednie byłyby dla mnie stratą czasu.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 24 wrz 2005, 13:18

Cloner nie martw się , wszyscy z PJKM traca szybko nerwy, Kostek tez sie widze zbulwersował tym, że ty popierasz kogo innego.

nie wiem czemu nie zrobili jednych i drugich wyborów w ten sam dzień,
w sumie niby racja, że jedno trcohesię od drugiegpo różni.
ale za to w majau były plany że wszytkie 3 wybory( parlamentarne, prezydenckie i głosowanie w sprawie eurokonstystucji) były w jeden dzień.

Już w sobotę wieczoram, wstępnie się dowiemy jakie sa wyniki.
myśle że może mieć to spory wpływ na wybory prezydenckie za tydzień.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 wrz 2005, 13:47

pippen pisze:Cloner nie martw się , wszyscy z PJKM traca szybko nerwy, Kostek tez sie widze zbulwersował tym, że ty popierasz kogo innego.
spoko :) nie martwie sie :)
gdyby mnie opieprzyl jakis inny moderator, co innego :lol: ale kostek ...
niewatpliwa obraza = 5 WP
pippen pisze:Już w sobotę wieczoram, wstępnie się dowiemy jakie sa wyniki.
myśle że może mieć to spory wpływ na wybory prezydenckie za tydzień.
nie w sobote, tylko w niedziele ok. polnocy beda wstepne wyniki, ale tylko z 10% okregow :)
calkowite, ostateczne wyniki beda we wtorek lub srode :)

a prezydenckie sa za 2 tygodnie :)

pozdrawiam

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 24 wrz 2005, 14:00

cloner pisze:nie w sobote, tylko w niedziele ok. polnocy beda wstepne wyniki, ale tylko z 10% okregow Smile
calkowite, ostateczne wyniki beda we wtorek lub srode Smile

a prezydenckie sa za 2 tygodnie Smile

no błedy rzeczowe przez przydaek mi się zdazyły :lol: dzięki że mnie poprawiłeś,

mi chodzi o to że już po 20.00 w nidziele beda wstępne wynik z ankiet przeprowadzonych.

zatem, w sumie już bedzie raczej wszystko jasne.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 wrz 2005, 14:07

pippen pisze:
cloner pisze:nie w sobote, tylko w niedziele ok. polnocy beda wstepne wyniki, ale tylko z 10% okregow Smile
calkowite, ostateczne wyniki beda we wtorek lub srode Smile

a prezydenckie sa za 2 tygodnie

no błedy rzeczowe przez przydaek mi się zdazyły :lol: dzięki że mnie poprawiłeś,

mi chodzi o to że już po 20.00 w nidziele beda wstępne wynik z ankiet przeprowadzonych.

zatem, w sumie już bedzie raczej wszystko jasne.
tak, tak, masz racje, nie zauwazylem slowa :'wstepne' wyniki :)

btw - czemu my to piszemy w temacie o wyborach prezydenckich :?:
pewnie zaraz dostane WP za pisanie nie na temat :lol:

pozdrawiam

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 25 wrz 2005, 22:04

Donald Tusk jest na czele sondażu prezydenckiego - wynika z sondażu GfK Polonia dla TVN, TVN24 i "Rzeczpospolitej".
Według sondażu Tuska popiera 45 proc. badanych, Lecha Kaczyńskiego 33 proc., Marka Borowskiego 11 proc., a Andrzeja Leppera 6 proc. - poinformowały telewizje TVN i TVN24.

zatem Tusk ma nadal przewagę sporą nad Kaczyńskim. Chociaż 12 procent to już mniej niż było kilka tygodni temu

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 25 wrz 2005, 22:15

Pomyślcie sobie o Kaczyńskim .
Gdyby to on był prezydentem to przynosiłby nam Hańbe narodowa .
Nie chodzi mi juz o te ich poglądy . Tylko i osobowość .
Przecież cala Ameryka by z niego łacha zrywala . 160cm wzrostu , brat bliźniak w tej branzy, spuper (nie) znajomośc angielskiego . itp :?
Porazka

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 25 wrz 2005, 22:18

kaczy pisze:Pomyślcie sobie o Kaczyńskim .
Gdyby to on był prezydentem to przynosiłby nam Hańbe narodowa .
Nie chodzi mi juz o te ich poglądy . Tylko i osobowość .
Przecież cala Ameryka by z niego łacha zrywala . 160cm wzrostu , brat bliźniak w tej branzy, spuper (nie) znajomośc angielskiego . itp :?
Porazka
caly swiat to sie smieje z busha, ktory jest debilem i to o wiele wiekszym od kaczora, ktory tez nim jest. bush nie dosc, ze nie zna jezyka jezyka obcego, to jeszcze z ojczystym sobie nie radzi. nawet co inteligentniejsi amerykanie (wiem ze niewiele, ale cos tam jednak jest) sie z niego smieja. nie wyobrazam sobie jak narad majacy takiego głąba za prezydenta moze sie smiac z kogokolwiek

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 25 wrz 2005, 22:24

zawdi pisze:caly swiat to sie smieje z busha, ktory jest debilem i to o wiele wiekszym od kaczora, ktory tez nim jest. bush nie dosc, ze nie zna jezyka jezyka obcego, to jeszcze z ojczystym sobie nie radzi. nawet co inteligentniejsi amerykanie (wiem ze niewiele, ale cos tam jednak jest) sie z niego smieja. nie wyobrazam sobie jak narad majacy takiego głąba za prezydenta moze sie smiac z kogokolwiek

zgadzam się tutaj w 100% z zawdim.
Bush jest denilem i jest takim' odpadkiem" z rodziny Bushów.

aż dziw bierze że taki koleś rządzi USA, ale już taka jest Ameryka

Awatar użytkownika
Educated Fool
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Educated Fool » 25 wrz 2005, 22:27

Ja jestem za Kaczorem, jakby cos mu sie stalo, zawsze mozna podstawic drugiego i udawac ze nasz prezydent jest niezniszczalny :P

A tak powaznie to prowadzi Tusk i chyba dobrze w sumie. Mnie nie przekonuje zaden kandydat i dochodzi do sytuacji gdzie sie wybiera mniejsze zlo... W tym wypadku byl by to wlasnie Tusk ktory bylby byc moze troche w opozycji do prawicowego rzadu PiS. Nie lubie takich konserwatywnych przekonan prezentowanych przez Kaczynskiego juz jako prezydenta Warszawy. No i jak juz ktos wspomnial, jaka byl by on wizytowka w swiecie? (Pomijajac juz Leppera etc).

Ehh albo Kaczor albo Donald na prezydenta, latwo sobie wyobrazic grafiki jakie z okazji wyborow w Polsce pokazuja w zachodnich serwisach :P

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 25 wrz 2005, 22:54

Haha . W ameryce to kiedys na mieście byly rozrzucane ulotki w których prechano sie z naszej polityki . Byl tam min. szkic naszego sejmu podzielony na świnie .
A haslo brzmiaro bardzo lakonicznie i zachwycająco
"Polak Świnia"

Po prostu mieli nas za spoleczne łajzy :? z tego co wiem juz tak nie jest 8)

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Debata: Lech Kaczyński czy Donald Tusk?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 27 wrz 2005, 11:35

Z racji tego, że obydwaj kandydaci sa najpoważniejszymi osobami, które mogą objąć urząd prezydenta, proponuję zgłaszanie przez was za i przeciw co do każdego z kandydatów.

"Gazeta Wyborcza" pisze, że przewaga Donalda Tuska nad Lechem Kaczyńskim zmniejsza się. To wyniki sondażu "Gazety Wyborczej" wykonanego wczoraj, gdy Polacy znali już wstępne rezultaty wyborów parlamentarnych.

Przewaga kandydata Platformy w pierwszej rundzie wyborów prezydenckich spadła z 12 do 8 punktów. W drugiej rundzie jest jeszcze niższa, bo wynosi tylko 6 punktów. To mniej niż wynosiła sondażowa przewaga PO nad PiS na dwa tygodnie przed wyborami parlamentarnymi. W środę przed wyborami parlamentarnymi, według tego sondażu, Tusk miał poparcie 43 procent, w poniedziałek poparłoby go już tylko 40 procent wyborców. Lech Kaczyński przed wyborami miał 31 procent poparcia, po wyborach o jeden punkt więcej - czyli 32 procent.

Odpowiednie liczby w drugiej turze wyborów prezydenckich dla Donalda Tuska to - 54 proc. i 53 proc. Lecha Kaczyńskiego poparłoby przed wyborami parlamentarnymi 46 proc., zaś wczoraj po wyborach 47% ankietowanych. Wyniki dla "Gazety Wyborczej" przedstawiło PBS na podstawie badania nietelefonicznego, na próbie reprezentatywnej 1002 osób.

Awatar użytkownika
minako009
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: minako009 » 27 wrz 2005, 13:06

Na kaczora nie mogę patrzeć! Bufon bezkrytyczny a na debatach wymięka! Powiien iść już na emeryturę a nie szukać okazji na dorobienie sobie do niej. A dwóch kaczorów na czele to już przesada.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 wrz 2005, 13:10

droga minako - ja uważam, że Lech nie wymięka na debatach - wręcz przeciwnie - na każde pytanie ma gotową odpowiedź i zdecydowanie trzyma się swoich racji [co nie znaczy, że chciałbym go na tym stanowisku]

Ciężko mówić kto będzie prezydentem, gdy nie wiemy kto będzie prezesem Rady Ministrów.
Jak ogłoszą premiera [czyżby Dorn ? ] to będize można więcej powiedzieć

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”