Wybory parlamentarne - Strona 22

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Na kogo by? dziś zag?osowa? w wyborach do Sejmu?

1. Prawo i Sprawiedliwoś?
16
15%
2.Sojusz Lewicy Demokratycznej
7
6%
3. Platforma Obywatelska
50
46%
4. Polskie Stronnictwo Ludowe
3
3%
5. Socjaldemokracja Polska
4
4%
6. Liga Polskich Rodzin
4
4%
7. Unii Pracy
0
Brak głosów
8. Partia Demokratyczna
10
9%
9. Unia Polityki Realnej/PJKM
14
13%
kostek
szara strefa pilka.pl
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 25 wrz 2005, 22:25

pippen pisze:ale jaja 1.63 dla PJKM to chyba rekord dla tej partii :lol:

a tak na poważnie to nawet PJKM nie zwrócą za kampanie , i tak zresztą marną
Jasne, że nie zwrócą, bo takiej kampanii nie było. I nikt o zwracaniu kasy z PJKM nie mówił, to nie PIS, żeby wyciągać miliony z portfeli polaków.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 wrz 2005, 22:26

Janusz Korwin-Mikke zapowiedział, że jeżeli potwierdzą się wstępne, sondażowe wyniki wyborów parlamentarnych, wycofa się z polityki. Dodał jednak, że nie zamierza wycofywać się z wyborów prezydenckich, choć nie liczy na wygraną

- Przy wrogości służb specjalnych, z którymi walczymy, przy wrogości reżimowej telewizji, której, jak wiadomo, chcemy odebrać abonament, nie ma siły, żeby wygrać wybory, nie ma siły, żeby wejść do Sejmu. W związku z tym pozostaje mi tylko spasowanie i wycofanie się z polityki - powiedział dziennikarzom lider Platformy Janusza Korwin-Mikkego.

Dodał, że Polacy "chcą, żeby kraść, żeby była korupcja, chcą tego, głosowali na tych samych, co do tej pory". - Będą mieli dalej to samo, to ja się wycofuję - powiedział.

Korwin-Mikke zapoznał się ze wstępnymi, sondażowymi wynikami wyborów w siedzibie swojego sztabu w Józefowie k. Warszawy, w otoczeniu kilkudziesięciu osób, przede wszystkim działaczy Platformy Janusza Korwin-Mikkego i jej sympatyków.

no - wreszcie koniec Korwina-Mikke w polityce :lol: :lol: :lol:

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 25 wrz 2005, 22:29

cloner pisze: :lol: :lol: :lol:
Tobie akurat powinno być do śmiechu najmniej, bo największą porażkę zanotowała PeDe. Mógłbym tutaj wrzucić nawet tysiąc lolków na nich, ale nie jest mi teraz do śmiechu.

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 25 wrz 2005, 22:29

cloner pisze:
Janusz Korwin-Mikke zapowiedział, że jeżeli potwierdzą się wstępne, sondażowe wyniki wyborów parlamentarnych, wycofa się z polityki. Dodał jednak, że nie zamierza wycofywać się z wyborów prezydenckich, choć nie liczy na wygraną

- Przy wrogości służb specjalnych, z którymi walczymy, przy wrogości reżimowej telewizji, której, jak wiadomo, chcemy odebrać abonament, nie ma siły, żeby wygrać wybory, nie ma siły, żeby wejść do Sejmu. W związku z tym pozostaje mi tylko spasowanie i wycofanie się z polityki - powiedział dziennikarzom lider Platformy Janusza Korwin-Mikkego.

Dodał, że Polacy "chcą, żeby kraść, żeby była korupcja, chcą tego, głosowali na tych samych, co do tej pory". - Będą mieli dalej to samo, to ja się wycofuję - powiedział.

Korwin-Mikke zapoznał się ze wstępnymi, sondażowymi wynikami wyborów w siedzibie swojego sztabu w Józefowie k. Warszawy, w otoczeniu kilkudziesięciu osób, przede wszystkim działaczy Platformy Janusza Korwin-Mikkego i jej sympatyków.

no - wreszcie koniec Korwina-Mikke w polityce :lol: :lol: :lol:
to znaczy się że Korwin nareszcie zmądrzał :lol:

kostek pisze:Jasne, że nie zwrócą, bo takiej kampanii nie było. I nikt o zwracaniu kasy z PJKM nie mówił, to nie PIS, żeby wyciągać miliony z portfeli polaków.

a kto z partii które wygrał nie korzystał z budżetowej kasy? albo z niej nie skorzysta(kredyty)

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 25 wrz 2005, 22:34

cloner, nie wiem czym sie jarasz. porownaj sobie kase jaka wlozyla pd w kampanie i ile wlozyl korwin!
jezeli wynik pjkm to kleska, to nie wiem jak nazwac wynik pd... podwojne dno :lol:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 wrz 2005, 22:36

kostek pisze:
cloner pisze: :lol: :lol: :lol:
Tobie akurat powinno być do śmiechu najmniej, bo największą porażkę zanotowała PeDe. Mógłbym tutaj wrzucić nawet tysiąc lolków na nich, ale nie jest mi teraz do śmiechu.
bylem na to przygotowany, coz poradzic, teraz Polska rzadzic beda Kaczory :evil:

ja jako wieczny optymista - mam juz wyjscie alternatywne :)
za rok wybory samorzadowe :) a w nich moj kandydat i PD maja spore szanse :)

pozdrawiam

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 25 wrz 2005, 22:36

pippen pisze:
kostek pisze:Jasne, że nie zwrócą, bo takiej kampanii nie było. I nikt o zwracaniu kasy z PJKM nie mówił, to nie PIS, żeby wyciągać miliony z portfeli polaków.

a kto z partii które wygrał nie korzystał z budżetowej kasy? albo z niej nie skorzysta(kredyty)
To, że ktoś robi źle usprawiedliwa tego, który robi to samo? Nie wydaje mi się. To nie była kampania meretyroczna, to była kampania medialna. Głupia część Polski poleciała na spoty i mamy, to co mamy.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 wrz 2005, 22:42

frekwencja w Bytomiu (moim miescie) wyniosla .... 22.57% - stan na 16.30

Polska o 16.30 - 27,79%
cloner, nie wiem czym sie jarasz. porownaj sobie kase jaka wlozyla pd w kampanie i ile wlozyl korwin!
jezeli wynik pjkm to kleska, to nie wiem jak nazwac wynik pd... podwojne dno
Zawdi - Ty za to mozesz skakac z radosci :!:
SLD ma az 10-11%

Awatar użytkownika
dzidzius
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzidzius » 25 wrz 2005, 22:45

cloner pisze:no - wreszcie koniec Korwina-Mikke w polityce
Może odejdzie, to sie dopiero okaże. Wynik PJKM na pewno będzie wyższy niż podawany w tvp1. A Ty widze musisz sobie czymś powetować świetny wynik PD która była ciągle obecna w mediach. Pogratulować tylko.

pippen pisze:ale jaja 1.63 dla PJKM to chyba rekord dla tej partii
Dla PJKM jakikolwiek wynik będzie rekordem albowiem... wystartowała pierwszy raz. Natomiast kilka osób z wcześniejszego UPR startowało teraz z list właśnie PiSu...

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 25 wrz 2005, 22:50

dzidzius pisze: Może odejdzie, to sie dopiero okaże.

Szkoda by bylo, bo to inteligentny czlowiek, nawet gralem z nim w szachy :P (serio). Jego porazka pokazuje tylko ze w Polsce, czlowiek bez znajomosci nic nie osciagnie.

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 25 wrz 2005, 22:50

dzidzius pisze:Natomiast kilka osób z wcześniejszego UPR startowało teraz z list właśnie PiSu...
czyli zmądrzeli trochę :wink:
i tak te wszytkie zmiany nzawy na Platfome nie pomogły. nadal Korwinowcy będą wypowinać że porpoganda że spekulacje, ale fakt jest faktem PJKM to skrajność

Awatar użytkownika
dzidzius
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzidzius » 25 wrz 2005, 23:04

To ja w ramach odprężenia w oczekiwaniu na pewne i konkretne wyniki proponuje spojrzeć na cytat:
JKM pisze:Generalnie ustroje wyglądają tak:
Maoizm: mam trzy krowy; rząd zabiera wszystkie, zabija i mięso dzieli po równo.
Komunizm: mam trzy krowy; rząd zabiera je do kołchozu, gdzie zdychają.
Narodowy socjalizm: mam trzy krowy; rząd zabiera dwie i zamienia je na armaty.
Faszyzm: mam trzy krowy; rząd ustanawia cenę maksymalną na mleko, a krowy każe zakolczykować, bym ich nielegalnie nie zjadł.
Socjalizm: mam trzy krowy; rząd odbiera mi pod przymusem mleko, które potem mogę kupić w państwowym sklepie na kartki.
Socjaldemokracja: mam trzy krowy; rząd skupuje ode mnie mleko i rozdaje za darmo w szkołach, gdzie dzieci wylewają je do zlewu.
Państwo opiekuńcze: mam trzy krowy; muszę sprzedać jedną, by starczyło na badania weterynaryjne i podatki od dwóch pozostałych.
Eurosocjalizm: mam trzy krowy; rząd każe mi zabić jedną, bo krów jest za dużo – i drugą, bo krowa sąsiada jest chora na pryszczycę.
Kapitalizm: mam trzy krowy; sprzedaję jedną i kupuję byka!
No i jeszcze coś ciekawego wyczytałem:
Robert Gwiazdowski pisze:Mam nadzieję, że bracia Kaczyńscy zrozumieją, iż socjalizm upadł nie dlatego, że nie było wolnych związków zawodowych, o które walczyli, tylko dlatego, że socjalistyczne państwo nie jest w stanie wybudować trzech milionów mieszkań, które bracia Kaczyńscy teraz obiecują wybudować

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 wrz 2005, 0:08

Lakier pisze:Szkoda by bylo, bo to inteligentny czlowiek,
rzeczywiści - teraz fieldy nmoże zdradzić - głosowałem na PJKM - szkoda, że niekórzy zaślepieni wybrali SLD - ni emogę tego pojąc - 4 lata im nie starczyły, aby przejrzeć na oczy :olaboga:

Jeden Kaczor premierem [dobrze, że drugi ie będzie pierwszym] Rokita pewno dziś nie zaśnie [do końca wierzył w stołek prezesa rady ministów]

Po PiS LPR i Samoobrona - można się było spodziewać - ale, że SLD :!: :?:
jestem w szoku [jak mi siostra powiedziała [w trakcie finału siatki] to Absolwenta uroniłem z zaskoczenia ] :?

niecałe 40% frekwencji - już o 16:30 wiadomo było, że cienko będzie

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 26 wrz 2005, 0:18

fieldy pisze: niekórzy zaślepieni wybrali SLD - ni emogę tego pojąc - 4 lata im nie starczyły, aby przejrzeć na oczy :olaboga:
te 11 procent, to twardy elektorat. oni nigdy nie beda mieli mniej. nawet po takiej klapie w poprzedniej kadencji nie podzielili losu awuesu. to sa zatwardziali antykoscielni, antyprawicowi no i oczywiscie czesc komuchow tez. akurat czega jak czego, ale wyniku sld powyzej 10 % mozna bylo sie spodziewac bardziej niz czegokolwiek innego.

ja oddalem glos niewazny, jak sie poziej okazalo. na prezydenckie nie ide. mialem na cimoszewicza, ale nie startuje i podobnie jak on nie widze godnego kandydata na to stanowisko

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 wrz 2005, 0:23

zawdi pisze:te 11 procent, to twardy elektorat.
i się do nich zwracam - nawet jeśli to są komuchy, czy
zawdi pisze:zatwardziali antykoscielni
nieważne - niech się ockną SLD to SLD - to, że pojawił się Olejniczak niewiele zmienia - czerwone jest czerwone :!:
zawdi pisze:ja oddalem glos niewazny, jak sie poziej okazalo
a to niby dlaczego ? co sie stało ?
zawdi pisze:akurat czega jak czego, ale wyniku sld powyzej 10 % mozna bylo sie spodziewac bardziej niz czegokolwiek innego.
a ja głupi wierzyłem, że choć garstka z "nich" się opamieta :angry2:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”