Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2039

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
fillion
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1171
Kibicuję: FC Barcelona Holandia

Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fillion » 26 maja 2018, 23:52

Myslalem ze jeszcze z rok dwa pocisnie w realu a potem juz tylko emeryturka w USA ale moze masz racje ze w PSG go skusi.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2428

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 26 maja 2018, 23:55

heh, zmieniam avatar na zdjecie cristiano, jesli odejdzie. przeciez wiadomo, ze ten gamon po prostu probuje sciagnac na siebie troche uwagi po [ch**] wystepie i przycmieniu przez bejla

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 26 maja 2018, 23:56

moody90 pisze: heh, zmieniam avatar na zdjecie cristiano, jesli odejdzie. przeciez wiadomo, ze ten gamon po prostu probuje sciagnac na siebie troche uwagi po [ch**] wystepie i przycmieniu przez bejla

5 ligi mistrzów 6 złotych piłek.

Jak tam gość z avataru?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2450
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 maja 2018, 0:03

Nie będę zgadywał, co kombinuje Ronaldo. Obstawiałbym, że zostanie i wolałbym, aby został, ale jeśli rzeczywiście chciałby odejść, to niech idzie. Może sprawa z podatkami dała mu do myślenia, może jest nasycony i woli odejść na szczycie jako legenda, może coś tam coś tam. Może chodzi o coś zupełnie innego i wcale nie zamierza odchodzić, tylko ogłosi coś, czego nikt nie podejrzewa. Spekulacje nic nie dadzą. Trzeba poczekać na konkrety. Choć dziwne, że akurat taki moment sobie wybrał.

Awatar użytkownika
fillion
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1171
Kibicuję: FC Barcelona Holandia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fillion » 27 maja 2018, 0:06

Kamil232 pisze:
moody90 pisze: heh, zmieniam avatar na zdjecie cristiano, jesli odejdzie. przeciez wiadomo, ze ten gamon po prostu probuje sciagnac na siebie troche uwagi po [ch**] wystepie i przycmieniu przez bejla

5 ligi mistrzów 6 złotych piłek.

Jak tam gość z avataru?
A tu widze juz przyznawali 6 zlota pilke :angry2:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 27 maja 2018, 0:07

Ja mam takie wrażenie, że ten hat-trick to jest nasycenie. Do tej pory nikt LM nie obronił. Oni zrobili Hat-tricka. Ok ktoś może przytoczyć Real z 50-latach i tam zdaje się 5 z rzędu. Ale to inne czasy. Lata 70-te zdaje się, że Bayern też zrobił hat-tricka. Ale znow inne czasy. Wydaje mnie się, że ten Hat-Trick to już jest to. Trudno sobie wyobrazić coś większego. Coś co może bardziej nasycić.

To jest doskonały moment na odejście dla CR7. Doskonały. Zostanie zapamiętany jako wielki wygrany. Tylko, że nie do jakiegoś PSG. A jakaś Azja, USA. Już kompletnie inne rozgrywki. Emerytura. Ale czy już to już jest ten czas? On sam też wie ile jeszcze może. 6 złota piłka i więcej od Messiego to jest też nasycenie czy w Azji na kolejne pół roku dociągnie tą 6 złotą piłkę? Może być różnie.

W każdym razie nie zdziwie mu się jeśli już powie pas.

Jest wielki. Największy.

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 27 maja 2018, 0:46

Proponuję poczekać z rozdzielaniem włosa na czworo do jakichś oficjalnych wypowiedzi, równie dobrze może to nic nie znaczyć. Za to pomysł, że Ronaldo odejdzie do Azji czy USA - to abstrakcja, przecież jak na MŚ nie wypłynie jakaś gwiazda to będzie faworytem do Złotej Piłki za ten rok.

Jakby to nie brzmiało, z wielu względów dla Realu (jakkolwiek CR jest najlepszym piłkarzem w historii klubu, nie oszukujmy się) jego odejście w tym momencie mogłoby być niezłym rozwiązaniem, ale nie ma sensu tego teraz analizować.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 27 maja 2018, 0:47

Ta wypowiedź Cristiano po finale naprawdę bez sensu. Klasę jako sportowiec ma, ale głowa nie nadąża.

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 27 maja 2018, 1:36

sickstick pisze: Ale może też być odwrotnie i Bale dzisiaj sobie zapewnił kwotę transferową rzędu 100mln, jaką angielskie kluby spokojnie rzucą.
Bale w formie to jest świetny piłkarz, ale nie na tyle zdrowy, by być liderem zespołu, i nie na tyle dobry by być murowanym graczem wyjściowej 11-tki. Jego wypowiedzi, że musi mieć zapewnione miejsce w wyjściowym składzie, jednoznacznie wskazują w jakim kierunku to idzie - albo Bale będzie miał mocniejszą pozycję u Zidane'a, albo odejdzie. Ta druga opcja jest chyba lepsza i dla Realu i dla samego Bale'a. Bardzo użyteczny to piłkarz, ale przez w/w powody, nigdy nie będzie liderem w Realu. Swoje wygrał, a zdrowy w takim United to mógłby być najlepszy gracz całej Premier League. Real za pieniądze z Bale'a będzie mógł sfinansować Hazarda albo, nie wiem, Icardiego.

Benzema na pewno nie odejdzie.

Najgorszy scenariusz to rozpoczęcie z BBC przyszłego sezonu, jakby to nie brzmiało. Właściwie wyklucza to walkę z Barceloną w lidze, a LM nie będzie wiecznie wędrować do Madrytu.

h1893230
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 248

Post Wyświetl pojedynczy post autor: h1893230 » 27 maja 2018, 7:10

najserdeczniejsze zyczenia wygrania LM przesylaja Cakir, Kassai, Rizzoli, Kuipers... Pamietajcie, ona jest tez nasza!

UEFAL Madrid y nada mas!

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2450
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 maja 2018, 9:50

Tak patrząc na późniejsze wypowiedzi Ronaldo, o tutaj:

http://www.realmadryt.pl/index.php?co=a ... i&id=81396
- To nie był idealny moment, by powiedzieć coś takiego, co pozwala mi się trochę wyzwolić. Cieszymy się, bo zrobiliśmy coś wyjątkowego i jest to wyjątkowy moment.

– Wypowiedziałem się i nie powinienem tego zrobić, ale coś się wydarzy. To nie jest odpowiednia chwila, ale byłem szczery. W ciągu tygodnia powiem swoje, bo kibice zawsze mnie wspierali i pozostają w moim sercu.

– Nie był to odpowiedni moment, ale byłem szczery. Nie mówię za wiele, ale gdy mówię, to mówię... Jasno wiem, co muszę powiedzieć, chociaż to nie była odpowiednia chwila. Jednak tego nie żałuję, bo gdy jesteś szczery… Wytrzymujesz i wytrzymujesz, ale w pewnym momencie tracisz kontrolę.

– Problem? Istnieje od dawna. Problemem nie są pieniądze. Wygrałem pięć Lig Mistrzów i pięć Złotych Piłek… Już byłem zapisany w historii, ale teraz jeszcze bardziej. Nic mnie nie boli, bo wiem, co daję klubowi. Nie chcę niszczyć tego wyjątkowego momentu z wyjątkowymi kolegami, którzy są mistrzami.

– Florentino? Nie muszę mu niczego mówić. Dzisiaj rozmawialiśmy, jestem dobrym profesjonalistą. Burzę tworzy się tam, gdzie jej nie ma.

– Kolejny sezon w Realu? Nie mogę zapewnić niczego. Nie będę się ukrywać, wypowiem się w kolejnych dniach. Życie to nie tylko chwała.
Obstawiam, że będzie wyrzucał swoje żale o to, że zespół, niektórzy zawodnicy indywidualnie i Zidane byli bardzo mocno krytykowani przez cały sezon przez własnych kibiców i pewnie trochę ich to dotknęło (mimo tego, że krytyka nie wzięła się z niczego innnego niż bardzo zła gra drużyny w rozgrywkach krajowych). Nie zgaduję jaka będzie puenta tej przemowy.

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 27 maja 2018, 10:33

Cóż, słowa Ronaldo są zagadkowe. Wyraźnie dał do zrozumienia, że coś w jego sytuacji się zmieni i najwyraźniej będzie chciał o tym powiedzieć przed mundialem, aby do samego turnieju podejść już z chłodną głową

Pytanie czy chodzi o transfer ? a może tymi słowami chciał dać znać szefom klubu, że albo lepszy kontrakt albo odchodzi. Nie jest tajemnicą, że CR7 od dłuższego czasu narzeka na swoje zarobki i chciałby zarabiać więcej. Zastanawia mnie, co za tym wszystkim się kryje.

Może sama determinacja związana z Neymarem nie ma tylko na celu sprowadzenie kogoś za Benzeme czy Bale, ale właśnie szukanie następcy za Ronaldo ?

Moim zdaniem przy obecnym stanie fizycznym Ronaldo na takim poziomie jakim jest obecnie spokojnie mógłby ze dwa lata pograć czyli do końca kontraktu. Na pewno już teraz trzeba się oglądać za jego następcą i Neymar wydaje się tu być idealny, tym bardziej, że też by trzeba było poczekać na wyciągnięcie go z PSG.

Sytuacja jest zastanawiająca, bo ogólnie na to okno transferowe spekuluje się o odejściu Bale, Benzemy czy także Modricia a tu by doszedł jeszcze Ronaldo. Jeśli by do tego doszło, to kontr ofensywna transferowa musiała by być ogromna. Jestem ciekaw co przyniesie czas, ale teraz i tak mam zamiar żyć mundialem ;)

EDIT :

Powyższy cytat Ronaldo sugeruje, że właściwie odejdzie z klubu i to do mniej renomowanego klubu. Wnioskuje, że chodzi o przeprowadzkę do Azji lub MLS. No to teraz jestem pewien skąd taka determinacja na Neymara, najwyraźniej temat w klubie znany od dawna.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 maja 2018, 10:50

Kesz pisze: Powyższy cytat Ronaldo sugeruje, że właściwie odejdzie z klubu i to do mniej renomowanego klubu
Wiesz, jak ktoś gra w Realu i jeszcze z takimi wynikami, to każdy transfer jest do mniej renomowanego klubu

WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1597

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 27 maja 2018, 11:54

Telenowele z CR są co roku, ale takiego czegoś jeszcze chyba nie było. Jeśli nie odejdzie, to się zdziwię. Bo co mogą oznaczać te jego wypowiedzi? Choćby " Pięknie było grać w Realu Madryt".

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2478

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 27 maja 2018, 12:15

Co roku farsa nieszcześliwego Ronaldo. Robi szum i tyle. drama queen

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”