Liverpool (zbiorczy) - Strona 814

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1682

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 28 maja 2018, 22:15

Fabinho? Nie znam. Mógłby ktoś go jakoś scharakteryzować? To pomocnik z tego co piszecie ale bardziej w stylu Kante czy bardziej de Bruyne? Bardziej 6 czy 8?

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 28 maja 2018, 22:16

Nie oglądałeś runu Monaco rok temu w Lidze Mistrzów? :D

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 28 maja 2018, 22:16

Z tego co kojarze, to bardziej 6. Idealnie. Wczesniej byla mowa o Jorginho, ale chyba nawet lepiej wybralismy. Ktos potwierdzi.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 28 maja 2018, 22:18

Carbon pisze: Nie oglądałeś runu Monaco rok temu w Lidze Mistrzów? :D
No właśnie nie. Ja tak jak kolega RLG, bojkotuje te rozgrywki... Jeśli mój klub w nich nie gra :mrgreen:

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 28 maja 2018, 22:21

masacra pisze: Fabinho? Nie znam. Mógłby ktoś go jakoś scharakteryzować? To pomocnik z tego co piszecie ale bardziej w stylu Kante czy bardziej de Bruyne? Bardziej 6 czy 8?
Raczej bardziej Kante. Na Youtubie sobie wyczaruj. Wiem, że na klipach każdy wygląda na kozaka, ale Brazol pokazał chociażby w LM w zeszłym sezonie, że w odbiorze jest mocny:

Swoją drogą po tym transferze automatycznie zyskacie kolejnego kandydata do wykonywania jedenastek. Czasem mam wrażenie, że Fabinho ma w tym aspekcie wyłączony układ nerwowy.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 28 maja 2018, 22:23

Generalnie życie nauczyło, że nie ma co się przesadnie jarać transferami, dopóki delikwent nie potwierdzi klasy na boisku. Dlatego na spokojnie z lekko dozą optymizmu to trzeba przyjąć.
Za to sposób przeprowadzenia tego transferu... No tu czapeczki z głów. Tak właśnie to powinno wyglądać.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 28 maja 2018, 22:23

Do Kante bym go nie zrownal, bo to jest gosc, ktory gania za pilka w srodku pola i ja kazdemu zabiera.

Mi sie Fabinho kojarzy bardziej z ochranianiem obrony w stylu takiego Maticia, tj. mniej biegania i wiecej ustawiania sie.

h1893230
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 248

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: h1893230 » 28 maja 2018, 22:27

masacra pisze: Generalnie życie nauczyło, że nie ma co się przesadnie jarać transferami, dopóki delikwent nie potwierdzi klasy na boisku.
no dokladnie, pamietam jaka niesamowita podjara panowala wokol Old Trafford gdy przychodzil Depay. albo rok temu na San Siro. Mialy byc mistrzostwa i zlote pilki siekane pod rzad a okazywalo sie wielka klapą.

A sam Fabinho to dobry pilkarz. Wydaje sie ze wzmocnienie nie najgorsze, pytanie jak poradzi sobie z bieganiem u Kloppa bo mnie sie kojarzy raczej na takiego postAlvesowskiego pilkarza, ktory woli madrze poklepac niz glupio biegac.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 28 maja 2018, 22:28

Ja bym go przyrównał stylem do Artety z czasów Arsenalu, czyli taki rozgrywający grający zaraz przed obrońcami. IMO oznacza to że Henderson będzie grał wyżej lub wyląduje na ławce.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 28 maja 2018, 22:45

Kloppo cała pomoc wymienia.

Fabinho-Keita-Fekir.

Wijnaldum, Oxlade, Milner, Hendo ławeczka.

Robi się już szeroko.

Ale mam wrażenie że ktoś też do przodu by się przydał do rotacji.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 28 maja 2018, 22:47

Jeżeli Fekir przyjdzie, to wg mnie zrobi się z przodu duża rotacja i nie będą wszyscy grać w jednym meczu.

Po odejściu Coutinho pomoc jest o wiele bardziej zbalansowana - było nawet w ostatnim czasie dużo artykułów piszących o problemach Kloppa z Robalem w środku pola. Nikt nie będzie do tego teraz wracał.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2351

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 28 maja 2018, 22:47

imo fekir to bardziej napastnik, niz pomocnik, a juz na pewno nie bardzo widzi mi sie na boisku jednoczesnie z tercetem mane-firmino-salah, gdzie tak naprawde zaden z nich nie trzyma sie stricte szpicy i nawet srodkowy napastnik czesto wraca po pilke. inna sprawa, ze sam zainteresowany twierdzi, ze na razie wcale nie jest blisko liverpoolu

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 28 maja 2018, 22:50

Milner jest nie do wyjebania z podstawy.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 28 maja 2018, 22:52

Natomiast co martwi to, to że piszecie o Fabinho jako dosyć 'statycznym' pomocniku. Nie wiem czy w taktyce Kloppa jest miejsce dla kogoś takiego. Choć z drugiej strony ta 6 to wcale nie musi być chłopak z motorkiem w dupie.

Boje się po prostu, że komitet po raz kolejny robi transfery trochę "obok" managera. Dokładnie tak jak to było za czasu Rodgersa.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 28 maja 2018, 22:57

Btw Milner to jedyny piłkarz z tych co zagrali w finale z Realem, który był w kadrze meczowej w pierwszym meczu The Reds pod wodzą Kloppa (drugim jest Mignolet, ale ten cały mecz przesiedział). Wobec transferów dwóch pomocników Anglik może stracić miejsce w składzie (zaś belgijski bramkarz na pewno odejdzie), a to będzie oznaczało że Klopp w 2,5 roku wymienił praktycznie CAŁY zespół. Tymczasem w innym temacie czarny przekonuje że Mou ma tak trudno, bo musiał wykonać przebudowę składu (w którym 1/3 to i tak stara gwardia) i dlatego tak bardzo odstaje od Guardioli :>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”