Liverpool (zbiorczy)

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1682

Liverpool (zbiorczy)

Post autor: masacra » 29 maja 2018, 12:23

Dobra, okazuje sie, ze moje obawy odnosnie działan komitetu były kompletnie bezpodstawne. Fabinho przyznał w wywiadzie, ze to osobista rozmowa z Jurgenem Kloppem przekonała go do wybrania oferty The Reds. Posrednio przyznał tym samym, ze jakies inne propozycje miał i choc nie zdradził jakie i z jakich klubów to niezawodni dziennikarze juz swoje propozycje wysuneli. Wg nich Liverpool w wyscigu o podpis młodego Brazylijczyka wyprzedził Juve, PSG, i oba kluby z Manchesteru, z tym, ze podobno najbardziej zdeterminowanym z tej grupy (oprócz Liverpoolu oczywiscie) był Manchester United. Jesli to prawda to jest to kolejny bonus tego transferu. Do tej pory było tak, ze to inni podbierali, choc podbierali tak troche w cudzysłowiu, cele Liverpoolu. Doskonale pamietam jak długo walczył Benitez o Nemanje Vidica, a ten ostatecznie wybrał Alexa Fergusona. Benitez sprowadził wowczas Aggera, który tez okazał sie byc całkiem nieżłym obroncą ale gdzie mu do Serba. O historii Mohameda Salaha, gdy ten grał jeszcze dla Basel i jego podkupieniu go przez Mourinho juz kiedys pisałem. To samo było z Willianem, gdy grał jeszcze w Rosji, a w namawianie którego do przenosin do LFC miał byc ponoc zaangazowany sam Steven Gerrard. Jak wiadomo, nie pomogło.
Miło, ze teraz to Liverpool jawi sie niektórym piłakrzom jako lepsza opcja, pomimo, ze pewnie wciaz nie jest w stanie zagwarantowac takich tygodniowek jak kluby z Manchesteru czy PSG. Jesli oczywiscie to wszystko prawda.

Sam Klopp tez bardzo pozytywnie wypowiadał sie o Fabinho, przedstawiając go jako bardzo uniwersalnego zawodnika, który moze zagrac jako '6', '8', a nawet '2'. Czyli jest to pod wzgledem uniwersalnosci niemal 1 do 1 zastepstwo za Emre Cana. Ciezko mi powiedziec czy piłkarsko jest lepszy, bo jak wczoraj pisałem to troche noname dla mnie ale dotychczasowe wybory Kloppa okazywały sie strzałami w dyche, to tez mozna byc umiarkowanym optymistą.

Z innych wiadomosci. Kolejny dziennikarz, którego okresliłbym jako srednio wiarygodnego, aczkolwiek nie takiego co wymysla sobie jakies kompletnie wyssane z palca informacje, Dominic King, pisze, ze Liverpool jest gotów ''rozbic bank'' na Allisona zdajac sobie sprawe ze Roma nawet nie spiorzy na oferty ponizej 60 mln funtów. Cieszy taka informacja.
No i Nabil Fekir wg niektórych źródeł ma byc dopiety jeszcze przed koncem tego tygodnia.
Ponadto L'equipe podaje, ze oprócz Fekira Liverpool wciąz nie zrezygnował z Thomasa Lemara i obaj sa celami transferowymi Kloppa.

Wróć do „Anglia”