NIEMCY - MŚ 2018 - Strona 5

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

NIEMCY - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 04 cze 2018, 17:42

RLG pisze:Werner osiąga w lidze podobne, w Europie wyraźnie lepsze wyniki mając obok siebie słabszy zestaw piłkarzy.
Co to za bzdury? :boje się: Zarówno w lidze, jak i w europejskich pucharach City osiągnęło lepsze rezultaty od Lipska.

RLG
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 208

NIEMCY - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 04 cze 2018, 17:47

To prawda. Tyle, że ja napisałem, że Werner. Nie, że Lipsk. Pamiętasz, jak pisałeś o czytaniu ze zrozumieniem?

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

NIEMCY - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 04 cze 2018, 17:50

RLG pisze: Powiedz, do której szkoły chodzisz, to może wpadnę, skoro zapraszasz.
Jak kulturalnie. Taka IMHO łagodniejsza wersja clonera.

RLG
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

NIEMCY - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 04 cze 2018, 17:52

Dobra, padło w tym temacie kilka nieprzyjemności, ale to już przesada, Delpiero :D Myślę, że czas wszystko pokaże, chociaż już pokazał w sumie, ale pokaże w większym stopniu. Najpierw zobaczymy kto się lepiej zaprezentuje na mundialu. Gorszy Werner czy lepszy Sane :D

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 722

NIEMCY - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 04 cze 2018, 17:56

RLG pisze: Przy okazji - nie użyłeś ironii. Chcesz definicję? Tak na przyszłość, przyda Ci się.
Dajesz Obrazek
Co do argumentów powinno wystarczyć ze Sane został wybrany NAJLEPSZYM młodym zawodnikiem PL. To mało? Gdzie przy tym jest Werner który ma koło siebie tylko zawodników z Bayernu, paru z BVB i Leverkusen na poziomie europejskim. Dodam ze w PL grają tacy zawodnicy ja Aguero, Silva, Sterling, Bernardo Silva, Jesus, Willian, Hazard, Fabregas, Lukaku, Martial, Sanchez, Mata, Alli, Kane, Son, Firmino, Sane, Salah. I większość z nich zjadał na śniadanie. Potrzebujesz jeszcze jakieś argumentacje czy w końcu napiszesz magiczne słowa: Werner jest BARDZIEJ PRZYDATNY dla repry jak swego czasu Podolski niż Sane?

RLG
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

NIEMCY - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 04 cze 2018, 18:00

W takim razie zgadzam się ze stwierdzeniem, któremu nigdy nie przeczyłem. Sane jest najlepszym młodym zawodnikiem PL.

Tylko wiesz, temat oscyluje wokół tezy, że Sane jest najlepszym ofensywnym niemieckim zawodnikiem. To nie dyskusja o tym, czy jest najlepszym juniorem w lidze. Co do reszty to nie będę się powtarzać, zajmij się lekturą poprzednich stron. Masz tam wyłuszczone, gdzie jest Werner. Miłego czytania.

Obiecana definicja ze słownika PWN.

"Drwina, złośliwość lub szyderstwo ukryte w wypowiedzi pozornie aprobującej." Nie musisz dziękować za darmową edukację, będąc tak chętnym wiedzy zasługujesz na tę odrobinę wysiłku.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

NIEMCY - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 04 cze 2018, 18:03

RLG pisze: "Drwina, złośliwość lub szyderstwo ukryte w wypowiedzi pozornie aprobującej." Nie musisz dziękować za darmową edukację, będąc tak chętnym wiedzy zasługujesz na tę odrobinę wysiłku.
Wypisz, wymaluj, to co napisałem Obrazek kończę dyskusje bo nie odniosłeś się do poziomu zawodników których Sane przeskoczył, a którym Werner jeszcze długo będzie mógł bidony podawać Obrazek
A jeszcze odnośnie tego ze Sane jest najlepszym ofensywnym zawodnikiem Niemiec. To kto by nim miał być skoro tylko On był na takim poziomie że został wyróżniony na tle potężnych przeciwników? Obrazek

RLG
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

NIEMCY - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 04 cze 2018, 18:05

Skoro tak twierdzisz to tak musisz być. W końcu najlepsze są te dowcipy, które trzeba tłumaczyć. Przy okazji sprawdź znaczenie nagrody, jaką dostał Sane. Skoro sądzisz, że w kategorii młodzieżowej konkurował ze starszymi piłkarzami. Resztę masz na poprzednich stronach. I jak pisałem - niech Ci będzie, że jest najlepszym młodym zawodnikiem w Anglii. Ja się z tym nie kłócę. Przyznam też rację, że jest lepszy od Wernera, gdy pokaże na mundialu więcej od niego.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

NIEMCY - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 cze 2018, 18:12

może mały kamyczek by trzeba wrzucić do ogródka Lowa? Ewidentnie nie potrafi wykorzystać potencjału Sane. Jakby Sane nie zagrał takiego sezonu jaki zagrał, to bym słowem nie pisnął, ale widzieliśy co potrafi. Pada argument, że Sane nie pokazał nic na europejskim poziomie, ja widziałem co potrafił robić w meczach z Liverpoolem, Spurs, Man Utd, czy Arsenalem. Jakby nie było czołowymi druzynami w Anglii. W niektórych meczach miał po 2 gole, w innych po 2 asysty.
Szkoda, ze Low go nie widzi w kadrze, nie wiem, może mu czymś podpadł, może ma inny styl i mu nie pasuje do taktyki, a może rzeczywiście uważa go za słabszego od innych, których ma w kadrze. Wiedząc jednak co Sane potrafi, trudno nie dziwić się, ze jakikolwiek trener, jakiejkolwiek reprezentacji mógłby z niego ot tak zrezygnować. No, może Brazylii by mógł, bo ma Neymara na tej pozycji :mrgreen:

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

NIEMCY - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 04 cze 2018, 18:13

Gdzie napisałem ze konkurował do tej nagrody ze starszymi kolegami? Napisałem ze ja dostał. A potem ze zjadł większość zawodników których wypisałem( Salah był lepszy). Nie ze z nimi konkurował. Chodziło o kontrast tego od kogo był lepszy w lidze, nie w walce o nagrodę. Ale jak się czepiasz to do nagrody o najlepszego zawodnika konkurował z Silva, De Bruyne, Salahem, De Gea. Mało?

RLG
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

NIEMCY - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 04 cze 2018, 18:15

Guardiola w LM też nie potrafi wykorzystać jego potencjału :D

Z ciekawości. Jaki to w Anglii jest młody piłkarz? U-28?

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

NIEMCY - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 04 cze 2018, 18:17

Czyt ze zrozumieniem bo kończy mi się chęć kontynuowania tej dyskusji

RLG
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

NIEMCY - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 04 cze 2018, 18:19

Zadałem tylko pytanie z ciekawości. Temat i tak porzuciłem, musiałbym się powtarzać, ta kwestia mnie zainteresowała.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

NIEMCY - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 04 cze 2018, 20:27

Ciekawa dyskusja, Sane > Werner, Sane < Werner, Sane -->() Werner itp. Niezależnie jakiego znaczka by się nie użyło nie można stwierdzić, że Werner jest super a Sane średni, bo ma tylko jedną asystę z Azerbejdżanem.
Obaj mają rozegrane lekko po ponad 10 meczy reprezentacyjnych, czyli tyle co nic.
Werner po okresie stagnacji ze Stuttgartu wskoczył na wyższy poziom, ale dalej ma wahania formy i siadał nawet na ławie w Lipsku w tym sezonie (kiedy grał słabszy Augustin). Odejście ze Stuttgartu dobrze mu zrobiło i jeżeli chce być tak dobry jak się przedstawia to musi zrobić kolejny krok np. przechodząc do Bayernu. Wciąż jeszcze ma w sobie sporo z boiskowej samolubności, ale i tutaj nastąpiła poprawa od czasów Stuttgartu.
Sane zrobił duży krok po średnim sezonie w Schalke i wykorzystuje idealnie taktykę skrzydłowych Guardioli w tym roku. Zagrał bardzo dobry sezon i można było oczekiwać, że w w takim razie również w reprezentacji będzie się bardzo dobrze prezentował. Niestety zarówno w tym roku jak i w poprzednim Sane w reprezentacji prawie nie istniał - po części to wina taktyki Loewa jak i samego Niemca. Były mecze w których Loew zmieniał taktykę i Niemcy grali mocniej skrzydłami i Sane nie pokazywał w tych spotkaniach nic.
Widząc też jak grał z Austrią zastanawiałem się czy Loew ma jaja, żeby odpalić tak hypowanego młodziaka dlatego, że on nie gra dobrze w reprezentacji. Jak widać jak najbardziej miał.
Sama decyzja jest również konsekwencją zeszłorocznego zachowania Sane, który w zeszłym roku wybrał operację korekty nosa zamiast jechać na Confederations Cup. To zdecydowanie zmniejszyło jego notowania u trenerów, który przecież w 2016 zabrali go jako niespodziankę na ME we Francji. Konsekwencją tego był również brak powołania na pierwsze mecze po Confederations Cup (mecze z Czechami i Norwegią).
Sane miał rok na pokazanie, że jest w stanie naprawić swoje zachowanie i przebić się do składu dobrą grą. Niestety aż do dzisiaj tego nie zrobił - w żadnym spotkaniu nie pokazał tego co pokazywał w City, raczej dalej grał jak jeździec bez głowy i mało angażował się w defensywę. Koniec końców brak powołania to jak najbardziej konsekwentna decyzja ze strony sztabu szkoleniowego.

Edit: jeszcze ktoś wspominał, że jak jedzie Neuer i Ter-Stegen to nie wiadomo do końca kto będzie bronił. Zdecydowanie wiadomo - Loew powiedział już wcześniej, że jak Neuer pojedzie na MŚ to jako numer 1. Jeżeli byłyby jakiekolwiek wątpliwości to Neuer by nie pojechał w ogóle.
Ostatnio zmieniony 04 cze 2018, 22:25 przez Akarin, łącznie zmieniany 1 raz.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

NIEMCY - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 04 cze 2018, 20:31

A te porównania Wernera z Sane to skąd? Przecież to zupełnie inna pozycja.

ODPOWIEDZ

Wróć do „GRUPA F: Niemcy, Meksyk, Szwecja, Korea Południowa (MŚ 2018)”