Liverpool (zbiorczy) - Strona 817

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 03 cze 2018, 12:16

z tego meczu bardziej pamietam wpadki Moreno, Gomeza i chyba Ragnara, wiec nie wiem

nie zaprzeczam, ale nie pamietam teraz - chyba mial jakis udzial, ale bardziej mi sie tamta trojka kojarzy

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2359

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 04 cze 2018, 18:45

Sadie Mane to Real Madrid was an almost done deal until Zidane quit (France Football)

ciekawe. FF ma z reguly wiarygodne informacje

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 04 cze 2018, 18:54

Zresztą ciekawe, czy ktoś zostanie poświęcony, żeby te wszystkie transfery do klubu sfinansować. Keita, Fabinho, Fekir, Alisson (?), to byłoby ponad 200 mln, a dotychczas Liverpool raczej jak kupował, to też musiał sprzedawać.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 04 cze 2018, 19:25

Mane jest jedna z pierwszych osob do nowego kontraktu, nie lekalbym sie o to. A kase mamy, to co zostalo z Coutinho, LM, etc. Nie spodziewalbym sie wiekszych odejsc tego lata.

Kariusowi zrobili jakies badania w zwiazku z tym lokciem od Ramosa - faktycznie cos sie Niemcowi stalo (nie znam sie na urazach za bardzo, wiec to max co moge napisac) i moze wyjasnialoby to te wpadki.

A pozniej FF jeszcze napisalo to:

Niech sie zdecyduja :)

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1682

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 04 cze 2018, 19:35

moody90 pisze: Sadie Mane to Real Madrid was an almost done deal until Zidane quit (France Football)

ciekawe. FF ma z reguly wiarygodne informacje
Nie France Football, tylko na twitterze jeden z dziennikarzy współpracujących dla FF - Arnaud Tulipier. Na tej samej zasadzie mogłem wyzej napisac, ze francuski Canal+ informuje, ze Fekir w Liverpoolu jest done deal.
A o wiarygodnosci dziennikarzy FF niech najlepiej poswiadczy fak, ze w zeszłe lati wiekszosc z nich była przekonana, ze Thomas Lemar zagra na jesien w Liverpoolu. Czyli jest generalnie to co pisałem wyzej:
masacra pisze: Ja wogóle sceptycznie podchodze do tego typu ''sprawdzonych'' informacji, bo zycie nauczyło, ze pismaki lubia sobie zmyslac w mediach społecznosciowych. Jak sie im raz na 10 takich plotek uda zgadnąc to potem sie całe miesiące chwala, ze byli pierwsi z daną informacją. Taka pogon za fejmem.
Po za tym, gosciu pisze, ze Real dogadał sie z Mane ale nie dogadał sie z Liverpoolem. To by znaczyło ni mniej ni wiecej tylko tyle, ze rozmawiali z przedstawicielami Senegalczyka bez zgody Anglików. Za takie praktyki w zeszłe lato Liverpool niemal nie zapłacił zakazem transferowym gdy probował sie dogadywac z van Dijkiem. Juz samo to swiadczy, ze to troche smierdzaca informacja.

Nie mowie oczywiscie, ze nic nie ma na rzeczy ale powiem szczerze, wąpie w taki transfer. Watpie wogole w zainteresowanie Realu Mane. Jakos nie wydaje mi sie, zeby to był juz ''ten'' poziom.
Po za tym w to lato w koncu do Liverpoolu przylatuje najlepszy funfel Sadio, z którym sie zna jeszcze ze wspolnej gry w Austrii czyli Naby Keita. Nie mowie, ze to jakas wielka karta przetargowa by zatrzymac go w Liverpoolu gdyby cos rzeczywiscie było na rzeczy ale jakis mały argumencik jest. Szczególnie, ze Senegalczyk cały sezon rozprawiał, ze nie moze sie doczekac wspolnej gry z Keitą.

I ostatnia rzecz. Mane jest w trakcie negocjowania nowej umowy, wcale bym se nie zdziwił gdyby to był bajt wypuszczony przez agentów Sadio, by przycisnąć Liverpool i wytargowac lepsze warunki.
Berele Lewartow pisze: Zresztą ciekawe, czy ktoś zostanie poświęcony, żeby te wszystkie transfery do klubu sfinansować. Keita, Fabinho, Fekir, Alisson (?), to byłoby ponad 200 mln, a dotychczas Liverpool raczej jak kupował, to też musiał sprzedawać.
No musiał i moze w koncu po tylu okienkach oszczedzania, to sie troche zmieni. Transfer Keity praktycznie został pokryty z teog co zostało po sprzedazy Coutinho i kupieniu van DIjka (włsnie ok 60 mln). I nawet z transferem Nabyego, Liverpool pod Kloppem wciąz był ok 15 mln na plusie, jesli chodzi o bilans tranferowy. Dopiero zakup Fabinho odwrocił ten trend. Nie chce mi sie wierzyc, ze po sezonie z finałem LM i tylu okienkach z rzędu z praktycznie rzecz biorac dodatnim bilansem transferowym, klubu nie stac by w jedno okieno wyjsc na transferach srogo na minus. Jesli nie stac, to znaczy, ze nie ma co myslec o rywalizacji z najlepszymi, a Kloppa powinni w dupe całowac, bo niewielu jest managerow, którzy potrafiliby robic takie wyniki praktycznie bez srodkow na transfery.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 04 cze 2018, 19:37

ja dodam, ze faktycznie sadio z poprzednich klubow nie odchodzil w dobrym stylu i moze z nami tez tak bedzie, ale nie w to lato - chyba by wywiezli kogos z klubu jezeli znowu bysmy sie pozbyli jednego z lepszych zawodnikow

ale takiej potrzeby raczej nie ma, a nawet jezeli, to kwota mysle bylaby rownie pojebana jak za coutinho - z nami sie latwo nie negocjuje

i masacra wyczerpal temat

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2359

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 04 cze 2018, 19:45

masacra pisze: Nie France Football, tylko na twitterze jeden z dziennikarzy współpracujących dla FF - Arnaud Tulipier. Na tej samej zasadzie mogłem wyzej napisac, ze francuski Canal+ informuje, ze Fekir w Liverpoolu jest done deal.
https://www.francefootball.fr/news/Merc ... rid/907619 jesli news jest na stronie FF to moge pisac, ze FF podaje takie info? :P inna sprawa, ze osobiscie tez srednio wierze w wiarygodnosc tej informacji

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 04 cze 2018, 19:54

moody90 pisze:

https://www.francefootball.fr/news/Merc ... rid/907619 jesli news jest na stronie FF to moge pisac, ze FF podaje takie info?
No i nie najlepiej to swiadczy o France Football, przynajmniej w jej wersji internetowej.
No ale fakt, mozesz powiedziec, ze FF o tym informuje mimo, ze to wszystko wcią ze ten cały Tulipier, który najpierw ogłosił to na twitterze, a potem wyskrobał felieton na stronie France Football.
Poki co nie potwierdza tego info zadne ze źrodel ani w Hiszpanii ani w Anglii. Poczekamy do jutra ale wydaje sie na ta chwile bardzo wątpliwy news.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 cze 2018, 19:58

pierwszy pisałem, ze wraz z nowymi zakupami, odejście Salaha już pewnie przesądzone. Tak tylko przypominam :P

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 04 cze 2018, 20:16

Przy okazji:

W zeszłe lato oni pierwsi poinformowali, ze Salah bedzie w Liverpoolu i im sie sprawdziło, wiec pomijajac to, ze w miedzy czasie nie sprawdziło im sie ze sto innych informacji, to moze tym razem tez maja dobre info :wink:

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 04 cze 2018, 20:50

https://www.massgeneral.org/News/newsar ... px?id=6792
Spoiler:
To o czym pisał Sergek. Oficjalne potwierdzenie, ze Karius po wejsciu Ramosa doznał wstrząsu mozgu

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 04 cze 2018, 21:13

Skoro coś było nie tak już podczas meczu, czemu nie został zmieniony? Jeśli nie w pierwszej połowie to przynajmniej w przerwie? Nie zgłaszał żadnych problemów? Jak dla mnie to bardziej wygląda jak próba usprawiedliwienia fatalnej postawy Niemca. Gest fajny, ale nawet jak objawy wystąpiły z opóźnieniem to nie cholera aż takim i info pojawiłoby się IMHO dużo wcześniej, parę dni po meczu.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 04 cze 2018, 21:23

Salas11 pisze: Jeśli nie w pierwszej połowie to przynajmniej w przerwie? Nie zgłaszał żadnych problemów
Ciezko zeby cos mu sie działo w przerwie jak struacja z ramosem miała miejsce w drugiej połowie.
Salas11 pisze: Jak dla mnie to bardziej wygląda jak próba usprawiedliwienia fatalnej postawy Niemca.
Tez tak na początku pomyslałem ale cos mi ciezko uwierzyc, zeby szpital z maseczjusets narazał swoją dobra opinie, by usprawiedliwic Kariusa.
Po za tym jego sie nie da usprawiedliwic. Jesli rzeczywiscie czuł, ze jest z nim cos nie tak, to powinien to zgłosic lekarzom Liverpoolu, a chyba nawet tego nie zrobił *choc moge sie mylic ale wydaje mi sie, ze lekarza u Kariusa na murawie nie było). Ne zrobił tego i sam sobie zaszkodził.

Inna sprawa jest taka, ze ni ma co sie madrzyc. Sam nigdy nie miałem wsrząsu mozgu i w sumie nie wiem czym i jak sie to objawia i czy samemu jest sie w stanie stwierdzic, ze niedokonca wszytsko jest ok.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 04 cze 2018, 21:31

Nie wierzę w ogłoszony wstrząs mózgu tyle dni po meczu, huczałoby o ty od samego zakończenia spotkania. Aczkolwiek takie coś jest możliwe - w finale MŚ 2014 Kramer grał chwilę ze wstrząsem i nawet ogarniał, ale ponoć nie wiedział co się dzieje i był zaskoczony że mecz który gra to finał MŚ :D

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 04 cze 2018, 21:39

Miałem za dzieciaka lekkie wstrząśnienie mózgu jak zleciałem z roweru. Oczywiście nie było mowy o noszeniu kasku, kto by na to czas tracił :P Nie byłem w stanie po zdarzeniu normalnie jechać, po jakimś czasie już w ogóle nie łapałem równowagi i było wiadomo że coś jest nie tak.

No i do dziś jak robię sobie kanapki, to zawsze parzystą ilość :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”