Finał LM 2018 Real Madryt - Liverpool FC - Strona 28

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto zwycięży

Real Madryt
7
64%
Liverpool FC
4
36%
h1893230
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 248

Finał LM 2018 Real Madryt - Liverpool FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: h1893230 » 05 cze 2018, 14:31

Salas11 pisze: Ja tego nie kupuję, samo zdarzenie z Ramosem też nie wyglądało jakoś groźnie, gdyby od takich kontaktów ludzie doznawali wstrząśnień to po co drugim meczu ktoś by lądował w Bostonie (obowiązkowo!) na badaniach
Masz to szczescie ze mozesz sytuacje w ktorej znalał sie Karius przetestowac na sobie.
Popros kolege, jesli jakiegos masz, aby rozpedzil sie i przyjebał ci z łokcia w łeb (w okolice skroni). Potem opiszesz nam swoje wrazenia. Wszak to nic wielkiego bo z tego co piszesz wcale nie obawiasz sie takich wypadkow. Smiało. Czekamy na relację.

RLG
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 208

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 05 cze 2018, 14:34

Jak wspominałem kilka razy badania nie opisywały wstrząśnienia mózgu. Nie wypowiadam się o rozpoznaniu na miejscu, widocznie lekarz Liverpoolu jest do bani. Posłali go do Bostonu, tam stwierdzono wspomniane zaburzenia po badaniach. Potem wspomniany profesor w oparciu o wyniki badań podał prawdopodobną przyczynę tych zaburzeń.
Co to były za badania, że trzeba było 5 dni na wyniki czekać?
Uwierz, że Karius nie teleportował się w czasoprzestrzeni. 26 maja wieczorem był w Kijowie. Zapewne do powrotu do Anglii nie zaplanowano wyjazdu i należy liczyć, że wyleciał najwcześniej kolejnego dnia po południu. Co jest dosyć natychmiastowym działaniem. Wtedy byłby badany 28 maja.

28-31 maja to niedługo czas na OPUBLIKOWANIE wyników, co muszę podkreślić, nie na ich uzyskanie.

To, że nawet nie wiedziałeś, iż Ramos jest kapitanem nie jest kłamstwem.

To, że nie rozumiesz tego, co inni piszą, może być kłamstwem. Wyjaśnię Ci intencję, bo widze, że niektórzy tonący chwytają się brzytwy. Intencja była taka, że nie wyobrażam sobie Ramosa jako kapitana Hiszpanii. Nieważne, czy zwróciłem na to kiedyś uwagę czy nie. Co oczywiście jak widzę ma dla Ciebie kluczowe znaczenie w temacie, nie jego meritum, ktore pomijasz trollując i prowokując.

Jakie niewygodne fakty pomijam? Wypisałem Ci co Ty pomijasz, co zignorowałeś. Jakie pomijam ja? Czekam. I nie przepraszaj, bo po prostu tak umiesz prowadzić dyskusję, to nie Twoja wina, wykażę się tutaj wyrozumiałością.

P.S.
Znowu przypisujesz mi coś, czego nie twierdziłem o jakichś świętych kapitanach Bayernu. Czemu dalej kłamiesz i insynuujesz?
Ostatnio zmieniony 05 cze 2018, 14:35 przez RLG, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 05 cze 2018, 14:35

RLG pisze: Możesz tego nie kupować. To po prostu wyniki badań przeprowadzonych przez światowej klasy specjalistów w zakresie medycyny. Typowy konflikt wiara kontra nauka się tu robi, jak widzę. Przekonania ludzi "z ulicy" kontra profesura medyczna.
I z myślą o takiej właśnie reakcji szerszej opinii cała akcja została przeprowadzona. Bo wow, światowej klasy specjaliści, bo renoma. A sprawa mogła wyglądać następująco:

- Słuchajcie, mamy takiego gościa. Gra u nas na bramce i całkiem zjebał nam finał LM. Opinia go zje z kopytami jak czegoś nie wymyślimy a chłopak będzie obiektem drwin przez resztę kariery. Ale był moment w meczu w którym doszło do zderzenia z graczem rywala. Może by tak zrobić "badania" pod kątem urazu głowy? To by z pewnością mu pomogło. Jak wystawicie papier opinia powinna to łyknąć. Dzwoniliśmy do dr House'a ale nie odbiera...

- Wpadajcie do Bostonu, obejrzymy chłopaka i coś się wymyśli.

Wstrząśnienie mózgu to nie jest jakiś trudny do zdiagnozowania uraz. Nie lata się z takimi rzeczami aż za ocean. Ale na usprawiedliwienie od mamy nikt by się nie nabrał.

RLG
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 05 cze 2018, 14:36

Salas11 pisze:
RLG pisze: Możesz tego nie kupować. To po prostu wyniki badań przeprowadzonych przez światowej klasy specjalistów w zakresie medycyny. Typowy konflikt wiara kontra nauka się tu robi, jak widzę. Przekonania ludzi "z ulicy" kontra profesura medyczna.
I z myślą o takiej właśnie reakcji szerszej opinii cała akcja została przeprowadzona. Bo wow, światowej klasy specjaliści, bo renoma. A sprawa mogła wyglądać następująco:

- Słuchajcie, mamy takiego gościa. Gra u nas na bramce i całkiem zjebał nam finał LM. Opinia go zje z kopytami jak czegoś nie wymyślimy a chłopak będzie obiektem drwin przez resztę kariery. Ale był moment w meczu w którym doszło do zderzenia z graczem rywala. Może by tak zrobić "badania" pod kątem urazu głowy? To by z pewnością mu pomogło. Jak wystawicie papier opinia powinna to łyknąć. Dzwoniliśmy do dr House'a ale nie odbiera...

- Wpadajcie do Bostonu, obejrzymy chłopaka i coś się wymyśli.

Wstrząśnienie mózgu to nie jest jakiś trudny do zdiagnozowania uraz. Nie lata się z takimi rzeczami aż za ocean. Ale na usprawiedliwienie od mamy nikt by się nie nabrał.
Typowa teoria spiskowa. Światowa reputacja bostońskiej medycyny położona na szali bo ktoś do nich zadzwonił z prośbą :D Przepiękne. Do tego spartaczona, bo przeprowadzona już po fakcie, gdy o Kariusie ucichło. Zamiast od razu ogłosić podejrzenia, i że wysyłają go do lekarzy. Ale tępaki w Liverpoolu i Bostonie. Na szczęście forumowi specjaliści rozgryźli ten spisek :D

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 05 cze 2018, 14:43

RLG pisze: To, że nie rozumiesz tego, co inni piszą, może być kłamstwem. Wyjaśnię Ci intencję, bo widze, że niektórzy tonący chwytają się brzytwy. Intencja była taka, że nie wyobrażam sobie Ramosa jako kapitana Hiszpanii. Nieważne, czy zwróciłem na to kiedyś uwagę czy nie. Co oczywiście jak widzę ma dla Ciebie kluczowe znaczenie w temacie, nie jego meritum, ktore pomijasz trollując i prowokując.
RLG pisze: Widocznie dla jednych w piłce liczą się tylko wyniki, nieważne jak osiągnięte, dla innych elementami piłki są też honor czy fair play. Wtedy można zrozumieć, czemu ktoś może uwielbiać Ramosa, bo nastukał trochę spotkań w Realu. Nawet nie wiedziałem, że jest kapitanem prawdę mówiąc, nie potrafiłem tego sobie wyobrazić. Może mam inne wzorce jeśli chodzi o kapitanów, takie jak np Lahm, nie boiskowy bandyta połączony z płaczkiem. Razi mnie tylko nazywanie Ramosa Cesarzem i porównywanie go z nim. Cesarz - Beckenbauer - to był styl i klasa, elegancja na boisku i wielkie umiejętności, nie człowiek od brudnej roboty. Podobnie porównane do Gattuso zniesmaczyło. Ten był wojownikiem, Ramos to symulant i cham, nie wojownik. Można sobie uwielbiać Ramosa, jeśli ktoś ma takie preferencje, ale byłoby miło nie obrażać innych piłkarzy porównując go pod podobnymi względami z nimi.
xD

"intencje" dobre sobie, hehe.
RLG pisze: Co oczywiście jak widzę ma dla Ciebie kluczowe znaczenie w temacie, nie jego meritum, ktore pomijasz trollując i prowokując.
Ty pominąłeś dyskusję o kapitanach Bayernu :) Hipokryzja level master.
RLG pisze: Jakie niewygodne fakty pomijam? Wypisałem Ci co Ty pomijasz, co zignorowałeś. Jakie pomijam ja? Czekam. I nie przepraszaj, bo po prostu tak umiesz prowadzić dyskusję, to nie Twoja wina, wykażę się tutaj wyrozumiałością.
Nic nie zignorowałem, na wszystko odpisałem, a moje intencje odnośnie sytuacji z Kariusem wyraziłem w pierwszym wpisie w tym temacie.
Czytaj ze zrozumieniem, nie przepraszałem Ciebie, tylko innych. Skup się, bo się nie dogadamy, jeśli nie nauczysz się czytać ze zrozumieniem.

RLG
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 05 cze 2018, 14:47

Pominałem? Dopiero co napisałeś, że nie pominąłem broniąc ich pozycji świętych. W przeciągu chwili zmieniasz zeznania. Pewnie by bardziej rozmywać temat, uciekać od pytań i faktów oraz trollować. To typowe zagrywki. Sprowadzanie odzywkami rozmowy do poziomu bagna, rozmywanie tematu i rozciąganie go poza sedno, wproawadzanie chaosu sprzecznymi sygnałami itd. Masz talent, o ile to nie wyuczone w praktyce. Nie, nie odpisałeś na nic istotnego. Odpisałeś na początku tematu tylko na udział bostońskiej medycyny. A dokładniej pisząc o trollowaniu i amerykańskich badaczach, dodając to "xD" rodem z gimnazjum.

Nadal pomijasz, na przykład ostatnie zadane pytanie. Widzisz, jestem nawet gotów pochwalić Twój talent, chociaż zagrywki te są oczywiste to przychodzą Ci naturalnie. Dopiąłeś celu. Nie ma rozmowy o faktach i konkretach, tylko przepychanka o to u kogo biją murzynów i złośliwości. Jesteś z tego dumny, ubeku?

W jednym masz rację, źle zrozumiałem Twoje intencje. Myślalem, że znalazłeś na tyle klasy w sobie, by przeprosić osobę obmawianą i atakowaną, nie tylko widzów tego zachowania, które sam potępiasz u siebie. Tutaj przyznaję Ci rację - przeceniłem Cię.
Ostatnio zmieniony 05 cze 2018, 14:48 przez RLG, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 05 cze 2018, 14:48

RLG pisze: Typowa teoria spiskowa.
Ale Ty przecież lubisz teorie spiskowe. Na temat Realu i niemal każdego odpadnięcia Bayernu wysnułeś ich dziesiątki. Czemu akurat w tej sytuacji tak łatwo i bez cienia podejrzliwości łyknąłeś to co zostało podane do opinii publicznej?

RLG
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 05 cze 2018, 14:51

Salas11 pisze:
RLG pisze: Typowa teoria spiskowa.
Ale Ty przecież lubisz teorie spiskowe. Na temat Realu i niemal każdego odpadnięcia Bayernu wysnułeś ich dziesiątki. Czemu akurat w tej sytuacji tak łatwo i bez cienia podejrzliwości łyknąłeś to co zostało podane do opinii publicznej?
Kolejne kłamstwa. Nie wysnułem żadnej, a pisałem o sprawie jednej, z tego dziesiątek by się nie dało wyciągnąć. Chyba, że dla Ciebie teorią spiskową jest podawanie faktów co się dzieje i kiedy. Zamiast zmyślanych historyjek jak Twoja, która zapewne miała być żartem z tym dzwonieniem do ludzi. Pomyślmy. W co mam wierzyć. W badania specjalistów w zakresie medycyny tłumaczące w logiczny sposób wydarzenia, czy w teorię "po fakcie i aferze Liverpool przekupił bostoński światek medyczny by poprawić humor Kariusowi już po tym, jak grożono jego rodzinie i zdążyło wszystko ucichnąć.

Co Ty byś wybrał? Czy nie brzmi to jak teoria spiskowa? Klopp dzwoniący "profesorku, słuchaj, wiem, że macie światową renomę od dekad, ale mamy taką sprawę, zgnojono Kariusa, ale w zasadzie ludziom już przeszło jednak mu smutno. Dam wam tysiąc funtów, jeśli ten przypadkowy, zaraz po meczu wyjazd turystyczny Kariusa do Bostonu okaże się badaniami medycznymi. Jak, stoi?" :D
Ostatnio zmieniony 05 cze 2018, 14:52 przez RLG, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 05 cze 2018, 14:52

Lo Celso, chyba Arreola, Veratti, Dybala, Rafinha, Ulreich, Karius - sporo tych wstrząśnięć mózgu było w tym roku w meczach przeciwko Realowi. Aczkolwiek to w sumie półprawda, bo mózg faktycznie był tutaj problemem. :)

RLG
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 05 cze 2018, 14:53

Bernabeu pisze: Lo Celso, chyba Arreola, Veratti, Dybala, Rafinha, Ulreich, Karius - sporo tych wstrząśnięć mózgu było w tym roku w meczach przeciwko Realowi. Aczkolwiek to w sumie półprawda, bo mózg faktycznie był tutaj problemem. :)
Kolejny kibic Realu, który podważa światowe autorytety w zakresie medycyny. Istotnie, wiele tych wstrząśnień (nie wstrząśnieć, panie doktorze Bernabeu) musiało być :D Co za kabaret. O sytuacji wypowiada się osoba, która nawet nie wie o jakim problemie medycznym mowa, a przynajmniej nie zna jego nazwy i kontruje tym profesorów medycyny. To już przekracza granice absurdu :D

Plus taki, że po wybrykach ubeka wracamy do tematu. Chociaż dalej wesoło. Pisanie, że sędzia nie widzi ewidentnego zagrania, gdy stoi pięć metrów obok i nie widzi ewidentnego zagrania to dziesiątki teorii spiskowych. Pisanie, że Klopp przekupił zarówno bostoński uniwersytet jak i klinikę oraz służby państwowe USA kontrolujące pracę lekarską by poprawić nastrój Kariusowi to analiza. Wiarygodniejsza od tego, że po mocnym ciosie w głowę człowiek może mieć zaburzenia. Przecież to się nie zdarza. Takie telefony to zas normalka :D

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 05 cze 2018, 15:06

Obrazek

NO TO RAMOS MA PRZESRANE

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 05 cze 2018, 15:08

RLG pisze: Co Ty byś wybrał? Czy nie brzmi to jak teoria spiskowa? Klopp dzwoniący "profesorku, słuchaj, wiem, że macie światową renomę od dekad, ale mamy taką sprawę, zgnojono Kariusa, ale w zasadzie ludziom już przeszło jednak mu smutno. Dam wam tysiąc funtów, jeśli ten przypadkowy, zaraz po meczu wyjazd turystyczny Kariusa do Bostonu okaże się badaniami medycznymi. Jak, stoi?"
Jak to załatwiono to już ich sprawa, ale zapominasz że za pieniądze da się wszystko załatwić. Real przecież tylko dzięki temu od trzech lat wygrywa LM nie?

Akcja z badaniami jest na swój sposób fajna. Widać w Liverpoolu postanowiono ratować jakoś wizerunek Kariusa. Sympatyczny gest, ale za długo zastanawiali się jak mu pomóc a czas nie działał na ich korzyść.

Znajdź mi jakiś precedens. Sytuację w której inny piłkarz doznał lekkiego urazu głowy (bo tak go należy zakwalifikować skoro Karius grał do końca meczu) i leciał na badania do USA.
sickstick pisze: NO TO RAMOS MA PRZESRANE
A niektórzy wciąż myślą że Reedus wypłynął na The Walking Dead :P

RLG
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 05 cze 2018, 15:09

Jak to załatwiono to już ich sprawa, ale zapominasz że za pieniądze da się wszystko załatwić.
Ciekawe kiedy Liverpool zacznie likwidować świadków tej korupcji. Kto wie, może zamach w Bostonie był takim testem ichnich służb porządkowych, przewidzieli w Anglii, że będą może musieli przekupić tam ludzi więc przygotowali się na każdą ewentualność przy potencjalnym usuwaniu śladów :D Widzisz, Twoja teoria spiskowa zaczyna nabierać ram - pomijając jej sens, motyw i absurd reszta zaczyna wskakiwać w antoniowe tryby. Popracuj nad nią to coś z tego będzie :D

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 05 cze 2018, 15:12

Problem w tym, że mam te rewelacje gdzieś, bo to absolutnie nic nie zmienia. :) Załóżmy, że to prawda. Karius to dalej przeciętniak niepasujący do Liverpoolu, Real ma dalej Ligę Mistrzów. Ludzie którzy uważają, że Real kupił UEFĘ i na farcie wygrał 3 LM z rzędu, dalej tak uważają. Jeżeli ktoś uważa, że z Kariusem było tak źle, że wyrzucił piłkę w Benzemę, a z drugiej strony nie sygnalizował żadnych problemów (nie wiem, załóżmy), to ma do tego prawo. Biorąc pod uwagę liczbę banalnych błędów popełnianych przez każdego kolejnego przeciwnika, podchodzę do tych rewelacji z dystansem. Tak samo jak największy fan Liverpoolu na forum. :) Jak to prawda to nie trzeba było popychać Ramosa.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 05 cze 2018, 15:14

Salas11 pisze: Akcja z badaniami jest na swój sposób fajna. Widać w Liverpoolu postanowiono ratować jakoś wizerunek Kariusa. Sympatyczny gest, ale za długo zastanawiali się jak mu pomóc a czas nie działał na ich korzyść.
Pomyślałem podobnie. Jednak nie dało się takiej akcji przeprowadzić wcześniej, ponieważ trudno było ogarnąc coś takiego na świeżo, po przegranym finale - nikt się nad tym nie zastanawiał. Dopiero później, po napływającej fali krytyki, zaczęli szukac rozwiązania. Może część osób mu odpuści.

btw. Salas, od kiedy jesteś kibicem Realu?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”