Parada Równości - Strona 25

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 09 cze 2018, 19:56

Rok temu było mało, czy w tym było jeszcze mniej?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 cze 2018, 1:29

Z roku na rok coraz więcej, przestań pić :)

Sent from my TA-1025 using Tapatalk

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6706

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 10 cze 2018, 6:34

Wszechpolaku, słuchasz Queen? Rechoczesz przy grepsach z "Seksmisji"? Latem nosisz torebkę przez ramię? Przed spotkaniem prasujesz lawendową koszulę? Witamy po tęczowej stronie mocy. Rozmowa z Remigiuszem Ryzińskim
http://wyborcza.pl/magazyn/7,124059,235 ... Z_BoxGWImg

:haha:

Ukryta opcja gejowska :rotfl:

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 10 cze 2018, 9:31

Magnum pisze: Z roku na rok coraz więcej, przestań pić :)

Sent from my TA-1025 using Tapatalk
To znaczy w tym roku ile było? Nigdzie nie mogę znaleźć informacji.
Organizatorzy oceniają, że frekwencja jest większa niż się spodziewali.
Zwykle po marszach(np. Niepodległości) jeszcze tego samego dnia są pierwsze liczby, tutaj nic.

W dodatku śmieszne są te Wasze żądania.
https://www.paradarownosci.eu/pl/postul ... -rownosci/
3. Wzmocnienie ochrony prawnej przed mową i przestępstwami z nienawiści
Żądamy regulacji prawnych w sprawie przestępstw motywowanych nienawiścią i nienawiści wobec osób LGBTQ. Postulujemy rozszerzenie przepisów dotyczących mowy nienawiści o kwestie dotyczące tożsamości płciowej i orientacji seksualnej oraz skuteczne egzekwowanie już istniejących regulacji.
Po czym wchodzę na stronę tvnu, a tam taki kwiatek.
Trzymali też transparenty: "Małżeństwo dla wszystkich", "Miłość zwycięża", "Pride for everyone", "Ten pedał kocha Polskę".
To ja mam pytanie - Wam wolno samych siebie nazywać pedałami, ale jakbyście doszli do władzy, to wymierzalibyście karę mi za to, że nazwałbym Was pedałami?
12. Dość chamstwa – żądamy debaty
Apelujemy do mediów o nielegitymizowanie skrajnie seksistowskich, homo-, bi-, i transofobicznych poglądów.
Well, bardzo mnie zastanawia, czego dokładnie dotyczy ten punkt. Co to znaczy, nielegitymizowanie skrajnych poglądów? Chcecie prasie zabronić wolności słowa?

@EDIT:

Rok temu:
Magnum pisze: No to tak. Wg organizatorów bylo 50 tys. Wg policji bylo 10.
A teraz znalazłem, że według organizatorów było 45 tysięcy ludzi. Czyli mniej niż rok temu, nawet według samych organizatorów. :D

Ale teraz lepsze.
z tego co czytam:
- wg. organizatorów 45k
- wg. ratusza 23k
- wg. policji 13k

Ktoś tu się chyba rozmija z prawdą xD
Najbliżej prawdy zapewne tym z ratusza, którzy przecież popierają ten marsz, sam Trzaskowski się nawet pokazał, więc po cichu można nawet uznać, że zawyżyli. No ale OK, niech będzie, że było te 25k. Także...
Magnum pisze: Z roku na rok coraz więcej, przestań pić :)
:?: :P

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 10 cze 2018, 10:14

Strasznie się Carbon konserwatywny zrobiłeś w ostatnim czasie. Czyżby homoseksualiści zrobili ci jakaś krzywdę, ze tak ich tutaj strofujesz? :)
Carbon pisze: Wam wolno samych siebie nazywać pedałami, ale jakbyście doszli do władzy, to wymierzalibyście karę mi za to, że nazwałbym Was pedałami?
To mnie akurat nie dziwi zbytnio. Trochę tak jak z czarnymi z getta. Nazywają siebie wzajemnie "czarnuchami" bez oporu, ale spróbuj sam ich tak nazwać to zarobisz kulkę w białe dupsko.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 10 cze 2018, 10:32

Delpiero14 pisze: Strasznie się Carbon konserwatywny zrobiłeś w ostatnim czasie. Czyżby homoseksualiści zrobili ci jakaś krzywdę, ze tak ich tutaj strofujesz?
A gdzie ja kogokolwiek karcę? I dlaczego konserwatywny? Wytykam hipokryzję tam, gdzie ją widzę, a nie tam, gdzie chcę ją widzieć. Do normalnych homoseksualistów nic nie mam. Jeśli tak jak większość heteroseksualistów nie obnoszą się za bardzo ze swoją seksualnością, to niech sobie będą. Nie dałbym im praw do adopcji dziecka, ale niech sobie będą, nawet im szanuję, zresztą sam lubię kilku homoseksualnych wykonawców jak Frank Ocean, którego mega szanuję, bo kompletnie nie obnosi się ze swoją seksualnością. Za to Ci, którzy wczoraj brali udział w marszu, chcą się narzucać. W dodatku homoseksualność jeszcze jestem w stanie zrozumieć, w sensie przyjmuję, że jest to w jakimś stopniu naturalne. Ale wszelkie trans czy inne bullshity już nie, to już naprawdę nie jest naturalne.
Delpiero14 pisze: To mnie akurat nie dziwi zbytnio. Trochę tak jak z czarnymi z getta. Nazywają siebie wzajemnie "czarnuchami" bez oporu, ale spróbuj sam ich tak nazwać to zarobisz kulkę w białe dupsko.
Owszem, o tym samym pomyślałem jak przeczytałem ten postulat. Ale czy to ich w jakikolwiek sposób usprawiedliwia? Ostatnio Kendrickowi dostało się - i słusznie - w internecie za to, że na koncercie przerwał fance piosenkę, bo ta powiedziała "nigga", które było w tekście, który ON SAM napisał. Hipokryzja. I ja przeciwko takiemu czemuś jestem, z jakiej paki jeden do drugiego może mówić nigga, a ja nie? Nigga what?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 cze 2018, 16:58

Carbon pisze: Wytykam hipokryzję tam, gdzie ją widzę, a nie tam, gdzie chcę ją widzieć
Carbon pisze: Jeśli tak jak większość heteroseksualistów nie obnoszą się za bardzo ze swoją seksualności
Sorry, ale większośc heteroseksualistów chodzi za rękę na ulicy i się całuje na ulicy i przytula. Ogromna większość. Rozumiem, że gardzisz tak samo?
Carbon pisze: ą. Za to Ci, którzy wczoraj brali udział w marszu, chcą się narzucać.
Też muszę przyznać, że kościelne procesje mnie denerwują i wolałbym, żeby się nie obnosili ze swoją katolickością, ale taki mamy świat, że drogi krzyżowe, boże ciała i rezurekcje są, więc trudno. Jakoś znoszę.
Carbon pisze: ? I dlaczego konserwatywny?
Carbon pisze: Ale wszelkie trans czy inne bullshity już nie, to już naprawdę nie jest naturalne.
:lol:

Uwielbiam, kiedy sam sobie odpowiadasz.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 10 cze 2018, 17:19

Magnum pisze: Sorry, ale większośc heteroseksualistów chodzi za rękę na ulicy i się całuje na ulicy i przytula. Ogromna większość. Rozumiem, że gardzisz tak samo?
Jeśli chodzi za rękę to OK, IMO to nie jest obnoszenie się, homoseksualiści jak chcą, to też za rękę niech chodzą. Za to całowanie się przeszkadza mi po obu stronach, wprawdzie pocałunku gejów na ulicy jeszcze nie widziałem, ale lizanie się par heteroseksualnych w parku mnie wkurwia.
Magnum pisze: Też muszę przyznać, że kościelne procesje mnie denerwują i wolałbym, żeby się nie obnosili ze swoją katolickością, ale taki mamy świat, że drogi krzyżowe, boże ciała i rezurekcje są, więc trudno. Jakoś znoszę.
Zara, ale drogi krzyżowe czy rezurekcje są na terenie parafii. Jak jest centrum handlowe i z głośników leci komunikat, że sprzedam opla, to też to nazywasz obnoszeniem się? Jakby sobie parada równości kupiła działkę i na niej sobie postulowała swoje wątpliwości, to w życiu bym nie powiedział, że się narzucają.
Magnum pisze: Uwielbiam, kiedy sam sobie odpowiadasz.
Czyli jak w jakiejś części nie zgadzam się z tym, to od razu jestem konserwatystą? XD Wskaż mi konserwatystów, którzy dopuszczają homoseksualistów. Ja jestem gdzieś pośrodku, może faktycznie nieco bliżej konserwatystów, ale nie na skraju.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 cze 2018, 17:24

Carbon pisze: Za to całowanie się przeszkadza mi po obu stronach, wprawdzie pocałunku gejów na ulicy jeszcze nie widziałem, ale lizanie się par heteroseksualnych w parku mnie wkurwia.
Mnie też wkurwiało jak kogoś chciałem znaleźć, teraz mnie nie wkurwia tylko cieszy. :mrgreen: Ale okej, jeśli tak uważasz, to spoko, tylko, że ja codziennie widzę na ulicy jak się pary całują, to coś mega normalnego i wszędzie spotykanego, więc twierdzenie, ze sie nie obnosza jest moim zdaniem mocno naciągnięte. Jesli to rzeczywiscie cię denerwuje to ok, konsekwencja wykazana.
Carbon pisze: Zara, ale drogi krzyżowe czy rezurekcje są na terenie parafii.
Co to znaczy teren parafii? Rezurekcje, droga krzyżowa w wielkim poście czy procesja na Boże Ciało zaiwania przez pół osiedla czy miasta. Tak samo, jak parada. :P
Carbon pisze: XD Wskaż mi konserwatystów, którzy dopuszczają homoseksualistów.
Co to w ógole znaczy "dopuszczają"? [k****], coś, co istnieje naturalnie w środowisku człowieka i zwierząt od setek lat ma być politycznie dopuszczone czy nie? Aha. xD
Carbon pisze: gdzieś pośrodku, może faktycznie nieco bliżej konserwatystów, ale nie na skraju.
No i to w sumeoi wystarczy. Masz konserwatywne poglądy społeczne, nie skrajne, ale konserwatywne. Umiarkowanie konserwatywne czy coś, ale konserwatywne. Nie napisałem nigdzie, że skrajne. :)

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 10 cze 2018, 17:48

Magnum pisze:
Carbon pisze: Za to całowanie się przeszkadza mi po obu stronach, wprawdzie pocałunku gejów na ulicy jeszcze nie widziałem, ale lizanie się par heteroseksualnych w parku mnie wkurwia.
Mnie też wkurwiało jak kogoś chciałem znaleźć, teraz mnie nie wkurwia tylko cieszy. :mrgreen:
Mam nadzieje, ze piszesz o osobie heteroseksualnej?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 cze 2018, 18:02

Delpiero14 pisze: Mam nadzieje, ze piszesz o osobie heteroseksualnej?
Wkurwiało mnie okazywanie sobie milości ogólnie, niezależnie od orientacji, bo byłem typowym cebulakiem złym na ludzi szczęśliwych z nastawieniem mentalnym "niech mendom tez będzie źle skoro mi jest źle." Taka zawiść ze mnie wychodziła. :wink:

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 10 cze 2018, 18:14

Magnum pisze: Co to znaczy teren parafii? Rezurekcje, droga krzyżowa w wielkim poście czy procesja na Boże Ciało zaiwania przez pół osiedla czy miasta. Tak samo, jak parada.
Hola, hola, byłem na rezurekcjach w trzech parafiach, wszystkie szły wokół kościoła na terenie parafii. I tak to w sumie powinno wyglądać, jeśli są od tego jakieś wyjątki, to nie powiem, że także nie bardzo mi to odpowiada, a już szczególnie w mieście. Chociaż tak patrzę jak to jest w Kielcach i z tego co widzę, to też są na terenie parafii tylko. Drogi krzyżowe przecież też odbywają się praktycznie tylko i wyłącznie w kościołach, mało który kościół ma stacje na zewnątrz, a jak ma, to też są na terenie parafii. ;)
Magnum pisze: Co to w ógole znaczy "dopuszczają"? [k****], coś, co istnieje naturalnie w środowisku człowieka i zwierząt od setek lat ma być politycznie dopuszczone czy nie? Aha. xD
Dopuszczają = tolerują. Skrajni konserwatyści wysyłaliby homoseksualistów na leczenie albo zabieraliby im wszelkie prawa, ja do homoseksualistów w sumie nic nie mam, niech biorą śluby, ale do adopcji dzieci raczej byłbym negatywnie nastawiony.
Magnum pisze: Wkurwiało mnie okazywanie sobie milości ogólnie, niezależnie od orientacji, bo byłem typowym cebulakiem złym na ludzi szczęśliwych z nastawieniem mentalnym "niech mendom tez będzie źle skoro mi jest źle." Taka zawiść ze mnie wychodziła.
W moim przypadku to nie zawiść, po prostu takie coś w ogóle nie kojarzy mi się z miłością, a raczej siłowym pokazaniem światu, że "patrz jak się kochamy". Przecież równie dobrze mogą lizać się w domu. Jak prowadzą się za rączkę, przytulają czy uśmiechają, to ok, no ale wszystko ma pewne granice, jak zacznę srać w parku, to ludzie też raczej byliby na mnie źli i nie wynikałoby to z tego, że "niech mendy też nie srają w parku, skoro ja nie mogę srać".

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 cze 2018, 18:24

Carbon pisze: wszystkie szły wokół kościoła na terenie parafii.
W momencie gdy wychodzą na publiczną ulicę to to już nie jest teren parafii. Pewnie niektóre mogą sobie chodzić po swoim, jak mają dużo swego. Mogę ci jednak wysłać milion filmików z procesji po Polsce i idą drogami publicznymi. Tak jak parada. I niech se idą, mają prawo do zgromadzeń jak każda inna grupa.
Carbon pisze: Drogi krzyżowe przecież też odbywają się praktycznie tylko i wyłącznie w kościołach,
Carbon pisze: . Chociaż tak patrzę jak to jest w Kielcach i z tego co widzę, to też są na terenie parafii tylko.

Mhm. :P
Carbon pisze: raczej siłowym pokazaniem światu, że "patrz jak się kochamy".
Absolutnie się z tym nie zgadzam. Po prostu, szczególnie w poczatkowej fazie relacji, jak się ludzie tak kochają to chcą to robić w każdej sytuacji. I tyle. pewnie też nie każdy, bo kazdy ma tam swoje sposoby i ogolnie to co kazdy lubi jest inne, no ale bez przesady. Szczególnie jak sie idzie na spacer po parku czy lesie, taki romantyczny tym bardziej, no to oczywiste ze chce sie calowac. Nie widzę w tym nic złego.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6706

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 10 cze 2018, 19:01

Carbon pisze: Hola, hola, byłem na rezurekcjach w trzech parafiach, wszystkie szły wokół kościoła na terenie parafii. I tak to w sumie powinno wyglądać, jeśli są od tego jakieś wyjątki, to nie powiem, że także nie bardzo mi to odpowiada, a już szczególnie w mieście. Chociaż tak patrzę jak to jest w Kielcach i z tego co widzę, to też są na terenie parafii tylko. Drogi krzyżowe przecież też odbywają się praktycznie tylko i wyłącznie w kościołach, mało który kościół ma stacje na zewnątrz, a jak ma, to też są na terenie parafii
http://poznan.naszemiasto.pl/artykul/dr ... id,tm.html

http://glogow.naszemiasto.pl/artykul/mi ... id,tm.html

Rezurekcja z definicji okrąża kościół raz albo trzy razy, więc na ulicy jej nie zobaczysz.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 10 cze 2018, 19:04

Magnum pisze: Wkurwiało mnie okazywanie sobie milości ogólnie, niezależnie od orientacji, bo byłem typowym cebulakiem złym na ludzi szczęśliwych z nastawieniem mentalnym "niech mendom tez będzie źle skoro mi jest źle." Taka zawiść ze mnie wychodziła.
Chyba, ze w ten sposób :P Tak to chyba każdy kiedyś po trochu czegoś komuś zazdrościł. IMHO normalne zachowanie nie tylko wśród "polskich cebulakow".

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”