Parada Równości - Strona 26

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 cze 2018, 19:06

Boromir pisze: Rezurekcja z definicji okrąża kościół raz albo trzy razy, więc na ulicy jej nie zobaczysz.
No nie zawsze pewnie jest to możliwe, stąd np. takie coś :wink:

Często nie da się okrążyć kościoła, stąd takie coś.

W sumie ta dyskusja już bardziej pasuje do dyskusji o kościele :mrgreen:
Delpiero14 pisze: "polskich cebulakow".
Nie chodziło mi o to, że to tylko jest wśród polskich cebulaków, w sumie napisałem tylko o cebulakach, ale rzeczywiscie konotacja moze byc ze chodzi o polskich. Nie o to mi chodziło. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 10 cze 2018, 19:09

Magnum pisze: No nie zawsze pewnie jest to możliwe, stąd np. takie coś :wink:
https://www.google.com/maps/@51.4143496 ... 312!8i6656

No dobra, ale podałeś taki przykład, gdzie fizycznie nie ma możliwości okrążyć kościół z wiernymi. Wyjątek potwierdzający regułę :wink:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 cze 2018, 19:17

No sam nawet o tym mówię w poście :D Bo też chodziłęm do takich kościołów.

Ale żeby był pedantycznie to sporo kościołow okrąża się naturalnie chodząc ulicą, bo sąsiaduje bezpośrednio z taką. :P

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 10 cze 2018, 19:23

Mi bardziej chodziło o to, że Droga krzyżowa jak najbardziej może prowadzić z punktu A do punktu B przez całe miasto (co jest w sumie bardzo popularne), natomiast rezurekcja to zawsze jest tylko okrążenie kościoła, bo Carbon życie widział ino w Kielcach i amerykańskich produkcjach :wink:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 11 cze 2018, 8:31

Najgorsze w tej całej paradzie jest to, że są na niej małe dzieci, którym wypacza się rodzinne wartości czy dobre wzorce. Tego nie mogę zrozumieć i tolerować. Ich hasła o prawie do adopcji to dla mnie granica której nam nie wolno pod żadnym pozorem przekroczyć.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 11 cze 2018, 8:34

Bardziej wypacza wychowanie dzieciaka w kibolskiej chuligańskiej rodzinie typu brajan i dzesika wiec dobrze że dzieci uczą sie tolerancji.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 11 cze 2018, 9:14

Magnum, a tak w ogóle, to o co tam z koleżankami walczycie na tych paradach?

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 11 cze 2018, 12:34

Bienias pisze: Najgorsze w tej całej paradzie jest to, że są na niej małe dzieci, którym wypacza się rodzinne wartości czy dobre wzorce. Tego nie mogę zrozumieć i tolerować.
Znaczy, że co? Para osób jednej płci to jest "zły wzorzec"?
Może właśnie nadeszła pora, byśmy uczyli dzieci, że takie zjawiska też są naturalne i nie powinny być uznawane za coś dziwnego?

Awatar użytkownika
EndriuK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 328

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: EndriuK » 11 cze 2018, 12:45

Niech sobie robią co chcą, mogą nawet na księżyc latać. Nie chciałbym tylko, żeby tacy ludzie mogli adoptować dzieci. Skoro natura stworzyła nas tak, żeby każdy gatunek mógł się rozmnażać, to niech sobie tacy ludzie poczną dziecko, ... a nie sorry, tu jest problem, bo chyba nie mają jak, dla mnie to jest nienormalne.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 11 cze 2018, 12:50

Jak dla mnie sama forma parady jest trochę prowokacyjna i nie wiem, czy może to przynieść odpowiedni skutek (często słyszę "nie mam nic przeciwko gejom, ale tych, co latają po paradach nie lubię"), wszak celem jest pokazać, że mamy do czynienia z normalnymi ludźmi, takimi jak każdy, ale czującymi inaczej, a wielu uczestników jakby ostentacyjnie chciało pokazać, że są całkowicie inni.

Ja tam uważam, że to, czy ktoś jest gejem, lesbijką, transseksualistą - to jest jego prywatna sprawa i w ogóle takie rzeczy pomijam, gdy poznaję człowieka. Ale to też wynika z doświadczeń - ja na co dzień mam styczność z osobami różnych orientacji i mam w gronie znajomych najróżniejsze osoby, to dla mnie jest normalnością, pewnie na prowincji jest gorzej, bo boimy się inności. Aczkolwiek to warto by było przełamać, może nie taką terapią szokową, bo o ile w Warszawie, Gdańsku czy Poznaniu ludzie do tego przywykli i jest to coś normalnego, tak człowiek z wioski na Podlasiu włączy TV, zobaczy dziwnie ubranych ludzi z różnymi transparentami i przeklnie pod nosem, bo dla niego to zbyt duża inność. A powinien się liczyć efekt.

Co do adopcji dzieci przez pary homoseksualne - uważam, że lepiej, by miały dwoje kochających rodziców jednej płci niż żadnego. Przy czym na dziś to byłoby krzywdzące dla dzieci, bo żyjemy w takim, a nie innym społeczeństwie i pewnie dziecko spotykałoby się z ostracyzmem na każdym kroku.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 11 cze 2018, 13:06

Znaczy, że co? Para osób jednej płci to jest "zły wzorzec"?
Trudno, żeby to był dobry wzorzec. Życia nie oszukasz.

Awatar użytkownika
RoyKeane
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 224

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoyKeane » 11 cze 2018, 13:16

Gejostwo to jest dewiacja I promowanie tego normalne nie jest. Tym bardziej że na tych paradach to większość se piórko w tyłek wsadzi i robią z siebie jeszcze większe cioty.
Tolerancja to jedno ale łażenie z jakimiś paradami i wyciąganie do tego jeszcze dzieci?

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 11 cze 2018, 13:35

Bienias pisze: Trudno, żeby to był dobry wzorzec. Życia nie oszukasz.
Dwóch facetów żyjących w związku to gorszy wzorzec niż facet lejący żonę w imię boga? Przecież to nie od płci danych osób zależy to, czy tworzą normalny związek.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 11 cze 2018, 13:41

albo kobita bijąca męża :P
Tak na serio to przejaskrawiasz. Równie dobrze mógłbym odbić piłeczkę i pisać ze dwóch facetów będzie gwałcić adoptowane dziecko. Taka sama pozycja wyjściowa do dyskusji.
Przecież to nie od płci danych osób zależy to, czy tworzą normalny związek
Zgadza się, związek. Już się bałem że napiszesz rodzinę bo to by było już nienormalne.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 11 cze 2018, 13:47

Bienias pisze: albo kobita bijąca męża
Tak na serio to przejaskrawiasz. Równie dobrze mógłbym odbić piłeczkę i pisać ze dwóch facetów będzie gwałcić adoptowane dziecko. Taka sama pozycja wyjściowa do dyskusji.
Ojcowie też gwałcą córki. I w tym właśnie rzecz - różnopłciowość pary nie jest żadnym gwarantem tego, że związek/rodzina będą normalne i zdrowe. Tak jak jednopłciowość nie znaczy z góry, że coś tam będzie nie tak.
Bienias pisze: Zgadza się, związek. Już się bałem że napiszesz rodzinę bo to by było już nienormalne.
"Nienormalne" nie zawsze znaczy "złe" ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”