POLSKA - KOLUMBIA (24.06.2018 - 20.00) - Strona 28

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 763

POLSKA - KOLUMBIA (24.06.2018 - 20.00)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 25 cze 2018, 10:42

Kuba, Fabian i brak profesjonalizmu? Coś tu nie gra.

Ok, wiem, że Błaszczykowski dowalił z tymi biletami swego czasu, ale serducho do gry w kadrze miał zawsze, nawet jak jej nie szło.

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 25 cze 2018, 10:42

Powiem, że spodziewałem się braku wygranej w najlepszym wypadku liczyłem na remis, ale nawet nie zakładałem porażki stosunkiem 0-3.

Boniek stwierdził, że ten zespół wypalił się po Euro, że ta generacja piłkarzy już nic więcej nie zdziała. Bzdura ! wystarczy popatrzeć na przykłady takich rywali jak Serbia, Szwajcaria, Dania zespoły jakie ogrywaliśmy a które obecnie na mundialu prezentują się całkiem dobrze. Nikt mi nie powie, że nasza kadra jeśli chodzi o potencjał jest gorsza od Senegalu. Powiem więcej, że dawno nie mieliśmy takich zawodników w reprezentacji.

Więc co zawiodło ? w dużej mierze zawiodła taktyka. Jak zostało wspomniane, Polacy eliminacje grają w jednym ustawieniu by na mundialu eksperymentować z totalnie nieogranymi schematami.

Przykre jest to, co powiedział jeden z polskich komentatorów, że po meczu podszedł do niego komentator z Czech i się zapytał go, co się stało z Polską ? gdzie wasza determinacja ? jak to możliwe, że po polskiej drużynie na mundialu nie widać za grosz motywacji ?

Prawda taka, że nie było walki, nie było pomysłu. Zauważmy jak funkcjonowali Kolumbijczycy. Nasze skrzydła były odcięte, bo nie dość, że nasz zawodnik był od razu atakowany przez rywala, to do tego dochodziła też asekuracja. Kolumbijczycy budowali pressing, podwajali krycie, skracali pole gry a my ?
My wystawiamy Rybusa do walki 1 vs 1 z Jamesem Rodriguezem i nikt go nie wesprze :badziewie: Przecież niesamowicie uderzało to, jak w meczu obrońcy mieli mało wsparcia przy szybkim i błyskotliwym Jamesie i Cuadrado, nie było agresji ani podwojenia, nie było nic co by utrudniało grę Kolumbijczykom, natomiast Ci idealnie wyłączyli naszych graczy.

W drużynie zabrakło kreatora gry i tu może walić brak Mączyńskiego ale wyjaśnijcie mi, czemu Adrian Mierzejewski jest olewany przez selekcjonera ? Adrian dysponuje świetnym długim jak i prostopadłym podaniem, dobrze bije stałe fragmenty, potrafi rąbnąć z dystansu, ma bardzo dobry przegląd pola i takiego zawodnika zabrakło w środku pola. Nigdy nie rozumiałem ignorowania tego zawodnika przez Nawałkę.

Tak to zagraliśmy na mundialu bez typowego rozgrywającego.

Myślę, że największa wina idzie na konto Nawałki, bo to co zabiło kadrę to nie piłkarze ale brak pomysłu na grę, jak można przed mundialem ogrywać 3 formacje i zrezygnować z tej która dała nam awans na mundial ? Kwestia dyspozycji zawodników też jest zagadką, bo zupełnie nie mieli chęci do gry. Grali jak za karę i z przymusu. Ale nie wierze w to, że piłkarze nie chcieli zaprezentować się wystarczająco dobrze by być docenionym, po prostu była w nich niemoc, nie zostali odpowiednio pokierowani a winna jest temu właściwie jedna osoba.

Myślę, że Nawałka i tak wystarczająco długo pracował z kadrą, czas na świeżość. Chciałbym jako selekcjonera zobaczyć kogoś, kto ma tą myśl pozwalającą na organizację ofensywy, wykorzystanie tego potencjału co mamy obecnie, bo nasza reprezentacja dawno nie miała takiej siły ofensywnej a za Nawałki jest ona zupełnie niewykorzystywana.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 25 cze 2018, 11:56

Kesz pisze: Boniek stwierdził, że ten zespół wypalił się po Euro, że ta generacja piłkarzy już nic więcej nie zdziała. Bzdura ! wystarczy popatrzeć na przykłady takich rywali jak Serbia, Szwajcaria, Dania zespoły jakie ogrywaliśmy a które obecnie na mundialu prezentują się całkiem dobrze. Nikt mi nie powie, że nasza kadra jeśli chodzi o potencjał jest gorsza od Senegalu. Powiem więcej, że dawno nie mieliśmy takich zawodników w reprezentacji.
10/10
Mam podobne przemyślenia i również nie kupuję tłumaczenia, że zabrakło umiejętności.

Awatar użytkownika
yedraz
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 873
Kibicuję: Jagiellonia Białystok

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 25 cze 2018, 12:11

Jakie wrażenia po powoli dobiegającej końca konferencji prasowej Nawałki i Lewandowskiego?
Bo moje odczucie jest niestety smutne i przykre. Obaj panowie twierdzą, że przygotowania były perfekcyjne, nie było żadnych nieporozumień w drużynie (IMO Peszkin nie polewał?), a te porażki po prostu wynikają z tego że taki poziom obecnie prezentujemy! :angry2:
Wniosek: lepiej było wziąć młodzieżówkę = wynik może i byłby znacznie gorszy, ale nikt do nikogo nie miałby prawa mieć pretensji. :roftl3: :won:
Ostatnio zmieniony 25 cze 2018, 12:12 przez yedraz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 cze 2018, 12:12

yedraz pisze: Jakie wrażenia po powoli dobiegającej końca konferencji prasowej Nawałki i Lewandowskiego?

Awatar użytkownika
RoyKeane
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 224

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoyKeane » 25 cze 2018, 12:13

ubek pisze: 10/10
Mam podobne przemyślenia i również nie kupuję tłumaczenia, że zabrakło umiejętności.
Duże umiejętności ma ledwie dwóch czy trzech. Reszta to rezerwowi w średnich zespołach na zachodzie, do tego kilku co miało umiejętności ale już nie ma bo albo wiek albo kontuzje. Naszymi "gwiazdami" jest Grosicki, Kuba, Krycha czy Zielu.... I teraz powiedzcie mi jaka jest ich pozycja w klubie....

Awatar użytkownika
yedraz
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 25 cze 2018, 12:14

Z drugiej strony, ja też bym się świetnie czuł w takim hotelu w Soczi. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 25 cze 2018, 12:17

RoyKeane pisze:
ubek pisze: 10/10
Duże umiejętności ma ledwie dwóch czy trzech. Reszta to rezerwowi w średnich zespołach na zachodzie, do tego kilku co miało umiejętności ale już nie ma bo albo wiek albo kontuzje. Naszymi "gwiazdami" jest Grosicki, Kuba, Krycha czy Zielu.... I teraz powiedzcie mi jaka jest ich pozycja w klubie....
a słabsza piłkarsko Japonia robi 4 punkty, Iran 3 punkty, Australia 1 punkt, ale zacięta rywalizacja - a wszyscy się śmiali, że MIerzejewski do kadry sie nie nadaje, bo gra w Australii. Serbia 3 punkty itd.
To nie są ekipy, do których nam wiele brakuje. To jest nasz poziom,a zostaliśmy w tyle z Arabią Saudyjską.

Awatar użytkownika
yedraz
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 25 cze 2018, 12:18

RoyKeane pisze: I teraz powiedzcie mi jaka jest ich pozycja w klubie....
No bez jaj :rotfl4:
Nawet jeżeli Szczęsny, Zieliński, Milik są rezerwowymi, to w dwóch największych klubach walczących o tytuł w jednej z najsilniejszych lig świata, a nie w jakiejś tam... Ekstraklasie. :roftl3:
Zatem Twoim zdaniem trzeba było z rodzimej ligi powołać Malarza, Szymańskiego i Majewskiego (bo oni rozegrali wszak praktycznie pełen ciężki sezon - 37 spotkań). :whistle:

Awatar użytkownika
RoyKeane
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 224

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoyKeane » 25 cze 2018, 12:27

yedraz pisze:
RoyKeane pisze: I teraz powiedzcie mi jaka jest ich pozycja w klubie....
No bez jaj :rotfl4:
Nawet jeżeli Szczęsny, Zieliński, Milik są rezerwowymi, to w dwóch największych klubach walczących o tytuł w jednej z najsilniejszych lig świata, a nie w jakiejś tam... Ekstraklasie. :roftl3:
Zatem Twoim zdaniem trzeba było z rodzimej ligi powołać Malarza, Szymańskiego i Majewskiego (bo oni rozegrali wszak praktycznie pełen ciężki sezon - 37 spotkań). :whistle:
Zieliński nie może się przebić do pierwszego składu a u nas do Barcy go kontraktują... To pokazuje poziom odlotu. Milik pół roku nie grał po ciężkiej kontuzji a u nas w pierwszym składzie. To samo Kuba i Krycha.
To byli nasi pociągowi...piłkarze którzy mecze oglądali z trybun ostatnie pół roku przed Mundial em

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5053
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 25 cze 2018, 14:56

League pisze: Wychodzi sporo syfu. Lewy słusznie zarzucał brak profesjonalizmu kolegom a grupkę vs Lewandowski tworzyli Kuba,Fabian,Glik i Krycha. Jeśli to prawda to żenua ze strony biletera czy głąba co robi przewrotki w siatkonogę.
O czym Ty piszesz?!

Kuba, który zawsze oddawał zdrowie za tą reprezentacje? Gość, któremu na boisku nie da się odmówić zawzięcia czy charakteru? To samo można napisac o Fabiańskim, z którym ciężko przypomnieć sobie jakąs aferę na reprezentacji. Wyrzucanie takich rzeczy jak powyżej jest śmieszne.

A zarzucanie Glikowi, że robi przewrotki w siatkonodze to już totalny debilizm. Co gdyby grali w luźną gierkę i robiąc wślizg złamał sobie nogę? Też byś mowił, że to trening był i jest głąbem, bo robił wślizg? Nie, piłkarze grają w siatkonogę, w dziada, w różne gierki i zabawy. I pewnie 99% piłkarzy, którym umiejętności pozwalają, chwalą się nimi podczas takich gierek/zabaw. Myślisz, że Neymar tak nie robi? Myslisz, że Ronaldinho też nigdy czegoś takiego nie robił? Myślisz, że piłkarze tylko na meczach grają na 100%, a cały pozostały czas siedzą grzecznie na dupie i myślą, co tu zrobić, żeby tylko nie doznać kontuzji?

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 25 cze 2018, 15:26

DDK pisze: O czym Ty piszesz?!
piszę o tym o czym możesz poczytać w innym temacie. Zanim zaczniesz wytykać debilizm zobacz jakie są fakty. to wszystko wiadomości od weszło i innych dziennikarzy.

A co do Glika to juz powiem : tak, to jest debilizm, rozumiem że ty z nim sympatyzujesz bo się chwaliłeś różnymi kontuzjami i graniem w piłkę mimo kontuzji ale dla mnie to tak, przewrotki w siatkonodze przed mundialem to debilizm. Nie chodzi o gierki bo niech sobie grają ale o popisywanie sie niepotrzebnymi przewrotkami.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5053
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 25 cze 2018, 15:36

League pisze:
DDK pisze: O czym Ty piszesz?!
piszę o tym o czym możesz poczytać w innym temacie. Zanim zaczniesz wytykać debilizm zobacz jakie są fakty. to wszystko wiadomości od weszło i innych dziennikarzy.

A co do Glika to juz powiem : tak, to jest debilizm, rozumiem że ty z nim sympatyzujesz bo się chwaliłeś różnymi kontuzjami i graniem w piłkę mimo kontuzji ale dla mnie to tak, przewrotki w siatkonodze przed mundialem to debilizm. Nie chodzi o gierki bo niech sobie grają ale o popisywanie sie niepotrzebnymi przewrotkami.
PRzeczytaj ze zrozumieniem mój post, potem wyciągaj wnioski. Chociaż chyba i tak wymagam za wiele.

No sympatyzuje z Glikiem. Tak samo jak z 15 innymi piłkarzami. Dużo bardziej wole z tej kadry Pazdana, Szczęsnego, Lewego, Kube, Zielińskiego czy Krychowiaka.
Po drugiej nigdy nie chwaliłem się kontuzjami. Sprawdź w słowniku co to znaczy chwalić się - to nie jest to samo, co informować. Jak piszę "złamałem kostkę" to nie jest to chwalenie się, ale Ty przecież nie umiesz zinterpretować najprostszego zdania.
No własnie dzięki takim gierkom, zabawom piłkarskim robi się w drużynie atmosferze. Jakby piłkarze mieli siedzieć 6h dziennei i oglądać skróty meczów rywali to by kurwicy dostali. A tak to spędzają czas razem na tym co lubią. I piłkarz, który w trakcie meczu przewraca się/przepycha dziesiątki razy, na treningach na pewno również w życiu nie może przewidzieć, że w grze w siatkonogę może doznać kontuzji wykluczającej go z mundialu.
Z tym, że najlepiej się wypowiadać o czymś takim nie mając o tym pojęcia.

Z mojej storny koniec tematu, znowu dałem się wciągnać w niepotrzebną polemikę z tobą.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 25 cze 2018, 15:38

DDK pisze: PRzeczytaj ze zrozumieniem mój post, potem wyciągaj wnioski. Chociaż chyba i tak wymagam za wiele.
no ciężko zrozumieć post
O czym Ty piszesz?!
Pisze o tym :
To że Lewy z Kubą się nie lubią to nie jest nowość ale dziennikarze donosza o grupce która nie lubi Roberta m.in Kuba,Glik,Krycha i Fabian.
ubek pisze:
Carbon pisze: http://www.sport.pl/mundial/56,154361,2 ... BoxGDTitle

Fabiański i Piszczek kończą kariery, to samo Peszko. Najbardziej mi szkoda tego pierwszego, który zagrał sezon życia, a i tak trener kolejny raz wolał postawić na Szczęsnego.
czytam to i niedowierzam, przeciez ten Glik to jakaś nadęta pinda:
W końcu nieco więcej Kamil powiedział po meczu z Kolumbią, gdy zapytaliśmy go o to czy już podjął decyzję: - Mundial wciąż trwa, więc jeszcze chwilę poczekajcie. Ale zobaczymy, co będzie. Młodzież naciera, a wy ją mocno chwalicie. Są więc zawodnicy, którym być może trzeba ustąpić (.) Jeszcze chwilę poczekajmy, ale każdy ma swoje różne przemyślenia na różne tematy - stwierdził, czym dość jasno zasugerował, że taki scenariusz jest bardzo możliwy. Dla reprezentacji byłaby to kolosalna strata. Mogliśmy przekonać się o tym w meczach z Senegalem i Kolumbią, gdy lidera z krwi i kości zabrakło właśnie w defensywie.
Młodzież naciera, a wy ją mocno chwalicie? Co to za tekst w ogóle? Jak jaśnie pan ma pogrywać w ten sposób, to niech wypierdala, w końcu i tak grali i grają piach.
Jeszcze go [k****] prosić, żeby zagrał. To jest dla ciebie zaszczyt ochlejusie, że mogłeś grac.
Masz sobie czytaj, do skutku, nie mam czasu na polemikę z tobą któremu trzeba wszystko jak dzidziusiowi wytłumaczyć a i tak opacznie zrozumie.
DDK pisze: No własnie dzięki takim gierkom, zabawom piłkarskim robi się w drużynie atmosferze.
Gdzie ja zabraniam gierek? Tylko trzeba grać z głową a nie jakieś akrobacje które są niebezpiecznie i nie kazdy potrafi.Jak widać.
Ostatnio zmieniony 25 cze 2018, 15:44 przez League, łącznie zmieniany 4 razy.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 25 cze 2018, 15:39

Obstawiamy: max 2 miesiące, ktoś zakończy karierę reprezentacyjną, szybki wywiad dla weszlo i szambo wyleje :)?

ODPOWIEDZ

Wróć do „GRUPA H: Polska, Senegal, Kolumbia, Japonia (MŚ 2018)”