Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 2868

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
33%
2
5
24%
3
1
5%
4
4
19%
Poniżej 4
4
19%
Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1802
Kibicuję: Internazionale Serie A

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 25 cze 2018, 22:33

(L)oczkerson pisze: Wystarczy przypomnieć mecz z Interem gdzie był jednym z bezsprzecznie najgroźniejszych w ofensywie piłkarzy JUVE, a grał właśnie na prawej obronie.
O którym meczu piszesz?
(L)oczkerson pisze: Tyle, że równolegle wymagał od niego maksymalnej dyscypliny taktycznej i koncentracji gdy zespół bronił i to Cuadrado wymieniał jako największe wyzwanie.
No to Allegriego czeka sporo pracy z Portugalczykiem, bo lubi się zapuścić pod bramkę by nie zdążyć potem wrócić zostawiając rywalowi wolny korytarz. Jeśli ktoś go zaasekuruje to ok, ale jeśli nie to dupa blada. Poza tym przecież z drugiej strony jest jeszcze Alex Sandro, równie jak nie bardziej ofensywnie usposobiony gracz co też potrafi nie zdążyć z powrotem a środkowych obrońców zbyt szybkich już nie macie. Jakoś nie widzi mi się Sandro i Cancelo w podstawowej 11-tce, jeden boczny musi być na smyczy.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2889

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 25 cze 2018, 22:47

Sandro wg mnie jest bardziej zrównoważony w tym względzie. Cuadrado był w meczu z Interem sporym zagrożeniem pod jedną i drugą bramką

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 25 cze 2018, 22:53

Salas11 pisze: O którym meczu piszesz?
Tym w Mediolanie. Tym z czerwoną Vecino oraz dwoma golami JUVE w końcówce na wagę wygranej.
Salas11 pisze: No to Allegriego czeka sporo pracy z Portugalczykiem, bo lubi się zapuścić pod bramkę by nie zdążyć potem wrócić zostawiając rywalowi wolny korytarz. Jeśli ktoś go zaasekuruje to ok, ale jeśli nie to dupa blada. Poza tym przecież z drugiej strony jest jeszcze Alex Sandro, równie jak nie bardziej ofensywnie usposobiony gracz co też potrafi nie zdążyć z powrotem a środkowych obrońców zbyt szybkich już nie macie. Jakoś nie widzi mi się Sandro i Cancelo w podstawowej 11-tce, jeden boczny musi być na smyczy.
Masz racje, natomiast to nie jest do końca tak, że skoro JUVE gra asekuracyjnie to i na bokach defensywy grają defensywną piłkę. W zeszłym sezonie sporym problemem było to, że właśnie brakowało kogoś mogącego wejść w buty Daniego Alvesa. Dodatkowo jeśli Dybala w 433 jednak zacumuje na prawym ataku to taki oskrzydlający obrońca jak Cancelo może być wielką wartością. Argentyńczyk na pewno będzie schodził do centrum i na flance może robić się sporo przestrzeni, w które właśnie mógłby wpadać Cancelo. Natomiast czy obie flanki będą ofensywne to się jeszcze zobaczy bo Sandro dalej nie przedłużył umowy, a i trzeba się zgodzić ze sci, że Brazylijczyk o ile możliwości w ataku ma duże, to nie zawsze gra wysoko. Prędzej podejmuje większe ryzyko w grze piłą przy jej wyprowadzeniu.
Cuadrado był w meczu z Interem sporym zagrożeniem pod jedną i drugą bramką
Ale nie dlatego, że grał zbyt wysoko. Prędzej potrafili go objechać w pojedynkach 1 na 1.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 25 cze 2018, 23:13

(L)oczkerson pisze: Tym w Mediolanie. Tym z czerwoną Vecino oraz dwoma golami JUVE w końcówce na wagę wygranej.
Nie pamiętam co prawda każdej akcji z tego meczu, ale wydaje mi się że do momentu utraty dwóch bramek grał zachowawczo jak zresztą cała drużyna. Potem, gdy trzeba było gonić wynik, logiczne że strzałka poszła do przodu. Mnie bardziej chodzi o wyjściową taktykę do której Cancelo może mieć problem by się zaadaptować. Też na Waszym miejscu nie nastawiałbym się na to że Portugalczyk osiągnie taki poziom dyscypliny taktycznej co inni gracze Juve, no przynajmniej nie w pierwszym sezonie. Potem może będzie lepiej. Innymi słowy, chcę tylko powiedzieć że Cancelo nie raz może stworzyć rywalom okazje do kontry jego stroną bo się zapomni a koledzy nie nadążą z asekuracją. Jak dla mnie on by się dużo lepiej nadawał do 3-5-2 ale Allegri już chyba tak nie gra więc nawet się nie przekonamy jak by w tym systemie wyglądał.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 25 cze 2018, 23:27

Wiadomo, że Cancelo to nie jest gotowy produkty. On się jeszcze sporo musi nauczyć, ale w Interze pokazał, że na pewno ma już podstawy na, których można bazować. No i bardzo duże możliwości. W ogóle myślę, że rozmawiamy o najlepszym prawym obrońcy zeszłego sezonu. Natomiast mimo tego powolna adaptacja jest raczej pewna. W JUVE mało kto łatwo wchodzi do zespołu. Zwykle tacy wyjadacze jak Pirlo, Tevez czy Mandżukić. Inni mniej doświadczeni potrzebują czasu by udowodnić Maxowi, że ogarniają taktyczną stronę piłki.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 25 cze 2018, 23:46

No nikt w zeszłym sezonie nie błysnął jeśli chodzi o prawą obronę więc i konkurencję miał marną. Nie umniejszam Cancelo bo świetnie sobie poradził, ale Juventus to inna półka pod względem taktycznym. W Interze miał sporo swobody, pod koniec jak Candreva zaczął biegać na lewej czy w środku nawet jeszcze więcej bo cała flanka była jego. Wszystko zweryfikuje boisko.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 26 cze 2018, 9:08

A ja myślę, że transfer Cancelo to strzał w 10. Inter go ograł, Spall zrobił mu dobry tutorial w Serie A. Kawał potencjału, a jak ktoś słusznie zauważył, tyle że w negatywnym sensie dla Portugalczyka, Juventus to inna półka. Ja uważam, że dzięi temu będzie miał tam łatwiej. Z pewnością będzie miał solidnych zmienników i drużynę kontrolującą mecz w większości rozgrywanych spotkań Tak samo w Interze Joao grał bardzo wysoko, graliśmy naciągana czwórką z tyłu i trudno przypuszczać by Allegri chciał nagle z Cancelo robić nowego Thurama czy Gallasa. Nie pamiętam też żadnej kompromitującej wpadki w obronie. Owszem czasem mu ktoś ucieknie, czsem się źle ustawił, ale to nie jest tak że byle leszcze robią z niego wiatrak. W Juve będzie miał też, wydaje mi się, więcej czasu na adaptacje taktyczną. Skoro zdecydowali się głęboko sięgnąć do portfela, to mają pewnie na niego plan i obejrzeli go z każdej strony. Coś jak Kovacic w Realu, sprowadzony z roli lidera do roli zmiennika najlepszych piłkarzy na jego pozycji w bardzo przyjaznym dla niego środowisku, zrobił skok jakościowy, ustabilizował formę i gra na miarę swoich możliwości, dorósł do wielkiej piłki i bycia liderem. Mniej więcej tak widzę przyszłość Portugalczyka. Bez zbędnej czasowej presji Cancelo w pół roku wejdzie do pierwszego składu, a przez rok nabierze taktycznego sznytu i ustabilizuje swoje miejsce w futbolu. Szkoda że nie w Interze.

Nie mam żalu do Cancelo że wybrał Juventus. Poza Interem, który nie miał na niego pieniędzy w tym momencie, to najlepsza opcja dla niego jeśli chce się rozwijać.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 26 cze 2018, 21:32

Cancelo zaraz w Turynie...kto następny?

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 26 cze 2018, 22:44

Wpadłem tylko życzyć powodzenia w szukaniu chętnych na Higuaina :P

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 27 cze 2018, 8:56

Salas11 pisze: Wpadłem tylko życzyć powodzenia w szukaniu chętnych na Higuaina :P
"Problem" w tym ze wiekszosc kibicow Juve nie oczekuje sprzedazy Pipity, kosztowal gruby hajs, na moje oko nie byl wart az takiej kasy, ale rozumiem sytuacje, bo zarzad szukal topowego napastnika, a na rynku wtedy nie bylo nikogo o takiej charakterystyce, Pipita mial klauzule wiec bylo latwo. Spelnia swoja role, strzela bramki z ogorkami, strzela tez w LM. Podczas tego mercato rowniez nie widze kogos kto moglby go zastapic, no bo chyba nie Morata..., ale jesli zarzad zdecyduje ze chca go odpalic to spoko, kupiec sie znajdzie...

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 636
Kontakt:

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 27 cze 2018, 9:29

Salas11 pisze: Wpadłem tylko życzyć powodzenia w szukaniu chętnych na Higuaina :P
Osobiście mam nadzieję, że się nie uda. Strasznie gościa lubię.

Awatar użytkownika
fekalia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 544

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fekalia » 27 cze 2018, 11:40

Obrazek

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 27 cze 2018, 11:51

bardzo dobry transfer, szkoda.

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 450

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 27 cze 2018, 11:52

Gratuluję - świetny transfer.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 27 cze 2018, 17:10

Mandragora za 20 baniek w Udinese z odkupem za 24. Cerri w Genoi za 15 z odkupem. Całkiem całkiem

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”