Anglia stwarzała sytuacje? Przecież oni nie mieli żadnej poważnej okazji na zdobycie bramki. Przez 120 minut poza bramką z karnego oddali jeden celny strzał.
arek_ahig
League

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 04 lip 2018, 17:53
Ja sie oczywiscie nie bede upierał, ze Henderson to jakis super wymiatacz, bo to jasne, ze tak nie jest i blizej mu do solidnego rzemieslnika niz do futbolowego artysty. Ale dosyc kuriozalne mi sie wydaje, ze piszesz, o nim per tragiczny po meczu w którym jak na dłoni miales pokazane jak wyglada gra Anglii z nim na '6', a jak z Dierem. Przeciez Kolumbia odzyskała wigor i przejęła kontrole nad meczem dokładnie w momencie w którym Henderson przejął obowiązki Allego (tragicznego wczoraj, swoją drogą), a na jego pozycje wskoczył zawodnik Tottenhamu. Ja wiem, ze niestrzelony karny, mogł wpłynąc na ogólną ocene (i wpłynął, co było widac, po brytyjskich portalach, na których praktycznie zawsze pod nazwiskiem Jordana pojawiała sie notka, ze zjebał karniaka) ale bez przesady. Akurat wczoraj Henderson był obok Kane i Stonesa najlepszym z Anglików. A potwierdzenim tego jest,tez to, jak Anglia odzyskała kontrole nad boiskowymi wydarzeniami w momencie zmiany Walkera na Rasha. Dier zajął miejsce gracza ManC, a Henderson wrocił do kontrolowania poczynan Anglików z pozycji nr '6'. To tez tak przy okazji wczesniejszej rozmowy z Kamilem, któremu sie wydawało, ze w Tottenhamie Dier regularnie gra na '6'. Otoz nie gra. A czemu, to widzielismy doskonale wczoraj. On jeszcze nie dorosł, bo byc moze kedys sie to zmieni, młody jest, a doswiadczenie na tej pozycji jest wazne jak na mało której, do tego aby dyktowac tempo gry, aby byc libero pomocy w fazie defensywnej. Ale poki co jeszcze nie ten czas.
A ja sie z tym nie zgadzam. Jasne oni sa młodzi i nie osiągneli jeszcze takiej pozycji w brytyjskiej piłce jak gerrardy, Lampardy, Ferdinandy etc, ale szczerze powem to widze w nich razem i w kazdym z osobna nie mniejszy potencjał i w zasadzie mógłbym długo polemizowa czy niektórzy z nich juz teraz nie sa lepsi od swoich poprzedników. Weźmy, najłatwiej, takiego Kane. Przy całym szacunku dla Rooneyow czy Owenow ale powiem szczerze, ze takiego napastnika Anglia nie miała od czasów Sziry. To jest piłkarz totalnie kompletny. Nie widze tez przeszkod by Alli nie osgiagnał statusu Lamparda w najblizszym czasie. On juz miał sezon w którym grał na podobnym poziomie co Frank w swoim prime. W ostatnim troche spuscił z tonu aleLampard w jego wieku był postzregany jako conajwyzej wyrozniajacy sie ligoweic w troche wiecej niz przecietnej Chelsea, a w reprezentacji to grał okazyjnie. Dalej mamy dla przykąłdu Stonesa, który ma wszelkie papiery na to by byc drugim Terrym, ba on ma papiery by byc drugim Tonym Adamsem. I w zasadzie mozna by tak dalej wymieniac. Ci goscie sie dopiero budują, to najmłodszy skład na mistrzostwach (albo jeden z młodszych juz nie pamietam), to tez sie moze wydawac, ze oni nie umywają sie do poprzedniego pokolenia reprezentantów. A wg mnie talentu w nich jest nie mniej, a wiekszosc juz teraz pokazuje, ze potrafi grac na poziomie swoich wielkich poprzedników.
masacra
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 lip 2018, 18:11
Lol.
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 04 lip 2018, 21:16
Diamen23

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 04 lip 2018, 22:16
Najlepsi wczoraj byli komentatorzy w pomeczowym studiu TVP którzy obwiniali Stonesa że nie upilnował Miny
ryba_82
Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoyKeane » 04 lip 2018, 22:28
RoyKeane
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 05 lip 2018, 0:50
moody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 05 lip 2018, 9:21
Rojiblanco
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 lip 2018, 9:24
fieldy
moody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 05 lip 2018, 9:30
sickstick