ĆWIERĆFINAŁ: ROSJA - CHORWACJA (07.07.2018 - 20.00) - Strona 7

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

ĆWIERĆFINAŁ: ROSJA - CHORWACJA (07.07.2018 - 20.00)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 07 lip 2018, 22:55

sickstick pisze: Chorwacja zostanie pierwszym w historii mistrzem świata
Nie zostanie mistrzem swiata :wink:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 475

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 07 lip 2018, 22:55

Jedni już odpadli. Teraz czas na Angoli :!:

Awatar użytkownika
fillion
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1140
Kibicuję: FC Barcelona Holandia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fillion » 07 lip 2018, 22:55

sickstick pisze: Chorwacja zostanie pierwszym w historii mistrzem świata, który nie wygrał żadnego meczu w fazie pucharowej

1kwietnia byl juz jakis czas temu.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 07 lip 2018, 23:00

Kluchman pisze: Jak się patrzy, jak Chorwaci słaniają się na nogach, a jak Rosjanie znowu biegają jak sarenki, to można zwątpić, czy są "czyści".
Bo raczej nie są. Dwa lata temu na Olimpiadzie w Soczi pokazali jak rozumieją "sportową" rywalizację, a wszystko za przyzwoleniem władz. Teraz jako gospodarze mieliby sobie odmawiać? Kto ich nakryje? Przecież nie FIFA :lol2:

No i sprawiedliwości stało się zadość. W tym samym mieście gdzie dwa lata temu narobili smrodu na skalę światową dziś odpadają z turnieju. Brawo Chorwacja :brawo:

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 07 lip 2018, 23:01

Fantastyczny mecz Modricia i dobrze, że na farcie wpadł ten karny, bo mógł mieć jeszcze większe konsekwencje niż ten nietrafiony z Danią.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4001
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 07 lip 2018, 23:02

MazurXIII pisze: Rosjanie żegnają się z tym turniejem z honorem (coś czego zabrakło silniejszej personalnie Polsce),a Chorwaci będą mieli z Anglią kolosalne problemy. Po 2 dogrywkach...nie widzę tego :/ Anglia jako Mistrz Świata, tfu,tfu :(
Mazur. Silniejszej personalnie Polsce? Tos mnie dziś rozbawił....

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 07 lip 2018, 23:04

Ktokolwiek przed MŚ twierdził, że Rosja>Polska personalnie? Eyesmon nie rozbawiaj mnie :blow:

Wojtekb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 580

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wojtekb » 07 lip 2018, 23:05

Walka o MVP turnieju rozstrzygnie się w bezpośrednim starciu: Kane vs Modrić.

Od początku kibicuję Chorwatom, więc kciuki za nich, ale nie wierzę że wytrzymają kondycyjnie. Dwie dogrywki w nogach, stres z dwóch konkursów karnych, nie widzę tego.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 07 lip 2018, 23:10

MazurXIII pisze: Ktokolwiek przed MŚ twierdził, że Rosja>Polska personalnie? Eyesmon nie rozbawiaj mnie :blow:
Na papierze international level jest Lewy i może Glik. Krycha to rezerwa. Obroncy porównywalni. Rozgrywający o niebo lepsi (Zieliński u nas jedynym). Akinfeev zjada Szczęsnego. Pokaz mi takich gości jak Dziuba czy Czeryszew w naszej kadrze. Do tego oni mają druzyne.

To że grają w lidze rosyjskiej a nie w Europie jest efektem tego że im tam świetnie płacą i po prostu nie chcą wyjeżdżać.

Ja bym nawet przed WC nie powiedział że mamy lepsza kadrę. Porównywalną tak.

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2550
Kibicuję: Cementarnica 55 Skopje

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 07 lip 2018, 23:15

Brawo Chorwacja! Jako że były to wschodnioeuropejskie derby, przed meczem myślałem, że ktokolwiek awansuje będę zadowolony - ale kiedy przyszło do dogrywki, to serce było jednak za Chorwacją. 20 lat po brązowym medalu we Francji Hrvatska znów jest w półfinale, a pokolenie Modricia, Mandzukicia i Perisicia wykorzystało być może swoją ostatnią już szansę na sukces na dużej imprezie.

Karny Fernandesa był jednym z tych, gdzie już po rozbiegu widać było, że raczej nic z tego nie będzie. Konkursy rzutów karnym w tym turnieju to jakiś fenomen - nie pamiętam kiedy widziałem tyle jedenastek uderzanych nie dość że lekko, to jeszcze po ziemi albo idealnie na wysokości rąk bramkarza. Jak można tak strzelać? Ja wiem, że zmęczenie i nerwy, ale nie potrafią zebrać się w sobie na jedno uderzenie?

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 07 lip 2018, 23:22

Cement pisze: Brawo Chorwacja! Jako że były to wschodnioeuropejskie derby, przed meczem myślałem, że ktokolwiek awansuje będę zadowolony - ale kiedy przyszło do dogrywki, to serce było jednak za Chorwacją. 20 lat po brązowym medalu we Francji Hrvatska znów jest w półfinale, a pokolenie Modricia, Mandzukicia i Perisicia wykorzystało być może swoją ostatnią już szansę na sukces na dużej imprezie.

Karny Fernandesa był jednym z tych, gdzie już po rozbiegu widać było, że raczej nic z tego nie będzie. Konkursy rzutów karnym w tym turnieju to jakiś fenomen - nie pamiętam kiedy widziałem tyle jedenastek uderzanych nie dość że lekko, to jeszcze po ziemi albo idealnie na wysokości rąk bramkarza. Jak można tak strzelać? Ja wiem, że zmęczenie i nerwy, ale nie potrafią zebrać się w sobie na jedno uderzenie?
Właśnie mi uświadomiles jaki jestem stary. 20 lat minęło od tego mundialu we Francji.....dzięki ;)

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 07 lip 2018, 23:39

Eyesmon pisze:
Cement pisze: Brawo Chorwacja! Jako że były to wschodnioeuropejskie derby, przed meczem myślałem, że ktokolwiek awansuje będę zadowolony - ale kiedy przyszło do dogrywki, to serce było jednak za Chorwacją. 20 lat po brązowym medalu we Francji Hrvatska znów jest w półfinale, a pokolenie Modricia, Mandzukicia i Perisicia wykorzystało być może swoją ostatnią już szansę na sukces na dużej imprezie.

Właśnie mi uświadomiles jaki jestem stary. 20 lat minęło od tego mundialu we Francji.....dzięki ;)
Nutka nostalgii i dla mnie, była to pierwsza duża impreza piłkarska jaką oglądałem w życiu i początek mojej futbolowej pasji.

Zwycięstwo Chorwacji jest też lepsze dla atrakcyjności turnieju. W meczu z Anglią Rosjanie murowaliby i liczyli na kontry, co w starciu z bardziej wypoczętymi i dobrymi przy stałych fragmentach gry Anglikami raczej by nie przeszło. Chorwaci na pewno będą mieli problem pod względem fizycznym, ale jednak piłkarsko mają potencjał na ogranie Anglików, za co będę trzymał kciuki.

Na marginesie, do dzisiejszego meczu i ujęć z trybuny VIP umknęło mi, że Chorwaci mają tak fajną panią prezydent. Do tego widzę, że jest z partii konserwatywnej, ma poglądy antyimigracyjne, i uważa aborcję za negatywne zjawisko, choć nie chce jej zakazywać - na tle zachodnioeuropejskiego lewactwa nie najgorzej, choć do ideału daleko.

Awatar użytkownika
RoyKeane
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 224

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoyKeane » 07 lip 2018, 23:52

Cement pisze:Vhorwaci mają tak fajną panią prezydent. Do tego widzę, że jest z partii konserwatywnej, ma poglądy antyimigracyjne, i uważa aborcję za negatywne zjawisko, choć nie chce jej zakazywać .
Raczej nie ma polityka który stwierdziłby że aborcja to "pozytywne" zjawisko.

Rosja obok Francji drugą rewelacja turnieju póki co.

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 08 lip 2018, 0:01

RoyKeane pisze: Raczej nie ma polityka który stwierdziłby że aborcja to "pozytywne" zjawisko.
Mam tu na myśli poglądy takie, jak te Clinton, która stwierdziła że aborcja jest "fundamentalnym prawem konstytucyjnym", oraz te stawiające kwestię aborcji w kontekście "praw kobiet". W porównaniu z tym poglądy kładące nacisk na to, że aborcja jest czymś negatywnym co nie powinno mieć miejsca, ale nie ma sensu zakazywać, są lepsze, choć oczywiście nadal błędne (trzeba zakazywać). Ale to off-top, więc tutaj tylko tyle.

ODPOWIEDZ

Wróć do „FAZA PUCHAROWA”