Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 15 lip 2018, 19:54
matt_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 15 lip 2018, 19:58
Tak myślałem, że chodzi o słowiankofilość, bo jednak geograficznie jest to dla mnie nie do przyjęciaCement pisze: Akurat Europa Wschodnia to określenie dość umowne, Bałkany są często do niej zaliczane - https://pl.wikiquote.org/wiki/Europa_Ws ... projection).png. Chodzi mi jednak przede wszystkim o narody słowiańskie - w trakcie Euro i Mundialu zawsze trzymam kciuki za wszystkie słowiańskie ekipy.
Mimo wszystko oddzieliłbym kraje z tradycjami kolonialnymi, takie jak Francja czy Anglia, od kompletnie nie mających z tym nic wspólnego Szwajcarii czy Szwecji. O ile czarni Francuzi mi nie przeszkadzają, bo to całkiem niedawno faktycznie była Francja, tak jednak te wszystkie Rodrigezy czy Szakire już dla mnie sztuczne są. Ale i tak uważam, że każdy jest tym, kim się czuje i jak jakiś murzyn się szczerze czuje Polakiem to nie mam nic przeciwko. Kolor skóry nie znaczy nic, wolę czarnego Klemenza niż białego Polańskiego.
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 15 lip 2018, 20:06

Maciek (interista)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 15 lip 2018, 20:08
No i piona, ja mam dokłądnie tak samo. Przeciez to wszytsko pisze w formie takiej troche szydery, szczegolnie, ze dotyczy to własnie Francji i Francuzów. Tych samych Francuzów, którzy przez wiekszą czesc swojej historii podkreslali jaka to duma jest byc Francuzem i nie kazdy na to miano zasługuje, uwazali sie za pepek wszechswiata i lud wyjatkowo oswiecony wsrod innych oswieconych (stad m.in ich szczególna niechec do nauki jezyków obcych, bo oni jescze do niedawna uwazali, ze to inni winni sie uczyc jezyka francuskiego), a tu prosze. Nie minełło ledwie kilka pokolen i teraz byle sprzedawca bawełny z jakiejs dziry w Mali mieni sie Francuzem. Piekny chichot historii
masacra
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 15 lip 2018, 20:10
Bernabeu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 15 lip 2018, 20:10
Ilka
yedraz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 15 lip 2018, 20:25
masacra
Salas11

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 15 lip 2018, 20:34
Delpiero14
yedraz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 15 lip 2018, 20:39
Bernabeu
masacra

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 15 lip 2018, 20:42
A w kolejce jest jeszcze taki Martial, który spokojnie byłby na tym mundialu gdyby Mou nie wymyslił sobie w połowie sezonu Sancheza.Bernabeu pisze: Francja ma potencjał do zdominowania reprezentacyjnej piłki na lata, o ile jeszcze Euro przegrali brakiem doświadczenia, tak teraz zamienić Tolisso za Matuidiego i Dembele za Giroud, zmienić ustawienie, i ta ekipa bez zmian może pograć jeszcze do MŚ 2022, a większość zawodników jeszcze dalej. Niesamowite.
masacra
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 lip 2018, 20:45
fieldy
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio