Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 lip 2018, 21:42
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 20 lip 2018, 21:43
Tomusmc
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 20 lip 2018, 21:47
Pod definicję rodziny podchodzi też samo małżeństwo, a chyba nawet też i partnerstwo
Ja nikogo nie porównuję. Ba, ja nawet nie stwierdziłam, że popieram adopcję przez pary homoseksualne, więc nie wiem czym Ty się od razu tak stresujeszTomusmc pisze: Futbolowa jak Cię lubię tak nie mogę czytać tego co piszesz. Chyba jedynie Ty uważasz to za słuszne. Geje czy lesbijki nigdy dzieci mieć nie będą naturalnie więc jak to porównać do par hetero, które próbują, a nie mogą? Takim myśleniem zasiedlimy gdzieś gniazdo pedałów i lezb bo będą rosnąć w siłę
futbolowa
futbolowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 20 lip 2018, 21:54
Tomusmc
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 20 lip 2018, 21:57
To samo można powiedzieć o parach hetero. Nie musiałabym nawet daleko szukać, bo w rodzinie mam taki przypadek.
futbolowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 20 lip 2018, 22:00
Tomusmc
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 20 lip 2018, 22:03
Nie wiem jak jest z gejami, nigdy na ten temat z żadnym nie rozmawiałam, ale np. wiele kobiet ma silnie zakorzeniony instynkt macierzyński - choćby dlatego, że tak się nas wychowuje - zajmij się lalką, nakarm lalkę, przewiń młodszego brata itd. - i to, że na pewnym etapie zwiążą się z kobietą, a nie z facetem, nie zmienia tego, że pragnienie posiadania dziecka mogą czuć. Naprawdę wydaje Ci się, że jak ktoś pokocha osobę tej samej płci, to automatycznie blokują się w nim wszystkie uczucia i emocje?
futbolowa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 20 lip 2018, 22:08
Jakoś w Stanach pary homoseksualne mogą normalnie adoptować dziecko i nikomu tam to raczej nie przeszkadza. Dziecko też jakoś daje radę funkcjonować.
Delpiero14
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 20 lip 2018, 22:11
W Polsce też kilkanaście tysięcy par homoseksualnych ma dzieci i badania wykazały, że rozwijają się normalnie i na homo nie wyrastają
futbolowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 20 lip 2018, 22:16
Masz statystyki albo opinie osób mieszkających w Stanach? Jak sama nazwa wskazuje USA jest podzielona na stany, które mają wewnętrzne prawo typu słoń nie może parkować na miejscu dla aut. Słaby przykład
Tomusmc
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 20 lip 2018, 22:25
ozob
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 lip 2018, 22:27
cloner
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio