Czyli Ty twierdzisz, że ja twierdzę iż bycie pedałem to choroba?
ryba_82
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 21 lip 2018, 0:35
Tak, odnioslem takie wrazenie.Niektóre choroby są nieuleczalne
ozob

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 21 lip 2018, 0:37
Mylne, bo nigdzie w tej dyskusji raczej tego nie stwierdziłem.Tak, odnioslem takie wrazenie.
ryba_82

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 21 lip 2018, 0:47
Cement
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 21 lip 2018, 0:48
To ze dla Ciebie watpliwe swiadectwa zmiany orientacji seksualnej (dzisiaj jestem hetero jutro moze zmienic mi sie na homo pojde na terapie i wroce do hetero) sa niczym wobec udokumentowanej historii nieskutecznosci tego typu terapii nie jest dla mnie niczym zaskakujacym.Cement pisze:Najwyraźniej masz problemy z podstawami formułowania logicznej argumentacji. To, że w historii psychiatrii stosowano błędne/niewłaściwe/nieskuteczne terapie konwersyjne nie oznacza, że homoseksualizm nie jest zaburzeniem psychicznym. To tak jakby napisać, że ponieważ są nieskuteczne leki na raka, to rak nie jest chorobą. Decyzja o wykreśleniu homoseksualizmu z listy zaburzeń psychicznych w 1973 r. była decyzją polityczną, podjętą przez mniejszość psychiatrów (większość albo zagłosowała przeciwko, albo wstrzymała się od głosu), pod presją agresywnego lobby LGBT, już wtedy silnego.
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 21 lip 2018, 0:58
"Wątpliwe", bo nie pasują do narracji propagandy gejowskiej, w której dogmatem jest, że homoseksualiści rodzą się z tą orientacją i nie jest możliwa jej zmiana. Przypadki zaprzeczające temu trzeba oczywiście zdyskredytować, bo nie pasują do tezy.Chlopaczek pisze: To ze dla Ciebie watpliwe swiadectwa zmiany orientacji seksualnej (dzisiaj jestem hetero jutro moze zmienic mi sie na homo pojde na terapie i wroce do hetero)
sa niczym wobec udokumentowanej historii nieskutecznosci tego typu terapii nie jest dla mnie niczym zaskakujacym.
Przyklad raka kompletnie chybiony polecam przy okazji do przeczytania swietna ksiazke "Cesarz wszech chorob".
Nie zamierzam prowadzić polemiki na tak żenującym poziomie, mylącym podstawowe kategorie.Chlopaczek pisze:Natomiast jest wiele doskonale udokumentowanych i czestych przypadkow "wyleczenia" sie z wiary w boga. Co pozwala nam wnioskowac (na zasadzie analogii do glosicieli pogladu ze homoseksualizm jest uleczalnym zaburzeniem takich jak Ty) ze wiara jest powszechnym ale przy odpowiedniej terapii mozliwym do wyleczenia zaburzeniem psychicznym.
Cement
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 21 lip 2018, 1:02
Nie udalo sie przelknac pigulki ktora serwujesz tutaj innym? Wiem ze gorzka ale sprobuj.Cement pisze: Nie zamierzam prowadzić polemiki na tak żenującym poziomie, mylącym podstawowe kategorie.
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 21 lip 2018, 1:03
Zapytuje o homoseksualuzm jako chorobe. Odpowiadasz, ze niektore choroby sa nieuleczalne po czym dodajesz, iz
Ok.raczej tego nie stwierdziłem
ozob
ryba_82

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 21 lip 2018, 1:10
Jak zdołasz pojąć różnicę między postawą intelektualną a orientacją seksualną, to może będziesz w stanie napisać coś sensownego.Chlopaczek pisze:Nie udalo sie przelknac pigulki ktora serwujesz tutaj innym? Wiem ze gorzka ale sprobuj.
Cement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 21 lip 2018, 1:21
ryba_82
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 21 lip 2018, 1:27
Zapoznaj sie z roznica miedzy orientacja seksualna a parafilia.
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 21 lip 2018, 1:38
Każda inna orientacja seksualna niż heteroseksualna jest dewiacją.Chlopaczek pisze: Zapoznaj sie z roznica miedzy orientacja seksualna a parafilia.
Rzeczy o których piszę są dość oczywiste i nie były kwestionowane do czasu, kiedy lewactwo opanowało środowisko akademickie oraz mainstreamowe media i uczyniło z nich środki indoktrynacji społeczeństwa swoimi chorymi poglądami. Jak to się odbywało, opisuje Peter Hitchens na przykładzie UK w swojej książce The Abolition of Britain.Chlopaczek pisze:Nastepnie dopusc do siebie mozliwosc ze nie jestes zadnym oswieconym wybrancem czy dysponentem jedynej slusznej prawdy.
To, że zaprzeczasz oczywistym faktom (w tym przypadku zasięgowi, wsparciu medialnemu, legislacyjnemu i finansowemu jakim to lobby się cieszy) to nie powód, abym miał dostosowywać się do Twojej ignorancji.Chlopaczek pisze:Kolejna rzecz - skoncz bajdurzyc o jakims mitycznym poteznym lobby LGBT.
Cement
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 21 lip 2018, 1:54
Poniewaz?Każda inna orientacja seksualna niż heteroseksualna jest dewiacją.
ozob
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio