Parada Równości - Strona 36

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 798

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 21 lip 2018, 0:33

ozob pisze:
ryba_82 pisze:
ozob pisze: Bo jest wygodna.
Dla kogo?
Dla osob takich jak Ty nie potrafiacych udowodnic, ze homoseksualizm to choroba.
Czyli Ty twierdzisz, że ja twierdzę iż bycie pedałem to choroba?

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 21 lip 2018, 0:35

Czym te zaburzenia psychiczne sa spowodowane, Cement?

Ryba:
Niektóre choroby są nieuleczalne
Tak, odnioslem takie wrazenie.
Ostatnio zmieniony 21 lip 2018, 0:38 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 21 lip 2018, 0:37

EDIT:
Mylne, bo nigdzie w tej dyskusji raczej tego nie stwierdziłem.

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2550
Kibicuję: Cementarnica 55 Skopje

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 21 lip 2018, 0:47

Nie widzę nic pryncypialnie błędnego w argumencie DDK na temat zoofilii. Zarówno w przypadku homoseksualizmu, jak i zoofilii mamy do czynienia z zaburzeniami dotyczącymi sfery seksualnej. Różnica jest taka, że lobby LGBT miało już dostatecznie dużo czasu aby urobić opinię publiczną, a wraz z legalizacją przez kolejne lewackie rządy "małżeństw" homoseksualnych i wprowadzenia propagandy LGBT w szkołach, homoseksualizm został zaakceptowany w mainstreamie. Normalizacja kolejnych dewiacji jest jednak tylko kwestią czasu - pojawiają się już artykuły twierdzące, że pedofilia jest orientacją seksualną i postulaty obniżenia wieku legalnego współżycia płciowego. Podobne argumenty pojawiają się na temat kazirodztwa - nawet u nas kilka lat temu Jan Hartman nawoływał od "rozpoczęcia dyskusji na temat legalizacji kazirodztwa". Sądząc po tempie w jakim państwa zachodnie pogrążają się w moralnym chaosie, na zoofilię pewnie też przyjdzie czas.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 21 lip 2018, 0:48

Cement pisze:Najwyraźniej masz problemy z podstawami formułowania logicznej argumentacji. To, że w historii psychiatrii stosowano błędne/niewłaściwe/nieskuteczne terapie konwersyjne nie oznacza, że homoseksualizm nie jest zaburzeniem psychicznym. To tak jakby napisać, że ponieważ są nieskuteczne leki na raka, to rak nie jest chorobą. Decyzja o wykreśleniu homoseksualizmu z listy zaburzeń psychicznych w 1973 r. była decyzją polityczną, podjętą przez mniejszość psychiatrów (większość albo zagłosowała przeciwko, albo wstrzymała się od głosu), pod presją agresywnego lobby LGBT, już wtedy silnego.
To ze dla Ciebie watpliwe swiadectwa zmiany orientacji seksualnej (dzisiaj jestem hetero jutro moze zmienic mi sie na homo pojde na terapie i wroce do hetero) sa niczym wobec udokumentowanej historii nieskutecznosci tego typu terapii nie jest dla mnie niczym zaskakujacym.
Przyklad raka kompletnie chybiony polecam przy okazji do przeczytania swietna ksiazke "Cesarz wszech chorob".

Natomiast jest wiele doskonale udokumentowanych i czestych przypadkow "wyleczenia" sie z wiary w boga. Co pozwala nam wnioskowac (na zasadzie analogii do glosicieli pogladu ze homoseksualizm jest uleczalnym zaburzeniem takich jak Ty) ze wiara w boskie byty jest powszechnym ale przy odpowiedniej terapii mozliwym do wyleczenia zaburzeniem psychicznym.

Ale umowmy sie ze nie odpisalem Ci zeby z Toba dyskutowac poniewaz nie ma sensu dyskutowac z osobami ktore nie maja watpliwosci. Wypowiedzialem sie wylacznie dlatego ze niektorzy mogliby pomyslec ze skoro nikt na to co piszesz nie reaguje a jeszcze zbierasz plusy to znaczy ze jest to prawda.

Gdy ja odpisywalem to zdazyles wysmazyc kolejna bzdure. Nie odrozniasz a raczej nie chcesz odrozniac orientacji seksualnej od parafilii.

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 21 lip 2018, 0:58

Chlopaczek pisze: To ze dla Ciebie watpliwe swiadectwa zmiany orientacji seksualnej (dzisiaj jestem hetero jutro moze zmienic mi sie na homo pojde na terapie i wroce do hetero)
sa niczym wobec udokumentowanej historii nieskutecznosci tego typu terapii nie jest dla mnie niczym zaskakujacym.
Przyklad raka kompletnie chybiony polecam przy okazji do przeczytania swietna ksiazke "Cesarz wszech chorob".
"Wątpliwe", bo nie pasują do narracji propagandy gejowskiej, w której dogmatem jest, że homoseksualiści rodzą się z tą orientacją i nie jest możliwa jej zmiana. Przypadki zaprzeczające temu trzeba oczywiście zdyskredytować, bo nie pasują do tezy.

Poza tym, nadal nie rozumiesz - skuteczność/nieskuteczność terapii nie ma nic do rzeczy w kwestii tego, czy homoseksualizm jest zaburzeniem, czy też nie. Świadczy jedynie o stanie środków jakimi dysponujemy do pomagania ludziom z tymi zaburzeniami.
Chlopaczek pisze:Natomiast jest wiele doskonale udokumentowanych i czestych przypadkow "wyleczenia" sie z wiary w boga. Co pozwala nam wnioskowac (na zasadzie analogii do glosicieli pogladu ze homoseksualizm jest uleczalnym zaburzeniem takich jak Ty) ze wiara jest powszechnym ale przy odpowiedniej terapii mozliwym do wyleczenia zaburzeniem psychicznym.
Nie zamierzam prowadzić polemiki na tak żenującym poziomie, mylącym podstawowe kategorie.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 21 lip 2018, 1:02

Cement pisze: Nie zamierzam prowadzić polemiki na tak żenującym poziomie, mylącym podstawowe kategorie.
Nie udalo sie przelknac pigulki ktora serwujesz tutaj innym? Wiem ze gorzka ale sprobuj.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 21 lip 2018, 1:03

ryba_82 pisze: EDIT:
Mylne, bo nigdzie w tej dyskusji raczej tego nie stwierdziłem.
Zapytuje o homoseksualuzm jako chorobe. Odpowiadasz, ze niektore choroby sa nieuleczalne po czym dodajesz, iz
raczej tego nie stwierdziłem
Ok. :brawo:
Ostatnio zmieniony 21 lip 2018, 1:19 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 21 lip 2018, 1:07

ozob pisze: Ok.
Brawo to dla Ciebie, że założyłeś coś czego nie napisałem a teraz próbujesz udowodnić że jednak tak jest :beer: I jak tu traktować Cię poważnie?

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 21 lip 2018, 1:10

Chlopaczek pisze:Nie udalo sie przelknac pigulki ktora serwujesz tutaj innym? Wiem ze gorzka ale sprobuj.
Jak zdołasz pojąć różnicę między postawą intelektualną a orientacją seksualną, to może będziesz w stanie napisać coś sensownego.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 21 lip 2018, 1:16

ryba_82 pisze:
ozob pisze: Ok.
Brawo to dla Ciebie, że założyłeś coś czego nie napisałem a teraz próbujesz udowodnić że jednak tak jest :beer: I jak tu traktować Cię poważnie?
Musisz zatem popracowac nad przelewaniem mysli za pomoca klawiatury. :D

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 21 lip 2018, 1:21

A Ty nad dokładaniem teorii do wypowiedzi innych.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 21 lip 2018, 1:27

Cement pisze:
Chlopaczek pisze:Nie udalo sie przelknac pigulki ktora serwujesz tutaj innym? Wiem ze gorzka ale sprobuj.
Jak zdołasz pojąć różnicę między postawą intelektualną a orientacją seksualną, to może będziesz w stanie napisać coś sensownego.
Zapoznaj sie z roznica miedzy orientacja seksualna a parafilia.
Nastepnie dopusc do siebie mozliwosc ze nie jestes zadnym oswieconym wybrancem czy dysponentem jedynej slusznej prawdy.
Kolejna rzecz - skoncz bajdurzyc o jakims mitycznym poteznym lobby LGBT.

Duzo do przetworzenia ale dopiero wtedy moze napiszesz cos sensownego i godnego uwagi dla osob ktore maja inny punkt widzenia bo jak do tej pory to nam tylko fundujesz tutaj ogloszenia parafialne.

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 21 lip 2018, 1:38

Chlopaczek pisze: Zapoznaj sie z roznica miedzy orientacja seksualna a parafilia.
Każda inna orientacja seksualna niż heteroseksualna jest dewiacją.
Chlopaczek pisze:Nastepnie dopusc do siebie mozliwosc ze nie jestes zadnym oswieconym wybrancem czy dysponentem jedynej slusznej prawdy.
Rzeczy o których piszę są dość oczywiste i nie były kwestionowane do czasu, kiedy lewactwo opanowało środowisko akademickie oraz mainstreamowe media i uczyniło z nich środki indoktrynacji społeczeństwa swoimi chorymi poglądami. Jak to się odbywało, opisuje Peter Hitchens na przykładzie UK w swojej książce The Abolition of Britain.
Chlopaczek pisze:Kolejna rzecz - skoncz bajdurzyc o jakims mitycznym poteznym lobby LGBT.
To, że zaprzeczasz oczywistym faktom (w tym przypadku zasięgowi, wsparciu medialnemu, legislacyjnemu i finansowemu jakim to lobby się cieszy) to nie powód, abym miał dostosowywać się do Twojej ignorancji.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 21 lip 2018, 1:54

Każda inna orientacja seksualna niż heteroseksualna jest dewiacją.
Poniewaz?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”