Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 27 lip 2018, 15:12
Ilka
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 27 lip 2018, 15:23
Tomusmc

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 27 lip 2018, 15:24
Chwilowo piszę sobie i marudzę z Wami
Ilka
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 27 lip 2018, 15:26
Tomusmc
Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 27 lip 2018, 15:31
Ilka pisze: j1mmy
Tak jak 10 napisał. Nigdzie nie napisałam, że chcę robić karierę w modelingu. Dobrze zdaję sobie sprawę, że jestem na to za stara, po za tym nigdy nawet tego nie chciałam. Jedynie chcę zrobić sobie jedną sesję, tylko dla siebie. Nie uważam również, by to marzenie określało moją dojrzałość, czy jej brak.
A co z ludźmi którzy nie chcą w ogóle zakładać rodziny? Z góry są niedojrzali, bo nie mają rodziny swojej?
Pewnie tak mogłoby być statystycznie najczęściej rozwodzą się pary z jednym dzieckiem, co zabawne przy trójce dzieci prawie to nie wystepujeJakbym posłuchał chociaż jednej osoby, która pytała się mnie kiedy będą dzieci czy ślub to bym pewnie teraz alimenty płacił i był po rozwodzie
j1mmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 27 lip 2018, 15:33
Nie
Ilka
Salas11
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 27 lip 2018, 15:41
Być może jest tak jak piszesz, ale chodziło mi o to, że będąc z moją byłą partnerką co chwilę to słyszeliśmy. Mieliśmy w pewnym momencie tego totalnie dosyć. Rozeszliśmy się i ma szczęście nic nas nie łączy. Dziecko to byłby największy błąd, tej decyzji trzeba być pewnym i niech po prostu reszta nie wtrąca nosa bo to nie ma sensu
Tomusmc
Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 27 lip 2018, 15:43
j1mmy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 27 lip 2018, 15:45
Tomusmc

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 27 lip 2018, 15:54
DDK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 27 lip 2018, 16:03
Zgaduję że ta statystyka nie obejmuje separacji. Pary potrafią się rozchodzić formalnie wciąż będąc małżeństwem i już tak zostaje, sam znam takie wielodzietne przypadki.
To jest głębszy problem. Tu para chce znaleźć spoiwo które sprawi że znów coś w ich związku zaskoczy i jeśli wcześniej nie zdecydowali się na dziecko to czemu nie? W końcu to potomstwo jest najczęściej tym co cementuje małżeństwa. Taką życiową kropką nad i.
Salas11
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 27 lip 2018, 16:08
Dziecko powinno być owocem miłości więc skoro ta się wypaliła to nie ma siły żeby nagle wróciła bo pojawiło się dziecko. Zazwyczaj takie związki nie trwają za długo, a potomstwo zostaje i jest problem
Tomusmc

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 27 lip 2018, 16:23
Ale czemu od razu wypaliła? Może tylko przygasła? Może potrzeba impulsu? Za rok zajrzą do wózka i się pośmieją bo syn/córka ma uśmiech po tacie a oczy mamie. I sami na siebie też już inaczej będą patrzeć. Związki przechodzą różne kryzysy, zakres ich złożoności jest ogromny.
Nie wiem jak mam rozumieć zazwyczaj. Wiele par nawet się nie przyzna że zdecydowało się na dziecko by ratować związek, bo ludzie gadają i zaraz ktoś stwierdzi że kierowali się egoistycznymi pobudkami. Taki przykład z brzegu. A jeśli ostatecznie dochodzi do rozłamu i para się rozchodzi to naprawdę nie ma znaczenia czy dziecko pojawiło się przed/w trakcie/po kryzysie w ich związku. I tak będzie pokrzywdzone.
Salas11
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio