Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 7182

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
2
18%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
9%
15-17 maja
3
27%
22-24 maja
5
45%
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 27 lip 2018, 16:27

Przed kryzysem to jeszcze rozumiem, ale w trakcie czy po to już nie bardzo. Ja dla ratowania związku poleciałem do Egiptu i był to bardzo słaby pomysł. Tutaj mówimy o dziecku. Jak się sypie i uczucia praktycznie nie ma to nie wierzę w to, że nagle wróci. Najlepiej po prostu się rozejść niż sztucznie ze sobą być. To oczywiście moje zdanie i wizja związku

Trzeba walczyć i próbować, ale jeśli dojdzie się do takiego momentu, że nic praktycznie się nie da zrobić to najlepiej dla wszystkich po prostu odpuścić

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1802
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 27 lip 2018, 16:44

Tomusmc pisze: Przed kryzysem to jeszcze rozumiem, ale w trakcie czy po to już nie bardzo. Ja dla ratowania związku poleciałem do Egiptu i był to bardzo słaby pomysł. Tutaj mówimy o dziecku. Jak się sypie i uczucia praktycznie nie ma to nie wierzę w to, że nagle wróci. Najlepiej po prostu się rozejść niż sztucznie ze sobą być. To oczywiście moje zdanie i wizja związku
Znów to "praktycznie". Masz ognisko które paliło się jakiś dłuższy czas ale w pewnym momencie zaczęło przygasać. Bo zerwał się wiatr, bo zaczęło padać, bo się zagapiłeś i (uwaga: przekaz!) zapomniałeś dorzucić drewna. Co robisz? Próbujesz je podtrzymać czy stwierdzasz - a pierdolę, rozpalę sobie następne jak się rozpogodzi?
Tomusmc pisze: Trzeba walczyć i próbować, ale jeśli dojdzie się do takiego momentu, że nic praktycznie się nie da zrobić to najlepiej dla wszystkich po prostu odpuścić
Nie obraź się, to w żadnym wypadku nie jest przytyk w Twoją stronę ale choćby na podstawie ostatniej opisanej przez Ciebie akcji odnoszę wrażenie że to "odpuszczanie" przychodzi Ci trochę zbyt łatwo :wink:

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 27 lip 2018, 16:50

Salas11 pisze: Nie obraź się, to w żadnym wypadku nie jest przytyk w Twoją stronę ale choćby na podstawie ostatniej opisanej przez Ciebie akcji odnoszę wrażenie że to "odpuszczanie" przychodzi Ci trochę zbyt łatwo
To może teraz to wina Tomka, bo nie załapał jakiejś śmiesznej gierki dorosłej kobiety na poziomie gimnazjalistki? :D

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 27 lip 2018, 16:54

Delpiero14 pisze: To może teraz to wina Tomka, bo nie załapał jakiejś śmiesznej gierki dorosłej kobiety na poziomie gimnazjalistki?
Jak zaliczysz w życiu jakiś poważny związek to pogadamy. Jeszcze wszystko przed Tobą, póki co żyjesz w przekonaniu - a na co mi kobieta, robię co chcę :wink:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8771
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 lip 2018, 17:02

A ile można walczyć? Po zerwaniu też? Daj no Salas, mój rówieśniku, jakaś instrukcję.

Rzeczywistość z kobietami samotnymi wygląda tak:

Obrazek

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 27 lip 2018, 17:19

Tobie cloner mogę dać tylko jedną. Pracuj nad sobą i ogarnij ego. Jeśli na co dzień jesteś choć w połowie taki jak ostatnimi czasy pokazałeś na forum to nic dziwnego że jesteś sam. Nie widzisz nic złego we własnym zachowaniu, winę zganiasz na innych. Być może w związku też tak było. Nie wiem, zgaduję.

Ja też jestem jaki jestem ale staram się nad sobą pracować. Czasem wbijam na forum, przewijam jakieś swoje wcześniejsze dyskusje i myślę tylko - ja pierdolę :roll: Ale staram się to zmienić, rzadziej oceniać, częściej starać zrozumieć.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 27 lip 2018, 17:21

Morrow pisze: Wybacz futbolowa, tak jak Cię lubię, tak to są tak straszne brednie, że aż zęby bolą. Ewidentnie już któryś raz pokazujesz, że masz jakiś nieokreślony problem z facetami, podziałami obowiązków czy rolami społecznymi obu płci. Być może to wynik Twoich doświadczeń albo kwestia otoczenia ale po raz kolejny generalizujesz, choć nie masz do tego podstaw i wałkujesz narrację o pokrzywdzonych kobietach/dziewczynkach, mających ciągle pod górę w stosunku do uprzywilejowanych mężczyzn.
Madrego to az przyjemnie poczytac, swietny post Morrow. Jestes chyba najrozsadniejsza / najmocniej stopajaca po ziemi osoba na tym forum.

Tak jak Morrow pisze, Futbolowa, az bije od Ciebie jakis gleboki problem dotyczacy facetow. Juz kiedys pytalem, czy to byly moze relacje z ojcem, ale napisalas z nie. Nie wiem, moze po prostu masz jakis ukryty bol zwiazany z tym, ze w wieku 14-25 nie moglas wykorzystac urody jako karty przetargowej, i bylas po prostu na przegranej pozycji w porownaniu z innymi dziewczynami? Albo bol zwiazany z tym ze faceci tak silna uwage przywiazuja do kobiecej urody, i ladniejsze maja latwiej (no bo maja oczywiscie, tu nie ma co negowac)?

Tak zeby odbic pileczke, krotka lista wymagan co musi osiagnac kobieta vs facet w dzisiejszych czasach zeby byc 'fajna' / znalezc chetnego.

Kobieta:
- byc ladna / atrakcyjna

Facet:
- przystojny
- fajna kariera
- auto, dochod (moze sie wiazac z kariera, ale nie musi)
- silka, sport, forma (przeciez nikt grubasa nie zechce)
- lifestyle zeby nie byc nudnym (nerd zarabiajacy dobra kase nie jest atrakcyjny)
- szerokie hobby
- meskosc, silny charaketer, poczucie bezpieczenstwa

No, to kto ma gorzej?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 lip 2018, 17:24

cruel pisze: Kobieta:
- byc ladna / atrakcyjna

Facet:
- przystojny
- fajna kariera
- auto, dochod (moze sie wiazac z kariera, ale nie musi)
- silka, sport, forma (przeciez nikt grubasa nie zechce)
- lifestyle zeby nie byc nudnym (nerd zarabiajacy dobra kase nie jest atrakcyjny)
- szerokie hobby
- meskosc, silny charaketer, poczucie bezpieczenstwa
Tu już wiele razy były dyskusje, że laski w ogromnej większości nie mają żadnych zainteresowan poza paznokciami ;)

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5303
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 27 lip 2018, 17:30

jeszcze włosy!

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 27 lip 2018, 17:52

Myślę, że dobry moment, żeby przypomnieć tę pastę

Obrazek

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 27 lip 2018, 17:53

Salas11 pisze: Znów to "praktycznie". Masz ognisko które paliło się jakiś dłuższy czas ale w pewnym momencie zaczęło przygasać. Bo zerwał się wiatr, bo zaczęło padać, bo się zagapiłeś i (uwaga: przekaz!) zapomniałeś dorzucić drewna. Co robisz? Próbujesz je podtrzymać czy stwierdzasz - a pierdolę, rozpalę sobie następne jak się rozpogodzi?
Nie lubię się bawić w takie porównania ;)
Salas11 pisze: Nie obraź się, to w żadnym wypadku nie jest przytyk w Twoją stronę ale choćby na podstawie ostatniej opisanej przez Ciebie akcji odnoszę wrażenie że to "odpuszczanie" przychodzi Ci trochę zbyt łatwo
W poprzednim związku miałem wiele kryzysów, ale zawsze jakoś dało się to przepchać dalej. Jak się skończyło to żałowałem, że stało się to tak późno. Doświadczenie nauczyło mnie na tyle, że teraz wiem, że jak nie widzisz przyszłości to odpuść zamiast na siłę starać się to naprawić

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 27 lip 2018, 18:48

Tomusmc pisze: Nie lubię się bawić w takie porównania
Też wolę tego unikać, ale chciałem by przekaz był jasny :wink:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 27 lip 2018, 19:15

Delpiero14 pisze: Myślę, że dobry moment, żeby przypomnieć tę pastę
Wygląda jak wpis jakiegoś frustrata który dzień wcześniej dostał kosza. Widać obraca się w towarzystwie tych wszystkich pustych lal żyjących od soboty do soboty, od imprezy do imprezy. Jeśli nie ma punktu odniesienia to później klei takie wpisy, ale przyklasną mu tylko goście z podobnym "bagażem" doświadczeń. Kobiety (te normalne) mają swoje hobby czy pasje (nie mylić jednego z drugim) którym z chęcią się oddają tyle że dla nas, facetów wydają się bzdurne. Tak jak dla wielu kobiet bez sensu wydaje się oglądanie 22 gości latających za piłką. Punkt widzenia. Jeszcze co do zainteresowań na podstawie "kryterium" tego gościa:

Interesuję się hip-hopem -------------> muszę umieć rapować?
Interesuję się psychologią ---------------> muszę ją studiować?
Interesuję się astronomią ----------------> muszę sobie kupić teleskop?

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5303
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 27 lip 2018, 19:18

Nie musisz, ale "psychologia" czy "astronomia" to nauki same w sobie. Muzyka z tego co wiem nie (hip hop jest częścią muzyki, o której wcześniej było mówione).

Jeśli ktoś interesuje się nauką to jak dla mnie automatycznie znaczy to, że powiększa swoją wiedzę np. czytając artykuły itd.

Zresztą co my porównujemy hip hop czy pop do astronomii.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 lip 2018, 19:20

Salas11 pisze: Tak jak dla wielu kobiet bez sensu wydaje się oglądanie 22 gości latających za piłką.
Tu raczej nie chodzi o rodzaj zainteresowania, tylko o ich głebię, o wiedzę.
Ty nt. Interu i włoskiej piłki wiesz prawie wszystko. A jej wystarczy że film się dobrze skończył, pewnie nawet reżysera znać nie będzie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”