Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 7183

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
2
18%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
9%
15-17 maja
3
27%
22-24 maja
5
45%
cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 335

Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 27 lip 2018, 19:20

Salas, pitolisz. Ogromna wiekszosc kobiet nie ma zadnych sensownych zainteresowan i to jest fakt. Tu nie chodzi o to ze 'da sie znalezc taka ktora ma' (bo oczywiscie ze tak), ale patrzac procentowo jest dokladnie j.w.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 27 lip 2018, 19:24

Jest w tym jednak sens. Chociażby paznokcie, one to robią z pasją tak jak my pławimy się w futbolu. I piszę serio, dla mnie 5o jest bardzo dobra droga bo raz, że mają czym zająć czas to jeszcze spotkać się z psiapsiółami. Akryle, żele, hybrydy przecież to też ciężko ogarnąć

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8779
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 lip 2018, 19:25

Tomus, i pytanie mam, znasz się tylko na futbolu? Czy możesz też pogadać o kilku innych sportach, o polityce, o motoryzacji, o koncertach muzycznych.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 27 lip 2018, 19:28

cloner pisze: Tomus, i pytanie mam, znasz się tylko na futbolu? Czy możesz też pogadać o kilku innych sportach, o polityce, o motoryzacji, o koncertach muzycznych.
Oczywiście, ja jestem akurat wszechstronny jeśli chodzi o tematy dlatego nie mam najmniejszego problemu z poznawaniem nowych osób. Oczywiście wszystko ma swoje granice bo jak ktoś jest napalony na politykę to w pewnym momencie skończy się nasza rozmowa. To samo tyczy się muzyki, filmów itp

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 lip 2018, 19:29

Tomusmc pisze: Oczywiście, ja jestem akurat wszechstronny jeśli chodzi o tematy
A rozmawiamy o tym, że kobiety nie. Bo poza tymi paznokciami i fryzura, nic innego u przeciętnej kobiety nie znajdziemy.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 27 lip 2018, 19:31

Nie wrzucajmy kobiet do jednego kotła. Jakbym nie miał tematów z kobietami i miałbym rozmawiać jedynie o paznokciach i fryzurach to zapewne byłbym całe życie sam

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 lip 2018, 19:35

A o czym dyskusja trwa od dawna? ;)
Albo niektórzy znajdują te najlepsze, które czymś się interesują, albo godzisz się na średniawkę, albo jesteś sam.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 27 lip 2018, 19:39

W sumie sam to rozpocząłem, ale nie zawsze jestem w temacie więc ciężko mi to ogarnąć ;) teraz myślałem, że faktycznie kobiety są takie same, ale nie. Mają wiele podobnych cech, ale ciężko szukać bliźniaka

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6727

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 27 lip 2018, 19:53

A w czym jest lepsze interesowanie się takim Juventusem od interesowania się paznokciami?

To i to w sumie bezużyteczne, ale sprawiające radość :D

Widziałem tysiące facetów którzy to się niby interesują wszystkim, ale o polityce wiedzą to co w radiu w drodze na robotę, o sporcie to jak raz na rok LM obejrzą, a generalnie to "pić pierdolić nie żałować".

Jak rzucą jakąś teorią, nie wiem, dotyczącą gazu łupkowego czy innych tego typu tematów to w sumie zastanawiam się czy sobie żartów ze mnie nie robi takie bzdurne.

No ale potem że ja to się interesuję nawet surowcami mineralnymi a laski to paznokcie ino :?

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 27 lip 2018, 19:55

Boromir pisze: w czym jest lepsze interesowanie się takim Juventusem od interesowania się paznokciami?
O to mi właśnie chodziło. Ja w niczym nie czuję się lepszy w tym, że oglądam czy uprawiam piłkę nożną. One też zapewne oglądają filmiki jak się robi paznokcie i to praktykują. Ja szanuję

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 lip 2018, 20:02

Boromir pisze: w czym jest lepsze interesowanie się takim Juventusem od interesowania się paznokciami
Ten kto wygłosił taką teorię może udzieli odpowiedzi. Też jestem ciekaw.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 27 lip 2018, 20:13

Skrajności są złe a wy generalizujecie jak futbolowa w swoim poście, pisząc, że większość kobiet nie ma zainteresowań. To, że nie interesują się rzeczami, którymi wy żyjecie, nie znaczy, że nie mają swoich pasji. Oczywiście, że jest spore grono lasek, które poza czytaniem Plotka, robieniem dziubków na Instagramie i zakładaniem kusych ciuszków do klubów, nie ma wiele do zaproponowania ale to się tyczy przecież też sporej grupy koksików, którzy poza siłką, prężeniem się do lustra po treningu, chlaniem albo wciąganiem koksu z ziomkami i ruchaniem lasek z Tindera, nie szukają dodatkowych zainteresowań w wolnym czasie.

Może mam więcej szczęścia albo dokładniej dobieram sobie ludzi w swoim otoczeniu ale kobiety, które znam w wielu kwestiach potrafią mnie zawstydzić swoją wiedzą i zainteresowaniami. Gotowanie, książki, film, seriale, muzyka, podróże, koncerty, moda, fotografia, taniec, dieta i żywienie, botanika, astronomia to tylko kilka z kwestii, o których można z nimi porozmawiać. Choćby taka futbolowa czyta pewnie rocznie więcej książek niż część forum przez całe życie i w tej kwestii jest w stanie zawstydzić wiele osób. Na niektórych, którzy nie czytają, to nie zrobi żadnego wrażenia (jak malowanie paznokci) ale przecież nie można powiedzieć, że nie ma zainteresowań. Sprowadzanie kobiet do roli ładnych i atrakcyjnych ale pustych ameb świadczy tak samo źle o tych, które faktycznie taki poziom reprezentują, jak i tych, którzy decydują się im dłużej towarzyszyć, bo zaliczenie takiej laski albo pokazanie się z dobrą dupą w towarzystwie im wystarcza do szczęścia.

Inna kwestią jest sama atrakcyjność i wygląd. To tak samo działa u kobiet, jak i u mężczyzn. Laska atrakcyjna od razu przyciągnie wzrok i wzbudzi zainteresowanie ale jeśli pod tą maską nie kryje się wiele w środku, to na dłuższą metę, nie utrzyma przy sobie faceta ambitnego, coś sobą reprezentującego, któremu po jakimś czasie się zwyczajnie znudzi i wypatrzy inną atrakcyjną wydmuszkę albo poszuka kogoś z kim będzie miał o czym pogadać codziennie przy kolacji. Podobnie to działa przecież u kobiet. Przypakowany osiłek o twarzy modela może sobie ogarnąć niemal każdą laskę i zbajerować Ci kobietę (o ile sam nie jesteś osiłkiem o twarzy modela) ale jeżeli trafi mu się kobieta wartościowa i z ambicjami to na dłuższą metę, ona też po chwili się nim znudzi.

Nie wiem w jakich kręgach się obracacie ale może warto nad tym pomyśleć, skoro trafiacie głównie na niewiasty, które nie mają wielu zainteresowań, nie macie z nimi o czym pogadać na dłuższą metę i poza wyglądem wiele nie oferują w waszej opinii.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1802
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 27 lip 2018, 20:18

DDK pisze: Zresztą co my porównujemy hip hop czy pop do astronomii.
Nikt tu jednego z drugim nie porównuje. Można się interesować i tym i tym.
cloner pisze: Tu raczej nie chodzi o rodzaj zainteresowania, tylko o ich głebię, o wiedzę.
Nie każde hobby to ocean wiedzy. Ale np wiele dziewczyn interesuje się modą i to nie tylko damską. Wielu facetów idąc kupić nowe spodnie czy koszulę bierze na zakupy partnerki nie tylko dlatego że nie wypada nie wziąć. Potrafią doradzić a żeby umieć doradzić trzeba się znać prawda?
cruel pisze: Salas, pitolisz. Ogromna wiekszosc kobiet nie ma zadnych sensownych zainteresowan i to jest fakt. Tu nie chodzi o to ze 'da sie znalezc taka ktora ma' (bo oczywiscie ze tak), ale patrzac procentowo jest dokladnie j.w.
Ale sensownych dla kogo? Dla kobiet czy dla facetów? Bo o to się tu cały czas rozchodzi. Bo to że dla Ciebie mało sensowne hobby jest faktycznie mało sensowne jest trochę kiepskim argumentem.
Tomusmc pisze: Jest w tym jednak sens. Chociażby paznokcie, one to robią z pasją tak jak my pławimy się w futbolu. I piszę serio, dla mnie 5o jest bardzo dobra droga bo raz, że mają czym zająć czas to jeszcze spotkać się z psiapsiółami. Akryle, żele, hybrydy przecież to też ciężko ogarnąć
Otóż to. Dla nas to bzdety bo nas to nie dotyczy a wystarczy spojrzeć z jaką pasją czy zaangażowaniem rozmawiają na ten temat między sobą. Podstaw teraz kilku facetów którzy dyskutują kto zasłużył na MVP Mundialu. W czym ta dyskusja jest "głębsza" od tej paznokciach?

Punkt widzenia ziomeczki, punkt widzenia.
Ostatnio zmieniony 27 lip 2018, 20:18 przez Salas11, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 lip 2018, 20:18

Salas11 pisze: Wielu facetów idąc kupić nowe spodnie czy koszulę bierze na zakupy partnerki nie tylko dlatego że nie wypada nie wziąć. Potrafią doradzić a żeby umieć doradzić trzeba się znać prawda?
No to sorry, ale facet ktory DLA SIEBIE nie potrafi kupić ciuchów jest skończonym debilem.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 27 lip 2018, 20:21

Przypominam, że tekst, który tu wrzuciłem jest tylko pastą i jest pisany w celach humorystycznych, oraz nie musi mieć faktycznego odzwierciedlenia w rzeczywistości :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”