Polscy kibice - Strona 2

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kibic idealny:

gardło i serce dla klubu
103
61%
klient fetujący w krawacie jest mniej awanturujący się
17
10%
JP, JP na 100%
17
10%
kibice w Polsce będą dopiero jak wyrzuci się kiboli mówiących wyrazy na K, P, J, C, S
23
14%
ogląda mecz tyłem do murawy
10
6%
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 10 cze 2004, 15:33

Moff pisze:
Mazurek pisze:prawa polskiego.
Tu będzie duży problem :!: Nasze prawo jest troszkę dziwne :lol: Powinno się zrobić prawo pod Policję ,a nie pod kibiców :roll: Ja chcę spokojnie i bezpiecznie się czuć na stadionie, a nie oglądać się dokoła czy nie idzie jakiś debil z ławką :evil:

Weź pod uwagę też kary dla pedofili . :evil:

Ab_OK
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ab_OK » 12 cze 2004, 0:36

Ja jestem dobrej myśli i uważam, że bijatyki i zadymy na meczach na stadionie powoli wychodzą z "mody". Jak się chcą tłuc to niech robią te swoje ustawki, a prawdziwi kibice niech czują się bezpiecznie na meczach.

Awatar użytkownika
adingh
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adingh » 12 cze 2004, 8:56

Na meczach w Anglii np. na Old Trafford to nie ma mowy o jakichś Hooliganskich wybrykach :) Tam jest kultura :P

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 12 cze 2004, 12:03

Katowice: Pobici piłkarze Legii
Tuż po golu strzelonym przez Tomasza Jarzębowskiego w 90. min na 4:2 kibice Dospelu wtargnęli na boisko. Kilku piłkarzy Legii zostało poturbowanych przez łobuzów – informuje „Życie Warszawy”.
Rozebrali katowickich piłkarzy z koszulek, spodenek, getrów a nawet butów. Legioniści salwowali się ucieczką do szatni. Łukasz Surma nie zdążył. Jeden z łobuzów uderzył go pięścią w twarz.
- Na szczęście zbytnio nie ucierpiałem, ale takie zachowanie nie ma nic wspólnego z futbolem. To skandal - nie krył oburzenia legionista.
Poturbowanych zostało jeszcze kilku piłkarzy stołecznego zespołu. Między innymi najlepszy na boisku Jacek Magiera. - Jakiś oszołom skoczył na mnie. Dostałem silny cios, ale zdołałem się zasłonić. W Katowicach panują widać takie zwyczaje - Magiera nawiązał do pobicia piłkarzy GKS za rzekome sprzedanie meczu 14 września w Łęcznej.

Hmm, chamstwo się szerzy....
:twisted:

Awatar użytkownika
olek j
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olek j » 12 wrz 2004, 18:25

Najslabszy punkt Ligi Polskiej :arrow: kIbIcE

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 12 wrz 2004, 18:35

To tak samo było w finale pucharu Polski co kibice (nie pamietam jakiego klubu) pobili i zerwali medale piłkarzom Lecha Poznań. Przeciez to jest glupota! Nienawidze takiego czegos. Takie smieci i odłamki społeczenstwa jak hooligani powinni siedziec na wysypisku i tam grac w bierki bo na piłke nie zasługuja!

Awatar użytkownika
LAZIO
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAZIO » 12 wrz 2004, 18:52

Pasztet pisze:Katowice: Pobici piłkarze Legii
Tuż po golu strzelonym przez Tomasza Jarzębowskiego w 90. min na 4:2 kibice Dospelu wtargnęli na boisko. Kilku piłkarzy Legii zostało poturbowanych przez łobuzów – informuje „Życie Warszawy”.
Rozebrali katowickich piłkarzy z koszulek, spodenek, getrów a nawet butów. Legioniści salwowali się ucieczką do szatni. Łukasz Surma nie zdążył. Jeden z łobuzów uderzył go pięścią w twarz.
- Na szczęście zbytnio nie ucierpiałem, ale takie zachowanie nie ma nic wspólnego z futbolem. To skandal - nie krył oburzenia legionista.
Poturbowanych zostało jeszcze kilku piłkarzy stołecznego zespołu. Między innymi najlepszy na boisku Jacek Magiera. - Jakiś oszołom skoczył na mnie. Dostałem silny cios, ale zdołałem się zasłonić. W Katowicach panują widać takie zwyczaje - Magiera nawiązał do pobicia piłkarzy GKS za rzekome sprzedanie meczu 14 września w Łęcznej.
to jest juz załosne :!: :!: i jeszcze chyba taki incydent był tez w GKS -ie
juz nie pamietam w jakim meczu ale napewno było :evil:

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 12 wrz 2004, 21:33

mnie już żadne wybryki pseudokibiców nie zdziwią!! zachowuja sie oni jak buraki którym tylko zalerzy na zadymach a nie na kibicowaniu swoim klubom :!: bedzie sie tak działo dopuki nie zostanie wyleczone polskie społeczeńśtwo (czyli b. długo) i nie zmienia sie rządy w PZPN :!:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 18 gru 2006, 22:16

Skończyły się tłuste lata dla chuliganów na stadionie, teraz jak mają się bić między sobą to tylko przez porozumienie się w danym miejscu, bez świadków i policji. Dobre rozwiązanie dla prawa i piłki nożnej, chuligani stoczą walkę i będą zadowoleni, że bili się jak chcieli natomiast kibice spokojnie mecz obejrzą. Oczywiście są jakieś wybryki na trybunie ale w porównaniu do lat '90-tych można nazwać to drobnym incydentem. Piłka nożna dla kibiców.

Awatar użytkownika
SlaskWroclawFan
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SlaskWroclawFan » 20 gru 2006, 21:59

Odeszlismy troche od tematu :D Temat jest o 'hoolsach' :)

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 21 gru 2006, 21:25

Co tu dużo mówić? Ze stadionów się wykruszają a jedynie umawiają się na walki po lasach, o których i tak nikt nie wie. Jedynie czytając "To My Kibice!", dowiaduję się, że po wioskach leją pikników, ale tak na poważnie kogo to obchodzi? Prasa by napisała, gdyby ktoś zginął.

Posty o oprawach i kibicach przeniesione do tematu:
http://www.swiatpilki.com/viewtopic.php?p=285759#285759

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 20 mar 2007, 20:51

Jak wiecie Pan Ziobro wprowadził sądy 24-godzinne. Według mnie bardzo dobre rozwiązanie. Na początku kibicowska Polska (chuligani) nie ogarną się z tym, ale gdy będzie kilkanaście przykładów, gdzie chuligan za wybryki dostanie odstraszającą dla innych karę to wszystko zacznie się ograniczać. Według mnie chuligaństwo na stadionach wymiera do końca (są nieliczne przypadki), więc 24 godzinne sądy będą dobiciem stadionowych bandytów (na stadionie). Według was jakie to rozwiązanie? :wink:

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 20 mar 2007, 22:53

Fishbone pisze:Jak wiecie Pan Ziobro wprowadził sądy 24-godzinne. Według mnie bardzo dobre rozwiązanie.
Jako samo w sobie jest zlym rozwiazaniem. Ciekawe skad wezma bieglego sadowego np. o 3 w nocy :roll: moja starsza jest bieglym i juz widze jak dzwonia po nia o godzinie, o ktorej ludzie cywilizowani spia. I ciekawe kto bedzie placic za dzialnosc sadow 24h na dobe-zapewne podatnicy :roll:
Fishbone pisze:Według mnie chuligaństwo na stadionach wymiera do końca (są nieliczne przypadki)
Odwazna wypowiedz. Jest bezpieczniej to fakt, ale stwierdzenie,iz chuliganstwo wymiera nie jest zgodne z prawda. O ile odchodzi sie juz od ustawek na trybunach, to chuligani ida sie lac w jakies ciemne ulice i zaulki. Co chwile sie slyszy, ze jakis kibic zostal pchniety nozem. Chuliganstwo bedzie zawsze :?

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 20 mar 2007, 23:02

Berik pisze:ustawek na trybunach, to chuligani ida sie lac w jakies ciemne ulice i zaulki. Co chwile sie slyszy, ze jakis kibic zostal pchniety nozem. Chuliganstwo bedzie zawsze :?
Gdy są to tzw. ustawki, polegające na spotkaniu dwóch grup i...no po prostu laniu się po mordach to pół biedy. Gorzej jeśli atakuje się zwykłych kibiców, a nawet ludzi zupełnie nie interesujących się piłką. A to cały czas jest normą. Zwłaszcza w większych miastach, gdzie rywalizują dwie drużyny. Chociaż nawet w mojej Bydgoszczy, gdzie Zawisza gra w IV lidze, a Polonia chyba w VI,czy tam którejś klasie to i tak leją się nawzajem i jest 'wielka rywalizacja'

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 20 mar 2007, 23:07

U mnie w okregowce klasie B czy cos tam sie leja. Iles tam lat do tylu KKS Kalisz przyjechal na mecz i ponoc siekiery nawet byly(zapewne troche bajkopisarstwa, ale nawet mi , osobie, ktora nie wiec nic o Polonii Kepno :lol: obijaly sie o uszy tego typu akcje, to pewnie cos w tym prawdy jest). Ogolnie sa mecze okregowek czy 5 ligi , czy czegos tam to pakuja sie w autobus i jada sie prac :? kurde niech te pojeby wala glowa w sciane albo niech sie sami wala po mordzie to moze sie uspokoja :?
Najdziwniejsze jest to, ze dosc czesto najnormalniejsi ludzie, z praca , rodzina biora udzial w takich rozpierduchach. :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”