Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 2901

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
37%
2
5
26%
3
1
5%
4
3
16%
Poniżej 4
3
16%
Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 981
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 31 lip 2018, 22:50

Igła słyszący dochodzące głosy z biura o jego potencjalnym transferze do Milanu.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 31 lip 2018, 22:54

Jak Igla nie pojdzie to wymiany nie bedzie. Proste.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 31 lip 2018, 22:57

Patrząc na zdjęcia i filmy to wygląda na najbardziej zadowolonego piłkarza Juve tuż po Ronaldo. Cuadrado dalej myślami przy swoim butiku, a Dybala z głową w chmurach bo nowa laseczke wyrwał której się nie wstydzi pokazywać bo to jakaś piosenkarka.

Awatar użytkownika
fekalia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 504

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fekalia » 31 lip 2018, 22:58

sci pisze: Ale tak to ty go nie obrażaj
właśnie, nie obrażaj clonera.

myślę, że do transferu jednak dojdzie. tez nie możecie się doczekać nadchodzącego sezonu? już poprzedni był świetny, ten zapowiada się kapitalnie.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8359

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 31 lip 2018, 23:03

Proszę się tu nie obrażać.

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 01 sie 2018, 0:26

Bo inaczej Kacper nie obejrzy dzisiejszego sparingu Tottenhamu, a nie Juventusu :P

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 01 sie 2018, 16:37

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 01 sie 2018, 19:14

Po przyjsciu CR7 jest moda na sprawdzanie przyrostow w Social Media, wiec dwie male ciekawostki ode mnie wynikajace z wlasnych obserwacji ;)

- na instagramie przybywa nam ok. 25tys uzytkownikow dziennie
- Luca Clemenza od momentu strzelenia bramki Benfice i oznaczenia w poscie Juventusu zyskal 24 tys. followersow ;) - w 4 dni (Favilli podobnie)

P.S jednak slabe te moje obserwacje :wink: , srednia dzienna w ostatnich 10 dniach wychodzi ok. 50 tys. wczoraj np. przybylo 104 tys. a 27 lipca - 109 tys.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 01 sie 2018, 21:52

Transfer z Milanem na ostatniej prostej. Niezadowolenie dalej spore, a mnie ta transakcja cieszy. Po pierwsze i najważniejsze klub pozbywa się Gonzo. Facet był dużą wartością w zeszłym sezonie, ale kupno Ronaldo zmienia wszystko. Ciężko mi sobie wyobrazić atak z Ronaldo, Higuainem i Dybalą. Pierwszy to wybitny indywidualista, drugi to snajper żyjący z podań a trzeci też bardziej szuka bramek niż asyst. Mam wrażenie, że zabrakłoby chemii. Natomiast jeśli Higuaina zastąpi tyrający na partnerów Mandżukić, a uzupełniać ich będzie Costa czy Cuadrado to wydaje się, że ten balans pomiędzy egzekutorami a pracującymi na nich piłkarzami jest już zachowany. Druga sprawa to wiek Gonzo. Wiadomo było, że JUVE za niego zapłacił trochę za dużo i o ile w tych pierwszych dwóch sezonach Argentyńczyk raczej spełniał pokładane w nim oczekiwania to mam wrażenie, że za rok czy dwa inwestycja w gwiazdora Napoli byłaby traktowana jako finansowa klapa. Coraz mniej by dawał, coraz bardziej by ciążył swoimi kosztami. Dobrze, że udało się tego uniknąć i całe ryzyko bierze na siebie Milan. Może się mylę, ale zeszły sezon był już lampką ostrzegawczą. Higuain dobrze pracował dla drużyny, ale on by być traktowany jako piłkarz światowego formatu musi błyszczeć w wykończeniu, a tu często zawodził. Miał problemy z dochodzeniem do okazji, częściej marnował "setki".
Natomiast wymiana Bonucci-Caldara jawi mi się jako koszt znalezienia kupca na Higuaina co po transferze Ronaldo stało się oczywistym priorytetem zarządu. Szkoda talentu Mattii, ale na teraz Bonucci jest lepszy, a klub kupując Ronaldo siłą rzeczy musi stawiać na tu i teraz. Dodatkowo jest mocny w aspekcie, który szczególnie ciążył drużynie w zeszłym sezonie, czyli w grze piłką. Ma cechy przywódcze, a to nie jest bez znaczenia gdy odeszli z klubu Buffon i Lichtsteiner. Cena też klubu nie krzywdzi. Szkoda, że nie dowiemy się jak Caldara poradziłby sobie z rywalizacją z JUVE, czy może miałby tu większe osiągnięcia niż Rugani, ale nie jest to taka tragedia jak wielu to widzi. Ostatecznie blok obronny i tak jest nieporównywalnie silniejszy bo względem zeszłego sezonu zamieniono Howedesa na Bonucciego. Gracza sympatycznego, ale bez znaczenia, na kogoś kto wielokrotnie był w mojej prywatnej trójce najlepszych graczy sezonu wśród piłkarzy JUVE. A że zdrajca? Nigdy nie miałem takiego "kibicowskiego podejścia". Rozumiem optykę, ale nie jest ona mi bliska. Zresztą uważam, że podejmujący decyzję zarząd tym bardziej nie może myśleć takimi kategoriami jak kibice i w tym ujęciu ściągnięcie Bonucciego jest tym bardziej na miejscu.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 01 sie 2018, 22:00

We mnie pozostaje żal, oczekiwanie na Caldare tyle czasu, który nie dostał nawet szansy.

Po za tym było jasne że Igłę trzeba sprzedać, a na tą chwilę Babol jest lepszy od Caldary. Dlaczego Caldara? Dlatego że jego agent mocno zadziałał w tej sprawie, do tego Rugani akceptuje granie od czasu do czasu, po trzecie chcemy zaatakować w końcu o zwycięstwo w LM. Jakby nie było finały były w 2015, 2017, czas na 2019 i zwycięstwo.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 01 sie 2018, 22:00

Niezadowolenie dalej spore, a mnie ta transakcja cieszy.
Nie tylko Ciebie.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 01 sie 2018, 22:02

Przede wszystkim myślę też, że Bonucci będzie chciał odkupić winy więc powinien dać z siebie wszystko albo i więcej bo przeciętności nikt mu nie daruje

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6553

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 01 sie 2018, 22:04

Poza tym, że miał kosę z Allegrim to jakie są te jego winy? Jakieś wypowiedzi w stronę Juve? Nie śledziłem tematu. Bo sam transfer do Milanu wiadomo w jakich okolicznościach się odbywał, mam do niego duży szacunek że postawił komfort rodziny na pierwszym miejscu.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 01 sie 2018, 22:10

Boromir pisze: Poza tym, że miał kosę z Allegrim to jakie są te jego winy? Jakieś wypowiedzi w stronę Juve? Nie śledziłem tematu. Bo sam transfer do Milanu wiadomo w jakich okolicznościach się odbywał, mam do niego duży szacunek że postawił komfort rodziny na pierwszym miejscu.
Prawdopodobne rozpieprzenie szatni od środka i cieszynka i prowokacje kibiców Juve. Odszedł 2 bardzo słabych okolicznościach i niestety ot tak nikt mu tego nie zapomni. Musi się mocno postarać żeby odzyskać zaufanie ( może to za mocne słowa) i liczę, że jest tego świadomy

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 804

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 01 sie 2018, 22:13

No i rzekome liście płacone Dybali w przerwie finału

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”