Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 1765

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 01 sie 2018, 23:19

coco pisze: no i mamy oficjał 2,8 mln rocznie, witamy i życzymy powodzenia, choć ja do końca przekonany tym ruchem nie jestem.
Kogo byś widział zamiast niego?

Podejrzewam że De Vrij i Politano nie rozpoczną sezonu w podstawie, więc będzie 3-4 nowych w pierwszym składzie.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 01 sie 2018, 23:23

Pewnie Cancelo ;)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 01 sie 2018, 23:26

orzeu pisze: Dużo bardziej Interowi się opłacało wziąć go aniżeli Cancelo.
Finansowo Inter wyszedl na pewno lepiej, ale Cancelo nie dosc, ze mlodszy to juz teraz poleczka wyzej od Chorwata moim zdaniem.

Z jednowymiarowym Vrsaljko i statycznym Candreva na prawej stronie Inter na pewno pobije jakis rekord wszechczasow w liczbie dosrodkowan. :P

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 01 sie 2018, 23:30

Sezon pokaże który z nich jest lepszy ale 40 baniek za Cancelo to jest jakiś kosmos przy warunkach wypożyczenia Chorwata.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 182

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 01 sie 2018, 23:56

Alternatywą dla Chorwata byli Darmian, Zapacosta. No i mamy wypożyczenie bez obowiązku, a grajek po dobrym mundalu i zgrany z połową Interu. :P
Więc chyba jest dobrze. Chociaż sam dzisiaj pomyślałem czemu nie spróbowali powalczyć o tego Ariasa.

Mam nadzieję, że przez "zamieszanie" z Modriciem, nikt nie zakosi nam Vidala. :naughty:

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1488
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 02 sie 2018, 8:09

Zico_FCI pisze: Kogo byś widział zamiast niego?
od samego początku chciałem Florenziego, który jest topowym graczem, co oglądałem w akcji Vrsalijko czy to w Atletico czy w kadrze, to wiecznie spóźniony, chamskie faule. Ratowało go to że jest zadziorny i nie odpuszcza, natomiast innych walorów to ja u niego nie dostrzegam. Na mundialu w jego wykonaniu podobał mi się tylko półfinał, tam rzeczywiście wszedł na wyżyny, a na finał wrócił z formą o której wspomniałem. Nie widzi mi się ten transfer Chorwata, ma czystą kartę, jest graczem Interu więc trzeba go wspierać, jednak uważam że jego transfer to najsłabszy ruch Interu w tym mercato.

Teraz jeszcze słówko odnośnie Modricia, to wszystko brzmi jak SF, ciężko w to uwierzyć że takie coś może się wydarzyć. Raczej nikt z nas nie wierzy w taki obrót sprawy że najlepszy pomocnik Realu trafi do Interu, jednak ma odbyć się decydujące spotkanie pomiędzy Modriciem a Perezem, i jeśli Chorwat powie że chce odejść, to Inter ma być jego pierwszym wyborem. Niby brzmi nieprawdopodobnie, ale czymże jest futbol bez marzeń ?

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 912

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 02 sie 2018, 8:29

Tak bez napinki, ale czemu Modric miałby przejść do Interu?
Sportowo znajdzie 10 lepszych klubów, jeśli zdecyduje się odejść z Realu.
Jeśli miałby się kierować swoimi sympatiami klubowymi, to chyba bliżej mu do Milanu (którego od dzieciństwa był fanem) niż do Interu?
Aspekt braku LM moim zdaniem nie ma znaczenia, wygrał właśnie 3 razy z rzędu LM, więc nie będzie mu jej brakować raczej, a w Interze nic więcej niż udział w LM go też nie spotka, więc różnica niewielka.
Trochę szkoda,że nie ma żadnych plotek łączących go z Milanem obecnie, tym bardziej, że Inter po przyjściu Vidala ma pomoc przepakowaną trochę, w odróżnieniu od Milanu.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 02 sie 2018, 8:38

Nebula RN pisze: Tak bez napinki, ale czemu Modric miałby przejść do Interu?
nie wiem, nie znam szczegółów, ale jednym ważnym aspektem może być kolonia Chorwatów w Interze, mógłby tu grać z Perisiciem, Brozoviciem i Vrsalijko, w żadnym innym klubie nie ma tylu graczy z reprezentacji Chorwacji.
Nebula RN pisze: Sportowo znajdzie 10 lepszych klubów, jeśli zdecyduje się odejść z Realu.

na obecną chwilę to może nawet z 15 takich klubów by się znalazło, jednak popatrz w jaką stronę zmierza Inter, jest dobry trener, coraz lepszy skład, potężny właściciel, który w następnych latach będzie jeszcze potężniejszy poprzez globalizację, piłkarze to czują i kibice również, czego efektem jest wyprzedanie wszystkich karnetów i największa frekwencja w Serie A, Inter zmierza w naprawdę dobrą stronę.

Modrić wygrał już wszystko co mógł w piłce klubowej, może chce poszukać czegoś nowego bo wie że młodszy nie będzie, a gdzie mu będzie lepiej niż w Serie A, gdzie jego poprzednicy jak Pirlo grali na wysokim poziomie do 36 lat ? Chyba tylko tak można tłumaczyć ten transfer, dla mnie nadal wydaje się on abstrakcją, ale po cichutku można marzyć :wink:

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 912

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 02 sie 2018, 8:50

coco pisze:
Nebula RN pisze: Tak bez napinki, ale czemu Modric miałby przejść do Interu?
nie wiem, nie znam szczegółów, ale jednym ważnym aspektem może być kolonia Chorwatów w Interze, mógłby tu grać z Perisiciem, Brozoviciem i Vrsalijko, w żadnym innym klubie nie ma tylu graczy z reprezentacji Chorwacji.
Teoretycznie w Milanie mamy obecnie 2 Chorwatów, więc też niemało :)
Nebula RN pisze: Sportowo znajdzie 10 lepszych klubów, jeśli zdecyduje się odejść z Realu.
coco pisze:
Nebula RN pisze:
na obecną chwilę to może nawet z 15 takich klubów by się znalazło, jednak popatrz w jaką stronę zmierza Inter, jest dobry trener, coraz lepszy skład, potężny właściciel, który w następnych latach będzie jeszcze potężniejszy poprzez globalizację, piłkarze to czują i kibice również, czego efektem jest wyprzedanie wszystkich karnetów i największa frekwencja w Serie A, Inter zmierza w naprawdę dobrą stronę.

Modrić wygrał już wszystko co mógł w piłce klubowej, może chce poszukać czegoś nowego bo wie że młodszy nie będzie, a gdzie mu będzie lepiej niż w Serie A, gdzie jego poprzednicy jak Pirlo grali na wysokim poziomie do 36 lat ? Chyba tylko tak można tłumaczyć ten transfer, dla mnie nadal wydaje się on abstrakcją, ale po cichutku można marzyć :wink:
Oczywiście sportowo Inter idzie do przodu (nie do przecenienia jest pomoc De Vrija w ostatnim meczu z Lazio, bo bez LM zapewne byłoby trudniej) i na chwilę obecną jest zespołem lepszym niż Milan, no ale ta różnica nie jest kolosalna, a przed Milanem być może też lepsze czasy.
Więc w takim wypadku, jakby chciał sobie juz spokojnie pokopać piłkę we Włoszech z kolegami z reprezentacji, to Milan wcale mu nie oferuje dużo mniej, a jednak jest w jakimś tam stopniu klubem, z którym się kiedyś utożsamiał (chociaż pewnie przeceniam tę kwestię i dla samego Modrica nie ma to znaczenia).

Zobaczymy jak to się rozwinie.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 02 sie 2018, 9:02

Luca nie odejdzie z Realu w tym okienku więc takie dywagacje nie mają większej wartości. Sam klub po odejściu Ronaldo nie będzie chciał oddać kolejnego lidera, co innego za rok.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2401
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 sie 2018, 9:04

Tak od innej strony. Załóżmy, że Modrić chce transferu i Real zgadza się podjąć rozmowy (założenia śmiałe i mało prawdopodobne).

Skoro Inter miał problem, by kupić Cancelo i nie był w stanie dojść do porozumienia z Valencią, skąd miałby wziąć pieniądze na dużo droższego Modricia? Real mógłby chcieć pieniędzy podobnych do uzyskanych z transferu Ronaldo.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 801

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 02 sie 2018, 9:06

Co by nie mówić został MVP MŚ także cena za niego jeszcze poszła by w górę. Ale po transferze Ronaldo, powrocie Bonucciego i kupowaniu 16-17 latków za dziesiątki milionów to już mnie chyba nic nie zdziwi

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2341

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 02 sie 2018, 9:14

Kluchman pisze: Skoro Inter miał problem, by kupić Cancelo i nie był w stanie dojść do porozumienia z Valencią, skąd miałby wziąć pieniądze na dużo droższego Modricia? Real mógłby chcieć pieniędzy podobnych do uzyskanych z transferu Ronaldo.
z tym 'duzo drozszym' od cancelo to bym nie szarzowal. portugalczyk poszedl w koncu bodaj za 40 mln i euro, a modric ma 33 lata i to coraz czesciej w jego grze widac. inna sprawa, ze temat transferu istnieje zapewne tylko w prasie

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 02 sie 2018, 9:16

Kluchman pisze: Skoro Inter miał problem, by kupić Cancelo i nie był w stanie dojść do porozumienia z Valencią, skąd miałby wziąć pieniądze na dużo droższego Modricia? Real mógłby chcieć pieniędzy podobnych do uzyskanych z transferu Ronaldo.

wypożyczymy z opcją wykupu jak się sprawdzi :ozob: :P

jeszcze co do Cancelo, Inter musiał go wykupić do końca czerwca, wtedy nie miał środków, dlatego musiano z niego zrezygnować, to samo tyczyło się Rafinhi. Wtedy Inter był na musiku, a teraz Inter może a nie musi.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 182

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 02 sie 2018, 9:20

Inter nie mógł kupić Cancelu bo musiał do końca czerwca zamknąć bilans na plus 45mln.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”