FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2367

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 07 sie 2018, 8:00

Deco xD mi do głowy przychodzi Van Bommel.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 07 sie 2018, 13:26

Marotta by sie nie powstydzil takiej oferty. :D

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 08 sie 2018, 14:11

Ta oferta to trolling Mourinho, lub desperacka próba pozbycia się Gomesa
West ham ponoć jest zainteresowany portugalczykiem ale na zasadzie wypożyczenia
Z kolei Paco miałby trafić do Watford, wypożyczenie na 2 lata i obowiązek(?) wykupu

btw Spekuluje się że tak miała by wyglądać 11 na Supercoppa z Sevillą
4:3:3
Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Jordi Alba; Sergio Busquets, Arthur, Rafinha; Messi, Munir i Dembélé
Ewentualnie Cillesen zamiast Ter Stegena

WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1596

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 11 sie 2018, 15:16

Dembele? Niby z jakiej racji? Prędzej Malcom.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 12 sie 2018, 12:01

Kto wymyślił, zadecydował o tym żeby mecz rozgrywać w Tangerze?

Awatar użytkownika
fillion
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1158
Kibicuję: FC Barcelona Holandia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fillion » 12 sie 2018, 12:24

stary rupieć pisze: Kto wymyślił, zadecydował o tym żeby mecz rozgrywać w Tangerze?
Prezes federacji Rubiales.

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2742
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 15 sie 2018, 16:37

Vidal dla BarcaTV :

- Nigdy nie miałem jeszcze okazji, żeby zagrać na Camp Nou, czułem się niesamowicie, kiedy po raz pierwszy wszedłem na murawę. Mam nadzieję zdobywać tutaj gole i czuć się doceniony przez kibiców.

- Nie mogę się doczekać, aż zaczną się mecze, chcę już przebierać się w tej szatni.

Chyba jeden z niewielu piłkarzy, który nie powiedziała, że marzył od zawsze o Barcelonie i grze dla niej. Plus dla niego za to. No chyba że gdzieś wcześniej to wspomniał, a przeoczyłam. Mdli mnie już od tego i nie tylko w kontekście Barcy ...

h1893230
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 248

Post Wyświetl pojedynczy post autor: h1893230 » 16 sie 2018, 8:27

Preseozn zamkniety wygranym superpucharem Hiszpanii i wczoraj z Boca na dowidzenia 3-0.

Kto zwyciezca preseoznu. Odpowiedz moze byc tylko jedna: Rafinha. Moze poza meczem z Sevilla, w kazydm innym gral albo dobrze albo wrecz swietnie. Bardzo bym chcial zeby zostal taki pilkarz to skarb, nienaganny technicznie - podasz mu pilke wiesz ze nie odbije mu sie od piszczeli, potrafi rozgrywac, i na dokladke strzelic gola z dupy.
Kto przegranym? Paco Alcacer zdecydowanie nr1. Nigdy to nie byl pilkarz na Barce, oby odszedl jak najszybciej.

Z nowych pilkarzy dobrze w USA wygladal Arthur, jednak juz dwa ostatnie mecze nie byly tak blyskotliwe. Malcom, coż, ciezko mi cos o nim napisac. Nie mam wyrobionej opini. Strzelil dwa gole ale dobre zagrania przeplata zlymi. Lenglet z Sevilla zagral bardzo slaba 1.polowe, poza tym pokazuje ze ma swietne wyprowadzenie, i takie że tak powiem, piqueowskie podanie - takie przez dwie linie.
Z juniorow najbardziej w USA podobal mi sie Miranda i Monchu - ten pierwszy najwiekszy hiszpanski talent lewej obrony, drugi dla mnie najlepszy pomocnik z Barcelonie B - chociaz to jeszcze Juvenil A. Mocno promowany Riqui Puig zupelnie mnie nie przekonuje.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2341

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 16 sie 2018, 8:44

z rafinha jest ten problem, ze jest zbyt podobny pilkarsko do messiego, przez co nigdy na camp nou znaczacej roli pelnic nie bedzie. przy argentynczyku na boisku nominalna pozycja rafy, czy prawy ofensywny pomocnik nie istnieje. nie ma zadnego przypadku, ze rafa blyszczy w sparingach, w ktorych leo zazwyczaj nie wystepuje i gasnie jak pet w meczach oficjalnych, gdzie dzieli z nim boisko. sam zreszta wspomniales, ze jedynym slabym meczem rafinhi w presezonie byl superpuchar hiszpanii. dziwie sie natomiast, ze po niezlym sezonie w interze i tak imponujacym presezonie nie ma po niego kolejki chetnych

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 16 sie 2018, 9:10

Gamper za nami, Boca jest odprawione a ja ma po tym meczu zły humor
Barca niby zrobiła dobre(bardzo) transfery i co z tego skoro Valverde moim zdaniem ustawił piłkarzy od czapy
Malcom na lewej stronie, gol i nic poza tym de facto, poza grą, źle się czuł w tłoku po tamtej stronie, dużo piłek tracił, nie wracał do defensywy
Dembele z plaży z Sevillą wyglądał tam o niebo lepiej brazylijczyk się męczył
Jeśli to by było Alves to Barca by grała w 10 i potwornie męczyła bułę

Coutinho bliżej prawej strony w drugiej linii. Jedyny plus że był blisko Messiego i mogli razem pograć, nie licząc tego miał krótki postronek przez ustawienie go po tamtej stronie, jeden groźny strzał, fajnych podań nie pamiętam

Że niby tak to ma wyglądać w tym sezonie ? Oby nie

Druga linia to była ruina wczoraj, z Busquetsem by było lepiej, ale on zrobił kilka takim błędów w defensywie z Sevillą, ze głowa mała

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2865

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 16 sie 2018, 9:33

Ilka pisze: Vidal dla BarcaTV :

- Nigdy nie miałem jeszcze okazji, żeby zagrać na Camp Nou, czułem się niesamowicie, kiedy po raz pierwszy wszedłem na murawę. Mam nadzieję zdobywać tutaj gole i czuć się doceniony przez kibiców.

- Nie mogę się doczekać, aż zaczną się mecze, chcę już przebierać się w tej szatni.

Chyba jeden z niewielu piłkarzy, który nie powiedziała, że marzył od zawsze o Barcelonie i grze dla niej. Plus dla niego za to. No chyba że gdzieś wcześniej to wspomniał, a przeoczyłam. Mdli mnie już od tego i nie tylko w kontekście Barcy ...
Bo piłkarze dzisiaj to szmaty.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 16 sie 2018, 9:34

nie no wczoraj to byly sklady wymieszane, zeby w obu polowkach kibice mogli wazniejszych graczy poogladac, sugerowalbym sie wiec ustawieniem taktycznym

h1893230
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 248

Post Wyświetl pojedynczy post autor: h1893230 » 16 sie 2018, 10:22

grzegorzfcb pisze: Że niby tak to ma wyglądać w tym sezonie ? Oby nie
Innego zdania jest trener Boca: "To bylo barbarzynskie* doswiadczenie. W przygotowaniu fizycznym nie widziałem róznic, ale oni mieli na boisku graczy o wielkich umiejetnościach technicznych. Rafinha ma taką technikę ze czasami nie możesz nic zrobić." :)
* dla niekumatych: trenerzy nazwijmy to, z poludnia, lubia uzywac takich kolorowych zwrotow :)
moody90 pisze: z rafinha jest ten problem, ze jest zbyt podobny pilkarsko do messiego
To nie jest problem, to zaleta. Co jest najwieksza silą druzyny pilkarskiej? Ze druzyna ma schematy w grze. I co kluczowe: ze te schematy sa powtarzalne. Wiec tymbardziej majac pilkarza tak podobnego do Messiego nalezy miec go w kadrze. Duzo sie mowi ze Messi w tym sezonie otrzyma wiecej odpoczynku, wiec tu po prostu trzeba miec kogos kto pozwoli schematy utrzymac.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 16 sie 2018, 10:25

piszac 'problem' mialem na mysli oczywiscie perspektywe samego rafinhi. ja jako kibic nie mam nic przeciwko, zeby w odwodzie miec takiego gracza, ale liczyc na regularna gre nie ma co, a 25 roczek leci, wiec nie wiem czy kolejny sezon na lawie to szczyt jego marzen

Awatar użytkownika
fillion
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1158
Kibicuję: FC Barcelona Holandia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fillion » 16 sie 2018, 21:02

Marlon trafia z Barcelony do Sassuolo za 6mln+50%ze sprzedaży chyba że Brazylijczyk rozegra 50spotkan w nowym klubie to doplacaja6mln.

Wydaje się że Abidal ogarnięty koleś na stanowisku. Sprzedali zbędnych piłkarzy +Paulinho i za tą kasę kupili Arthura,Lengleta,Malcolma i Vidala.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”