Photoshop - pytania - Strona 17

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
k@li
Visca el Barca!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: k@li » 03 paź 2005, 11:46

adriano100 pisze:moze tu mi ktos napisze !! jak mozna zmienic rozszerzenie siga ?? bo nie moge wkleic tutaj . jak wklejam do painta przez print screen to sa jakies dziwne kolory . acha dlaczego moje sigi tyle waza ??
Ja rozszerzenia zmieniam w irfanView, otwierasz obrazek w tym programie poczym dajesz zapisz jako (i tam wybierasz jakie chcesz rozszerzenie np. jpg, gif itp.) no i gotowe...

A co do "wagi" Twoich sigów to teakże można je "odchudzić" w irfanView ale stracą one na jakości... można tez to łatwo zrobić w photoshopie, dajesz "save for web" no i tam zmniejszasz jakośc i gotowe!
Matizz pisze:ee nie obraż sie ale jak wlaczylem to mi avast wyskoczyl ze jest trojan...
No zapomniałem napisać że bez SP2 się tam nie wybieraj :lol: , fajna stronka, jest tam dużo cracków i seriali ale trzeba umieć szukać...
Pozdro.

Awatar użytkownika
adriano100
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adriano100 » 03 paź 2005, 15:52

dzieki k@li :D

Awatar użytkownika
adriano100
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adriano100 » 03 paź 2005, 15:56

mój pierwszy sig i jak ??

nie pisz posta pod postem
Załączniki
adrianosig.jpg
adrianosig.jpg (14.87 KiB) Przejrzano 921 razy

Awatar użytkownika
Maro juve
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maro juve » 03 paź 2005, 16:08

Praca bardzo ładna i wlaśnei tu jest moje pytanie, ale do wszystkich grafików na tym forum, jak zrobić jakeiś fajen tła pod siga czy też Avatara, jakie tutaj zdjęcia mieszać, a może szukąc gotowych, czy też może robić własne gradientem, paskami bo zawsze mi tło wychodzi nijakie. Zawsze również miałem problemy z połączeniem dwóch zdjęć obok siebie, bo niewiedziałem, jak dyskretnie ukryć granice mędzy zdjęciami.

Oto jedna z moich prac, od razu reklama pewnej strony ;) :

Obrazek

http://www.klasaiij.xt.pl/logo.jpg

Matizz
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matizz » 03 paź 2005, 16:50

A czy mzoan skads sciagnac pełna wersja fotoszopa 7.0 ? jak ktos ma od niego instalke moglby an rapid dac ?? zgóry thx ;] bo teraz korzystam z 6.0 a tam pędzi nie da się zainstalować ;(

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 03 paź 2005, 17:36

Proszę o zaprzestanie próśb w stylu "skąd mogę ściągnąć", "gdzie znajde cracka". To forum ma charakter legalny, a takie właśnie zachowanie szerzy piractwo. Dziękuję !

adriano100:
Troszkę jeszcze bardziej powinieneś zwiększyć krycie na powieleniu obiektu, a pozatym powielanie stosuje się po to, aby ukazać dynamiz postaci. Tu jest bardziej statycznie, więc to raczej nie jest potrzebne.
Za bardzo widać granice między godłem Interu a tłem, spróbuj to troche złagodzić.
I jeszcze dwie uwagi co do napisu:
1. Spróbuj poszukać jakichś ciekawszych czcionek niż te systemowe. Polecam stronke www.1001fonts.com . Tam bez problemu znajdziesz cos interesującego.
2. Napis "Adriano" zasłania i piłkarza i godło interu. Nie wiem czy ot o to konkretnie chodziło. Bo nie wiem czy chodzi o podkreślenie twojej ksywki (bądź też nazwiska piłkarza) czy o podkreślenie twojego kibicowania danemu klubowi. Jeśli to drugie to napis powinien być znacznie mniejszy i nie zasłaniać niczego.
Maro juve:
Tylko jedna drobna uwaga:
ZA DUŻO tam tego wszystkiego i zauważ, że w jednym miejscu nakłada sie na siebie trzech piłkarzy (pod Lampartem dokładnie) Moją radą byłoby troszkę powyrzucać stamtąd.. ale to może być tylko moje wrażenie bo lubię minimalizm :)

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
adriano100
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adriano100 » 03 paź 2005, 20:07

a gdzie trzeba wkleic sciagniete czcionki ??

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 03 paź 2005, 20:19

@Adriano100:
Jeżeli używasz Windowsa i instalowałeś go w domyślnym katalogu to:

C:\Windows\Fonts

Awatar użytkownika
adriano100
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adriano100 » 03 paź 2005, 20:33

dzieki !! :lol:

Awatar użytkownika
adriano100
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adriano100 » 03 paź 2005, 21:00

jak obrocic herb jak ma to np Miko77 na poprzedniej stronie w podpisie ??

juz raz prosilem. 1 WP za post pod psotem

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 03 paź 2005, 22:20

na poprzedniej stronie w podpisie
Zauważ, że każdy ma inaczej podzielone posty na stronie i można sobie ustawić "Wyświetl posty z ostatnich: 1 dzień" ja mam właśnie tak zrobione i następnym razem nie będę szukał :P Rozumiem, że Ci chodzi o:
Obrazek (proponuje abyś także w ten sposób umieszczał pytania ;) )

Ok to tak: Jak otworzysz baner w Photoshopie i wybierzesz z menu obiekt, który tak chcesz transformować to wybierz z menu po lewej Move Tool lub po prostu wciśnij V. Następnie na górze zaznacz fajką "Show Bounding Box" i wokół Layera powinna ci się taka "ramka pokazać. Klikasz gdzieś wewnątrz niej Prawym Przyciskiem Myszy.W menu kontekstowym (po kliknięciu prawym przyciskiem myszy) wybierasz pozycje Perspective i łapiąc i przeciągając za te małe kwadraciki w bokach dowolnie transformujesz obiekt. Tam jest jeszcze szereg innych udogodnień przy tego typu pracy o których się tu już nie będę rozpisywał. Używając sam do tego dojdziesz :)
Powodzenia :twisted:

EDIT:
Zapomniałem dodać, że jeszcze musisz zainteresować się tym kółkiem na środku layera, który edytujesz. W zależności jak zmieniasz jego położenie zmienia się punkt odniesienia, więc zmienianie jego położenia jest wręcz niezbędne, aby uzyskać efekt jak w sigu wyżej.

Awatar użytkownika
adriano100
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adriano100 » 04 paź 2005, 21:37

Moje dwa sigi .. jak ktos chce niech bierze . Wiem ze ciągla ta sama czcionka ale nie mam takiego folderu jak fonts wiec mam ciagle ta sama .. Do Moda: sorki za 2 pod rzad ale wcisnelo mi sie przypadkowo

Awatar użytkownika
k@li
Visca el Barca!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: k@li » 05 paź 2005, 9:10

adriano100 pisze:Moje dwa sigi .. jak ktos chce niech bierze . Wiem ze ciągla ta sama czcionka ale nie mam takiego folderu jak fonts wiec mam ciagle ta sama .. Do Moda: sorki za 2 pod rzad ale wcisnelo mi sie przypadkowo
ojojoj, nie łądne te sigi, tak naprawde są bleeeeeee.. :hardkor2: no ale to Twoje początki więc nie ma co tu obiektywnie oceniać jak narazie... no ale pierwszą moją radą jest zastanowienie się nad jakimś konkretnym tłem, weź sobie ściągnij jakieś fajne pędzle, pokombinuj troche z diltrami, potem zmien coś w stylu barwy, kiedy Ci juz wyjdzie jakies fajne tło postaraj się ładnie i dokładnie wymazać herb czy piłkarza, tak żeby nie było takich ostrych krawędzi [wiesz chyba o co chodzi nie!?] potem dodaj powielenie albo outer glow [blask zewnętrzny], pokombinuj z opacity [przezroczystość] zrób jakiąś ładną ramkę. Moją następną radą jest ściuągnięcie sobie jakiś fajnych czcionek [pisałeś że nie posiadasz folderu fonts - co jest niemożliwe :P ] C:WINDOWS\FONTS tam wklejasz czcionki, potem gdy już napiszesz jakiś text spróbuj go jakos zbajerować, ja polecam Ci outer glow [blask zewnętrzny] oraz stroke [ramka] no i jak się zastosujesz do moich rad to myslę że powinny [jak się oczywiście zmotywujesz i przyłożysz] wychodzić Ci fajne sygnaturki. Powodzenia...
Pozdrawiam.

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 05 paź 2005, 15:25

ja mam takie pytanie, jak zrobić taki efekt jak logo na (mam nadzieje że nie zostanie to uznane jako spam) www.arsenal.net.pl że całość jest taka niebieska?? fajnie to wygląda :wink: wie ktoś??

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 05 paź 2005, 15:33

ctrl u ------> pojawi sie okienko w ktorym mozesz sobie zmieniac kolorystyke

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”