komentarz i analiza wyników ligi polskiej 2005-2007 - Strona 4

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Zablokowany

Kto zostanie mistrzem ?

BOT GKS Bełchatów
14
30%
Zagłębie Lubin
20
43%
Kolporter Korona Kielce
3
6%
Legia Warszawa
8
17%
Wisła Kraków
2
4%
ktoś inny ...
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 13 wrz 2005, 15:26

piwus pisze:Krzysztof Jarzyna napisał:
Dembinskiego, Wasilewskiego, Bieniuka, Grzybowskiego, Bartczaka czy Simra

A Korona ma Hernaniego, Piechnę i Bronowickiego...tfuuuu Golańskiego się znaczy, nie wiem o czym myslalem . Ci zawodnicy, to ligowi średniacy

A co ma Korona do Amici bo nie łapie ?? jakby jescze Krzysztofff był z Kielc ...
Pozatym prawei zawsze ktos z Korony jest w 11 kolejki . A co do Golańskiego i Hernaniego to ten pierwszy mnie zawiódł w meczu z Wisłą , jescze chyba nie wrócił do formy . A Hernani zaczyna grać troche za brutalnie szczególnie we własnym polu karnym ...

Awatar użytkownika
fala
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fala » 17 wrz 2005, 0:12

Mecze 7 kolejki piłkarskiej ekstraklasy .
Pogoń - Legia 2-2
Odra - Górnik Ł
Groclin - Arka
Cracovia - GKS B.
Polonia - Wisła
Lech - Górnik
Wisła P - Amica
Zagłębie - Korona

Pogoń - Legia był meczem który rozpączął rywalizacje w 7 kolejce ekstraklasy . Mecz miał pokazać ambicje Legii i wiarę Pogonii w wyższe cele niż środek tabeli .Mecz ułożył się po myśli Legionistów , którzy prowadząc 2-0 mogli liczyć na kolejne 3 punkty pod wodzą Wdowczyka .
Prezes Pogoni jak również kibice zastanawiali się jak pokaże się gwiazda szczecińskiej Pogoni Claudio Milar , który po ostatnich meczach był krytykowany w mediach .Claudio nie zawiódł strzelając bramkę na 1-2 , która dała nadzieję na osiągnięcie korzystnego rezultatu . Był to jeden z ważniejszych meczy dla Milara , który dzięki absencji kilku podstawowych zawodników udowodnił , że nadal mogą liczyc na niego w Pogoni, była to jego pierwsza bramka w tym sezonie .
Mecz przyjaźni zakończył się wynikiem , który z przebiegu gry nie powinien krzywdzić zadnej z drużyn .
Weekendowe mecze zapowiadają się bardzo ciekawie , więc zachęcam kibiców , którzy będą świadkami spotkań swoich drużyn do komentowania meczy .Napewno nie będzie nudno , bo wielu kibiców będzie interesować postawa naszych eksportowych klubów , czyli Wisły i Groclinu na ligowych boiskach . Liczę że nie braknie emocji na wszystkich stadionach i będzie co komentować .
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 25 wrz 2005, 18:34

Kolejka 8
Amica Wronki 3:1 (2:1) Zagłębie Lubin
Legia Warszawa 1:0 (1:0) Polonia Warszawa
GKS Bełchatów 0:3 (0:1) Odra Wodzisław
Wisła Kraków 5:1 (2:0) Lech Poznań
Groclin Grodzisk 4:1 (3:1) Cracovia Kraków
Górnik Zabrze 4:0 (0:0) Wisła Płock
Górnik Łęczna 0:1 (0:0) Pogoń Szczecin
Arka Gdynia 0:2 (0:2) Korona Kielce

Amica Wronki 3:1 (2:1) Zagłębie Lubin
Zwycięstwo Amici , ale Zagłębie miało swoje szanse Szczególnie w połowie przewaga Zagłębia ale to Amica była bardziej skuteczna .

Legia Warszawa 1:0 (1:0) Polonia Warszawa
Mimo ze Legia miała przewage , to jednak sędzia im bardzo pomógł , karnego nie było . Remis byłby najsprawiedliwszy . Polonia troche pechowo straciła teraz punkty i tydzień temu z Wisłą

GKS Bełchatów 0:3 (0:1) Odra Wodzisław

Prawde powiedziawszy nie spodziewałem się tak łatwego zwycięstwa Odry .

Wisła Kraków 5:1 (2:0) Lech Poznań

Najlepszy mecz Wisły w tym sezonie . Świetny Brozek i takie są efekty . Lech na kolanach . Wisła zmierza po kolejny tytuł .

Groclin Grodzisk 4:1 (3:1) Cracovia Kraków
Cracovia zawodzi a mieli walczyć przeciez o puchary . Stsunkowe łatwe zwycięstwo Dyskoboli .

Górnik Zabrze 4:0 (0:0) Wisła Płock

Tak łatwe zwycięstwo Górnika to dla mnie niespodzianka myślałem że Wisła powalczy o 3 punkty pomyliłem się .

Górnik Łęczna 0:1 (0:0) Pogoń Szczecin

Szczęsliwe zwycięstwo gol w ostatniej minucie Ediego . Szkoda mi Górnika , na początku sezonu zespól był bardzo chwalony .

Arka Gdynia 0:2 (0:2) Korona Kielce

Tym razem Korona zagrała mniej ofenzywnie . Udało się zachowac czyste konto . Arka stworzyła więcej sytuacji ale cuż trzeba umiec je wykorzystywać. Piechna będzie królem strzelców . Arce brakuje napastników .

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2186
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 02 paź 2005, 15:20

W piątek i sobotę odbyło się 6 spotkań naszej ekstraklasy.

W najciekawszym z nich Lech pokonał Legię 1:0, bo bramce... Tomasza Iwana :shock: Piłkarze Kolejorza zagrali naprawdę znakomite spotkanie, ale to Legioniści mogli prowadzić po pierwszej połowie, gdyby którąś ze swych okazji wykorzystał Włodarczyk /ew. jakby nie przeszkadzał kolegom ;)/
Na początku drugiej połowy, za głupi faul wyleciał z boiska zawodnik Legii - Marcin Burkhardt, osłabiając tym samym swoją drużynę. Legia miała nawet kilka okazji w drugiej połowie, ale co z tego, jak najładniejsze akcje były przerywane przez głupotę kibiców przyjezdnych? :? Ogólnie bardzo ładny mecz i zasłużone zwycięstwo Lecha.

W Szczecinie Pogoń zremisowała z Bełchatowem 0:0. Wynik może dziwić, jakby spojrzeć na dotychczasową formę obu zespołów, ale... Trener Bełchatowa, którego posada wisi na włosku spędził jakieś 20 lat właśnie w Szczecinie [jeszcze jakby dodać do tego sędziego, który - podobnie jak pan Kuras - jest Częstochowianinem <8)> i do tego wiecznie popełnia błędy... :roll:]. Mecz bez większych porywów, kilka ładnych akcji, ale ogólnie nic ciekawego ;)

W meczu przyjaźni w Krakowie, podopieczni Wojciecha Stawowego pokonali Arkę Gdynia 2:1. Jest to zwycięstwo niezwykle istotne dla Pasów, które jak narazie nie rozpieszczają swoich kibiców... Craxa zagrała bardzo dobry mecz, przeważając od początku spotkania. Kilka ładnych piłek wyciągnął Marcin Cabaj, chociaż ogólnie Arka zbyt wielu zagrożeń nie stwarzała /zwłaszcza w pierwszej połowie/ ;) Wynik cieszy mnie niezmiernie, nareszcie Pasy się podnoszą :)

W Warszawie Polonia podejmowała Górnika Łęczną. Kolejną drużynę, która miała wojować w tym sezonie, a jakoś zbyt ładnie się nie prezentuje... Na szczęście zawodnicy Łęcznej zwyciężyli 3:0 i nie są już na szarym końcu. Z drugiej strony martwi postawa Czarnych Koszul, które stają się - na dzień dzisiejszy - pretendentem do spadku :( Ogólnie ciężko im będzie się wybić, bo prezentują zbliżony poziom do niektórych zespołów większości zespołów dna II ligi :?

W Kielcach - być może - mała niespodzianka ;) Beniaminek pokonuje drużynę z Wronek. Drużynę, która wiecznie ma wielkie ambicje, tylko zawsze coś nie wychodzi... :? Znakomite spotkanie w wykonaniu Grzegorza Piechny, strzelca dwóch bramek /ogólnie ma ich dziewięć w dziewięciu meczach/. Amica właściwie mogła to spotkanie wygrać. Początek mieli znakomity, w końcówce również napierali, ale jednak nie wyszło... :roll: Wynik trochę nie do końca zasłużony, ale... tak już jest :D

Ostatnie spotkanie to Zagłębie Lubin - Górnik Zabrze. Było mi dane obejrzeć je od początku, do końca za co się podziwiam, bo jak widzę grę Górnika, scyzoryk mi się w kieszeni otwiera i mam ochotę wyskoczyć przez balkon :? :? A tak serio... Zagłębie powinno dokopać im z 7:0 :? Górnik nie grał nic, kompletnie nic. Po peirwszej połowie w statystykach mieli 0 strzałów na bramkę :? :? co jest dosyć wymowne :roll: :|
Ogólnie mecz mało ciekawy, bo na co tu patrzeć, jak jedna drużyna atakuje, a druga stoi :? Ogólnie jestem na nie dla Górnika Zabrze, mimo iż zawsze życzyłam dobrze tej drużynie, bo jednak to Śląsk, a ja typowe śląskie dziecko jestem /korzenie me :roll: ;)/

Czekam tylko na mecz Płocka z Wisłą Kraków, w nadzieji na kilka ładnych bramek Mistrza Polski ;)

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 03 paź 2005, 15:12

futbolowa pisze:W Kielcach - być może - mała niespodzianka Beniaminek pokonuje drużynę z Wronek. Drużynę, która wiecznie ma wielkie ambicje, tylko zawsze coś nie wychodzi... Znakomite spotkanie w wykonaniu Grzegorza Piechny, strzelca dwóch bramek /ogólnie ma ich dziewięć w dziewięciu meczach/. Amica właściwie mogła to spotkanie wygrać. Początek mieli znakomity, w końcówce również napierali, ale jednak nie wyszło... Wynik trochę nie do końca zasłużony, ale... tak już jest
A widziałaś mecz ?? Amica nie zasłużyła nawet na 1 punkt powinni się cieszyć ze przegrali tylko 2:1 . Skrót na TVN nie oddawał całej przewagi jaką miała Korona . Aczkolwiek w końcówce przycisneła Amica ale i tak na sam koniec Amice powinien dobić Kolendowicz . A wcześnej na 3:0 powinien podwyrzszyc Nowacki .

P.S troche offtopic jezzuuu ale ten program na TVN to badziwie ... skad onie tych gosci wytrzasneli ... Bednarz czy jak mu tam gdzie on się nadaje . Czekać do 23 lub 22 na TVN 24 zeby zobaczyć 90 sekundowy skrót z meczu ... Canal + rulezzz przynajmniej zapraszają gosci i mają prowadzących którzy znają sie na piłce noznej a nie nazelowanego lalusia , który gada jakies gupoty .

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 03 paź 2005, 16:53

Scyzoryk pisze:A widziałaś mecz ??
Owszem.
Scyzoryk pisze:Skrót na TVN nie oddawał całej przewagi jaką miała Korona .
A co do tego ma TVN? Nie rozumiem... :roll:
Scyzoryk pisze:Aczkolwiek w końcówce przycisneła Amica
Początek również miała bardzo dobry.
Scyzoryk pisze:jezzuuu ale ten program na TVN to badziwie ... skad onie tych gosci wytrzasneli ... Bednarz czy jak mu tam gdzie on się nadaje . Czekać do 23 lub 22 na TVN 24 zeby zobaczyć 90 sekundowy skrót z meczu ...
Cały czas nie rozumiem co do tego wszystkiego ma TVN. Swoją drogą wszyscy gadają o tym programie, a ja go jeszcze nigdy nie widziałam /wyłączając raz, jakieś 3 minuty ;)/
Scyzoryk pisze:Canal + rulezzz
Otóż to 8)

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 04 paź 2005, 15:52

futbolowa pisze:Scyzoryk napisał:
Skrót na TVN nie oddawał całej przewagi jaką miała Korona .

A co do tego ma TVN? Nie rozumiem...

To ze nie pokazał wszystkich sytuacji Korony .
Aczkolwiek w końcówce przycisneła Amica

Początek również miała bardzo dobry.
Ale sytuacji na strzelenie bramki zbyt wielu nie miała moze dogodne były 2 a Korona przynajmniej oprócz bramek z 4 jeszcze był bliskie wpadniecia do siatki . To co zrobił Nowacki wołało o pomste do nieba .

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 04 paź 2005, 15:59

Scyzoryk pisze:To ze nie pokazał wszystkich sytuacji Korony .
Nadal nie rozumiem.
Przecież ja się na żaden TVN nie powołuję, bo w ogóle tego programu nie oglądam :?
Scyzoryk pisze:Ale sytuacji na strzelenie bramki zbyt wielu nie miała moze dogodne były 2 a Korona przynajmniej oprócz bramek z 4 jeszcze był bliskie wpadniecia do siatki . To co zrobił Nowacki wołało o pomste do nieba .
Nie do końca chyba mnie zrozumiałeś, ale to już nieważne ;)
Już nie o same sytuacje mi chodziło, ale ogólnie o grę. Przez kilka pierwszych i ostatnich minut Amica naprawdę ostro cisnęła. Ale co z tego jak mają tak fatalną skuteczność :? Zresztą dla mnie to nawet dobrze, bo tej drużyny nie lubię, a Korona jest chociaż ciekawym beniaminkiem ;) :)

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 04 paź 2005, 16:02

To ze nie pokazał wszystkich sytuacji Korony .

Nadal nie rozumiem.
Przecież ja się na żaden TVN nie powołuję, bo w ogóle tego programu nie oglądam

Nie to ja na poczatku myślałem ze oglądałas to z TVN'u . I bardzo dobrze ze tego nie oglądasz . Moja babcia wie więcej o piłce niz oni w studiu .

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 04 paź 2005, 16:28

Nie to ja na poczatku myślałem ze oglądałas to z TVN'u . I bardzo dobrze ze tego nie oglądasz . Moja babcia wie więcej o piłce niz oni w studiu .
Ja się na C+ wychowałam, dlatego gardzę czymś takim. Po prostu mam już wyrobione idealy dziennikarskie i jak widzę panów z TVN-u, albo Tele5 przeraża mnie poziom ich wiedzy.
Jak się chce mieć dobry program, trzeba mieć odpowiednich prowadzących, inaczej daleko się nie zajedzie... ;)

Awatar użytkownika
fala
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fala » 04 paź 2005, 18:11

Ze spraw czysto statystycznych warto odnotować :
Pierwsze zwycięstwo Zagłębia na własnym obiekcie z Górnikiem 3-0 .
Pierwsza porażka Legii 0-1 w meczu wyjazdowym w Poznaniu gdzie przez ostatnie lata im się to nie zdarzało .
Kompleks Polonii na własnym stadionie i kolejna porażka , tym razem z Górnikiem Łęczna 0-3 dla którego było to pierwsze ligowe zwycięstwo .
Pierwsze zwycięstwo Odry w tym sezonie na własnych śmieciach 1-0 z niebylekim bo wicemistrzem Polski dla , którego była to pierwsza porażka wyjazdowa .
Trwa zła passa Arki , która po 5 remisach z rzędu , zaczęła przegrywać i porażka z Cracovią jest już 3 z rzędu .
Drugi sędzia zawieszony , tym razem padło na sędziego meczu Wisły P z Wisłą K , który fatalnie zinterpretował zachowanie Kuźby w polu karnym .

Ogólnie IX kolejka była szczęśliwa dla drużyn , które nie potrafiły się przełamać w obecnych rozgrywkach .

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 04 paź 2005, 18:14

fala pisze: Cracovią jest już 3 z rzędu

Nie 3 tylko 4 z rzędu porażka Arki z Koroną była 3 ...

Co do sędziego to bardzo dobrze bo takich karnych nie mozna gwizdać ...

Awatar użytkownika
fala
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fala » 04 paź 2005, 18:16

Jasne że 4 mój błąd . :oops:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 20 paź 2005, 21:20

11. kolejka
21. października 2005
MKS Pogoń Szczecin - Cracovia Kraków -:- 20:00
22. października 2005
Polonia Warszawa - Dyskobolia Grodzisk Wlkp. -:- 18:00
Amica Wronki - Górnik Zabrze -:- 18:00
Wisła Płock - Górnik Łęczna -:- 18:00
Lech Poznań - GKS Bełchatów -:- 18:00
Odra Wodzisław Śląski - Arka Gdynia -:- 18:00
Zagłębie Lubin - Legia Warszawa -:- 20:00
23. października 2005
Wisła Kraków - Korona Kielce -:- 14:30

Aktualna Tabela

M-ce Drużyna Mecze Punkty Zw-Rem-Por Bramki
1. Wisła Kraków 9 20 6-2-1 20-9
2. Lech Poznań 10 18 5-3-2 19-17
3. Legia Warszawa 10 16 4-4-2 12-7
4. MKS Pogoń Szczecin 10 16 4-4-2 16-13
5. Amica Wronki 10 15 4-3-3 17-12
6. Korona Kielce 10 15 4-3-3 17-14
7. Cracovia Kraków 9 15 4-3-2 9-11
8. Zagłębie Lubin 10 13 3-4-3 18-17
9. Dyskobolia Grodzisk Wlkp. 10 13 3-4-3 16-15
10. Górnik Zabrze 10 13 3-4-3 13-12
11. Odra Wodzisław Śląski 10 13 3-4-3 8-9
12. Górnik Łęczna 10 10 1-7-2 7-7
13. GKS Bełchatów 10 10 2-4-4 8-14
14. Wisła Płock 10 10 3-1-6 11-20
15. Arka Gdynia 10 6 0-6-4 7-12
16. Polonia Warszawa 10 5 1-2-7 6-15

MKS Pogoń Szczecin - Cracovia Kraków

Pogoń ostatnio dobrze sobie radzi w lidze polskiej . miala pare efektownych zwycięstw , w tym nawet to ostatnie nad Groclinem
Gdyby tak Cracovia grala jak w zeszlym sezonie to nie mieli byśmy wątpliwości kto wyjdzie gorą . Ale teraz niewątpliwie bedzie jeden z ładniejszych Spotkań tej kolejki

Polonia Warszawa - Dyskobolia Grodzisk Wlkp

Groclin ma ostatnio sporo problemow . Najpierw Odpadli z Pucharu Uefa , kilka slabych spotkań w lidze , i jeszcze teraz ta zmiana na stanowisku trenerskim . Ale za przeciwnika mają fatalnie grająca Polonie , ktora ma zaledwie 1 zwycięstwo w tym sezonie i z ich gry wynika że są 1 kandydatem do spadku , Stawiam na wygraną Dyskoboli

Amica Wronki - Górnik Zabrze

Tutaj roznie grająca Amica z slabiej ostatnio spisującym sie Gornikiem .
Kiedy gornik wygral 4-0 z Wisla Plock to myslalem ze bedzie tak dalej , ale dobra passa szybko sie skonczyla . I teraz mecz bedzie na Remis

Wisła Płock - Górnik Łęczna

Ten mecz akurat zbytnie mnie nie bedzie interesowal .
Ale wisla jest favorytem . Nie trzeba tez przekreślać szansy Leczny , ktora ostatnbio w przyzwoitym stylu zremisowala z Lechem

Odra Wodzisław Śląski - Arka Gdynia

Arka wciąż bez zwycięstwa w Lidze . W ostatniej kolejce mieli sporą szanse , lecz Bieniuk z amiki wyrownal na 1-1 w 94 minucie meczu .
Tutaj sfrustrowana Arka pewnie przycisnie Slązakow i wygra ten mecz

Zagłębie Lubin - Legia Warszawa

Rewelacja ostatnich kolejek bedzie grala na wlasnym stadionie z Legionistami . Po ostatnim sukcesie z Wislą są dobrej myśli . Lecz wszystko jednak pokaże Boisko .
Stawiam jednak na Zaglebie

Lech Poznań - GKS Bełchatów

Lech - Gks (NoComents)

Wisła Kraków - Korona Kielce

Szlagier 11 kolejki na Boiskach Polskich .
Nikt chyba nie sądzil przed sezonem że to moze być taki mecz . Ale gra tych obu zespolow teraz na to wskazuje.
Korona w przeciwieństwie do innych beniaminkow na począdku sezonu umiala nawiązać rownożędną Walke z rywalami . Ostatnio spisuje sie swietnie i zajmuje 6 miejsce w lidze .
Bardzo bym chcial żeby Kielczanie wyrali ten mecz .

Awatar użytkownika
kibic_korony
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kibic_korony » 20 paź 2005, 22:03

futbolowa pisze: W Kielcach - być może - mała niespodzianka Beniaminek pokonuje drużynę z Wronek. Drużynę, która wiecznie ma wielkie ambicje, tylko zawsze coś nie wychodzi... Znakomite spotkanie w wykonaniu Grzegorza Piechny, strzelca dwóch bramek /ogólnie ma ich dziewięć w dziewięciu meczach/. Amica właściwie mogła to spotkanie wygrać. Początek mieli znakomity, w końcówce również napierali, ale jednak nie wyszło... Wynik trochę nie do końca zasłużony, ale... tak już jest
Korona w tym meczu przewyzszala Amice o klase w kazdej formacji poza bramkarzem moze. Jesli nasi zawodnicy mieliby lepiej ustawione celowniki to nie skonczylo by sie na dwoch bramkach. Kilka kontr i duzo niecelnych strzalow Amicy to za malo na Korone. Znakomite okazje zmarnowali: Nowacki, Piechna, Kolendowicz i Bilski. Raczej Amica w tym sezonie bedzie nizej od Korony :D czyli druga :lol:

Zablokowany

Wróć do „Polska”