Kobiety ....

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2239
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Kobiety ....

Post autor: futbolowa » 24 sie 2018, 11:17

DDK pisze:
futbolowa pisze: Póki co powołujesz się na jedno badanie z amerykańskiego pisma, przeprowadzone parę ładnych lat temu - dla mnie to mało miarodajne źródło, nawet jeśli zgadzam się z większością ich wniosków. Bardziej wiarygodne jest dla mnie to, co widzę wokół
Bardziej wiarygodne jest badanie z 2000 osób, czy to co widzisz dookoła? Forum matek i ewentualnie kilkunastu znajomych? Nie można odbierać swojego otoczenia, jako odnośnik do całości społeczeństwa. U mnie wsród 100 najbliższych znajomych co 10 nosi ze sobą nóż/gaz czy coś podobnego, ale nie mogę na tym przypadku wysuwać jakichś wniosków do ogółu społeczeństwa.

No i cloner napisał bardzo dużo prawdy w ostatnim poście - aktualnie nastolatki są chyba tak pewne siebie, jak jeszcze nigdy. Ewa fb, instagrama i innych typu stron robi swoje.
Nie opieram się na swoim otoczeniu, bo to mało miarodajne. Należę natomiast np. do społeczności kilkudziesięciu tysięcy kobiet biznesu - to osoby z różnych środowisk, z różnych miejsc, o różnym statusie społecznym - i zarówno w necie, jak i na spotkaniach z nimi, widzę to, co widzę :) Wiadomo, że to też jakaś specyficzna grupa społeczna, nie mająca wiele wspólnego np. z lokalnymi matkami, ale nawet wśród matek rządzą tematy w stylu: pazury, kosmetyczki i - o zgrozo - ostrzykiwanie. Do niedawna sądziłam, że to tylko showbiznes, tymczasem nawet w mojej wiosce laski ostrzykują twarze, powiększają usta itd.

Wróć do „Hyde Park”