Kobiety .... - Strona 48

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2236
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Kobiety ....

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 24 sie 2018, 12:44

cloner pisze: Umiem, obawiam się, że Ty nie umiesz.
W którym miejscu tu jest napisane o nastolatkach-dziewczynach?
cloner pisze: Wiem o nastolatkach więcej niż Ty
Dyskutowaliśmy o nastoletnich dziewczynach i o tym, że ich nie rozumiesz, z góry zakładasz, że są głupie itd., to raz.

A dwa, że odniosłeś się bezpośrednio do:
futbolowa pisze: ja nastolatką byłam, Ty nigdy nie będziesz
A tu już jak byk masz zaznaczoną płeć ;)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8783
Kontakt:

Kobiety ....

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 sie 2018, 12:45

A ja piszę, że sam byłem nastolatkiem i 20-25 lat temu też się naśmiewano z rówieśników, tez była presja, itd.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Kobiety ....

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 24 sie 2018, 12:47

cloner pisze: A ja piszę, że sam byłem nastolatkiem i 20-25 lat temu też się naśmiewano z rówieśników, tez była presja, itd.
Presja wtedy była zupełnie inna, w innych warunkach się żyło i inaczej wychowywało dzieci.

No i dalej nie pokazałeś, gdzie stwierdziłam:
cloner pisze: I serio twierdzisz, że kiedyś, czyli te 20-25 lat temu nikt nie śmiał się z rówiesników?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Kobiety ....

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 sie 2018, 12:49

futbolowa pisze: No i dalej nie pokazałeś, gdzie stwierdziłam:
Tutaj:
A wcale nie masz pewności, że w świecie dzisiejszych nastolatków poradziłbyś sobie tak dobrze, jak Ci się wydaje. W związku z tymi wszystkimi fejsami, insta i snapami, o których wspomniał DDK, presja dobrego wyglądu, ciągłego bywania i modnego ciucha spadła także na chłopaków.
Tym zwrotem jasno przekazujesz, że kiedyś tej presji nei było, dopiero teraz ona spadla na chlopaków.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Kobiety ....

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 24 sie 2018, 12:50

cloner pisze: Tym zwrotem jasno przekazujesz, że kiedyś tej presji nei było, dopiero teraz ona spadla na chlopaków.
A co presja dobrego pokazywania się w social mediach ma do "nikt nie śmiał się z rówieśników"? :rotfl:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Kobiety ....

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 sie 2018, 12:51

To jest to samo. Jak sie nie pokazujesz to jesteś wyśmiewany. Ogarnij się.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Kobiety ....

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 24 sie 2018, 12:52

cloner pisze: To jest to samo. Jak sie nie pokazujesz to jesteś wyśmiewany. Ogarnij się.
To nie jest to samo. Nigdzie nie napisałam, że dawniej nie było obśmiewania, więc przestań wymyślać :D

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Kobiety ....

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 sie 2018, 12:53

Napisałaś że dawniej nie było presji, dopiero teraz ona powstała, a to gówno prawda. Dzieciństwo i dorastanie są podobne, teraz tylko jest era internetu.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Kobiety ....

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 24 sie 2018, 12:56

Obrazek

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Kobiety ....

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 24 sie 2018, 12:57

cloner pisze: Napisałaś że dawniej nie było presji, dopiero teraz ona powstała, a to gówno prawda. Dzieciństwo i dorastanie są podobne, teraz tylko jest era internetu.
Przed chwilą twierdziłeś, że napisałam, że nie było obśmiewania :rotfl: Weź się człowieku zdecyduj, bo trochę za bardzo się plączesz w swoich teoriach i wszechwiedzy :D

I niestety, ale dzisiaj presja jest zupełnie inna.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Kobiety ....

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 sie 2018, 12:59

Dziś dzieci muszą mieć wygląd i snapa, bo jest presja. A 20 lat temu dzieci musiały mieć Playa1, bo też były na aucie.

Czasy się zmieniają, ale zachowanie nastolatków się nie zmienia.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Kobiety ....

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 24 sie 2018, 13:04

cloner pisze: Dziś dzieci muszą mieć wygląd i snapa, bo jest presja. A 20 lat temu dzieci musiały mieć Playa1, bo też były na aucie.

Czasy się zmieniają, ale zachowanie nastolatków się nie zmienia.
Dlatego obserwujemy wzrost zachowań agresywnych i zwiększenie przemocy w szkołach?

No i nie zgadzam się, że 20 lat temu dzieci musiały mieć Playa1, żeby nie być na aucie. 20 lat temu dzieci spędzały większość wolnego czasu na dworze i miały inne rozrywki, a mody na PS jeszcze nie było.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Kobiety ....

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 sie 2018, 13:06

futbolowa pisze: Dlatego obserwujemy wzrost zachowań agresywnych i zwiększenie przemocy w szkołach?
Zwiekszenie agresji jest przez durne przepisy. Kiedyś rodzic mógł dziecko ukarać, nauczyciel też. Teraz gówno mogą. Teraz rodzic przychodzi do szkoły i robi aferę nauczycielom. Tak wygląda lewacka rzeczywistość.
futbolowa pisze: No i nie zgadzam się, że 20 lat temu dzieci musiały mieć Playa1, żeby nie być na aucie. 20 lat temu dzieci spędzały większość wolnego czasu na dworze i miały inne rozrywki, a mody na PS jeszcze nie było.
Nie musisz się zgadzac. Pewnie miałaś konsolę, więc miałas łatwo.
Ja nie miałem i czułem się wyałtowany. Tak samo z komputerami, koledzy wszyscy mieli fajne PC i grali w różne gry ze sobą, gadali o nich w szkole każdego dnia, a ja nie. Czulem się wyałtowany.

I co teraz mi odpiszesz?

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Kobiety ....

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 24 sie 2018, 13:15

cloner pisze: Nie musisz się zgadzac. Pewnie miałaś konsolę, więc miałas łatwo.
Ja nie miałem i czułem się wyałtowany. Tak samo z komputerami, koledzy wszyscy mieli fajne PC i grali w różne gry ze sobą, gadali o nich w szkole każdego dnia, a ja nie. Czulem się wyałtowany.

I co teraz mi odpiszesz?
I naprawdę mówimy o '98 roku?

Nie miałam konsoli PS i nie kojarzę nikogo, kto miał, wydaje mi się, że w tym czasie mogłam mieć Pegasusa, ale na nikim raczej nie robiło to wrażenia. PC-ta dostałam w trzeciej klasie, ale nieszczególnie z niego korzystałam. "Moda" na posiadanie kompa weszła u nas gdzieś w okolicach 2003 roku - tak mi się wydaje, że wtedy zaczęliśmy korzystać z internetu. Ale presji na tym punkcie nie było, bo i tak atrakcją było dla nas jeżdżenie do kafejek internetowych.

Z '98 pamiętam tylko podwórko, żadnego siedzenia przy kompach i podniecania się grami. A dodam, że moje towarzystwo to było głównie chłopcy, więc to nie jest tak, że dziewczynki się bawiły, a chłopcy w tym czasie grali na konsolach ;)
cloner pisze: Zwiekszenie agresji jest przez durne przepisy. Kiedyś rodzic mógł dziecko ukarać, nauczyciel też. Teraz gówno mogą. Teraz rodzic przychodzi do szkoły i robi aferę nauczycielom. Tak wygląda lewacka rzeczywistość.
I dlatego dawniej dzieciaki tak agresywnie nie lały się nawzajem? Nie widzę zależności.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Kobiety ....

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 sie 2018, 13:19

futbolowa pisze: I naprawdę mówimy o '98 roku
W 2000 rodzice mi kupili komputer, wtedy już wszyscy mieli PC w domach w mojej klasie, z mojego osiedla byłem ostatni. Niestety moi rodzice się nie znali, zrobili nam niespodziankę i kupili zwykły ze zintegrowana kartą graficzną.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”