Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 1789

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3409

Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 26 sie 2018, 22:32

My przegraliśmy z Napoli, na wyjeździe. Inter przegrał z Sassuolo i zremisował z Torino. Trochę niemiarodajne porównanie.

Awatar użytkownika
panmechiko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: panmechiko » 26 sie 2018, 22:33

Co jak co, ale ten Vrsaljko to kasztan jest. Politano fajnie, ale twarz ma jak Paris Platynov.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1512
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 26 sie 2018, 22:41

oj Spalletti Spalletti, skoro nie potrafisz wziąć drużyny za ryj, to może zrezygnuj sam. Drugi mecz nam zjebał, nie ogarniam co się stało, nie ogarniam jak Spalletti mógł nie reagować na to co się dzieje na boisku, 2 połowa to istny kryminał. Zmiana w 91 minucie, serio ? :lol2: Ja jestem zdania, że nie ma teraz taryfy ulgowej dla drużyny i dla Spallettiego, dostał kogo chciał, wzmocnił wszystkie pozycje które wymagały wzmocnienia, więc o co tu kuźwa chodzi ? Zakończyła się druga kolejka, jak na drużynę która została okrzyknięta anty Juve, - 5 po 2 kolejkach to genialny wynik, aż się zastanawiam gdzie można te punkty odrobić. Suning nie będzie trzymał nad Spallettim parasola ochronnego, zrobił swoje w zeszłym sezonie, ale Chińczycy się odwdzięczyli transferami, i to nie byle jakimi zapchajdziurami. Cierpliwość Chińczyków będzie miała swoje granice, oczywiście nikt Spalla nie wywali po 5 kolejkach, ale on już musi zacząć czuć że grunt się sypie. Znów czuję się oszukany przez drużynę, zapewne te 60 tys ludzi na stadionie tak samo, ciekawe czy dożyję jeszcze czasów gdy na bramce mojego ukochanego klubu będzie bronił prawdziwy bramkarz a nie parodysta.

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2806
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 26 sie 2018, 23:15

Serio zremisowaliscie? :lol2: :lol2: Po 1 połowie przyłączyłam twierdząc, że Inter dobije Torino, a tu taka niespodzianka :lol2: Taki potencjał drużyny tak marnowany ... Dla Juve w to graj ;)

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 27 sie 2018, 0:01

Dziewyczno nie wkurzaj bo wywiesimy karteczkę i już tutaj nie wejdziesz.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1378
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 27 sie 2018, 0:14

MaUser_FCI pisze: Ja pierdole co za [k****] [ch**] pizdy. Cały tydzień czekasz żeby sie wkurwić.
Wiesz, mogło być gorzej. z 2-0 na 2-3 na przykład :roll:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 27 sie 2018, 1:06

Napisać lekki falstart to nic nie napisać. To że start sezonu ze względu na ilość zmian i wejście liderów (kto spodziewał się Chorwatów aż w finale?) w sezon będzie ciężki to było pewne, choć nie spodziewałem się tylko punkciku na stracie. Póki co tysiące myśli w głowie i postanowienie żeby nie dać się zwariować i wierzyć w projekt, to dopiero dwa mecze i kupa grania przed Interem. Dwie rzeczy, przy mojej wielkiej sympatii do Spalla już w ubiegłym roku dość często zdarzało mu się robić dziwne zmiany i 'przesypiać' kluczowe momenty i trudno być jakoś specjalnie zaskoczonym że czasem mu się to przydarzy; dwa w ubiegłym roku na Toro zrobiliśmy 1 punkt, na Sassuolo całe zero. Okazuje się, że wydawało się dobre losowanie początku sezonu, to tak naprawdę najgorsze. Jest szansa że powtórzymy ubiegły sezon. Przynajmniej nie jest gorzej. Czarny humor.

Jak wiele razy broniłem Samira to dziś jak dla mnie obie bramki jego. Ok, Belotti może i by mu strzelił tak czy siak, ale nachuj wyszedł? Na spacer mu się zachciało? Przy drugiej mimo że taki szczur po rykoszecie to piłka płakała jak leciała, noralnie dysponowany Handa wyjąłby ją, excuse me, dupą.

Zwalnianie lub wieszczenie zmiany Spalla cały czas bardzo śmieszne. Pokazuje frustrację. Lider piłkarski i mentalny oczekiwany jak Jezus, czekamy więc na Radję, oby złapał formę choćby w klubach nocnych. Spalletti chyba w nadchodzacym tygodniu sobie nie pośpi. Skoro Radja to Chrystus, wyjazd do Bolonii jak Golgota.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 27 sie 2018, 7:33

Tak jak pisałem wcześniej Spal załatwił ten mecz. Nie wiem co im powiedział w szatni, ale w 2. połowie nie było naszych na boisku. Było źle, a Spalletti nie zareagował. Środek leży i kwiczy, Brozo i Vecino zawodzą i zero reakcji. Na ławce są Valero, Nainggolan, Gagliardini, można przesunąć do środka Asamoah, więc nie ma już usprawiedliwienia, że nie ma żadnej opcji na ławce. A jak ławka się nie podoba to wyłącznie wina Spallettiego, że zamiast Keity nie dostał kogoś do środka.

Inna sprawa to "odbudowa" Dalberta. Brazylijczyk ma jedną wielką kupę w majtkach, niestety nie nadaje się do grania niczego innego oprócz sparingów. Trzeba było zostawić Nagatomo, który umiejętności miał niskie, ale jednak był dosyć mocny mentalnie i wolałbym mieć taką opcję na ławce. Ewentualnie powalczyć o Darmiana. To też jak na razie decyzja Spala, która się nie sprawdza.

Jestem bardzo rozczarowany, ale trzeba przyznać, że 1. połowa wyglądała mistrzowsko, więc coś tam funkcjonuje. Spal ma też możliwość zmieniania jedenastki i taktyki, więc nie dopuszczam do siebie możliwości powtórzenia kryzysów z poprzednich sezonów. Czekamy na Nainggolana, który powinien wstrząsnąć tymi mentalnymi wrakami.

Aha, postawiłbym na Padelliego, to bardzo dobry bramkarz.

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 27 sie 2018, 9:46

Handa nie raz zachwycał swoim paradami ale pytanie czy takiej przeciętności jak wczoraj nie będzie z jego strony co raz więcej. Przy drugiej bramce też jakby był pewny że piłka pójdzie po długim i przez to za bardzo się przesunął i wpuścił takiego szczura. Może warto po sezonie zapolowac na jakiegos dzika typu Perin.

Jednak inna sprawa to całkowity brak reakcji drużyny na ataki Torino. No karwa, przecież tak nie można. Faktycznie, jeśli Spaletti chce czekać ze zmianą do 92 minuty to niech się zastanowi po co mu ten Lautaro był. Gościu wszedł i w której? Pierwszej albo drugiej akcji stworzył prawie setkę Icarowi.

Dalbert to nieporozumienie. Może w fifie można nim grac jeśli będzie szybki, nic poza tym.

Brak 3 pktow z Bolognia to kryminał po takim mercato .

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2884

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 27 sie 2018, 9:49

Ten Perin od nas?

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2464

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 27 sie 2018, 9:52

Perin? ok, wymiana za Skriniara.

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 27 sie 2018, 10:01

No ten od Was który po roku ławki poszuka innych wyzwań :)

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 27 sie 2018, 12:36

Zdaje mi sie, ze cosezonowy kryzys ekip Spalettiego przypadnie wlasnie na poczatek rozgrywek zamiast ich srodka jak to bylo w ubieglej kampanii. Wszystko na miejscu. :D

Awatar użytkownika
dukat4
Skład B
Skład B
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dukat4 » 27 sie 2018, 13:07

Co do meczu nie będę się rozpisywał. Reszta wszystko wyjaśniła. Nadzieja na pewno jest. Widać było w pierwszej połowie,że grać potrafimy. Natomiast poraz kolejny odpuściliśmy i zostaliśmy przyciśnięci. Drużyna, musi się nauczyć, że gra się 90 min, a nie 50. Natomiast trener musi reagować w odpowiednim momencie.
Hande uważam nadal za bardzo dobrego bramkarza. Jednak coraz częściej strzały do wybronienia lądują w siatce. Do tego pojawiają się spore błędy jak ten wczoraj. Na pewno trzeba będzie po sezonie zainteresować się kimś nowym. Nie wiem czy Perin jest odpowiedni, ale wiem, że Juve nie odda go za małe pieniądze. Szczególnie ze typek może wykorzystać nieobecność Wojtka jak ten dozna kontuzji albo będzie miał po prostu kilka gorszych występów.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 27 sie 2018, 16:28

A największym przegranym okaże się ten kto Conte u siebie zatrudni i będzie musiał nie dalej niż dwa lata później sprzątać ten burdel jaki zostawi po sobie Antonio :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”