Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2102

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
31%
Oddanie Sneijdera
1
8%
Zatrudnienie Beniteza
0
Brak głosów
Zwolnienie Xabiego
6
46%
Zatrudnienie Mourinho
2
15%
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 27 sie 2018, 12:43

Mimo iż gra Realu nie wygląda przekonująco, a początek może nie napawać optymizmem są podstawy by nie panikować.
Po mundialu zawodnicy mają zaburzony cykl przygotowawczy, potrzeba czasu i indywidualizacji by to się wyrównało.
Lote swoimi decyzjami chce pokazać, że to on tutaj rządzi i nie będzie żadną pacynką. W Madrycie taki stan rzeczy mogą wybronić tylko wyniki.

Thibaut ma kontrakt do 2024 roku. Wszyscy wiedzą, że przyszedł tu jako pierwszy bramkarz, ale skoro Keylor przebył z nami taką drogę i nie zamierza się poddawać, to można poczekać do czasu aż zacznie puszczać babole i irytować, tak jak to się działo w poprzednich sezonach i co w konsekwencji doprowadziło do ściągnięcia klasowego bramkarza. Wtedy Belg wskakuje do bramki i jeśli jest kozak to zostaje w niej na lata. Jestem przeciwny podziałowi Liga/Puchar.

Co jeszcze można zaobserwować ? Hiszpanie mają większy kredyt zaufania. W sumie ten temat na przestrzeni lat przestał być nadto istotny bo konkurencja w europejskim TOPie do tego zmusiła. Teraz widzę, że transfery życzeniowe to Odriozola i Rodrigo, zamiast Vinniciusa wchodzący Lucas Vasquez, więcej minut Nacho, Isco z pełną swobodą. W końcu trener nie obcokrajowiec, który jeszcze przed chwilą był selekcjonerem kadry.

Awatar użytkownika
dukat4
Skład B
Skład B
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dukat4 » 27 sie 2018, 23:58

Tak, więc Lunin w Leganés. Konkurencji chyba jakiejś poważnej nie ma. Jak będzie dobrze broni, to się po niego pewnie znowu zgłosza po sezonie. W Realu nie ma na razie co liczyć na grę

Plutek
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 99

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Plutek » 28 sie 2018, 1:05

Mam nadzieję że Florek odbierze naszego Mariana, perspektywa z Mayoralem przeraża, a Rodrigo bym nie chciał. Mariano wydaje się być lepszą i przede wszystkim tańszą opcją.
Spoiler:

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2461
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 28 sie 2018, 1:30

Właśnie miałem pisać i tym, że MARCA podaje te informację. Oby były prawdziwe i to smutne jak pizda okienko skończyło się chociaż w miarę pozytywnie.

Plutek
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Plutek » 28 sie 2018, 1:43

Coraz więcej hiszpańskich źródeł o tym pisze, Marianek wraca do domu. Ciesze się bardzo z tego powodu! ♥

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2402
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 sie 2018, 7:50

Mariano to nie jest transfer marzenie, ale na pewno by się przydał. Jest pracowity, szybki i ma dobre wykończenie, a to już coś. Dużo pewniejsza opcja niż Mayoral, który powinien ogrywać się w mniejszym klubie La Liga.

Ogólnie rzeczywiście sporo źródeł podaje, że Real o nim (Mariano) myśli. ABC Sevilla podalo nawet, że Jose Angel Sanchez już dzwonił do Sevilli i Lyonu, by poinformować o chęci skorzystania z opcji pierwokupu.

Wcześniej Lyon chciał za Mariano dużo więcej. Cena spadła dopiero teraz.

Inna rzecz, że Mariano nie ma obecnie nawet pewnego miejsca w pierwszym składzie Lyonu. Zdecydowanie nie pisałbym, że to lepsza opcja niż Rodrigo, ale tańsza na pewno.

Plutek
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Plutek » 28 sie 2018, 9:24

Mariano jest podstawowym zawodnikiem Lyonu, dwa pierwsze mecze tego sezonu zaczynał od początku, a w ostatnim dostał tylko kilka minut bo wcześniej się nabawił drobnego urazu na treningu. ;) I dla mnie Mariano to zdecydowanie lepszy wybór od Rodrigo, który kompletnie mnie nie przekonuje. Może nie jest to bomba jak Mbappe ale z tych wymienianych opcji w ostatnich tygodniach po Cavanim to najlepsza opcja.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6208
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 28 sie 2018, 13:23

Mnie się Mariano mega podoba, moim zdaniem to piłkarz lepszy niż się uważa. Moje ciche marzenie ;)

Plutek
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Plutek » 28 sie 2018, 13:33

Mariano to dzik, szybki, silny, pewny siebie, można powiedzieć nawet wręcz bezczelny, waleczny, potrafiący grać głową i przede wszystkim kochający ten herb. Wiadomo że nie jest to top topów, ale na pewno jest to wzmocnienie.

Plutek
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Plutek » 28 sie 2018, 15:31

Marian już w samolocie do Madrytu, a możliwym jest że poza nim wróci jeszcze jeden cantero, Mario Hermoso z Espanyolu - jest to 23 letni środkowy obrońca który śmiało może grać także na lewej stronie i miałby kosztować 15 mln. Jak dla mnie dość ciekawa opcja.

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 28 sie 2018, 15:42

Bardziej mi imponuje Perez jaki jest wierny w tym, że żadnych zakupów większych robić nie będzie. Chce Lopetegui napastnika i środkowego obrońcę? no to sięgniemy po wychowanków jacy zapewne w kontrakcie gdzieś mają zapisaną możliwość powrotu do Królewskich za stosunkowo mały pieniądz.

Nie żebym coś miał do Mariano, bardzo błyskotliwy zawodnik, potrafi czasem na boisku zrobić coś czego nikt nie jest w stanie przewidzieć. Walnie Ci w okno z dystansu, przedrybluje 2-3 przeciwników, to zakręci piłką tak, że teoretycznie nie miała prawa wejść w światło bramki a tu wlazła. Wydaje mi się, że więcej jest w stanie zaoferować niż Mayoral, to tyle. Mario Hermoso jest mi zupełnie anonimowy, więc się nie wypowiem.

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 28 sie 2018, 16:03

Nie oszukujmy się, niewiele jest na tym poziomie nielepszych opcji od Mayorala.

Awatar użytkownika
Neris
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Neris » 28 sie 2018, 16:35

Świetny transfer żeby wzmocnić ławkę i w dodatku za dobrą cenę nawet jeżeli jest to 25 milionów euro. Chyba nikt nie ma wątpliwości, że gość jest lepszy od Mayorala a w tej cenie nikogo lepszego raczej byśmy nie dostali. 120 milionów euro za Rodrigo na ławkę to byłby absurd.

Jestem ciekaw czy ktoś jeszcze przyjdzie do środka pola w roli rezerwowego. Kovacic odszedł a nikt nie przyszedł.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2402
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 sie 2018, 16:52

Tak naprawdę nie wiemy, na co stać Mayorala, bo jego ciągłość gry w Realu była żadna. Nie zagrał dużo więcej niż trochę ogonów i średnią bramek w przeliczeniu na minuty miał całkiem niezłą. Nie da się jednak zaprzeczyć, że ogony Mariano z jego sezonu, gdy był w hierarchii za Benzemą i Moratą, robiły dużo lepsze wrażenie. Jak Mayoral ogra się w lidze, to kto wie, może za rok, dwa, będzie gotów na poważniejszą szansę. Z jakiegoś powodu Lopetegui postawił go nad de Tomasem, który już sporo strzelał w seniorskiej piłce. Na razie jednak Mayoral nie jest opcją, bo nie daje żadnych gwarancji i nikt w Realu na niego nie postawi nawet jako pierwszego wchodzącego za Benzemę.

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 28 sie 2018, 19:00

Neris pisze:Jestem ciekaw czy ktoś jeszcze przyjdzie do środka pola w roli rezerwowego. Kovacic odszedł a nikt nie przyszedł.
Czytałem, że Real kontaktował się już z Tottenhamem i Eriksenem w celu zakontraktowania go w przyszłym sezonie. Ponoć te spekulacje zostały potwierdzone przez otoczenie Duńczyka. Oczywiście do momentu aż coś nie zostanie potwierdzone, to wszystko jest nadal spekulacjami. W każdym razie Eriksen to najlepsza opcja na rozgrywającego, idealny następca Modricia z kolei jak miałby Real szukać defensywnego pomocnika... N'Golo Kante. Ale nie ma co ukrywać, obojętnie który z nich, to będzie trzeba wyłożyć spore pieniądze. Eriksen też o tyle jest prawopodobny, bo Barcelona jest nim mocno zainteresowana a jak wiadomo, Real będzie chciał tu poprzeszkadzać, albo sami zakupią Eriksena albo wywindują cenę tak, by Barcelona albo zrezygnowała z transferu albo wydała ogromną ilość zasobów transferowych.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”