O futbolu na luzie... - Strona 4796

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Czy podoba Ci się zniesienie zasady o golu na wyjeździe?

Tak
27
68%
Nie
6
15%
Nie wiem
3
8%
To zależy, czy mój klub na niej skorzystał/skorzysta
4
10%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8783
Kontakt:

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 31 sie 2018, 21:04

Eeee. Wolskiego kontuzje zjadły i przez to nawet w Belgii nie błyszczał.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 31 sie 2018, 21:05

Wolskiego w głównej mierze wykończyły kontuzje, Kapustka to co innego, on zwyczajnie nie poradził sobie z tym przeskokiem z polskiej ligi do angielskiej który dla takiego piłkarza jest przeogromny. Może gdyby zamiast do Premier League odszedł do jakichś Niemiec czy Francji to jego rozwój potoczyłby się inaczej.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 31 sie 2018, 21:14

W ogole smiali sie z Rzeźniczaka, ze poszedl kopac sie po czole - ja tez sie smialem - a ten co roku gra w europejskich pucharach. :)

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1518
Kibicuję: Inter Mediolan

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 01 wrz 2018, 9:50

Były piłkarz Interu Mediolan, Geoffrey Kondogbia został bohaterem kolejnego transferu. Nie chodzi tu jednak o zamianę Valencii na inny klub, a na zmianę narodowych barw.

Mający za sobą 5 występów w reprezentacji Francji (wszystkie towarzyskie) piłkarz zdecydował, że od teraz będzie grał dla Republiki Środkowoafrykańskiej.

Na swój debiut nie będzie jednak musiał długo czekać, gdyż 9 września zostanie rozegrane spotkanie w ramach eliminacji Pucharu Narodów Afryki przeciwko Gwinei.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 01 wrz 2018, 9:56

Bohaterem okienka transferowego, zaraz za Bartkiem Kapustką, został Grosicki. Przeszedł testy medyczne w Dzbanosporze Bursasporze, po czym powiedział, że musi wykonać jeden telefon i jak wyszedł, tak widziano go tam ostatni raz.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6346
Kibicuję: 4rsenal

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 01 wrz 2018, 10:09

Grosicki to ma przede wszystkim tego agenta ultrachujowego. Najpierw miał być transfer do Burnley ale coś nie wyszło, potem przejście do rozpadającego się Hull które pół roku później spadło, a teraz nie potrafi z niego odejść. Ktoś tu powierzył karierę w [ch**] ręce ;)

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2469

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 01 wrz 2018, 10:26

Obrazek
nie zdziwiłbym się gdyby o grosika chodziło.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 01 wrz 2018, 10:37

sickstick pisze: Grosicki to ma przede wszystkim tego agenta ultrachujowego. Najpierw miał być transfer do Burnley ale coś nie wyszło, potem przejście do rozpadającego się Hull które pół roku później spadło, a teraz nie potrafi z niego odejść. Ktoś tu powierzył karierę w [ch**] ręce ;)
http://weszlo.com/2008/10/24/oto-duren- ... osickiego/
1. Podpisał lukratywny kontrakt, ale potem podpisał też inny dokument, po francusku. Zgodnie z nim uznał, że w Sionie jednak wolałby grać za darmo i nie chce dostawać od klubu żadnych pieniędzy. Mało tego – tak kocha Szwajcarię, że jeszcze do pobytu tam dopłaci. Miał więc spłacać długi, a narobił kolejnych – tym razem wisi kasę Szwajcarom. Cóż, wyczuli głupka i poprosili go o autograf. A ten nie zważając na to, co za kartki mu się podsuwa, chętnie autograł złożył (teraz jest dobry moment, żeby się z niego głośno śmiać – buahahaha).

2. Trenerzy mieli go dosyć, bo nawet jak mieszkał na terenie stadionu, to się spóźniał na treningi. Mało tego – zanotował dwie stłuczki samochodowe, co było o tyle interesujące, że nie miał prawa jazdy.

3. W ogóle nie uczył się języka. Sam Grosicki mówi tak: – Lekcje mi się nie podobały. W sali siedziało pięć osób, każda na innym poziomie. Wiedza nie wchodziła mi do głowy, więc postanowiłem zrezygnować z nauki… Na ten sam temat wypowiada się trener Sionu. Na pytanie, czy próbował wytłumaczyć Grosickiemu, czego od niego oczekuje pod względem taktycznym, odpowiada: – Z nim nie dało się dogadać, bo nie mówił w żadnym języku obcym. Po francusku nie znał ani słowa. A co najgorsze, miałem wrażenie, że on w ogóle nie chce się uczyć języka. Gdy przychodziłem do klubu, on przebywał tam już od kilku miesięcy. I nie opanował nawet podstawowych słów. Angielski? Mój angielski nie jest może perfekcyjny, ale jego wręcz tragiczny.

4. Grosicki został odesłany do zespołu juniorów, żeby nauczyć się podstaw taktyki. Bo biegał może szybko, ale bez sensu i nie w tę stronę, co trzeba. Niestety, w juniorach nie chciało mu się trenować. Teraz trenuje z ojcem w parku, w Szczecinie. To znaczy opowiada, że trenuje, bo wiadomo, że tak nie jest. Co będzie robił w styczniu, nie wiadomo. Legia ma nadzieję, że nie wróci.

5. Przez długi czas nie wiedział, dlaczego nikt go nie wstawia do składu Sionu, ani nawet nie bierze na ławkę rezerwowych. Wreszcie ktoś mu to wytłumaczył (pewnie na migi) – otóż nie zgłoszono go do rozgrywek. Ale jak jeszcze siedział na ławce, to… – Najbardziej zdziwiło mnie, że Kamil siedząc na ławce rezerwowych ciągle obgryzał paznokcie. Nie wiem, czy stresował się wynikami zespołu, czy innymi problemami, ale kilka palców miał pozaklejanych plastrami. Wyglądał jak kłębek nerwów – opowiadał Ryszard Komornicki, trener Aarau.

Jesteś pewien, że to wina agenta? :glass:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 01 wrz 2018, 10:39

Podobno chciał zapłaty z góry za dwa lata kontraktu :rotfl4: jak mu powiedzieli, że nie są w stanie zapłacić takich pieniędzy od razu to zawinął wrotki i wyszedł. Co za [k****] baran

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 01 wrz 2018, 13:06

To już koniec Grosickiego w poważnej piłce. W Hull nie pogra, nikt iny po tej akcji nawet o niego nie zapyta. sajonara turbodzbanie

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 01 wrz 2018, 13:13

Tomusmc pisze: Podobno chciał zapłaty z góry za dwa lata kontraktu
Wygląda, jakby zbierał na jakieś długi.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2469

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 01 wrz 2018, 13:21

drugi obok grosika co umoczył w getbacku to ponoc peszkin;)

Plutek
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 99

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Plutek » 01 wrz 2018, 13:27

Ale on jest żałosny. Ja pierdole...

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 693
Kibicuję: Manchester United

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 01 wrz 2018, 13:50

Liverpool przyjechał do Leocester po swoje.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6346
Kibicuję: 4rsenal

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 01 wrz 2018, 14:21

Daremnie się ogląda mecze Liverpoolu. Zero emocji.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”