Eliminacje do MŚ 2006 - Strona 18

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 05 paź 2005, 20:54

Temat juz jest jakis czas nieaktywny, wiec trzeba go uaktywic bo juz niedlugo decydujace mecze o awans do MS. :)
Zaczne od strefy CONCACAF. W tej strefie awans do MS zdobyly juz USA i Meksyk. Jest to juz finalowa grupa i tylko trzy zespoly awansuja bezposrednio na mistrzostwa. Najblizej sa pilkarze z Kostaryki. Sa na trzecim miejscu i maja az 5 punktow przewagi nad Gwatemala, ktora jest czwarta. Pozostaly jeszcze tylko do rozegrania po dwa mecze. Miedzy innymi Kostaryka - USA i Meksyk - Gwatemala juz w najblizsza sobote. Mysle ze pilkarze z Gwatemali niestety nie sa w stanie pokonac Meksyku i beda walczyc z Trynidadem i Tobago o czwarte miejsce w grupie, ktore pozwoli zagrac w barazach z piątą drużyną Azji.

Co do Azji to awans juz zapewnily sobie zespoly Arabii Saudyjskiej, Korei Poludniowej oraz Japonia i Iran. W sobote graja w barazach Uzbekistan z Bahrajnem. W srode bedzie rewanz i zwycięzca dwumeczu zagra mecz barażowy z czwartą drużyną strefy CONCACAF, o awans do MS.

W Afryce jest chyba najciekawsza sytuacja. Jest tam piec grup i tylko zwycezca kazdej grupy awansuje do MS. Wszystko rozszczygnie sie 7 października 2005, kiedy to wszystkie druzyny zagraja swoje ostatnie mecze decydujace. Dziwne jest to ze jak narazie zaden zespol nie zapewnil sobie awansu. To swiadczy o tym ze w Afryce jest wyrowanany poziom. Bardzo blisko awansu jest druzyna Togo, ktora jest liderem grupy "A" z 20 punktami. Tak samo Kamerun, ktory jest na pierwszym miejscy w grupie "C" z 20 punktami i toz za nimi jest Wyb. Kości Słon. z 19 punktami. Ciekawie zapowiada sie mecz miedzy Tunezja i Maroko w grupie "E". Tunezja jest pierwsza z 20 punktami i Maroko drogie z 19 punktami. Tunezyjczykom wystarczy remis zeby zakwalifikowac sie na Mundial.

W Ameryce Pldn. awans juz maja Argentyna i Brazylia. Bardzo blisko jest Ekwador i Paragwaj. Z tego wynika ze Urugwaj bedzie pewnie znowu skazany zeby zagrac baraze z Australia. W sobote Ekwador gra z Urugwajem, wiec to jest jedyna szansa pilkarzy z Monte Video zeby zakwalifikowac sie na MS, bo o piate miejsce walcza jeszcze Kolumbia i Chile, ktore traca tylko jeden punkt do Urugwaju.

Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 05 paź 2005, 21:49

Mnie najbardziej cieszy fakt, iż mimo, że Holendrom wystarczy tylko jeden punkt do wywalczneia sobie bezpośredniego startu w Mistrzostwach, trener Marco Van Basten, nastawił swoją drużynę na granie ofensywne...I to mi się najbardziej podoba w Holendrach..odkąd im kibicuje na poważnie..czyli grubo przed France'98..Ta wola walki..ta błyskotliwość..mmmmm..geniusze..i nawet gdy nie udało im się awansować do Korei'02 byłem z nimi..broniłem ich na każdym kroku..jak lew z ich godła walczyłem o dobre imię tej oto reprezentacji ubranej w uniformy w barwach dojrzałej(do gry na światowym poziomie), soczystej (mowa o ich grze) pomarańczy.....bo ich jest wszędzie pełno..we wszytskich najlepszych ligach świata...we wszzystkich najlepszych zespołach tego globu...i ten profesjonalizm z jakim podchodzą do swojej pracy...są po prostu najlepsi..i wierze w to , że w świetnym stylu pokonają Czechy(osłabione, ale to zawsze ten sam team) i awansują na Mundial do naszych zachodnich sąsiadów.....i mam jeszcze cichą nadzieje, że zdołają coś "ciekawego" tam wywalczyć...no bo jak z takim składem, z takim trenerem, z taką motywacją...wystarczy jeszcze tylko odrobina szczęścia..i tytuł jest gotowy..chociaż muszę powiedzieć, że wobec tak dobrze dysponowanej (normalna sytuacja) Brazylii, trudno będzie poważnie pomyśleć o tytule...
Pozdrawiam gorąco....
ORANGE POWER

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 paź 2005, 0:28

Bezpośrednie konfrontacje między Holendrami a Czechami zawsze są niezwykle emocjonujące. W potyczkach między tymi drużynami zawsze jestem po stronie Holendrów i nie inaczej będzie także tym razem. Bezpośredni awans jest potrzebny tym młodym zawodnikom jako nagroda za wspaniałą grę. Być może to osiągnięcie pozwoli im na dobre uwierzyć w siebie i wreszcie odegrać ważniejszą rolę na mundialu. Nie chciałbym, aby po raz kolejny najtrafniejszym podsumowaniem gry Oranjes było dotyczące głównie Hiszpanii (ale nie tylko) powiedzenie: gramy jak nigdy - przegrywamy jak zawsze. O styl gry podopiecznych Marco Van Bastena nie trzeba się obawiać. Holendrzy efektowny styl gry mają we krwi niczym Brazylijczycy.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 06 paź 2005, 13:41

Ja wrecz odwrotnie zawsze jestem po stronie reprezentacji Czech!!!
Poza tym pomaranczowym zawsze sprzyja szczescie i tyle, wogole nie lubie reprezentacji Holandii (a w szczegolnosci holenderskiego teamu -->AJAXu)
Szczesie Holnadii w meczach z Czechami:
:arrow: Colina i jego karny z kapelusza, ME, naszczescie juz go nie ma
:arrow: 1 mecz w tych eliminacjach Czesi moim zdaniem grali lepiej i glupia przegrali!!!
:arrow: teraz tez maja szczescie bo to co sie dzieje w reprezentacji Czech jest straszne - kontuzje!!! Koller Blazek Zelenka Smicer Baros - moze zagra ale mial duza przerwe, Poborsky dziwne perypetie klubowe

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 08 paź 2005, 23:15

Dość niespodziewane awanse w Afryce. Togo, Angola, WKS i Ghana już awansowały. wszystkie te reprezentacje zagrają po raz pierwszy w historii na mundialu. Zawsze zespoły a Zafryki dostarczają smaczku na meczach w MŚ. Różne tańce po strzeleniu gola, świetni kibice... Na pewno te reprezentacje będą ozdobą mistrzostw. Jednak z drugiej strony strasznie szkoda, że na mistrzostwach nie zagra Nigeria, Kamerun, RPA i Senegal. Jak w ostatnim meczu Maroko pokona Tunezję, to żaden zespół z Afryki, który grał w Korei i Japonii do Niemiec nie pojedzie.
Na tych mistrzsotwach może być bradzo dużo nowicjuszy. Szczególnie z Afryki i Europy.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 09 paź 2005, 0:30

w MŚ jest juz 21 zespołow..jeszcze 11 i wszystko bedzie jasne...
Finaliści Mistrzostw Świata :
Niemcy
Japonia
Iran
Korea Płd.
Arabia Saudyjska
Ukraina
U.S.A.
Argentyna
Brazylia
Meksyk
Angola
Ghana
Wybrzeże Kości Słoniowej
Togo
Chorwacja
Holandia
POLSKA
Anglia
Włochy
Tunezja
Portugalia

napewno niespodzianką, jak juz napisał Corinthians jest awans drużyn afrykańskich. Ukraincy po raz pierwszy na MŚ, ale nalezalo im sie ;)...z Europy oprócz Hiszpanii i Francji już wszyscy "wielcy" są....no to teraz o nieobecnych...Mistrzowie Europy, Grecy nie zagrają w Niemczech....chociaż niespodzianka to niejest ;)...nie wiadomo jak Czesi, ale chyba będa walczyć w barażach...no, ale to na razie na tyle, głebsze podsumowanie zrobi sie dopiero po barażach...;) nie wiec czekamy i brawo Polacy :D

Awatar użytkownika
adamek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adamek » 09 paź 2005, 10:07

oby Polacy trafili na jakąś Afrykańską :D:P może przejdą wreszcie przez grupę...

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 09 paź 2005, 10:28

adamek pisze:oby Polacy trafili na jakąś Afrykańską :D:P może przejdą wreszcie przez grupę...
W 2002 wielu uwazalo ze jak wylosuja "slaby" Senegal to zainkasuja juz trzy punkty, a ani Franzuzi ani Dunczycy ani Urugwajczycy nie potrafili pokonac tej reprezentacji. Widziales jak gra WKS albo przynajmniej Ghana ?? WKS jest swietny, ale Ghany tez nie mozna laekcewazyc i to nie tylko dlatego ze gra tam Essien, Ayew... blebelbelbel .... oni maja bardzo dobrze poukladana druzyna ze swietnym trenerem a nastroje w reprezentacji sa doskonale wiec moga pokonac Polske chociazby mentalnie ...

POZDRO

Awatar użytkownika
adamek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adamek » 09 paź 2005, 10:36

no z tym się zgodze :) a co powiesz o Angolii ??

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 09 paź 2005, 10:41

Jeśli któraś drużyna dostała sie do MŚ, to nie może być to drużyna słaba i napewno nie dostała sie przypadkowo... Trzeba szanować każdrą drużyne więc jesli dostaniemy Togo, Angole czy jeszcze inny zespół to nie możemy ich zlekceważyć.

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 09 paź 2005, 10:48

adamek pisze:no z tym się zgodze :) a co powiesz o Angolii ??
Znam z ich druzyny tylko jednego pilkarza. Ic najwieksza gwiazda jest wystepujacy na codzien z Benfice Lisbona - Mantorras. Kilka lat temu wrozono mu wielka kariere, kreowano na angolskiego Ronaldo. Mantorras chyba nie wytrzymal presji ale na przyszlych MŚ postara sie pokazac calemu swiatu :wink: - tak przynajmniej mysle :wink:

Tutaj macie Pana Mantorrasa :arrow:

Obrazek

Jestem bardzo ciekaw co pokaze na MŚ, nawet nie wiecie jak bardzo :wink:

POZDRO

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 09 paź 2005, 11:00

Ja jeszcze kojarze jednego piłkarza z Angoli...

Rafael Nando z Herthy Berlin, pewnego czasu wygryzł z składu aszego króla Artura(Wichniarka) teraz sam siedzi na ławe...

Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 09 paź 2005, 11:28

czeher pisze:Poza tym pomaranczowym zawsze sprzyja szczescie i tyle,
Okropnie się uśmiałem, gdy czytałem te oto słowa....Jeszcze do teraz mam takie dzikie napady śmiechu...Drogi kolego..jaki Ci tam...aha..Drogi kolego czeher...ale nie od dzisiaj wiadomo, że w piłce obok umiejętności liczy się przede wszystkim szczęście...To tak jakbyś zarzucał Colinie, że jest łysy...no jest no i co możesz na to zrobić...nic ..tak samo jest ze szczęściem...nic nie poradzisz...niektórzy mówią, że szczęscie sprzyja lepszym..i nic tego nie zmieni..mnie to akurat cieszy......a takie rozliczanie ze szczęscia powinniśmy zacząć jush dawno temu i od innych drużyn, którym szczęście jesczze bardziej sprzyjało, nish w przypadkach przez Ciebie wymienionych...a poza tym umówmy się...Zwyciezców się nie sądzi..... :lol: :wink:

Awatar użytkownika
Tardelli
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tardelli » 09 paź 2005, 17:08

RoRo pisze:
adamek pisze:no z tym się zgodze :) a co powiesz o Angolii ??
Znam z ich druzyny tylko jednego pilkarza. Ic najwieksza gwiazda jest wystepujacy na codzien z Benfice Lisbona - Mantorras. Kilka lat temu wrozono mu wielka kariere, kreowano na angolskiego Ronaldo. Mantorras chyba nie wytrzymal presji ale na przyszlych MŚ postara sie pokazac calemu swiatu :wink: - tak przynajmniej mysle :wink:

Tutaj macie Pana Mantorrasa :arrow:

Obrazek

Jestem bardzo ciekaw co pokaze na MŚ, nawet nie wiecie jak bardzo :wink:

POZDRO
Pamiętam jak Mantorrasa chciała cała wielka trójca calcio: Milan, Inter i Juve, które ponoć oferowało 100 mln dolarów!!! Napewno bardzo ciekawy piłkarz, zobaczymy co pokaże na Mistrzostwach.

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 09 paź 2005, 20:01

No i juz mamy 24 finalistow MS. Niektore zespolu naprawde sobie zasluzyly na awans innym sie udalo. Szkoda ze na Mundialu zabraknie Kamerunu i Nigerii. Awans zapenili sobie wczoraj Paragwaj i Ekwador. Paragwaj wygral 1:0 z Wenezuela po golu Haedo i otworzył Paragwajowi bramy "piłkarskiego raju". Ekwador zremisowal bezbramkowo z Urugwajem w Quito. Urugwaj z kolei wciąż walczy o piąte miejsce w tabeli pozwalające na udział w barażach z Australią. O piąte miejsce w tej strefie rywalizują również Kolumbia i Chile.
Kostaryka wygrała z USA 3:0. Dzieki temu zapewniła sobie udział w MS. Pierwszego gola zdobyl Paolo Wanchope. Był to jego 43. gol w drużynie narodowej. Jest on chyba najwazniejszym pilkarzem tej druzyny. Drogiego i trzeciego gola strzelil Carlos Hernandez. Strzelil dwa przepiekne gole. Ten ostatni z ponad 30 metrow jest wg mnie najladniejszym strzelonym golem we wszystkich meczach ktore odbywaly sie wczoraj i jednym z najpiekniejszych w calych eliminacjach do MS. :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”