Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 38

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 06 paź 2005, 23:45

adekk pisze:na celność oka myśliwego to nie ma co liczyć..slyszałem, że dawno nic jush nie ustrzelił...chyba mu sie karabin rozregulował...ale kto wie , kto wie..

Który myśliwy nic nie strzelił? Bo Franek już ma koncie 3 bramki, z czego 2 strzelił w meczu, który przegrywał 1-0. Ostatecznie wygrali 3-1. Rozpisywać mi się nie chce, ale Mila ma jedyny plus, że walczy. Przejawia się to głównie bieganiem od jednej do drugiej połowy bez celu. Kaźmierczak? Nieograny w kadrze, a Radomski nie miał wpadek. Poza tym z Anglikami należy zagrać defensywnie, ciągnąć z kontry i nie tracić piłek w środku pola. Wiem, że zagranie określoną taktyką przez cały mecz jest dla reprezentacji niemożliwe. Jednak dwóch defensywnych pomocników, z których jeden jest prawdziwym walczakiem, a drugi będzie bez przerwy ubezpieczał obronę, sprawi, że nie będę drżał. Jestem prawie pewien, że Kaźmierczak wśród lepszych kolegów, będzie typowym Gołosiem, co może błyszczeć w przeciętnej drużynie, ale gubi się kiedy nie jest "sam" na boisku. Kosowski to talizman, ale nawet Janas nie będzie w takim meczu liczył wyłącznie na szczęście. Życzę Jopa, bo nie ma obecnie porównania z Kłosem,Jarzyna ma rację z Adamskim, bo na bezrybiu i rak ryba. Rasiak niech gra, ale tylko do 70 min. ani sekundy dłużej. Prawda jest taka, ze w tym meczu rozgrywającym będzie Żurawski (tak była za czasów Liczkowych kiedy nie mieliśmy środka, karierę zaczynał jako pomocnik, twierdzi, że czuje się pewnie, ostatnio często schodzi do drugiej linii poza tym), i mam nadzieję, że po jego zagraniu Rasiak strąci coś do bramki. A potem wejdzie Franek i zapewni zwyciąstwo. Nie ma co liczyć, że zagramy na zero straconych bramek, bo z takimi Rząsami (kiedy graliśmy z Austrią, to jedną emotą :hardkor: ) i Baszczyńskimi (30 min. - wyplute płuca ze zmęczenia, nie mówiąc o brakujących umiejętnościach).

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 paź 2005, 0:15

adekk pisze:uważam, że powoływanie Radomskiego jest tak samo wielką kichą, jak powoływanie Lewandowskiego
Lewandowski akurat na stoperze radzi sobie przyzwoicie, choć na chwilę obecną są lepsi od niego. Ale kichą powołania go bym nie nazwał.
adekk pisze:i tym razem przez Kaźmierczaka..niech pokaże co umie..
rozumuiem, że mówimy o meczu z Islandią, bo na Anglię nawet uzdolnionego piłkarza nie powinno się od razu wystawiać.
Kaźmierczak ma chyba 24 lata, ale nawet jakby miał 23 to się nie ma co cieszyć że już gra dobrze - bo taki piłkarz już na zachodzie powinien byc gwiazdą - a nie w polskiej lidze, która z roku na rok jest coraz niżej w europie.
adekk pisze:na celność oka myśliwego to nie ma co liczyć..slyszałem, że dawno nic jush nie ustrzelił...chyba mu sie karabin rozregulował...ale kto wie , kto wie..
a może tu chodzi o Jansa oko - że niby źle wybierze skład
:?:
A co to za różnica skoro w sobotę i tak awansujemy :wink:

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 07 paź 2005, 8:47

Największy pi...łkarz wszechczasów w Legii pisze:Kowalczyk, z reguły czarno widzący nasz futbol, i tym razem jest pesymistą. - Jeśli inne zespoły w sobotę zapewnią nam awans, to na pewno z Anglią bardzo wysoko przegramy. Drużyna zrobi porządną imprezę i każdy się kompletnie upije. Mówiąc wprost - chłopaki nawalą się jak bomboniery! Zrobili to po awansie do mistrzostw świata w Korei i potem odstawili gangsterkę na Białorusi. Tam było 4:1 dla rywali, tu będzie wyżej. Ale z drugiej strony, ta impreza będzie w pełni uzasadniona. Zapracowali na nią przez całe eliminacje - mówi Kowalczyk.

Oj, panie Wojtku, chyba za bardzo pan żyje jeszcze swoim życiem.Możliwe, że nasi piłkarze nie mają takich big kacy, bądź awans będą świętować w sobotę wieczorem.Jak to mówią "Nie oceniaj innych swoją miarą".Wszystko zależy od jutrzejszego meczu w Anglii.Jeżeli Anglicy zagrają jak 'panienki' to o uniknięcie porażki mogę być spokojny.Jeżeli jednak zmiotą Austrię, to wtedy można się obawiać, ale i tak trzeba wierzyć, bo nam 0:0 wystaraczy - im nie.[/quote]

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 07 paź 2005, 11:38

Ciekawe co dzisaij nasi chlopcy zaprezentuja!!! W sumie ciekawi mnie czy zagra nasz Rasialdo czy Franek bo jedno jest pewne Zuraw ma stale miejsce.
Jezeli chodzi o obsade bramki to zdziwie sie jezeli nie wystapi w niej Boruc, w obronie znajdzie zapewne miejsce chwalony ostatnio Jop (w sumie w reprze tylko on ostatnio nie popelnial wiekszych bledow) Rzasa pewnie zagra ale czy to bedzie najslabszy pkt naszej obrony to sie okaze, nie wiem dlaczego nie ma Hajty - typowy gosc na anglikow a poza tym gra na wyspach i zbiera dobre noty
Ciekawe rowniez bedzie zestawienie srodka pomocy - czyzby Mila i Sobol bo Radomskie klopoty z plecami, no chyba za wariant defensywny z Lewandowskim,
Wg mnie 11
:arrow: Boruc - Baszczynski Jop Bak Zewlakow - Kosowski Sobolewski Lewandowski Ebi - Zuraw Franek
Najslabiej mysle ze wypada obrona - najwieksza bolaczka
Co do Krzynia to mysle ze caly mecz to za duzo zwlaszcza z Anglia!!!

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 07 paź 2005, 12:38

cloner pisze:to zle napisali

w meczach towarzyskich moze grac kazdy, niezaleznie od tego ile otrzymal kartek (zoltych, czerwonych) w meczach eliminacyjnych

Juz wiem czemu nie bedzie gral . Po prostu zle zrozumialem tamten tekst :twisted:

Po prostu nie dostal powolania na mecz z Polska i Szwecja . Poniewaz na ten drugi ma pauze za kartki . LOL :P

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8601
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 paź 2005, 13:48

Witam :)
Dzis o 17.00 towarzyski meczyk z Islandia :)
Trener (moj znajomy [joke]) wystawi najprawdopodobniej sklad taki sam jak z Anglikami (bedzie tylko 1. lub 2.zmiany) :lol:

Sklady na mecz z Islandia

Oto moj sklad :
Boruc - Baszczynski, Jop, Lewandowski, Rzasa - Smolarek, Sobolewski, Kazmierczak, Kosowski - Rasiak, Zurawski

Oto sklad Janasa :
Boruc - Baszczynski, Jop, Bak, Rzasa - Smolarek, Sobolewski, Mila, Kosowski, Rasiak, Zurawski

to jest jedenastka na mecz z Islandia, bo na mecz z Anglia zamiast Mili (u mnie Kazmierczaka) bedzie Radomski, a zamiast Kosowskiego (ktory zejdzie na prawa strone) bedzie gral Krzynowek, czyli Smolarek na lawce :lol:

Janas jest bardzo przewidywalnym trenerem :)
Oby w meczu z Anglia nas jakos negatywnie nie zaskoczyl :lol:

to tyle, o by do 17.00 :)

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 07 paź 2005, 15:21

A ja myslalem ze ten mecz jest jutro no nie :P .

Heh mecz zapowiada się dosyć ciekawie ponieważ Islandczycy bądź co bądź grają twardym wyspiarskim stylem. Napewno nie odpuszczą żadnej piłki, będą grali ostro zdecydowanie w powietrzu i na ziemi. Czeka nas ciekawy sprawdzian przed "Bitwą o Anglię", która mam nadzieje, że zostanie przez nas wygrana.

Pozdrawiam !!

Awatar użytkownika
mimek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mimek » 07 paź 2005, 16:41

Sklad calkiem, calkiem, ale nie pasuje mi tam dwoch zawodnikow. Mila, on jest za mlody i nie poradzi sobie z rozgrywaniem. Powinien wchodzic z lawki i zdobywac doswiadczenie, a dopiero pozniej jak sie wykaze, grac od pierwszej minuty. Na jego miejsce wstawilbym Kazmierczaka. A druga osoba to Rzasa, jak zobaczylem jak w lidze holenderskiej przecietni zawodnicy ogrywaja go i wyprzedzaja to az mi sie zal zrobilo ze ma grac w meczu z Anglia :? Tylko szkoda ze nie ma kto go zastapic :?

Awatar użytkownika
MARCINNN
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARCINNN » 07 paź 2005, 17:03

mimek pisze:Sklad calkiem, calkiem, ale nie pasuje mi tam dwoch zawodnikow. Mila, on jest za mlody i nie poradzi sobie z rozgrywaniem. Powinien wchodzic z lawki i zdobywac doswiadczenie, a dopiero pozniej jak sie wykaze, grac od pierwszej minuty. Na jego miejsce wstawilbym Kazmierczaka. A druga osoba to Rzasa, jak zobaczylem jak w lidze holenderskiej przecietni zawodnicy ogrywaja go i wyprzedzaja to az mi sie zal zrobilo ze ma grac w meczu z Anglia :? Tylko szkoda ze nie ma kto go zastapic :?
Kaziu jest w pierwszym. Mam nadzieje, że pokaże to co umie i zaprezentuje swoje największe umiejetności a będzie dobrze :wink:

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 07 paź 2005, 17:19

Po c. Janas wystawia Rzase:/

Awatar użytkownika
adamek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adamek » 07 paź 2005, 17:19

uhhh 0:1 cóż za rozklepanie Polskiego zespołu hehe :P dobra nie pisze ide pa

Awatar użytkownika
RadoGol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RadoGol » 07 paź 2005, 17:49

Lakier pisze:Po c. Janas wystawia Rzase:/
Nie wiem, jeżdżą po nim jak chcą i to w każdym meczu. Dziś nie było inaczej i po akcji lewą stroną padła pierwsza bramka. W ogóle beznadziejna gra naszych piłkarzy w pierwszej połowie, wcale nie widać środka...

Carter
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carter » 07 paź 2005, 17:50

Koniec pierwszej połowy.
Polska 1:2 Islandia
Nie rozumiem czemu nie ma Franka ( choćby na ławce ) :idea:
Coś mi się nie widze ta wizja gry Janasa :/

Awatar użytkownika
frazer
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: frazer » 07 paź 2005, 17:58

Koniec pierwszej połowy musze z czystym sumieniem powiedźieć że Polska jest dużo lepszym zespołem fakt że Islandia rozpykała nas pare razy o niczym to nie świadcz myśle że Janas w drugiej połowie wprowadzi na boisko Franka (Franek Franek łowca bramek) typuje wynik myśle że będzie 4-2 oczywiście dla Polski napewno wygramy brakuje mi na boisku Ebiego Smolarka nie widziałem czy jest na ławce rezerwowej jak jest myśle że Janas powinie go wprowadzić jak nie ma to wielka szkoda.

POZDRO Frazer.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 07 paź 2005, 17:58

Szkoda gadac!!!
obrona jak zawsze beznadzijena!!
A obroncy Rasiaka to dajcie sobnie spokoj, ten koles nawet pilki dobrej przyjac nie umie przeciez jakby dobrze przyjal lub uderzyl z pierwszej to mogla byc bramka na 90% :!:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”