F.C. Barcelona (zbiorczy) - Strona 163

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Ultras
Madridismo
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ultras » 07 paź 2005, 22:14

Niggaz tylko zwróć uwage na posty kibiców Barcy prawie w kazdym sa obraźliwe hasła na temat Realu i myslisz że to jest w porządku?.W dodatku większość ma tez nie za łądne podpisy typu miardy itp

Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 07 paź 2005, 22:17

Ultras-Sur pisze:Powiedzcie mi jedno co osiągniecie przez napisanie z małej litery nazw klubów albo obrażanie ich ?
ej kolo..ale myślisz, że tylko jedna strona tej barykady popełnia takie błędy?? nie raz widziałem jak jakiś KIBIC TEGO STOŁECZNEGO KLUBU O KTÓRYM TU JEST MOWA pisze albo barca albo barsa??to znow jush jest takie calkiem ok'??????...I don't think so....widzę, że teraz zaczyna się łapanka fanów Barcy...nieładnie...czasem dobrze jest tesh popatrzeć na tą drugą stronę...co nie?? Ja pisze wszystkie nazwy klubów, do których nie jetem przywiązany w jakiś tajemniczy sposób, z małej litery i nie widze w tym nic złego...a takie skrupulatne sprawdzenia tekstu zacznie przypominać historię z rozrywki...cenzorzy na start!!
Pozdrawiam...

P.S.: Muszę jeszcze na koniec sprawdzić czy nie popełniłem żadnego błędu interpunkcyjnego przed wyrazem REAL...loading

"Niedopuszczalne jest obraźliwe przekręcanie nazw innych klubów. Użycie wielkiej litery w nazwie klubu naprawdę nie zepsuje klawisza <SHIFT> na Twojej klawiaturze."

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 paź 2005, 22:21

Ultras-Sur pisze:Niggaz tylko zwróć uwage na posty kibiców Barcy prawie w kazdym sa obraźliwe hasła na temat Realu i myslisz że to jest w porządku?.W dodatku większość ma tez nie za łądne podpisy typu miardy itp
Nie myślę, że jest to wporządku dlatego sam osobiście staram się hamować i nie obrażać za mocno i za często. Nie zmienia to jednak faktu, iż kibice Realu wielokrotnie nie są lepsi. Daleki jestem od generalizowania, że wszyscy tacy są, ale sam widzisz jak piszą niektórzy. Przecież mógłbym znaleść duużo więcej przykładów. Po stronie kibiców Barcy również, ale dlaczego adekk ma nagle dostawać ostrzeżenia za takie coś? Nie pytam gdzie sprawiedliwość bo wiem, że na świecie jej nie ma, ale pytam gdzie tu logika?

Awatar użytkownika
Ultras
Madridismo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ultras » 07 paź 2005, 22:23

Czy mówie o skrupulatnym sprawdzaniu tesktu? chyba źle mnie zrozumiałes.,miałem na mysli celowe przekręcanie nazw zespołów.Wcale nie twierdze że tylko kibice Barcy obrazają Real i jestem swiadomy że również jest odwrotnie.Według mnie to nie ma żadnego sensu bo wprowadza tylko powody do kłotni których i tak nie jest mało :wink:

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 07 paź 2005, 22:37

Ludzie opanujcie sie, pisze z malej litery bo nie mysle by pisac z duzej, czasem napisze tak czasem tak. A co do barsy no to sory bardzo jak to bedzie po polsku :?

Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 07 paź 2005, 22:37

Czy jeżeli ja jush zostałem ukarany, za niecelowe napisanie wyrazu Real małą literą, to zacznie się teraz skrupulatne sprawdzanie pisownii we wszystkich postach na tym forum..?? Coś mi się wydaje, że liczba forumistów zmniejszyć się może blisko o połowę....ja jetem pierwszy ukarany.....rozumiem ktoś musiał nim być....ale co z tego wyniknie??
Pozdrawiam...
P.S.: Nie przywiązuje zbytnio wagi do pisownii dużych liter na początku wyrazów, o czym może świadczyć choćby mój nick......adekk

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 paź 2005, 22:45

frik23 pisze:Ludzie opanujcie sie, pisze z malej litery bo nie mysle by pisac z duzej, czasem napisze tak czasem tak
Ja nie mam Ci nic do zarzucenia Smitu. Rozumiem, że nie wszyscy przywiązują wagę do pisania wielkich liter i dlatego mało mnie to obchodzi, ale jeżeli adekk dostaje za to wp jako nowy user który dopiero kilka razy tak napisał to coś jest nie tak. A proceder będzie kwitł dalej. Rozumiem, że moderatorzy chcą to zwalczyć, ale to jest porywanie się z motyką na słońce. Piwus woli profilaktykę widocznie, ale ciekaw jestem jak to będzie wyglądać dalej.

real
Barca

EDIT :!:

Uprzedzając ewentualnych chętnych do wypowiedznie się w tym temacie a nie związanych bezpośrednio z problemem proszę o nie zabieranie głosu. Sprawa została/zostanie rozwiązana wśród osób w nią zamieszanych i to wystarczy. Własne opinie na ten temat są zbędne.

Awatar użytkownika
k@li
Visca el Barca!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: k@li » 07 paź 2005, 23:01

kaczy pisze:przeciez to ogromna kupa forsy tylko za kawaleczek pierdo..... napisu na zwyklej koszulce .
Widać że kibicujesz komu kibicujesz :twisted:
kulekfcb pisze:A mnie smieszy napis Siemens na białych szmatach
kulek to nie jest śieszne, to jest przykre...
kaczy pisze:To byla taka metafora
Ehhh... kaczy Ty i te Twoje metafory, kto by się w tym połapał... :roll:
kaczy pisze:Balem sie uzyc tego zwrotu , ale ty jednak powiedziales to o naszych !
Bojąca kaczka :P
kaczy pisze:Lol ! nie zabronisz mi sie udzielac tutaj (to topic dla wszystkich) .
Niestety...
Niggaz pisze:Ej no sorry, ale ktoś tu wyraźnie przesadza. 90% kibiców Realu bez przerwy pisze barsa albo barca i co? I nic. A tutaj proszę jaka reakcja. Jestem w szoku. Być może była to jakaś mega-wspaniale zamaskowana ironia i adekk dostał wp za co innego, ale za co?
Żeby nie było, podpisuje się pod słowami Niggaza :wink:
Ultras-Sur pisze:W dodatku większość ma tez nie za łądne podpisy typu miardy itp
Mi Twój podpis też się nie podoba :P, o gustach się nie dyskutuje...

Dawno nie zaglądałem do tematu... a tu prosze juz takie fajoweee napinki :D , no co chłopaki dalej chcecie się napinać... ? Bo ja nie :P i na tym poście pasuje, ale prosze i was, przestańcie zaśmiecać temat, przenieście sie teraz na chwile do tematu o realu co ?
Niggaz pisze:real
Barca
Tobie Niggaz ostrzezenia nie dadzą ponieważ jesteś uprzywilejowany (czyt. masz range specjalną) więc ja napisze i zobaczymy...

real
Barca

Gdzieś sprawiedliwość musi być, a nie że jeden z modów zobaczył post adkka i dał mu wp, takich postów (w których przekrecanie\pisanie nazw klubów z małej litery) występuje, a więc panowie, albo ukarzcie wszystkich (co wydaje się być niemożliwym...) albo nikogo...
Pozdro.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 paź 2005, 23:04

Jeszcze raz proszę o wstrzymanie się od komentarzy na ten temat. Proszę w imieniu własnym i nie tylko. Wszystko zostanie wyjaśnione. Dalsze drążenie tematu jest całkowicie zbędne.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 07 paź 2005, 23:19

k@li pisze:kaczy napisał:
przeciez to ogromna kupa forsy tylko za kawaleczek pierdo..... napisu na zwyklej koszulce .

to jest przykre a nie :
k@li pisze:kulekfcb napisał:
A mnie smieszy napis Siemens na białych szmatach
Mówie, co myśle, jak on tak gada nie pozostane dłużny.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 paź 2005, 23:07

Temat ucichł :? Tak nie może być :!: To idealny moment do nabicia posta a przy pomyśłnych wiatrach może uda mi się skłonić kogoś do napisania kilku zdań.

O transferach coraz głośniej. Na początek powracająca jak bumerang sprawa Henryka. Trudno się połapać w tych wszystkich plotach, ale pewnie bliżej mu jednak do odejścia z Atsenalu niż do podpisania nowego kontraktu. Niby coś tam było słychać o kwestiach podwyżki, ale pieniądze to chyba nie wszystko. Jeżeli ostatecznie Thierry opuści Anglię to pewnie wyląduje gdzieś w Hiszpanii ... może właśnie w Barcy. Czy jest on nam potrzebny? Oczywiście zawodnikiem jest genialnym i miejsce by się dla niego znalazło, ale ... kosztem Giuly'ego zapewne. A na swoje szanse czekają przecież jeszcze Ezquerro, Iniesta, Larsson, Maxi czy Messi. Rywalizacja byłaby olbrzymia. Nie jestem także przekonany, czy potrzebna jest kolejna taka wielka gwiazda. Rozumiem, że wybory tuż tuż a crack jest zawsze dobry na takie okazje, ale oby się to nie obróciło przeciwko nam. IMHO poradzimy sobie bez kolejnej gwiazdy w ataku.

Dosyć jednak o Henryku kiedy podobno do Barcy przymierzany jest Fabio Aurelio. O ile dobrze wiem (a może źle wiem) to on grywa na lewej obronie gdzie mamy Gio i Sylvinho. Ciekawe ile w tej sprawie jest prawdy.

Kwestia, która bardziej mnie ciekawi jest przyszłość Oleguera. Chłopak nie ma lekkiego życia w klubie. Chyba lepiej dla niego samego by było gdyby rzadziej grywał w pierwszym składzie. Jest przecież kilka innych wariantów w obronie. Obecnie Presas jest niemalże nietyklany w składzie jak Puyol, ale nie radzi sobie z tym. Pewnie brakuje mu trochę umiejętności. Może presja jest zbyt duża. IMHO nadaje się na rezerwowego, ale nic poza tym. Jestem natomiast zdecydowanym przeciwnikiem haseł typu 'fuera Oleguer'. Rozumiem, że nie jednemu Barcelonismo zalazł pewnie za skórę, ale nie skazywałbym go za to aż na wygnanie. Pamiętam, że od zawsze w klubie było miejsce dla wychowanków. Katalończycy zawsze mieli szczególne miejsce w klubie. Niektórzy chyba już o tym dawno zapomnieli, przestali to cenić albo nawet o tym nie wiedzą. Szczerze to wolałbym widzieć tego często nieporadnego Oleguera w kadrze Barcy niż wydawać sarę na nowych obrońców którzy wzmocnią najwyżej ławkę rezerwowych.
W sile klubu powinni stanowić wychowankowie. Xavi, Puyol, Oleguer, Iniesta, Gabri i reszta których pominąłem - wszyscy zasługują na miejsce w klubie.

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 11 paź 2005, 23:19

Co do Oleguer -a to zgadzam sie w 100% niech bedzie rezerwowym! nie rozumiem tylko dlaczego na srodku obrony nie gra edmilson lub mexykaniec (dlaczego gra def pomocnika a van bommel siedzi???)

Thierry jest zbędny , henryk?? nie wiem?? młody to on nie jest, wszystko powinno zależeć od formy a o niej nic nie wiem bo on nie gra tyle ile powinien:/ a sa jeszcze maxie, messie, młode mexykańce itd

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 12 paź 2005, 0:13

Niggaz napastnika to my potrzebujemy nie na gwalt ale sie na pewno przyda. Wiem ze mamy Henke, ale to jest jego koncowka kariery w przeciwienstwie do Maxiego. NIestety Argentynczyk nie spelnia pokladanych w nim nadziei i musi jescze troche potrenowac. W obecnej rotacji Mistera tak naprawdenie nie mamy kim zastopic Eto'o. Niby sa ale to juz nie ta polka. Taki Henry wznioslby wiele nowego do gry Barcy a zarazem stworzylby wieksze pole manewru Rijardowi.
Tez sie dziwilem dlaczego Ole gra w I skladzie ale wytlumaczenie jest proste jak drut. Edmil oraz Rafa przeplataja dobre wystepy z kompromitujacymi. Mysle ze jak tylko ustabilizuja swoja forme to nasz Oleguer usiadzie na lawce. Jedyne co mnie troche wkurza to ustawianie Go na prawej obronie. Jego styl nie pasuja do Ludo ktory nie ma z Presasem zgrania albo jakiegos porozumienia bo rzadko kiedy potrafia ze soba pilke rozegrac. Dobra koncze temat malego Francuza bo zaraz zaczne go krytykowac :wink:
Co do transferow to licze ze Henry i Ballack to beda nowe twarze Barcy o ile nie trzeba bedzie za nich placic. Istnieje jescze ewentualnosc ze Barca a raczej Laporta wyda spora sumke na Titiego w ramach obietnic wyborczych :D

EDIT
A to cos do dla fanow Barcy i realu- nasza milosc na boisku :D
http://video.google.com/videoplay?docid ... =barcelona[/url]

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 12 paź 2005, 9:55

Lubie Henrego ale nie moge sie przekonac czy potrebny jest Barcy? Moze by sie odrodził tak jak Viera w Juve? Bo na pewno to co pokazuje w Arsenalu nie powalal mnie na kolana i jeszcze dosyc czesto łapie kontuzje. Dlatego jakby przyszedł za darmo? moze byłbym za ale musiałby byc zdrowy.

a co do Balacka tpo jestem przeciw :!: nie potrzebny nam ten typ zawodnika bo za kogo by grał? pomoc Barca ma jedną z najsilniejszych w Europie a Balack napewno niechciałby siedziec na ławie.

Terry - tego zawodnika brałbym odrazu, nawet kosztem Eto'o bo uwazam ze jest to obecnie jeden z najlepszych na swiecie obronców a taki by sie przydał Dumie Kataloni.

Tak wiec spekulacje są, życzenia ez są, a jak bedzie naprawde to przekonamy sie najwczesniej w zimie :D

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 12 paź 2005, 10:30

luk1208 pisze:Lubie Henrego ale nie moge sie przekonac czy potrebny jest Barcy? Moze by sie odrodził tak jak Viera w Juve? Bo na pewno to co pokazuje w Arsenalu nie powalal mnie na kolana i jeszcze dosyc czesto łapie kontuzje. Dlatego jakby przyszedł za darmo? moze byłbym za ale musiałby byc zdrowy.

Matko Boska :shock: Król Heniek nie powala na kolana ? :shock: To kiedy Ty widziałes Kanonierów w akcji ? Przeciesz jak gra Heniek to Kanonierzy zawsze powalają na kolana. Zawsze ! Teraz ma kontuzja (wracaj szybko bo Footbal na wyspach umiera !) Za darmo ? mowa łaski nikt nie zrobi. Jak tacy gracze mogą przyjśc za darmo to trzeba dziękować Bogu. Henry to mistrz - człowiek guma. I ciekawi mnie co by Frank zrobił jak by przyszedł. Bo w przeciwieństwie do Eto'` Heniek nie potrzebuje 10 sytuacji by strzelić. I z regóły szuka lepiej ustawionych kolegów a nie sam do konca.

Vieria odszedł miedzy innymi dla tego że wiedział że już nie jest nr. 1 na swojej pozycji w lidze. A Henry zawsze nim posostanie.

Z inne beczki wiecie o co poszło ? Może Tarzan chciał wymusic na Vincente transfer na Camp Nou :roll:

Obrazek

Obrazek

Już na treningu walcza o awans :)

Pozdro

Zablokowany

Wróć do „Hiszpania”