Gazety lub czasopisma - Strona 8

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 03 wrz 2005, 22:51

Niby masz 20 lat,niby jesteś studentem ,ale z myśleniem ,nie mówiąc już o interpretacji, masz wyrazne problemy :?
Nie wiem w ogóle czy jest sens odpisywać, bo zaraz 'powyjmujesz' pojedyńcze zdania i rozpoczniesz maraton bełkotu.
Po pierwsze ,nigdzie nie pisałem ,że polskich zawodników powinno się sprzedawać za grosze. Napisałem tylko ,że prezesi po przez swoje przesadnie wygórowne wymagania ,blokuje kariere zawodnikowi.
Bo jeśli zachodni klub ma do wyboru, zakupienie Polaka za 1 mln Euro albo dwóch brazylijczyków za tą samą cene, nie mówiać o transferach bezgotówkowych ,to chyba wiesz co wybierze?
Co do PS i jemu podobnych. Jak napisałeś, według Ciebie powinno się nagłaśniać wiadomości o odkryciu 'talentów' itp. Fajnie. Tylko teraz prosty przykład. Maciej Korzym. Nagłaśniał każda gazeta,że polski Freddy Adu, a ,że nowy Zbigniew Boniek, i co?Odra Wodzisław.
W czym mu to pomogło? W niczym. Tylko jeszcze może uwierzył ,że naprawde jest taki dobry jak piszą.
Jak się nie ma się o czym pisać ,to trzeba szukać tanich sensacji.Emerald chętnie poczyta.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 03 wrz 2005, 23:34

'Piotrek' pisze:Jak się nie ma się o czym pisać ,to trzeba szukać tanich sensacji.Emerald chętnie poczyta
Jak umie to czyta o czym swiedczy to ze odpowiada nawet na niektore z tych glupot jak to jak zgrabnie to okresliles :twisted: :D

A wracajac do naszej dysputy to moge sie zgodzic z tym co napisales w ostatnim poscie, ale nie moge sie zgodzic z tym co wynika z calosci twojej wypowiedzi ktorej nie mialem zamiaru rozdrabniac i mysle ze moja interpretacja jej byla dosyc prostolinijna i prosta. Moze miales cos innego na mysli, ale z tego co napisales wyniklo to co ja o tym napisalem.
A najzabawniejsze w tym wszystkim jest to ze spieramy sie o przeglad spotrowy, ktory czytam tylko wtedy gdy jest piatek ja wracam do domu pociagiem a cala pilke nozna i polityke juz przeczytalem...
Z tych powodow ktore wyzej wymienilem nie napisze wiecej na temat pszegladu sportowego.
Jednak dalej nie rozumiem co masz do Ozona??
A tak abstrachujac od tematu calosci to powiedz mi ile Korzym ma lat?? Bo ja mysle, zew jeszcze jest troche czasu zeby popracowal nad soba i moze wyrosnie z niego drugi Boniek. A poza tym to taki np. Diego Maradona srednio co 0.5 do 1 roku namaszcza swojego nastepce i nikt mu tego nie ma za zle. Poprostu takie zeczy nalezy traktowac z przymrozeniem oka. Przynajmniej ja to tak traktuje.
Pozdrowienia dla ciebie.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 03 wrz 2005, 23:49

Emerald pisze:Jednak dalej nie rozumiem co masz do Ozona??
Wtedy odnosiłem się do Giga Sportu.
Emerald pisze:A tak abstrachujac od tematu calosci to powiedz mi ile Korzym ma lat?? Bo ja mysle, zew jeszcze jest troche czasu zeby popracowal nad soba i moze wyrosnie z niego drugi Boniek
Może i jeszcze wyrośnie, ale przyznaj ,ze dla wszystkich a wszczególności dla niego najlepiej by byłó ,gdyby mógł rozwijac swoje umiejętności, a nie wciągłym szumie medialnym.
Emerald pisze:Diego Maradona srednio co 0.5 do 1 roku namaszcza swojego nastepce i nikt mu tego nie ma za zle
Tak, ale jednak Aimar, D'alessandro czy Tevez to troche inny kaliber niż Marcin Klat, Sebastian Szałachowski czy Marcin Burkhardt. Poprostu jest się czym ekscytować.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 04 wrz 2005, 0:09

'Piotrek' pisze:Może i jeszcze wyrośnie, ale przyznaj ,ze dla wszystkich a wszczególności dla niego najlepiej by byłó ,gdyby mógł rozwijac swoje umiejętności, a nie wciągłym szumie medialnym.
tylko ze widzisz na tym polega dziennikarstwo w wolnym demokratycznym kraju. Dziennikarze maja prawo, a wrecz obowiazek donosic opinii publicznej o tym co wydaje im sie ciekawe i wazne. a sportowiec na poziomie musie nauczyc sie radzic sobie z szumem medialnym wokol swej osoby, na tym miedzy innymi polega zawodowstwo i profesjonalizm.
'Piotrek' pisze:Tak, ale jednak Aimar, D'alessandro czy Tevez to troche inny kaliber niż Marcin Klat, Sebastian Szałachowski czy Marcin Burkhardt. Poprostu jest się czym ekscytować
"Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia"- nie jest tajemnica ze Argentynczycy maja genialnych pilkarzy, ale oni rozwijaja sie "na oczach"
swiata i nie pszeszkadza im, ze ktos o nich powie ze sa dobrzy.
A jesli chodzi o Burkhardta to uwazam ze z niego naprawde wyrosnie swietny pilkarz... a jak bylo z Szymkiem?? przeciez on przez ladnych pare lat nie gral nic specjalnego, mimo iz mistrzostwo polski zdobyl juz z widzewem dawno temu i bylo o nim glosno i trabili ze rosnie gwiazda.
W Polsce problem ogolnie polega na tym ze sie marnuje, albo pszynajmniej zwalnia w rozwoju pilkarzy, chocby przez to ze niemaja szansy grac w reprezentacji. Wystarczy spojzec na Smolarka, ktory w kazdej liczacej sie reprezentacji gralby w podstawowym skadzie zamiast Kosowskiego a w polsce nie bo za mlody.
'Piotrek' pisze:Wtedy odnosiłem się do Giga Sportu.
no to widzisz1 zdazaja ci sie takie pomylki bo napisales Giga sport i ozon.
Jesli chodzi o Giga sport to sie zgadzam.
Pozdro.

Awatar użytkownika
fevernova
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fevernova » 09 wrz 2005, 21:01

A ja mam taki problem. Kumpel mówił mi, że w jakiejś gazecie jest płyta DVD z bramkami z Ligi Mistrzów od 1955 roku czy jakoś tak, ale nie moge w necie znaleźć info na ten temat, wie ktoś może co to za gazeta i kiedy wychodzi i ile kosztuje?

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 09 wrz 2005, 22:25

Kosztuje 14.90 i była dzisiaj jako jakieś wydanie specjalne Przeglądu Sportowego /ale pewnie jeszcze parę dni będzie w sprzedaży/ ;)

Zapraszam do mnie do kiosku - jeden egzemplarz jeszcze został :D

Awatar użytkownika
Wchite Star
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wchite Star » 24 wrz 2005, 21:18

ja od 23 grudnia 2002 roku co dwa tygodnie kupuje bravo sport gazeta jest świetna bardzo gorąco polecam co jakiś czas dają tam naprawdę fajne dodatki np.zośka frotka na rękę lub ostatnio bardzo fajna wisząca dioda naprawdę polecam gazeta jest tania bo jej ceno to ok.2 zł .
A jest co poczytać znajduje się w niej też bardzo dużo plakatów i wywiadów z znanymi piłkarzami co tu dużo gadać polecam. :hardkor2:

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 24 wrz 2005, 21:25

nei wiem dlaczego ale Bravo Sport szczegolnie pasuje mi do Twojej osoby Wchite Star. bardzo ze soba wspolgracie :D

a co do tematu to czytam lokalna gazete i Newsweek. ostatnio mam coraz mniej czasu na czytanie gazet, wiec odpadly: Wprost i Polityka choc przyznam ze nie czytywalem ich regularnie, to jednak dosc co jakis czas wpadaly mi w reke). teraz czytuje zdecydowanie wiecej ksiazek, a czasu mam tyle samo. wiec brakuje czasu na gazety :p

Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 24 wrz 2005, 21:56

Wchite Star pisze:A jest co poczytać znajduje się w niej też bardzo dużo plakatów i wywiadów z znanymi piłkarzami co tu dużo gadać polecam. :hardkor2:

Wchite Star... każdy w sumie czyta to co lubi...ale mowienie ze w B.Sport jest co czytać to jest IMO przesada.....całą gazetke mozna przeczytac nei wiem w 30 min max. Wogóle B.Sport jest ogólnie dla mnie beznadziejna gazetka dla pasjonatów futbolu w większości między 7 a 13 rokiem życia. Jedyne co mi się w tej gazetce podoba jak już moze pisałem to są plakaty oraz te dodatki ;)

PS. Przepraszam jak kogoś obraziłem moją wypowiedzią ale IMO tak jest co do wieku czytelników.

z niepiłkarskich gazet lubie Auto Świat oraz Komputer Świat :)

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 24 wrz 2005, 22:02

Wchite Star tam jest co poczytać? :rotfl2:
W podpisach obrazków chyba... :angry: :lol:
Już ja osiągnęłam wyższy poziom dziennikarski niż ci specjaliści z Bravo :lol: :lol: :lol:

A świetną gazetą, która wpadła mi dzisiaj w ręce jest Maxi Tuning - jest na co popatrzeć :D :D
Poza tym odkąd pomagam w kiosku stałam się cholernie oczytana :P :P

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 24 wrz 2005, 22:11

14-letni chłopak z Bravo Sport w ręku. Fu! Nie wiem co niektórzy widzą w tej gaziecie. Ja sobie nią moge co najwyżej dupe podetrzeć.

Co dwa tygodnie nowy plakat Ronaldo, przypomnienie finału MŚ, list od wiernego fanatyka Realu Madryt, który pisze, że Roberto Carlos jest najlepszy, po raz 973675 przedstawiony profil Del Piera , Pietras i Zośka bądź potka! ... Fakt jest co czytać. Ja ci polecam jeszce 'Życie na gorąco' i 'Sekrety Serca'. Dobrze się tym dupe podciera.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 24 wrz 2005, 22:15

Corinthians, teraz na czasie jest pismo 'Sukcesy i porażki' - sprzedaje się najlepiej :D :D

A tak serio to ja osobiście polecam Piłkę Nożną. Było nie było, gazeta ta ma najwięcej do zaoferowania [PN+ zwłaszcza].

A takie badziewia jak Giga czy Bravo Sport są dla dzieciaków i moich koleżanek, które lubią popatrzeć na zdjęcia :?

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 24 wrz 2005, 22:19

Corinthians pisze: Ja sobie nią moge co najwyżej dupe podetrzeć.
Phi. Nawet do tego sie nie nadaje. Papier ci dupe pokaleczy :?
futbolowa pisze:A tak serio to ja osobiście polecam Piłkę Nożną.
Jedyne czasopismo w Polsce o piłce godne uwagi, po tym jak Roman Kołtoń został red. nacz. Przeglądu Sportowego. Jak wiadomo ów pan transferował już Szymkowiaka do Juve, oraz Kosowskiego do Romy i Lazio.

Awatar użytkownika
kibic_korony
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kibic_korony » 08 paź 2005, 9:22

Ja lubie sobie poczytać PN i PN"plus" a tak to przeglad sportowy iiiiiiiii nie kupujcie bravo sportu tam sa wszystkie wywiady zmyślon, chba że wam sie podbaja dodatki :D , ale ja tej gazety nikomu nie polecam, rysunki na cała stronę a w koncie małym drukiem 3 zdania... tragedia wogole pzdr

Carter
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carter » 08 paź 2005, 9:26

Zdecydowanie PN lub niekiedy PN+.
Bravo Sport można poczytać jak ktoś ma kiepski humor - napewno mu się on polepszy :lol:
Oczywiście Bravo Sport kupuje tylko wtedy gdy są jakieś (fajne) plakaty lub gadżety :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”