Elche Cf (zbiorczy) - Strona 2

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 25 wrz 2005, 17:52

Wczoraj Elche przegrało ze słabym Racingiem Ferrol 2-1. Frankowski grał przez 81 minut i nie wpisał się na listę strzelców.

Elche zajmuje obecnie 12 miejsce w 22 zespołowej Segunda Division.

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 25 wrz 2005, 17:56

janiofcb pisze:Wczoraj Elche przegrało ze słabym Racingiem Ferrol 2-1. Frankowski grał przez 81 minut i nie wpisał się na listę strzelców.

Elche zajmuje obecnie 12 miejsce w 22 zespołowej Segunda Division.
Oto są trafne wybory reprezentanta Polski w piłce nożnej, najlepszego strzelca mistrza kraju Wisły Kraków, który obecnie woli grać w jakimś Elche, które ledwo sobie radzi w lidze hiszpańskiej, przepraszam!, drugiej lidze. I to czemu? Bo Wisła przegrała z Panathinaikosem! Ba, każdy by odszedł! :roll:

Tak opowiadał, że to dobry klub, i ma... dobrze mu tak. :lol:

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 25 wrz 2005, 18:04

Chciał nowego wyzwania no to je ma!!! - utrzymanie się w drugiej lidze hiszpańskiej :twisted:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 wrz 2005, 18:04

hehehe, ciekawe co na to uzytkownicy, ktorzy twierdzili, ze Rasiak (przez to, ze gra tylko w 2.lidze) nie powinien byc powolywany :lol:

Grzegorz przeszedl do Premiership :)
a Tomasz - z 1. polskiej ligi do 2.ligi hiszpanskiej :D
i nawet tam mu nie najlepiej idzie :lol:

p.s. - to chyba lepiej mogl isc do tego Levante :)

pozdro

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 25 wrz 2005, 18:08

Patrząc na ten transfer do Elche można pomyśleć , że Frankowski to desperat. I zapewne teraz Franek chętnie zmieniłby klub bo jeśli dalej tak będzie to nie sądze aby satysfakcjonowała go waka o utrzymanie , a przecież w kontekście są finały World Cup :!: Więc może i Janas który Franka nie darzy sympatią będzie miał pretekst aby go nie powoływać do kadry ... :roll:
Ps. mógłby ktoś zapodać tabele segunda division :?:

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 25 wrz 2005, 18:12

Myślę że 'Franek' wybrał Elche z dwóch powodów:
primo - tam dogra sobie za przyzwoite pieniądze do emerytury
secundo - tam nawet nie pokazując pełni swoich umiejętności będzie grał w wyjściowym składzie (w Levante niekoniecznie)

A to że przekonywał dziennikarzy o klasie Elche?? no cóż - co miał mówić?, że wybiera słabszy zespół z takich czy innych powodów?

Trochę szkoda bo był jednym z lepszych napastników w polskiej lidze...

serek408 jest na www.primeradivision.pl

Awatar użytkownika
hellas
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: hellas » 25 wrz 2005, 19:46

to dopiero poczatek sezonu wiec jakby elche sie obudzilo to jeszcze moze powlaczyc o awans ;) rozkreca sie i jakos pojdzie..
Franek jeszcze pokaze klase.. ;)

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 26 wrz 2005, 16:05

Widzialem skruty meczy Elche w ostatnim meczu i musze powiedziec ze zagrali slabo. To ze przegrali to juz nie ma wiekszego znaczenia bo wynik jest sprawiedliwy, ale mysle ze Elche bedzie mialo duzo trodniej dostac sie do Primera Division niz to sie moze wydawac. Mysle ze w tym sezonie Segunda Division ma najbardziej wyrownany poziom w Historii. Jest az 12 klubow ktore maja wg mnie szanse na wejscie do Primera. Najbardziej chcialbym zeby byli to Elche i Tenerife.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 02 paź 2005, 20:09

Brawo FRANEK!!!!!!!!!!!!!! :beer:

Franke w dzisiejszym meczu secunda division zdobyl 2 bramki!!!! a spotkanie jeszcze trwa!!!

80'min Elche [3 - 1] Lleida

16' [0 - 1] Bilic

53' [1 - 1] Frankowski

63' [2 - 1] Frankowski

67' [3 - 1] R. Ivars

FRANEK FRANEK ŁOWCA BRAMEK!!!!!!!! :lol:

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 02 paź 2005, 20:09

Po pierwszej połowie Elche przegrywało 0-1...w drudiej Franek strzelił 2 gole, ktoś tam dołożył 3 i w 80 min. Elche prowadzi 3-1 z Lleidą ;) Brawo Franek ;) ciekawe czy jeszcze coś strzeli ;)

STRUMYK
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: STRUMYK » 08 paź 2005, 12:19

Witam!
To mój pierwszy post na tym forum, a więc mam nieco tremy :D .
Myślę, że z Frankowskim nie jest tak źle.
Przeszedł do dobrego klubu i tutaj będzie grać i strzelać masę goli :D.
Liga ta należy do tych z gatunku "pójdę na mecz i zobaczę ciekawe spotkanie". Stadiony na zapleczu Primera Division są więcej niż przyzwoite, jest oświetlenie i krzesełka na trybunach. Więc nie jest źle. Kibice są żywiołowi, choć czasem nie chce im się kibicować, hehe. Jak dobrze wiecie Franek strzelił już pierwsze bramki i dobrze się stało, że w miarę szybko to uczynił. Bo jakby miał długo czekać na pierwsze trafienia to byłaby kicha :D.
Na razie Elche CF jest na miejscu 9 i traci tylko 3 punkty do CD Tenerife. Martwić mogą tylko te 3 porażki co nie rokuje za dobrze na przyszłość
:roll: . W tych rozgrywkach naprawdę liczy się regularność i równa forma przez cały sezon. A spadkowiczom z Primera wcale nie jest łatwo powrócić za rok do najwyższej klasy. Na razie ciężko jest typować kandydatów do spadku i awansu. Moim zdaniem wyjaśni się to wszystko mniej więcej w połowie sezonu. Osobiście czekam na dwumecz Elche CF - Hercules CF. To najważniejsze mecze dla obu ekip w sezonie.

17 Jornada, 18.12.2005, Martinez Valero ELCHE - HERCULES
38 Jornada, 21.05.2006, J.R.Perez HERCULES - ECHE

Pozdrawiam

PS Katowałem tą ligę w cm4 równo. Wywalczyłem awanse z takimi drużynami jak Real Zaragoza, Sporting Gijon, UD Levante, Elche CF, Cordoba CF, Xerez CD, Cadiz CF, CD Tenerife. Więc mam duże doświadczenie w awansach :D :D :D

Awatar użytkownika
marcin90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin90 » 08 paź 2005, 15:48

Uważam, że Elche pokaże klasę i dołączy się do walki o awans. Franek już strzela bramki i myślę, że jeszcze się rozkręci i pokaże na co naprawdę go stać.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 08 paź 2005, 19:33

STRUMYK pisze:PS Katowałem tą ligę w cm4 równo. Wywalczyłem awanse z takimi drużynami jak Real Zaragoza, Sporting Gijon, UD Levante, Elche CF, Cordoba CF, Xerez CD, Cadiz CF, CD Tenerife. Więc mam duże doświadczenie w awansach
A ja w CMie wygrałem Barcą 11 razy z rzędu La Liga, 7 razy z rzędu LM, a Eto'o strzelał po 45 goli na sezon w samej lidze... :?
Tylko co to ma wspólnego z prawdziwą pilką??

IMHO Elche ma bardzo, bardzo małe szanse na awans do Primera Division i Franek (w przeciwieństwie do np. Żurawskiego) po prostu rozmienił się na drobne.

Pozdro

Awatar użytkownika
marcin90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin90 » 09 paź 2005, 13:14

janiofcb pisze:A ja w CMie wygrałem Barcą 11 razy z rzędu La Liga, 7 razy z rzędu LM, a Eto'o strzelał po 45 goli na sezon w samej lidze... :?
Tylko co to ma wspólnego z prawdziwą pilką??
Tutaj się zgodzę. W CM'a to ja mogę Startem Łódź zdobyć Ligę Mistrzów.
janiofcb pisze:IMHO Elche ma bardzo, bardzo małe szanse na awans do Primera Division i Franek (w przeciwieństwie do np. Żurawskiego) po prostu rozmienił się na drobne.
A uważasz, że lepiej by mu było zostać w Wiśle i przegrywać z Victorią Guimares. Tutaj może się pokazać skautom z Primera Division i zarobi dużo więcej kasy.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 paź 2005, 13:19

marcin90 pisze:A uważasz, że lepiej by mu było zostać w Wiśle i przegrywać z Victorią Guimares. Tutaj może się pokazać skautom z Primera Division i zarobi dużo więcej kasy.
moim zdaniem mogl sobie znalezc lepszy klub, w 1.lidze :!:
nawet gdyby poszedl do Portugalii (przyklad Saganowski), Turcji, Grecji, czy nawet Japonii (silna liga), byloby lepiej :)
a tak poszedl sobie na spokojna emeryturke, tam sie za bardzo wymeczac nie musi, Rasiak tez duzo strzelal goli w 2.lidze angielskiej, teraz w 1.lidze ma juz problemy, jestem przekonany, ze z Frankowskim byloby tak samo, on po prostu wolal wybrac klub slabszy, ale zeby mial pewne miejsce w skladzie :lol:

Elche wg mnie nie ma szans na awans do Primera Division, predzej awansuje Levante :lol:

pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”