Polak kibicem zagranicznego klubu ?? - Strona 11

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 09 paź 2005, 16:21

futbolowa pisze:Ja z koleji muszę swoje żale wywalić z siebie, bo mnie coś dręczy :?

Chodzi mi o fazy na różne drużyny.
Swego czasu był trend na ManU, potem Real, następnie Chelsea i ostatnio na Barcelonę. Ilość fanów tej ostatniej zaczyna mnie już dobijać. Wszędzie przewijają się fanatycy Ronaldinho i Eto'o, którzy w życiu nie słyszeli chociażby o Romario, Rivaldo, czy Litmanenie.
Albo ci wielcy fanatycy Chelsea, którzy w jedenastce wszechczasów podają wszystkich obecnych piłkarzy :? A gdzie Vialli czy Gianfranco Zola?
To żenujące.
A plagę takich sezonowców widać na tym /i wielu innych również/ forum :? :?
Czemu 5 lat temu obśmiewali mnie, że kibicuję Barcelonie, a teraz wszyscy wokół chcą oglądać zdjęcia jakie robiłam na Cam Nou? :? :?

Zastanówcie się czasem nad sobą i nie deklarujcie jako wielcy fanatycy, skoro nie macie o danej drużynie żadnego pojęcia - nie mówię tu do nikogo konkretnego, ale i na piłce też paru takich delikwentów, do których /mam nadzieję/ to dotrze :? :?

Dziękuję.
To wszystko.
Zgadzam się.
Mnie teraz obśmiewają, że kibicuję Corinthians. 3/4 ludzi w mojej szkole nawet nie wie, że istnieje taki klub piłkarski. :?
Kiedyś (2-3 lata temu) wszyscy w moej klasie kibicowaliśmy Realowi. Teraz zostało nas dówch. Ja i mój kumpel. Inni kibicują... Barcelonie i uważają się za prawdziwych kibiców Barcy. I to im nie przeszkadza, że raz kibicują Realowi i raz Barcelonie. Pytam się czego tak sobie zmieniają ulubiony klub, to słyszę odpowiedź:
Bo Real teraz jest słaby, a Barcelona dobra. Wstyd mi, że chodze do takiej klasy, ale za rok będę miał inną. Jednak to nie jest odosbniony przypadek. Wręcz powszechny. Tak niestety jest. Kto wygrywa ten ma najwięcej fanów.

Awatar użytkownika
adamek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adamek » 09 paź 2005, 16:32

ja zawsze kocham tylko jeden klub : Jagiellonie !!!!!

ale to nei znaczy ze nie lubię albo lubie jakieś kluby... kluby można lubić ale być ich fanem? nie... ja jestem fanem jednej drużyny Jagi. Lubie zespoły zagraniczne, oglądac to co sie nei ogląda w polskiej lidze czyli dryblingów :D to mnie zachwyca, jestem wtedy w niebowzięty :) np. kiedyś ojciec zabrał mnie na mecz Barcy w 99 roku jak grali z ManUtd ;d to było to- pierwsze moje prawdziwe przeżycie :D niesamowite - uwielbiam ten klub do dzis :D ale tylko lubię !! poprostu... mam np. ava i sig Adriano i Inter... Inter mi poprostu przypadł do gustu w tamtym sezonie :D Milan wygrał LM w 2003 r. i go polubiłem... mam koszulki van Niselrooya z ManUtd i ten zespół też lubie... mam koszulkę (nawet dwie) Elbera z Bayernu M. i Klinsmana i Bawarczyków też lubię... poprostu tak już jest w młodości że sie ubi jakieś kluby a jakieś nie i nie znaczy że jak mam sig i ava Adriano i Interu to już ich jestem strasznym fanem i wogóle. Zaimponowali mi i tylko tyle... Ale i tak liczy się jedno:

JAGIELLONIA na zawsze !!!!! kochajmy polskie kluby !!!!!

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 09 paź 2005, 16:41

Corinthians pisze:
futbolowa pisze:Ja z koleji muszę swoje żale wywalić z siebie, bo mnie coś dręczy :?

Chodzi mi o fazy na różne drużyny.
Swego czasu był trend na ManU, potem Real, następnie Chelsea i ostatnio na Barcelonę. Ilość fanów tej ostatniej zaczyna mnie już dobijać. Wszędzie przewijają się fanatycy Ronaldinho i Eto'o, którzy w życiu nie słyszeli chociażby o Romario, Rivaldo, czy Litmanenie.
Albo ci wielcy fanatycy Chelsea, którzy w jedenastce wszechczasów podają wszystkich obecnych piłkarzy :? A gdzie Vialli czy Gianfranco Zola?
To żenujące.
A plagę takich sezonowców widać na tym /i wielu innych również/ forum :? :?
Czemu 5 lat temu obśmiewali mnie, że kibicuję Barcelonie, a teraz wszyscy wokół chcą oglądać zdjęcia jakie robiłam na Cam Nou? :? :?

Zastanówcie się czasem nad sobą i nie deklarujcie jako wielcy fanatycy, skoro nie macie o danej drużynie żadnego pojęcia - nie mówię tu do nikogo konkretnego, ale i na piłce też paru takich delikwentów, do których /mam nadzieję/ to dotrze :? :?

Dziękuję.
To wszystko.
Zgadzam się.
Mnie teraz obśmiewają, że kibicuję Corinthians. 3/4 ludzi w mojej szkole nawet nie wie, że istnieje taki klub piłkarski. :?
Kiedyś (2-3 lata temu) wszyscy w moej klasie kibicowaliśmy Realowi. Teraz zostało nas dówch. Ja i mój kumpel. Inni kibicują... Barcelonie i uważają się za prawdziwych kibiców Barcy. I to im nie przeszkadza, że raz kibicują Realowi i raz Barcelonie. Pytam się czego tak sobie zmieniają ulubiony klub, to słyszę odpowiedź:
Bo Real teraz jest słaby, a Barcelona dobra. Wstyd mi, że chodze do takiej klasy, ale za rok będę miał inną. Jednak to nie jest odosbniony przypadek. Wręcz powszechny. Tak niestety jest. Kto wygrywa ten ma najwięcej fanów.
Tutaj macie racje. Zdecydowanie więcej kibiców ma Barca, Real i Chelsea jeśliby spojrzeć 10 lat wstecz... Od kiedy Real zapowiedział, że co roku będzie sprowadzał nową gwiazdę, nagle znaleźli się wierni kibice, którzy twierdzą, że całe życie kibicują "Galacticos". Ten sam problem tyczy się Barcy czy też Chelsea, którzy wydają grube miliony aby sprowadzić gwiazdy. To się niestety podoba dzieciakom co strasznie wkurza poważniejszych kibiców z dłuższym starzem. Mnie zdecydowanie denerwują kibice Juve, którzy piszą nie mając pojęcia o tymco było kiedyś. Przed sezonem wstawiali Vieire czy też Gilardino do najlepszej 11-stki sezonu nie myśląc o tym, że piłkarze mogliby się nie odnaleźć w nowych drużynach. Plaga takich kibiców będzie zawsze i nie można tego zmienić.

Ja też mam znajomych, którzy zaczęli kibicować Liverpoolowi od kiedy Dudek stanął między słupkami "The Reds" albo kolesia, który mówi wszystkim, że kibicuje Barcelonie przy czym zna tylko Ronaldinho i Eto'o (nawet nazwiska nie umie wypowiedzieć). Takich ludzi jak ten od Barcy powinien wieszać 8) bo mnie to zdecydowanie denerwuje bo nie można z nim nawet słowa zamienić na ten temat. To jest poprostu kibicowanie dla zasady ze względu na to, że inni kibicują to ja też będę. Całe szczęście, że moja przygoda z Juve zaczęła się w zupełnie inny sposób... :twisted:
Ostatnio zmieniony 09 paź 2005, 17:00 przez Tomusmc, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 09 paź 2005, 16:53

Dziwicie się? 3/5 dzisiejszej młodzieży i dzieciaków to tak to określę 'Bravo Sportowcy'. Zaczytani w jakiś beznadziejnych gazetkach. Jak gdzieś zobaczą, że Ronaldinho jest najlepszy to hop przenoszą się z Realu i Ronaldo w Nim grającym na Barce i Ronaldinho. Jeśli, np. za 2 lata Ronnie przestanie dobrze grać(nie życzę mu tego), a świecić zacznie Robinho to znowu przejdą na Królewskich. Oni niewiedzą co to jest wierność. Ale co zrobić. Rakich nie nauczysz. :?

wokulski
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wokulski » 09 paź 2005, 18:03

I to jest wnerwiajće,ja tam mam klika klubów zzagrabanicy które lubię i ngigdy moje upodobania się niezmieniły,bo takie zmienianie orientacji kibicowskiej to świadzczy o tobie ze nie jesteś prawdziwym kibicem danje drużyny.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 14 paź 2005, 15:40

Ja pamiętam jak na poprzednich mistrzostwach Europy kibicowałem Czechom i mnie koledzy wyśmiali. Wszyscy byli za najlepszymi zespołami , które szybko podpadały. Inny przykład:
robiliśmy jedenestke mistrzostw europy (po fazie grupowej)
i jak zaproponowałem Barosa to wszyscy "daj spokój!" i został królem strzelców. To pokazuje , że nie powinno się dyskryminować innych z powodu innych zainteresowań czy gustów.
Ostatnio zmieniony 14 paź 2005, 17:29 przez Diamen23, łącznie zmieniany 1 raz.

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 14 paź 2005, 16:42

U mnie w klasie jest to samo! Pytam się gości ( fanów Realu) kto był założycielem Realu? To jeden mówi że Vanderlei Luxemburgo, natomiast drugi nie wie. Ja im mówie jak może być Luxemburgo jak Real ma około 100 lat, a Luxemburgo około 40-60. To jeden z nich mnie wyśmiewa i mówi:"Aha...To Raul ma 100 lat bo jest od początku Realu"...Ja w śmiech, a on czerwony. To było około 4-5 dni temu.

Dobra, pytam fana Arsenalu, czemu lubi Arsenal, a ten do mnie:"Lubię, bo zacząlem grać nim w Fife i dobrze mi się grało"...Nie no to juz mnie całkiem rozwaliło.

Pytam fana Chelsea: Czemu akurat Chelsea, a on mówi:"Chelsea to najlepsza drużyna. Wygrali z Barceloną, Lampard to koleś...Ja mówie dobra, to z kąd Lampard przyszedł do Chelsea i chłopaka zatkało. Potem mu powiedziałem że z West Ham United.

Jedynie to tam o piłce ja coś wiem i taki jeden ziomek, a ogólnie to lipa.......<hahaha>

Awatar użytkownika
sebol_fcb
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sebol_fcb » 15 paź 2005, 14:08

Jestem Polakiem , ale czy to zmusza lub zobowiązuje mnie do tego bym kochał któryś z polskich klubów ? Oczywiście że nie. I naprawde nie rozumiem jak można dziwić się że Polak kibicuje zagranicznej drużynie. Moje serce należy tylko i wyłącznie do Barcelony i jest mi z tym bardzo dobrze. Kibicem FCB zostałem we wrześniu 2000 roku , czyli dokładnie od momentu kiedy to "Dumę Katalonii" dopadł kryzys trwający do roku 2003. Nie ukrywam że były to dla mnie bardzo trudne lata , ale jestem dumny z tego że w tych najcięższych chwilach zawsze byłem z Barcą. Wracając do tematu , to chciałbym powiedzieć , że zostałem kibicem FCB nie dlatego że liga polska jest mało atrakcyjna a drużyny słabe i nieporadne w rozgrywkach o europejskie puchary. Poprostu z różnych powodów zakochałem się w drużynie ze stolicy Katalonii i to ona zawsze będzie w moim sercu. Na drugą poprostu nie ma miejsca i nigdy nie będzie :wink:. VISCA EL BARCA ! y VISCA CATALUNYA !

Dzwonson
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dzwonson » 15 paź 2005, 16:21

Wg mnie nie ważne jak ktoś zaczyna kibicować jakiejś drużynie tylko co robi gdy ta drużyna zaczyna mieć kryzys bo to świadczy o prawdziwym kibicu.Ja zacząłem kibicować Realowi w 2001 roku na początku całkiem nieźle byli na fali, ale gdy zaczęli grać coraz gorzej to zobaczyłem że wielu zmieniło swoje upodobania kibicowskie i to mnie bardzo wkurzyło.Wg mnie najważniejsze żeby być ze "swoim" klubem na dobre i na złe.

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 15 paź 2005, 17:18

No prosze, jednak sa jacys prawdziwi kibice. Brawo !

Ja juz chyba pisalem dlaczego Real, ile lat i jaki jest stan mojej milosci do Blancos.

Odniose sie do takiej niewiedzy ktora mnie dobija. Ludzie nie maja pojecia kto z kim gra, co to za zespol albo lataja od klubu do klubu i zmieniaja umilowanie jak choragiewke wiatr na wietrze. Zal mi czasem takich ale wcale sie nei dziwie. Powod? W naszym kraju malo propaguje sie sport dlatego tez ludzie o nim wiedza nie wiecej niz nic. No ale coz ministrem edukacji nie jestem i nie bede wiec tego nie zmienie.

Pozdrawiam i dziekuje za brak uwagi.

turlak1512
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

Yo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: turlak1512 » 25 lis 2005, 14:07

Ja kibicuje : Interowi i Celticowi!!

"Glory, Glory Glassgow Celtic"

"Forzzzzza internazzionale"!!

Krawcu
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krawcu » 25 lis 2005, 14:29

Ja kibicuję Barcelonie i Liverpoolowi.

VISCA EL BARÇA!

You'll never walk alone!

Tutaj nie macie pisać kogo lubicie!! Jeszcze jeden taki poost zobacze to mi nerwy puszczą! Czytać nie potraficie?? Czy pisze gdzieś w temacie "Jaka jest Twoja ulubiona drużyna?" nie? tonajwyraźniej temat nie dla was. Tu się rozmawia o poważnych sprawach!//Tomusmc

Awatar użytkownika
Grzegorz
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Grzegorz » 25 lis 2005, 14:39

Ja muszę powiedzieć, że się zgadzam ze wczesniejszych wypowiedziami. Zawsze tak było gdy Real święcił największe triumfy to każdy się uważał za fana tego klubu. Tak jest teraz, lecz z Barceloną. Ja muszę powiedzieć, żę także kibicuję temu zespołowi, lecz nie od dziś tylko od 6 lat. Grał tam największy mój idol mianowicie mówiąc Rivaldo i nadal nim jest. Nie zapomne gdy, strzelił w sezonie 00/01 gola przeciwko Valencii na 3:2 przewrotką. Myślałem, że się wtedy popłacze ze szczęsica. Wtedy grali o 4. miejsce,czyli o Ligę Mistrzów. Ostatnio sympatyzuję greckiemu klubowi tam gdzie właśnie gra Rivaldo - Olympiakos Piraeus. Szkoda tylko, że Rivaldo ma już swoje lata. Ale i tak zostanie moim idolem na zawsze :).

Awatar użytkownika
LAtifa_19
Grafomański impertynent

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAtifa_19 » 06 maja 2006, 15:39

mnie to nie denerwuje że ktoś raz lubi jeden klub raz drugi w zależności jak grają to juz ich sprawa :lol: . denerwuje mnie natomiast to ze jak kiedys kibicowałem Barcelonie to każdy sie ze mnie smiał przynajmniej w klasie :lol:
szkoda tylko ze kiedy Barca zaczęła wygrywać to każdy zarzuca mi to że jestem sezonowym kibicem :? VeB
mam jednego kolege który kibicował realowi później Chalsea a teraz Barcy :rotfl2: Za prawdziwego kibica sie nie uważam bo nie chodzę na mecze

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 06 maja 2006, 15:48

LAtifa_19 pisze:realowi
Ejjjj :?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”