Alkohole - Strona 5

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Kamilo
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamilo » 31 sie 2005, 9:35

Powiem Wam, że smakowała mi wódka o dość śmiesznej nazwie "Kwaczek" :lol:. Kupowałęm ją podczas pobytu w Wiśle z Czech. Kosztowała jedyne 14 zł za litr, a w smaku bardzo przypomina polskiego absolwenta.
Ogólnie to nie lubie wódki (chyba jak każdy), ale bardzo szybko można otrzymać porządany efekt w postaci "bomby" za stosunkowo niewielkie pieniądze.
Absynta jeszcze nie piłem, ale jestem jeszcze dość młody, w szystko da się nadrobić :wink:

MacGyyer_1990
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MacGyyer_1990 » 31 sie 2005, 10:18

Jeśli już wódka to musi być zimna.Nie nawidze ciepłej wódki chyba wiele osob tak ma.Co do samej wódki piję ją bardzo rzadko.Jak pije to pije Pana Tadeusza albo Absolwenta.Tak ogolnie to wole piwo.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 31 sie 2005, 10:56

Miałem napisać moje wrażenia po wczorajszym Absyncie więc piszę :wink: Najważniejsza informacja - już wstałem :lol: Cóż mogę napisać ... po pierwsze to było za mało. A po drugie ... za mało :lol: :wink: Niestety 0,5 litra na dwie osoby to taka minimalna dawka i skutków specjalnych żadnych nie było. Dopiero jak poprawiliśmy w większym gronie Smirnoffem, browarami i po wypaleniu trzech cygar było już lajtowo całkiem. Co do samych wrażeń smakowych odnośnie Absynta to za dobry w smaku nie był. Bardzo mocny, brzydki zapach ( :lol: ) co po pierwszym kielonku trochę zniechęcało ale poszło szybko i sprawnie. Raz spróbowaliśmy metody z płonącym cukrem ale później już piliśmy normalnie. W sumie niczego specjalnego się nie spodziewałem ale jednak liczyłem na coś więcej. Na drugi raz będzie trzeba załatwić tego większą ilość i może jakiś lepszy z Czech.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8205
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 31 sie 2005, 17:07

Niggaz pisze:W sumie niczego specjalnego się nie spodziewałem ale jednak liczyłem na coś więcej. Na drugi raz będzie trzeba załatwić tego większą ilość i może jakiś lepszy z Czech.
hmm, a gdzie go kupiles ??
bo tam gdzie ja mieszkam niestety ten napoj jest niedostepny :(

p.s. - kiedys go pilem jak bylem na wakacjach przy granicy ze Slowacja :D:D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 31 sie 2005, 19:05

cloner pisze:hmm, a gdzie go kupiles ??
Ja kupiłem w Polsce (niestety - widać, że to nie to samo) a konkretnie w jednym ze sklepów sieci 'Alkohole Świata'
Następnym razem jednak muszę sobie nakminić z Czech i przede wszystkim więcej.

Awatar użytkownika
Kuchar
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuchar » 31 sie 2005, 19:08

Ja ostatnio piłem BALSAM POMORSKI :)

Nawet dobra, coś a'la Żołądkowa Gorzka. Nie pamietam ile miałą procentków ;)

Awatar użytkownika
DeViL DaM
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DeViL DaM » 31 sie 2005, 20:05

Kamilo pisze:Ogólnie to nie lubie wódki (chyba jak każdy),
ja tam lbie wodeczke :) pije ja normalnie z gwinta, a zapijam sobie browarkiem ;) niezla bomba jest :D

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 31 sie 2005, 20:36

Polecam osobiście wódeczke "Kwaczek". Jest to czeska wódka i po 14 zł za litr :shock: :D (piło się razem z Kamilo :wink: ) Z polskich to pijam Absolwenta, na Bolsa i te inne drogie mnie nie stać, a gówien (typu Krajowa) raczej nie pijam.
Niggaz pisze:Niestety 0,5 litra na dwie osoby to taka minimalna dawka

heh, kiedy zaczynałem pić wódke, to było dla mnie tak w sam raz, ale ostatnio już się robi na prawdę za mało :wink:

Nie żebym był jakimś pijakiem, czy żurem, po prostu lubie od czasu do czasu sobie mocniej w gardło wlać :D (nie za często)

Awatar użytkownika
kibic_korony
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kibic_korony » 09 paź 2005, 22:35

Ja polecam Pana Tadeusza albo Finlandie, najlepiej lemon, poprostu miodzio, wchodzi jak woda a ma kopa :D

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 09 paź 2005, 22:46

O ulubionej wódce już chyba każdy opowiedział.Wczoraj miałem okazję popić Absolwenta, spod stołu i w sumie smakował mi dobrze.Potem zrobiło się gorzej, gdy został zmieszany z ciepłym spirytem, ale ogólnie było do przodu :wink:.Potem nastąpiły skutki uboczne, takie jak gaszenie lamp, wywracanie koszy czy jeżdżenie wózkiem z PLUSA więc wydaje mi się, że było dobrze.Niektórzy także pogaśli.

Devil_Dam , wódka z gwinta ? :> Kiedyś to było dobre, ale nie wiem dlaczego, ale dla mnie to profanacja :lol:.To jest okazanie brak szacunku dla rozlewni :D.Mimo wszystko na lepszą fazę, polecam wypicie wódki po góralsku :wink:.

Awatar użytkownika
Tomi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomi » 09 paź 2005, 22:48

Finlandia droga :(Absolwenta sie pije czasem

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 09 paź 2005, 22:54

Finlandia droga :(Absolwenta sie pije czasem

Finlandia :> ? Jak dla mnie to szoda kasy, choć, jeżeli jest naprawdę ważna okazja, to tylko i wyłącznie Finlandia.Finlandia, czy inne Bolsy to miód w gębie, ale czy naprawdę chcemy wypić wódkę, bez choćby chwili powiedzmy krzywizny twarzowej, to co to za przyjemność :lol: ? :D Z drugiej strony, każda dobrze zmrożona wódka smakuje podobnie, bądź do zniesienia :).

wokulski
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wokulski » 10 paź 2005, 0:23

Ja polecam Nemiroffa z Ukrainy wódka z paryczką ostrą i Bolsa.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 10 paź 2005, 0:30

Ja polecam Nemiroffa z Ukrainy wódka z paryczką ostrą
Jeżeli w kolorze żółtym to piłem.Koliega wrócił z wycieczki z Lwowa i kupił właśnie taką wódkę, a myślelismy na początku, że to marchewka :lol:.Powiem tak ... smak dobry, w końcu produkt z światowego centrum wódek :D, na moje oko podobna w smaku do żołądkowej.Jeżeli się myle, to zwróć uwagę :wink:.

wokulski
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wokulski » 10 paź 2005, 0:43

Uchi_ pisze:
Ja polecam Nemiroffa z Ukrainy wódka z paryczką ostrą
Jeżeli w kolorze żółtym to piłem.Koliega wrócił z wycieczki z Lwowa i kupił właśnie taką wódkę, a myślelismy na początku, że to marchewka :lol:.Powiem tak ... smak dobry, w końcu produkt z światowego centrum wódek :D, na moje oko podobna w smaku do żołądkowej.Jeżeli się myle, to zwróć uwagę :wink:.
W Sodku pływa paryczka mała,przywiozłem z wycieczki na Krym,ogólnie to tam alkochole to bardzo tanie są wiec gorąco polecam Ukrainśki alkochol,

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”